ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

prometheas30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/01/2004, 22:32:56
quote:
Και κατι ακομα...αυτο το να μην κρινω για να μην κριθω...καταρχην μου φαινεται πολυ χριστιανικο για τα πιστευω καποιων μεσα σ'αυτο το forum...

Τι σε νοιάζουν τα πιστεύω των άλλων? Τα δικά σου ποια είναι...
Kαλή μου είναι χριστιανικό αν είσαι χριστιανή, αν πάλι δεν είσαι είναι ο νόμος της ανταπόδωσης...του κάρμα... ελπίζω να σε κάλυψα
quote:
Και κατα δευτερον , μηπως θα'πρεπε να το απευθυνεις σε καποιους αλλους περισσοτερο δηκτικους και επικριτικους απο μενα??Δεν το ειδα να συμβαινει σε παλιοτερα θεματα...

Δεν σε παρεξηγώ... είσαι καινούργια... αλλιώς θα ήξερες ότι το έχω ξαναπεί αυτό τουλάχιστον άλλες 3 φορές και το λέω πάντα χωρίς να φοβάμαι όταν κάτι τέτοιο πέσει στην αντίληψή μου...

"Τάδε έφη Avallon"
15/01/2004, 23:39:40
Φίλε beyond μακάρι να μάθουν όλοι για την Ομάδα Ε κι εγώ νομίζω ότι είναι ωφέλιμο.
Σημασία έχει όμως να μάθουν και όχι να απομακρύνονται από τις φουσκωμένες από κάποιους αναλήθειες.

Υ.Γ.: Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2004 ή
ΔΙΟΣ ΚΔ (24η) Γαμηλιώνος 695ης ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ΕΤΟΣ Δ΄ (ΕΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ)
Σήμερα είναι ημέρα του: «Ιερού Γάμου» του Διός και της Ήρας: Εορτή από την οποία πήρε το όνομα ο μήνας (Γαμηλίων), που θεωρήθηκε και αίσιος για την τέλεση γάμων.

Αυτό το είδα στο Ελλήνων Χρονολόγιον 2004, μου άρεσε και απλά σας το παραθέτω. Άσχετο με το θέμα μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ.

16/01/2004, 00:26:05
quote:
Και κατι ακομα...αυτο το να μην κρινω για να μην κριθω...καταρχην μου φαινεται πολυ χριστιανικο για τα πιστευω καποιων μεσα σ'αυτο το forum...

Επί του ανωτέρω: ποιος λέει ότι η ηθική της Χριστιανικής θρησκείας, όπως έχει αφομοιωθεί αυτή από τον Ελληνικό Λαό εδώ και 2000 χρόνια, μέσα από την Ορθόδοξη πίστη τους, απέχει από την ηθική και τα ιδανικά της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και του πνεύματος των Ελλήνων; Όποιος τα διαχωρίζει άποψή μου είναι ότι πλανάται οικτρά. Όπως οι Ρωμαίοι κατέκτησαν με τα όπλα την Ελλάς και κατακτήθηκαν από τον Πολιτισμό της Ελλάδος, έτσι κάπως επικράτησε και η Χριστιανική Θρησκεία, μα τα ήθη και έθιμα των Ελλήνων πέρασαν μέσα σ’ αυτήν μένοντας αθάνατα εις τους αιώνες. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά την στιγμή όπου η λέξη Εθνικός και Έλλην σήμαιναν θάνατο.
Θάνατος στις ημέρες μας της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας στα πλαίσια της επιβαλλόμενης παγκόσμιας Αθεΐας, αυτομάτως σημαίνει και σβήσιμο και των τελευταίων ηθών και εθίμων που απέμειναν από την Αρχαία μας Θρησκεία. Ενωθείτε λοιπών και μην διχάζεστε για μία ακόμα φορά.
Τέλος δεν ξέρω αν τελικά συνέβαλε το κρυφό σχολειό και αν υπήρξε ή όχι κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, εγώ πάντως αυτό που διαπιστώνω και νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν όσο και αντίθετοι αν είμαστε με ορισμένους «παπάδες» ή κληρικούς σημασία έχει ότι στις μέρες μας το ρόλο του κρυφού σχολειού δεδομένου ότι κρατάει ζωντανή την Ελληνική Γλώσσα τον παίζει η Εκκλησία. Νομίζω ότι είναι το τελευταίο ανάχωμα διατήρησης της ήδη διαστρεβλωμένης γλώσσας μας. Μην πυροβολείται λοιπόν. Κρατήστε τα θετικά και προχωρήστε.

ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ

NOMIMONΜέλος
17/01/2004, 02:15:56
Ολη η αλήθεια(!!!) για την ΟΜΑΔΑ Ε, λέει...ή μάλλον...άλλη μία αλήθεια...στο περιοδικό (νέο φρούτο), "Ελληνόραμα", τεύχος 2.

Τρέξτε, προλάβετε.

Πόσες είναι τελικά ρε γμτ οι "αλήθειες";

ΣΗΜ: η ΑΛΗΘΕΙΑ διαφέρει κατά ένα μόνο γράμμα από την ΑΛΗΤΕΙΑ...

alexeyev1970Μέλος
18/01/2004, 00:09:10
Avallon πραγματικά μ'εντυπωσίασε η απάντησή σου στο θέμα της ανορθογραφίας γιατί μου έμαθες κάτι που επί 33 χρόνια αγνοούσα.Έκανα και 'γω το ίδιο λάθος , να κρίνω τους ανθρώπους με βάση την ορθογραφία τους και να που μου δείχνεις κάτι που δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου. Ευχαριστώ.

18/01/2004, 22:27:00
Σε ευχαριστώ φίλε alexeyev!
Να'σαι καλά
Εχω πάρει και γω πολλά από άλλους εδώ μέσα...
Καιρός να δώσω κάτι...

"Τάδε έφη Avallon"
20/01/2004, 02:08:53
Καλησπέρα φίλοι μου, ομολογώ ότι εδέχθη ένα συγκινητικό μήνυμα (e-mail) από τον φίλο μου reignman, όπου ομολογώ με δάκρυα στα μάτια ότι θα ήθελα να μοιραστώ την συγκίνηση μαζί σας αντιγράφοντας αυτό το υπέροχο γράμμα με τίτλο:
Είσαι τεραστιο νουμερο

Ακολουθεί το αυθεντικό μήνυμα:

quote:
Καλα Κώστα αγόρι μου είσαι ούφο που πρέπει να γραφτεί στην ιστορία. Συν τοις αλλοις, εκτός του οτι εισαι ΑΤΙΑ με καθημερινές χαμηλές πτήσεις μνημειώδους βλακείας, είσαι και φασιστάκι... Λοιπόν, αντε ξεκόλλα από τις θεωριες συνομωσίες και κοίτα να ανοίξεις κανα βιβλιαρακι μπας και σου ανοιξουν τα ματια λιγακι (γιατι απο οτιδηποτε αλλο, κοβω οτι πέφτει μεγάλη ανομβρία...), γιατι θα καταντησεις να παιδευεις το ελαχιστο μυαλο σου με βαθυστοχαστους χειμαρρους συλλογισμου, οπως αν η μοδα των Ε θα επιτασσει το πορτοκαλι... Αιντε ΟΥΦΑΡΑ!!!

Και προσθέτω εγώ από κάτω: ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ Τxxxx

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο Άρη.
Φίλε Άρη, ίσως αν ήμασταν πρόσωπο με πρόσωπο να είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση περί Φασισμού και Ιστορίας, διότι από τότε που άρχισαν να την χρησιμοποιούν οι ημέτεροί σου, η λέξη Φασισμός έχασε την έννοιά της, αρκεί κανείς να ψάξει να βρει από πού προέρχεται.
Στέκομε όμως στις θεωρίες συνομωσίας. Εδώ φίλε μου δεν συνωμοτούμε, εκτός εσύ αν έτσι το αισθάνεσαι, γιατί νιώθεις ότι απειλείσαι. Οι συνομωσίες γίνονται μάγκα μου κάτω απ’ το τραπέζι και αν δεν κάνω λάθος εδώ εμείς απλά μιλάμε ανοιχτά. Μόνο που εσύ δεν είχες το θάρρος να μου απαντήσεις ενώπιον όλων των συνομιλητών του Forum, αλλά μου έστειλες προσωπικό μήνυμα. Μήπως εσύ φοβάσαι το ΦΩΣ και κινείσαι στο σκοτάδι; Μήπως εσύ είσαι ο συνωμότης επειδή κάποιος θέλησε να σου βγάλει την μάσκα.
Τέλος θα σταθώ και στο άνοιξε κανένα βιβλιαράκι μπας και ανοίξουν τα μάτια.
Ευχάριστη συμβουλή από κάποιον που στις 86 λέξεις που μου έγραψε μαζί με τον τίτλο, οι 32 ήταν άτονες, δηλαδή το 39% (περίπου οι δύο στις πέντε λέξεις) ήταν λάθος γραμμένες.
Άκου φίλε, αν κάτσω και διαβάσω κανένα βιβλιαράκι από αυτά που κάθεσαι και διαβάζεις εσύ ευχαριστώ δεν θα πάρω, γιατί θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω. Καλύτερα ΟΥΦΑΡΑ λοιπόν παρά ΠΡΟΒΑΤΑΡΑ όπως εσύ με θέλεις.

Υ.Γ.: Κι εσύ φίλη Avallon μ’ αρέσει που τον υπερασπίστηκες ως δυσλεξικό. Τι φταις κι εσύ όμως, μιας και είσαι ΟΥΦΑΡΑ σαν κι εμένα, όπως όλοι εδώ μέσα, μιας και δεν ανοίγεις κανένα βιβλίο προτεινόμενο από τον φίλο μας τον ΑΡΗ, αλλά ασχολείσαι κι εσύ με θεωρίες συνομωσίας; (κατά τον ίδιο πάντα).
Υ.Γ.: Όσοι αρνούνται την αυθεντικότητα του μηνύματος που εδέχθη, ενημερώνω ότι αυτό υπάρχει και μπορεί να επανασταλεί σε όσους ενδιαφέρονται.

Καλό ξημέρωμα Έλληνες.

(Κοίτα ρε που καταντήσαμε να μας λένε φασιστάκια επειδή λέμε ότι είμαστε Έλληνες.)
Άρη να χαίρεσαι το μυαλό σου αγόρι μου.

ΕΛΛΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Έγινε αλλαγή από τον ΟΔΥΣΣΕΙΟ

Edited by - ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ on 21/01/2004 20:11:12

20/01/2004, 10:04:20
quote:
πέραν της ανορθογραφίας υπάρχει και άλλη "ασθένεια" που λέγεται δυσλεξία...

Συγνώμη για το "τυπογραφικό" λάθος!
Μαλ&**α ήθελα να πω όχι δυσλεξία...
Αχ αυτός ο δαίμων του πληκτρολογίου

"Τάδε έφη Avallon"
steelspringΜέλος
20/01/2004, 17:59:31
quote:
Φίλε Άρη, ίσως αν ήμασταν πρόσωπο με πρόσωπο να είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση περί Φασισμού και Ιστορίας, διότι από τότε που άρχισαν να την χρησιμοποιούν οι ημέτεροί σου, η λέξη Φασισμός έχασε την έννοιά της, αρκεί κανείς να ψάξει να βρει από πού προέρχεται.
Στέκομε όμως στις θεωρίες συνομωσίας. Εδώ φίλε μου δεν συνωμοτούμε, εκτός εσύ αν έτσι το αισθάνεσαι, γιατί νιώθεις

Παιδιά σκεφτείτε ότι αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα όπως και άλλα σχετικά, αλλά τι θα σκεφτεί ένας που πρωτομπαίνει εδώ μέσα και δεί να μιλάνε γιά φασισμούς και τέτοια , και μάλιστα σε θέμα που αφορά τους Έλληνες που φημηζόματε άλλωστε για την ελέύθερη ιδιοσυγκρασία μας.
Δέν μιλάω για τα πιστεύω ή την ελεύθερη έκφραση κλπ.
Απλά είναι άδικο κάποιος να σχηματίσει λάθος εντύπωση εξαιτίας λέξεων που δεν συνάδουν με Ελληνικα θέματα .

savelΜέλος
21/01/2004, 02:11:54

telika ti pezei?
pou einai i alithia?
poios tha apantisei sta ateleiwta erwtimata mas?