- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Μια καλή λύση στο πρόβλημα των ποδιών και των χεριών είναι το μαξιλάρι.
Δοκίμασε ένα μαξιλάρι κάτω απο τα γόνατα σου και 2 μικρά κάτω απο κάθε αγκώνα. Απο προσωπική εμπειρία βρήκα επίσης ότι η θερμοκρασία του δωματίου παίζει σημαντικό ρόλο. Δοκίμασε κρατώντας την λίγο ψυχρή αντί ζεστή.
‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’
Θα πρέπει βασικά να δοκιμάζεις όσπου να βρείς μια τεχνική που σε βοηθά να χαλαρώσεις, που είναι το πρώτο σκαλί.
Και να καταφέρεις να βγείς συνειδητά τη πρώτη φορά θα δείς ότι το πιό δύσκολο είναι κρατήσεις τη διαύγεια σου, το εύκολο είναι να βγείς συνειδητά πιστέυω εγώ. Άρα θα πρέπει να καταλήξουμε πάλι στο ότι οι ασκήσεις για δυνάμωση της διαύγειας και μνήμης είναι απαραίτητες.
Και να βγείς απο το σώμα σου στο τέλος τέλος αυτό που θα μετρήσει είναι να μπορείς να θυμηθείς την εμπειρία σου. Όσο δυναμώνουμε τη φυσική μας μνήμη τόσο δυναμώνει η εξτρα-φυσική μας μνήμη.
Όση παραπάνω διαύγεια έχουμε στη καθημερινή μας ζωη τόση διάυγεια θα εκδηλώνουμε και στην εξτρα-φυσική μας ζωή. Δουλέυεις και προπονείς το υποσυνείδητο σου βασικά όταν είσαι συνειδητός έτσι ώστε όταν αναλαμβάνει τα ηνία το υποσεινήδητο να συμπεριφέρεται πιο 'συνειδητά'.
‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’
Μόλις ολοκλήρωσα το διάβασμα και των Π Ε Ν Η Ν Τ Α Ε Ν Ν Ε Α (λύγμ!)σελίδων..
Είναι και αυτός ένας λόγος που σας γράφω.Νιώθω σα να συνομιλώ με τους ήρωες ενός βιβλίου που μόλις διάβασα!
Εν συνεχεία,θα ήθελα να αναφέρω ενα λίγο κωμικό περιστατικό που συνέβη το χθεσινό βράδυ:
Έκεί που βαδίζω στο όνειρο,ξαφνικά αρχίζω να καλπάζω!(Είναι ένα απο τα κλασσικά μου ονειρικά βιώματα).Κάνω λοιπόν μερικούς τριποδισμούς και έπειτα ξανασηκώνομαι στα (πισινά)πόδια μου και σκέφτομαι "μήπως είναι όνειρο;"Εκεί λοιπόν έκανα το περιβόητο reality check με το δάχτυλο(Α ρε Στέφανε..) για να το διαβεβαιώσω..και δέν ξεχείλωνε..Δηλαδή τώρα τι καπρίτσια είναι αυτά που μου κάνει το υποσυνείδητο..Όσο και να τράβηξα,το δάχτυλο εκεί, πεισματικά φυσιολογικό...Πρέπει να βρώ άλλο κόλπο!
Γενικά,εχω κάποιες εμπειρίες για τις οποίες έχω απορίες και θα το εκτιμούσα αν με διαφωτίζατε κάποιοι που μπορείτε.Βέβαια,δεν είναι συνειδητές αστρικές προβολές,αλλά τις θεωρώ σημαντικές στη συνειδησιακή μου πορεία.
Για να ξεκινήσω λοιπόν με κάποιες ερωτήσεις:
1.)Όταν συναντώ κάποια οντότητα και την αντιμετωπίζω με οργή,ουσιαστικά κάνω αυτό που επιζητά ή αποτελεί ορθή λύση;(Η αλήθεια είναι οτι η οργή μου εκδηλώνεται πάντοτε άμεσα χωρίς ενδιάμεση διανοητική διεργασία καθ'ότι είμαι ασύνειδος)
2.)Έχω δεχθεί ενίοτε κατα τη διάρκεια του ύπνου κάποιες ας το πούμε 'συμβουλές' πρακτικού χαρακτήρα οι οποίες μου μένουν το πρωί αποχρωματισμένες(ούτε φόβος,ούτε ευδαιμονία).Αν και προτιμώ να μην τις αναφέρω ,έχετε κάτι να μου πείτε που ίσως θα ήταν καλό να γνωρίζω;
3.)Ο Δόν Χουάν λέει στον Καστανέντα να μήν εμπιστεύεται κανέναν οδηγό στο αστρικό.Έχω καταλάβει καλά;Αν ναί, ποια είναι η αποψή σας γι'αυτό αλλα και γενικότερα για τις διδασκαλίες του Δόν Χουάν?
Έχω κι άλλες απορίες αλλα είπαμε!Μη γράψω άλλες 59 σελίδες μόνος μου!
Πίνω λοιπόν την μπύρα μου εις υγείαν και χαράν δική σας,δένδρων,νυχτοπεταλούδων,βράχων,κυμάτων,τραγουδιών και όλων μας των πλασμάτων γενικά!Ο κόσμος είναι άφατα μαγικός!
Εις το επανειδείν!
Κι όπως λέει και ο συμπατριώτης Καζαντζάκης
'..Ντουνιά ταμπίρ,ρουγιά ταμπίρ..'
'Κόσμος κι όνειρο ειν'ένα άμαν άμαν..'
ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΟΟΟΟΟΛΛΛΑΑΑΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΕΡΩ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ.Anyway,
ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Κ ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ,ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΙΓΗΣΕΙ.ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ,ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΟΜΠΛΕ.ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ Α.Π ΑΛΛΑ ΔΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΔΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΕΙ.ΤΕΣΠΑ,THANKS ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
Υπάρχει πολύς κόσμος που ασχολείται ή ενδιαφέρεται για την αστρική προβολή. Αν και πρακτικά όσοι τα κατάφερνουν πραγματικά να βγουν στο αστρικό πεδίο, και να το κάνουν αυτό με κάποια συνέχεια, μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών (ελπίζω και των δύο). Οπότε για αρχή μην πιστεύετε ότι ακούτε αλλά δοκιμάζετε!
Το αστρικό είναι 100% ακίνδυνο για να πάθεις κάτι βιολογικά, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να φοβηθείς και να χάσεις την εμπειρία. Όποιος διδάσκει το αντίθετο καταφέρνει μόνο να μας εγκλωβίζει χρησιμοποιώντας το φόβο μας μέσα στο φυσικό σώμα.
Τα όνειρα είναι πραγματικές εμπειρίες στον αστρικό κόσμο και δεν τα ζούμε μόνο μέσα στο κεφάλι μας. Οποιαδήποτε σκέψη ή συναίσθημα μας ταυτίζει στον φυσικό κόσμο (δηλαδή μας τραβάει την προσοχή), κατά την διάρκεια του ύπνου (όταν το φυσικό σώμα κοιμάται) δημιουργεί ένα όνειρο.
Εδω βρίσκεται για όποιον καταλαβαίνει το απόλυτο κλειδί για να βγει κανείς στο αστρικό. Η συνεχής επαγρύπνηση στον φυσικό κόσμο (η παρατήρηση δίχως ταύτιση των εσωτερικών καταστάσεων και των εξωτερικών γεγονότων) θα οδηγήσει ως επακόλουθο στην επαγρύπνηση και στο αστρικό πεδίο με αποτέλεσμα την μη ταύτιση με τα όνειρα άρα και την αφύπνιση (στο αστρικό).
Ο δειλός (φοβισμένος) αδυνατεί να βγει στο αστρικό!
Κάθε βράδυ πάμε ασυνείδητα και ζούμε στον αστρικό κόσμο και το πρωί δίχως να έχουμε πάθει τίποτα γυρνάμε στο κρεβάτι μας. Τώρα πόσο μάλλον αν πάμε συνειδητά εκεί δεν θα πάθουμε τίποτα!
Για αυτό εξασκείσται στην αστρική προβολή δίχως κανέναν φόβο.
quote:
ΗΕΛΕΝΑΚΙ ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ?
Προτείνω την εξής, εύκολη για μένα, «μέθοδο».
Βρισκόμενος ανάσκελα στο κρεβάτι σου και αφού έχεις φροντίσει να αισθάνεσαι άνετα (να μην έχεις φάει πολύ, να μην κρυώνεις/ζεσταίνεσαι κλπ.):
- Χαλαρώνεις ώστε να καταφέρεις να «κοιμηθεί» το σώμα σου, ενώ το μυαλό σου παραμένει «ενεργό».
- Φαντάσου πως στο ταβάνι σου είναι κρεμασμένο ένα σχοινί, το οποίο είναι πολύ γερό και δεν σπάει με τίποτα.
- Με το μυαλό σου προσπάθησε να σηκώσεις τα χέρια σου και να πιάσεις το σχοινί ώστε να «βγεις» από το σώμα σου.
Προσωπικά πιστεύω πως η «μέθοδος» αυτή είναι η πιο απλή αφού το μυαλό μπορεί να την «κατανοήσει».
Ευχαριστώ

* Ειρήνη *
Edited by - oneiric1 on 22/08/2006 13:40:45
Ουσιαστικά με αυτή σου την απάντηση απαντάς και στο ερωτημά μου αν υπάρχουν κίνδυνοι στο αστρικό πεδίο αλλά είμαστε σίγουροι πως το μόνο που μπορεί να μας συμβεί είναι φόβος?Είχα διαβάσει στην αρχή του Topic πως υπάρχουν πολλές οντότητες που βρίσκονται στο αστρικό πεδίο όπως δαίμονες,άγγελοι κλπ.Τα κακόβουλα όντα δεν μπορούν να επιρεάσουν την σωματική αλλά και ψυχική κατάσταση?Δεν υπάρχει πιθανότητα να κοπεί η αργυρή χορδή?Τέλος,και απευθύνομαι σε όποιον γνωρίζει να απαντήσει:πρόσφατα διάβασα ότι υπάρχει ένα μέρος που δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία του(νομίζω χώρα του χρυσού φωτος ή κάτι τετοιο τεσπα)στο οποίο λέγεται ότι βρίσκονται οι ψυχές των ανθρώπων που έχουν πεθάνει.Είναι αλήθεια αυτο?και αν ναι μήπως θα μπορούσε να μου δώσει κάποιος πληροφορίες γι'αυτό το μέρος αλλά και πως μπορεί κανεί να το επισκευτεί?Ευχαριστώ
- οι ενεργητικές τεχνικές
- οι παθητικές τεχνικές
Όπως το λέει και το όνομα τους οι ενεργητικές τεχνικές αφορούν αυτή κάθε αυτή την προσπάθεια να βγεις στο αστρικό. Συνήθώς είναι μια διαφοροποίηση της παρακάτω μεθόδου:
1) Χαλάρωση
2) Συγκέντρωση σε ένα πράγμα, με ταυτόχρονο άδειασμα του νου από σκέψεις
3) Ενέργειες που γίνονται στο στάδιο των κραδασμών (vibrations στα αγγλικά)
Οι παθητικές τεχνικές αφορούν την προετοιμασία που πρέπει να κάνει ο μαθητής κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να προετοιμάσει σώμα και ψυχή για την διαδικασία του αστρικού ταξιδιού. Αυτές είναι άκρως πιο σημαντικές από τις ενεργητικές.
Είναι εύκολο να λέει κανείς ξάπλωσε, συγκεντρώσου και θα βγεις στο αστρικό, αλλά εδώ οι μοναχοί του Θιβέτ δυσκολεύονται (με την φιλήσυχη ζωή τους) πόσο μάλλον εμείς...
Κάποτε είχα ακούσει έναν κύριο που μιλούσε για το πως εκπαιδεύει / διδάσκει το αστρικό σώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτό τις μαγικές ώρες του χαράματος του επιτρέπει να βγει στο αστρικό.
Που θέλω να καταλήξω: η δεξιοτεχνία στην αστρική προβολή αποκτιέται μόνο μέσω της καθημερινής, από στιγμή σε στιγμή πειθαρχίας. Φυσικά και πρέπει να προσπαθούμε με τις ενεργητικές τεχνικές κάθε βράδυ (κυριολεκτικά κάθε βράδυ) αλλά αυτό από μόνο του θα δώσει μερικές αναλαμπές μόνο αφύπνισης στο αστρικό.
Οριστικά αποτελέσματα θα φανούν μόνο μέσω κάποιας συγκεκριμένης πειθαρχίας.
Μια καλή αρχή είναι η τήρηση καθημερινού ημερολογίου με τις εμπειρίες - όνειρα από τον αστρικό κόσμο. Όταν ξυπνήσει κανείς δεν πρέπει να κουνηθεί από την θέση που βρίσκεται, ας κλείσει τα μάτια, και ας προσπαθήσει να θυμηθεί όσες πιο πολλές λεπτομέρειες μπορεί από τα όνειρα του. Μετά ας τις γράψεις κάπου.
Απο έναν εκπαιδευτή αστρικού ταξιδιού είχα διαβάσει το εξής. Για να εισέλθει κανείς οριστικά στην ονειρική γιόγκα (αστρικό ταξίδι) πρώτα πρέπει να πετύχει την πλήρη ενθύμηση όλων των ονείρων που βλέπει κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Οπότε πόσο μακριά είμαστε ακόμα...
Υ.Γ. Φίλε Fafmir, εφόσον μιλάς για πράγματα που έχεις διαβάσει αν θέλεις κάνε τον κόπο και διάβασε και το παρακάτω (λίγο δυσάγνωστο) κείμενο (αναφέρεται και στο θέμα της ασημένιας χορδής).
Σωκράτης Μάλαμας
Μουσική/Στίχοι: Φαμπας/Αθανασόπουλος Γιώργος
Νεράιδα φανερώθηκε σε άδειο καλντερίμι
Ήλιος χρυσός στα βλέφαρα και στο λαιμό ασήμι
Γυμνή στο λιόγερμα βουτάει και στα ποτάμια τρέχει
Χίλιες φορές τη βάφτισαν μα όνομα δεν έχει
Πώς ταξιδεύουν οι ψυχές και οι ζωές μας, πες μου
Στις όχθες του Αχέροντα και στις πνοές του ανέμου...
Ποια μοίρα φέρνουν τα νερά, ποια μυστικά κρυμμένα
Ποια θάλασσα σε αγκαλιά τα έχει φυλαγμένα...
Τα βράδια έρχεσαι κρυφά και μπαίνεις στα όνειρά μου
Κόκκινα χείλη με φιλούν και βάφουν τα δικά μου
Κι’ από το ύψωμα σα βγεις ξανά να σ’ ανταμώσω
Δώσ’ μου τα χείλη σου να πιω το χρόνο να λαβώσω

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Σωκράτης Μάλαμας
Μουσική/Στίχοι:Μάλαμας Σωκράτης/Αλκαίος Άλκης
Του έρωτα τα σίδερα
φωτιά δεν τα λυγίζει
μονάχα το πικρό φιλί
που δυο καρδιές ραγίζει
Όλος ο κόσμος να ’ναι εδώ
και μια ψυχή να λείπει
μαύρος μου μοιάζει ο ουρανός
και σκοτεινό το σπίτι
Στου χάρου τις λαβωματιές
βότανα δεν χωρούνε
ούτε γιατροί γιατρεύουνε
ούτ' άγιοι βοηθούνε
Κέρνα με να σε κερνώ
και μην ρωτάς τι μένει
στης μάνας γης την αγκαλιά
η αλήθεια είναι κρυμμένη

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Σωκράτης Μάλαμας
Στον κόσμο που γεννήθηκα τα βρήκα όλα γραμμένα
πάνω σε βλέφαρα κλειστά σε χείλη σφραγισμένα
γυναίκα τρυγεί την ζωή με βυσσινιά πορφύρα
δεν έχει ο μόνος πέρασμα ήλιο δεν έχ' η μοίρα
Πόσες φωτιές στα πέλαγα πόσοι ξενιτεμένοι
ήταν για τα διόδια κι όχι για την Ελένη
στης λησμονιάς το μαγαζί μάτια κεριά σβησμένα
αμα δε λιώσουμε μαζί πως θες να γίνουμ' ένα;
Στον κόσμο που γεννήθηκα δε χάραξα πορεία
τσιγάρο μ' ανεμόχαρτο στρίβω στα πρακτορεία
να δω τον ήλιο ανάστροφα και τ' άστρα ζαλισμένα
να σταματήσω τη στιγμή με τα φτερά ανοιγμένα
Πόσες φωτιές στα πέλαγα πόσοι ξενιτεμένοι
ήταν για τα διόδια κι όχι για την Ελένη
στης λησμονιάς το μαγαζί μάτια κεριά σβησμένα
άμα δε λιώσουμε μαζί πως θες να γίνουμ' ένα;
πως θες να γίνουμ' ένα;

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
TOOL
A groan of tedium escapes me, startling the fearful.
Is this a test?
It has to be. otherwise I can’t go on.
Draining patience. drain vitality.
This paranoid, paralyzed vampire act’s a little old.
But I’m still right here, giving blood and keeping faith. and I’m still right
Here.
But I’m still right here, giving blood and keeping faith. and I’m still right
Here.
I’m gonna wait it out
If there were no rewards to reap,
No loving embrace to see me through this tedious path I’ve chosen here,
I certainly would’ve walked away by now.
I’m gonna wait it out
If there were no desire to heal
The damaged and broken met along this tedious path I’ve chosen here,
I still may. and I still may.
Be patient.
I must keep reminding myself of this...
If there were no rewards to reap,
No loving embrace to see me through this tedious path I’ve chosen here,
And I still may. and I still may. and I still may.
I’m gonna wait it out.
I’m gonna wait it out.
Gonna wait it out.
Gonna wait it out.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
εκεί που τ' 'ονειρο ζει...
Από το ποτέ ως το μελλον
στην αιωνια φυγή
Στο κρυφό σταυροδρόμι του κόσμου
εκει που τ'ονειρό ζει
ενά φιλί έλα δως μου...
ένα μόνο φιλί
Αχ ζουμε οι ανθρωποι μες στο πουθενα....
linkin park 4 ever!!!!!!
Madrugada
You are born into this world
Looking down the barrel of a gun
And those who hold the gun
Want you to work fast and die young
And if you dont' work
If you don't obey
They'll make you live in fear till your dying day
Those who govern hold the gun to your head
With religions, corporations proud of the blood
They have shed
Whether it's God or the bomb
It's just the same
It's only fear under another name
And the corporate snakes coming in to feed
On that pathetic fact known as human greed
Skin and bone being raked over those hot coals
This dump never seems to give time to human soul
And if all those things that we have learnt
No time for questions you'll just get burnt
(Listen) You'll just get burnt
It's just the same
And those words crush you flat
Like your skulls under a brick
And the fear's so damn strong
That it makes you sick
And you can see right through those eyes
That make you fear, that make you lie
And you're taught to hold high
Yet you wonder why
Dumb values forced upon you by the
Living lie
It's just the same

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
"The Rainbow Connection"
The Muppet Show
Why are there so many songs about rainbows
And what's on the other side?
Rainbows are visions, but only illusions,
And rainbows have nothing to hide.
So we've been told and some choose to believe it
I know they're wrong, wait and see.
Someday we'll find it, the rainbow connection,
The lovers, the dreamers and me.
Who said that every wish would be heard and answered
When wished on the morning star?
Somebody thought of that, and someone believed it,
And look what it's done so far.
What's so amazing that keeps us stargazing
And what do we think we might see?
The lovers, the dreamers, and me.
All of us under its spell,
We know that it's probably magic...
... Have you been half asleep? And have you heard voices?
I've heard them calling my name.
... Is this the sweet sound that calls the young sailors?
The voice might be one and the same
I've heard it too many times to ignore it
It's something that I'm s'posed to be...
The lovers, the dreamers, and me.
Galadriel των Λευκών Δασών
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
Cause I miss you baby, And I don't want to miss a thing,
Cause even when I dream of you, the sweetest dream will never do,
I still miss you baby and I don't want to miss a thing"
aerosmith
Σιδηρόπουλος Παύλος
Η γκόμενα σου είναι χαζή. Και 'συ μοιάζεις με τσόντα
Υπαλληλάκος δηλαδή της τάξης τρεις κι ογδόντα
Έγινες σοβαρό παιδί, μ' αφεντικού μουσούδα
Βαρύ πεπόνι δηλαδή και με χοντρή τη φλούδα
Όπα, κρίμα το παιδί. Ο,τι, κάτσει κι ότι 'ρθει
Ας την καρδιά σου να τα πει, κι αμόλησε καλούμπα
Απ' το πρωί απ' τις επτά, μου ντύνεσαι στην πένα