- ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ "ΕΣΩ- ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ" - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Αν μετρήσετε τις ακτίνες και των δύο ήλιων θα δείτε πως είναι εννιά
To έχω κάνει ήδη και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση...
Σε ευχαριστώ πάντως για την εμπεριστατωμένη ανάλυσή σου...
Να προσθέσω και γω λίγα πράγματα για το 9 που ταυτίζονται και συμπληρώνουν τα όσα μας έχεις πει...
Το 9 είναι ο τελευταίος αριθμός στην Πυθαγόρεια αριθμοσοφία.
Είναι συνεπώς ο αριθμός του τέλους της αποπεράτωσης, της αλλαγής (αφού μετά ξεκινάνε οι διψήφιοι αριθμοί). Είναι ο αριθμός που κλείνει τον "κύκλο" και τον ξαναστέλνει στην αρχή στον πρώτο αριθμό.
Είναι επίσης η προετοιμασία για την αναγέννηση.
Στο ελληνικό αλφάβητο είναι το Θ, όπως ο θρίαμβος, θάνατος από το τελείωμα και την αναδημιουργία. Είναι επίσης το Ρ όπως η ρόδα, (τροχός που γυρίζει)όπως ο ρυθμός.
Το 9 σαν τρίγωνο των τριάδων (τριπλασιασμός της τριπλότητας) παριστάνει την πλήρη εικόνα των τριών κόσμων: του φυσικού, του πνευματικού και του ψυχικού. Είναι λοιπόν σύμβολο πλήρους και τέλειας αλήθειας...
Το ότι είναι κώδικας νομίζω ότι για μένα φαίνεται ξεκάθαρα πως επιλεκτικά έχουν μαρκαριστεί έντονα κάποια στοιχεία με μαύρη μπογιά...
Για μένα το κάτω αριστερά σύμβολο είναι ηλιακός τροχός όμως για να δούμε λιγάκι και τη λέξη... η οποία για μένα είναι εντελώς ακατάληπτη...
Περιμένω και τους υπόλοιπους να μιλήσουν...

---------------------------------------
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.

Στην αρχή που το έβλεπα από μακριά νόμιζα ότι λέει Μαθε αλλά τελικά όταν είδα την φωτογραφία δεν είχε καμμία σχέση!
Αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιος έχει ξύσει πρόσφατα και με περίεργο τρόπο το γλυπτό πάνω από το τελευταίο γράμμα της λέξης...![]()
Πιστεύω ακράδαντα πλέον ότι μπορεί να έβλεπα και άλλα περίεργα αν έδινα περισσότερη σημασία και αν θυμάμαι καλά το γλυπτό πάνω από την κύρια είσοδο φαινόταν να είναι το ίδιο αλλά εχω την εντύπωση ότι είχε κάτι διαφορετικό...
Μια επιτόπια έρευνα βέβαια θα βοηθούσε αλλά ποιός τρέχει τώρα στου Παπάγου...

Η αγιογράφηση του ναού ακολουθεί την κλασσική βυζαντινή τεχνοτροπία φιλοτεχνημένη από τον αγιογράφο Πέτρο Βαμπούλη μαθητή του Φώτη Κόντογλου, κάποια εσωτερικά ξυλόγλυπτα φιλοτεχνήθηκαν από τους Νομικό και Καβρουλάκη.
Υ.Γ.
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι τα σύμβολα στα αριστερά σχηματίζουν λέξη αλλά κάποιον βυζαντινό αριθμό, καθώς αν διαβαστεί από τα δεξιά προς τα αριστερά και δεδομένου ότι αποδεχόμαστε πως το 2ο -αριστερά->δεξιά- ή 3ο -αριστερά<-δεξιά- γράμμα είναι ένα είδος «σαμπί», τότε προκύπτει το έτος θεμελίωσης του ναού, δηλαδή «1959» -γραμμένο όμως σε ανορθόδοξη βυζαντινή γραφή.

Edited by - XD on 02/07/2006 16:37:30
Είναι αλήθεια ότι οι αγιογραφίες ήταν πολύ καλές και τώρα εξηγείται το γιατί... Ο δημιουργός τους είχε μαθητεύσει στον Δάσκαλο των Δασκάλων τον Κόντογλου... έναν άνθρωπο που οι αγιογράφοι του χρωστάμε πολλά αφού έχει δημιουργήσει δική του "Σχολή" και έχει προσφέρει πολλά με το συγγραφικό του έργο στο χώρο αυτό...
Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω... Ποιός ο λόγος για να γράψει κάτι τέτοιο (μιαν απλή ημερομηνία έτους) τόσο ανορθόδοξα...

Μίνα όπως είπες κάτω και δεξιά της εικόνας υπήρχε ημερομηνία, μπορείς να μάθεις ποια ήταν αυτή;

quote:
Σε ευχαριστώ XD για τα πολύτιμα στοιχεία σου!Είναι αλήθεια ότι οι αγιογραφίες ήταν πολύ καλές και τώρα εξηγείται το γιατί... Ο δημιουργός τους είχε μαθητεύσει στον Δάσκαλο των Δασκάλων τον Κόντογλου... έναν άνθρωπο που οι αγιογράφοι του χρωστάμε πολλά αφού έχει δημιουργήσει δική του "Σχολή" και έχει προσφέρει πολλά με το συγγραφικό του έργο στο χώρο αυτό...
Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω... Ποιός ο λόγος για να γράψει κάτι τέτοιο (μιαν απλή ημερομηνία έτους) τόσο ανορθόδοξα...
"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Φίλη Avallon,
Τελικά η απόδοση της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν είναι καθόλου ανορθόδοξη αν συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να γραφθεί κάποια τιμή στο ελληνικό σύστημα αρίθμησης –πράγμα που μου ξέφυγε εντελώς στο προηγούμενο post
.
Συνεπώς αν υποθέσουμε ότι οι χαρακτήρες είναι οι
(πράγμα πολύ πιθανό όπως τους βλέπω –με επιφύλαξη πάντα σχετικά με το «σαμπί» βέβαια) τότε πολύ απλά πρόκειται κατευθείαν για την ημερομηνία 1959.
Βέβαια εάν εμείς δοκιμάσουμε να γράψουμε κατευθείαν 1959 στα αρχαία ελληνικά από συνήθεια θα γράψουμε 19 .. 59 :
-εδώ την πάτησα ![]()
.
Όμως ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε εάν απλά γράψουμε
ή
(καθώς το ` + γράμμα ανεξαρτήτως θέσης -δεξιά ή αριστερά- υποδηλώνει στην Βυζαντινή αριθμητική τις "Χιλιάδες" αρα α` ή `α = 1000) οπότε τώρα το ενδεχόμενο να πρόκειται για το έτος θεμελίωσης είναι περισσότερο πιθανό.
Edited by - XD on 02/07/2006 23:21:59
Οσο όμως το ξανακοιτάζω διακρίνω ότι το σαμπί δεν μπορεί να είναι σαμπί για δυο λόγους:
-Eχει γωνίες αντί για καμπύλες
- Ο "αξονάς" του κοιτάζει δεξιά αντί για αριστερά...
Επίσης το ν είναι ένα πολύ εύκολα αναγνωρίσιμο γράμμα αφού αποτελείται ΜΟΝΟ από δυο σκέλη!
Μια προσεκτικότερη ματιά θα δείξει ότι το πρώτο γράμμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να'ναι ν. Παρόλ'αυτά έχουν γίνει από τους δημιουργούς φιλότιμες προσπάθειες για να περάσει στα μάτια όλων ως έτσι...
Γιατί όμως?

Δυστυχώς πέραν των ανωτέρω δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο .. εκτός από κάποιες σκόρπιες σκέψεις σχετικά με το «κουκουνάρι» (λέγε με στα συγγράμματα παλαιογραφίας «λαϊκή τέχνη») που βρίσκεται πάνω από το «έτος θεμελίωσης» ( ; ) το οποίο θυμίζει κάποιο όργανο (μου διαφεύγει η ονομασία του) που χρησιμοποιούν οι χτίστες στις οικοδομές ώστε να διατηρούν την ευθεία ![]()
Edited by - XD on 03/07/2006 09:20:26
quote:
Δυστυχώς πέραν των ανωτέρω δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο .. εκτός από κάποιες σκόρπιες σκέψεις σχετικά με το «κουκουνάρι» (λέγε με στα συγγράμματα παλαιογραφίας «λαϊκή τέχνη») που βρίσκεται πάνω από το «έτος θεμελίωσης» ( ; ) το οποίο θυμίζει κάποιο όργανο (μου διαφεύγει η ονομασία του) που χρησιμοποιούν οι χτίστες στις οικοδομές ώστε να διατηρούν την ευθεία
Στο πρώτο μου ποστ είχα πει:
quote:
Εν αρχή νόμιζα ότι το ένα κρατά κουκουνάρι με λίγη προσεκτικότερη όμως εξέταση ανακάλυψα ότι μοιάζει με στάθμη!!
Στάθμη που χρησιμοποιούν οι κτίστες λοιπόν, αν είναι έτσι...
Tα μεγάλα πνεύματα απλώς συμπίπτουν ... ή μήπως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη "Ρώμη"...![]()
![]()
Αγαπητέ CM δυστυχώς μένω πολύ μακριά για να μπορέσω να ξαναεπισκεφτώ το Ναό αυτό...![]()