ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί να ξεχνάμε τόσο εύκολα;;;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Γιατί να ξεχνάμε τόσο εύκολα;;;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

alati1326 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
alati13Μέλος
18/04/2003, 14:07:51
Ο πόλεμος στο ΙΡΑΚ τελείωσε. Μάλλον να πω καλύτερα ότι ο πόλεμος στο ΙΡΑΚ τελείωσε για εμάς. Ήδη αρχίσαμε να τον ξεχνάμε. Εχθές βγήκα για να φάω και παρά λίγο να παραγγείλω και μια κόκα κόλα. Και τι έγινε είπα…. Ο πόλεμος έγινε. Δεν κατάφερα τίποτα. Και μετά σκέφτηκα ότι κάθε φορά έτσι γίνεται. Οι τρελές αγελάδες δεν έγιναν καλά αλλά εγώ το ξέχασα. Τα βλήματα με απεμπλουτισμένο
Ουράνιο που έριξαν τα άλλα βλήματα, συνεχίζουν να μολύνουν τα νερά της Σερβίας και του ΙΡΑΚ, αλλά και αυτά θα τα ξεχάσω σύντομα. Όπως δυστυχώς έχω ξεχάσει και το όνομα εκείνου του Σοβιετικού πιλότου που έριξε με το ελικόπτερό του τόνους μπετόν για να θάψει τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ και μετά πέθανε. Ξεχνάω και τα δικά μας. Πουλημένους πολιτικούς που μετά τους ψηφίζω, τους πνιγμένους του Σάμινα που ακόμα ψάχνουν να βρουν ποιος έφταιξε και πολλά ακόμα. Όμως δεν θέλω να ανοίξω πολιτικό θέμα. Θέλω μόνο να βάλετε το χέρι στην καρδιά και να μου πείτε ότι δεν είμαι ο μόνος που ξεχνάει. Και αν το παραδεχτούμε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Μετά ίσως καταφέρουμε να μάθουμε ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ.
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ.

nitro912grΜέλος
18/04/2003, 17:32:23
an den 3exnagame sigoura o kosmos mas 8a itan kaliteros
kai stin pragmatikotita den 3exname, 8aboume

ti enoo

oi skepseis autes paramenoun gia panta sto mialo mas alla emeis tis 8aboume ba8ia oste na min mas enoxloun , gia na zisoume ti zoi mas irema kai orea

lene oti i agnia einai eutixia
me ta mesa enimerosis simera diskolo na mineis stin agnia
i ali8ia omos ponaei
opote 3exname tin ali8ia kai epanaferoume tin agnia gia na eimaste kala

ego pantos den 8elo na to ala3o auto
8elo na ma8o tin ali8ia kai na tin 3ero alla den 8elo na tin afiso na epireasei tin zoi mou, me steriseis kai alla gia to kalo tis ali8ias

aloste ti mporei na kanei ena mikro an8ropaki san emena?

I Stand Alone

alati13Μέλος
18/04/2003, 17:48:23
Γεια σου ΝΙΤRO912gr. Συμφωνώ με αυτό την διόρθωση που έκανες. Δεν ξεχνάμε αλλά θάβουμε. Διαφωνώ όμως με αυτό που έγραψες στο τέλος. Ένα μικρός ανθρωπος μπορεί να μην μπορεί να κάνει πολλά αλλά αν ενωθούμε όλοι μαζί τότε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Η άδεια υπέρ πληροφόρηση των ΜΜΕ μας βοηθάει να θάψουμε και να ξεχάσουμε. Ίσως οι λιγότερες ειδήσεις να ήταν μια λύση. Ακόμα και αυτό το topic που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μας θυμίζει τα ξεχασμένα να είναι μια λύση. Όμως νομίζω ότι όπως είπα και πριν, το πρώτο βήμα είναι να δεχτούμε ότι ξεχνάμε. Ή ότι τους αφήνουμε να μας κάνουν να τα θάβουμε.

catΜέλος
19/04/2003, 00:25:24
Αυτό που ειπες για την coca cola ....αχ ...σήμερα και εγώ υπέπεσα στο αμάρτημα αυτό .....
Ειχα να πιώ από τότε που αρχισε ο πόλεμος ....και σήμερα ειπα ...μα καλά μόνο εγώ θα μποικοτάρο ...? τι ειμαι? η χαζή της υπόθεσης ? ...
Ενώ οι περισσότεροι ουτε κάν σταματήσανε να καπνίζουν τα αγαπημένα τους camel......εγω η κακομοίρα ..καθούμουν και ξελαρίγγιαζα τον λαιμό μου ..με κάτι αισχρά τσιγάρα από την Ξάνθη !!!!!!

Και τελικά το μόνο που κατάφερα ..ηταν να χάνω την φωνή μου σε τακτά χρονικά διαστήματα ....Εντάξη πάντος ///ανακ΄λυψα και την Ελληνική Kola !!!! που ειναι πολύ καλή μπορώ να πώ ...ομως τελικά ..το θέμα ξεχάστηκε ....οχι γιατί δεν μας νιάζει ...
μας νοιάζει και μας παρανοιάζει...το αποδείξαμε με τόσες πορείες

Απλά εχουμε τόσα αλλα να σκεφτούμε ...που πραγματικά ...δεν προλαβαίνουμε πια ....

Ειναι αυτό που ελεγα σε κάποιο αλλο μήνυμα μου ....
"Ειμαστε η κουκίδα μεσα στον χάρτη ...μιας ματαιοδοξίας λαών ...

Ειμαστε η μύγα μέσα στο γάλα ... θέλουμε αλλά δεν μας αφήνουν!!!!!

Μπορούμε αλλα μας κάνουν να μην θέλουμε !!!!!!!

"Πνιγόμαστε ....αλλά μας σώζουν για να μπορούν να μας ξαναπνίξουν ..."

Πολύ οργή μέσα μας ...πολύ δύναμη ...αλλά η φωνή βουβή ...

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

19/04/2003, 12:49:50
Φίλε alati13, πόσο δίκιο έχεις...Κάθε φορά που ξεκινά ένα παρόμοιο γεγονός όπως αυτό του πολέμου του Ιράκ, πιστεύω το έχετε νιώσει όλοι, λέμε "Όχι, αυτή τη φορά δεν θα ξεχάσω, δεν θα το επιτρέψω αυτό στον εαυτό μου". Κι όμως, μετά από λίγο, ξεχνάμε...Αλλά και κάτι χειρότερο...Όχι μόνο ξαναβυθιζόμαστε στη μαστούρα της λήθης, αλλά και συνηθίζουμε σε τέτοιες καταστάσεις, εθιζόμαστε στα εγκλήματα και για να συγκινηθούμε, θέλουμε κάθε φορά όλο και περισσότερο αίμα, όλο και περισσότερο πόνο. Δεν ξέρω δυστυχώς ποιο είναι και αν υπάρχει όριο σε αυτού του είδους τον εθισμό μας. Δεν ξέρω τι θα πρέπει ακόμη να δούμε την επόμενη φορά--που θα έλθει, γι' αυτό να είστε σίγουροι--για να συγκινηθούμε, τι άλλο θα αναγκαστούμε να ξεχάσουμε. Δεν ξέρω πόσα ακόμη διαμελισμένα παιδιά θα πρέπει να καταγράψουμε στα πιο απομακρυσμένα τμήματα της μνήμης μας...Απλά ξέρω ότι πλέον, το "δεν ξεχνώ" ίσως αποτελεί τον σπουδαιότερο τρόπο αντίδρασης...Να θυμίσω λίγο τον Όργουελ που έλεγε ότι ο φασισμός στηρίζεται στη λήθη των ανθρώπων...:"Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν. Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον."

Edited by - durden_alie on 19/04/2003 12:53:36

alati13Μέλος
20/04/2003, 12:02:57

Γεια σου φίλη cat. Το σίγουρο είναι ότι δεν είσαι η μόνη μου συνεχίζει να μποικατάρει. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι θα πει ψυχή και τι θα πει αδικία. Άρα οι φωνές και οι διαμαρτυρίες δεν κάνουν τίποτα. Αυτοί ξέρουν μόνο τα χρήμα. Εκεί λοιπόν πρέπει να χτυπήσουμε. Αν του χρόνου η Κόκα κόλα τα μακ ντοναλτς κ.α ανακοινώσει ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος έχει 20% μείωση στις πωλήσεις, τότε αυτούς θα τους ακούσουν.
Επίσης έγραψες ότι
« να πώ ...ομως τελικά ..το θέμα ξεχάστηκε ....οχι γιατί δεν μας νιάζει ...
μας νοιάζει και μας παρανοιάζει...το αποδείξαμε με τόσες πορείες»
επέτρεψέ μου να διαφωνήσω σε αυτό. Αν μας ένοιαζε θα συνεχίζαμε και τώρα που το θέμα του πολέμου είναι Νο 3 στις ειδήσεις και στις εφημερίδες. Αφού τώρα το ξεχνάμε ή μας το ξεχνάνε, αυτό σημαίνει ότι ήμασταν μονάχα πρόβατα. Πρόβατα με τσοπάνη την τηλεόραση και μαντρί τις εφημερίδες. Δες το topic για τον πόλεμο τι προσέλευση είχε τότε, και μετά δες και αυτό. Μας πονάει να δεχτούμε ότι ξεχνάμε. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι για μια ακόμα φορά γίναμε υποχείρια κάποιων. Θα εκνευριστώ και πάλι, όταν μετά από 3 μήνες θα ψάχνω φαρμακείο για να πάρω μια ασπιρίνη και τότε θα θυμηθώ ότι όλα τα παιδάκια που δεν είχαν πόδια και ήταν γεμάτα πληγές την εποχή του πολέμου, θα τις έχουνε και τώρα και για πάντα. Δεν με βολεύει όμως αυτό. Μου χαλά την όρεξη. Τότε μου άρεσε γιατί ήταν μάλλον στην μόδα. Εεε εεε εεε ΩΩΩ ΩΩΩ ΩΩΩ ή(ΟΥΦ ΟΥΦ ΟΥΦ) εμείς θα τον ξεχάσουμε τον πόλεμο αυτό.

Φίλε durden, χαίρομαι που νιώθω ότι δεν είμαι ο μόνος που ξεχνάει. Ακόμα και αν είμαστε λίγοι. Τι όμως πρέπει να κάνουμε για να μην ξεχάσουμε??? Τι πρέπει να κάνουμε για μην τους αφήνουμε να μας ξεχνάνε ???

20/04/2003, 14:07:50
FILE ALATI MAKARI NA MPOROUSA NA SOU DOSW MIA APANTISH STO EROTIMA SOU.
EINAI POLI DISKOLO PISTEUW NA ANTISTATHEI KAPIOS H NA MPOIKOTAREI.
AN KAI NOMIZW OTI TO BOIKOTARISMA DEN EINAI LISH.YPARXOUN 1.000.000
PROIONTA EKEI EKSO POU THELOUME DEN THELOUME TA XRISIMOPOIOUME.POS
NA TO KANOUME,OI AMERICANOI OTI KATASKEYAZOUN,EINAI OTI KALITERO APO
PLEYRA POIOTITAS.TO IDIO KAI OI GERMANOI.KTLP.KATA THN PERIODO TOU
POLEMOU,ELAVA ENA E.MAIL (ENA APO TA POLA POU KIKLOFOROUSAN)
POU PARETHETE MIA LISTA ME AMERICANIKA PROIONTA OSTE NA MPOIKOTAROUME.
XMM....MONO POU TO E.MAIL AYTO MONO IRONIKO XARAKTIRA HXE.EPIDI TA PROIONTA AYTA ARITHMOUSAN.......SE PAAAAARA POLA KAI XRISIMA.
DISTIXOS DEN GINETE NA TA MPOIKOTAROUME.
TOULAXISTON,KATA TIXH,DEN PINW COCA COLA OUTE GEUOME FASTFOOD-IKH TROFH.ALA OMOS PINW AMERIKANIKH BEER-A GIATI MOU ARESEI.GIA PARADIGMA.
DEN MPORW NA PW OTI XEXNAW,ALA SIGOURA OMOS EXASTHENH H MNIMH MOU.
OXI OMOS SE VATHMO LITHIS.
DEN XERW,EINAI POLI DISKOLO TO THEMA POU ANIKSES.BRAVO POU TO EKANES.
THA EPANELTHW.

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον,κόσμοιο τό σύμπαν...

alati13Μέλος
21/04/2003, 08:13:42
Καλημέρα και σήμερα. Το θέμα μας δεν είναι το Μποικοταζ. Είναι το
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ & ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. Σκεφτείτε ότι με έναν πόλεμο ξεχάσαμε όλα τα παιδιά της Σερβίας. Η ακόμα χειρότερα, σε 2 χρόνια που θα δικαστεί ο νταλικέρης που χτύπησε το λεωφορείο θα πούμε :
«Α ναι ρε … θυμάσαι τότε που είχαν πεθάνει όλα εκείνα τα παιδιά…»
και δεν θα έχει γίνει τίποτα. Στην χώρα μας τα προβλήματα περιμένουν τα νέα προβλήματα για να ξεχαστούν. Και το θέμα είναι ότι κανείς δεν το παραδέχεται.
55 αναγνώσεις έχει το topic και μόνο 4 έγραψαν. Ίσως δεν είναι της μόδας πια. Μήπως είναι καλύτερα να το ξεχάσω???

SilverwolfΜέλος
21/04/2003, 15:45:10
Πάντα "ξεχνάμε"... είναι η πορεία της ζωής.
Σήμερα είναι επίκαιρο αυτό... αύριο το άλλο...

Το ότι δεν είναι επίκαιρο δεν σημαίνει για εμένα ότι έχει περάσει στην λήθη. Τα πράγματα που μπορούμε να έχουμε "ενεργά" στο μυαλό μας δεν είναι άπειρα. Οπότε τα ιεραρχούμε. Συνήθως τα πιο πρόσφατα πρώτα κτλ ανάλογα με το ενδιαφέρον μας.

Και τώρα εμείς μιλούσαμε τόσο και τόσο για το ιρακ...
και όμως δεν είναι μόνο μόνο το ιρακ που έχει πρόβλημα σήμερα..
η τσετσενία;
η αφρική;

και τόσα άλλα στο παρελθόν και στο παρόν...

Δεν είμαστε όμως παρά άνθρωποι... που κάνουμε όσο πιο πολλά μπορούμε, αν και πολλές φορές δεν φτάνουν - τουλάχιστον προσπαθούμε...

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"

planeΜέλος
30/04/2003, 19:29:50
Δεν ξεχνάμε.Απλά καλός η κακός: the show must go on.

alati13Μέλος
02/05/2003, 10:21:49
Σε ευχαριστώ για το μήνυμά σου φίλη(ε) plane. Έχεις δίκιο ότι το show πρέπει να συνεχιστεί αλλά το θέμα είναι ότι εμείς δεν αλλάζουμε το κανάλι για να μείνουμε στο παλιό show. Παρά μόνο το ακολουθούμε. Και θα το ξανά πω. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ούτε καν δεν το παραδεχόμαστε ότι τελικά ΞΕΧΝΑΜΕ.
Ναι συμφωνώ ότι η δημοσιότητα τρέχει και μας παρασύρει. Ή προσπαθεί να μας παρασύρει. Αν λοιπόν συμφωνήσουμε ότι ξεχνάμε και ότι αυτό οφείλεται στις ειδήσεις και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τότε πια η αντίδρασή μας ????????
Θα κλείσω το θέμα και εγώ με ένα τραγούδι αλλά όχι από queen.
Is there anybody out there?? ή ;Is there any (body) out there????

planeΜέλος
02/05/2003, 13:16:14
Δέν είπα ότι ξεχνάμε ούτε ότι μας κάνουν να ξεχνάμε.Απο μόνοιμας σιγά σιγά πάμε "στο άλλο θέμα" πχ όταν χωρίζουμε στήν αρχή το σκεφτόμαστε συνέχεια αλλά μετά σιγά σιγά το ξεπερνάμε (αλλά δέν το ξεχνάμε), η όταν χάνουμε έναν δικό μας στήν αρχή τον σκεφτόμαστε κλαίμε αλλά μετά το ξεπερνάμε (αλλά πάλι δέν τόν ξεχνάμε) απλά πάμε παρακάτω.
Αυτο γίνετε σε όλα τα θέματα.Αν ξεχνούσαμε θα είμασταν φίλοι και με τούς Τούρκους!!!!
Δέν μπορούμε να μένουμε στό παρελθόν όταν το μέλλον είναι μπροστά.

ananasssΜέλος
02/05/2003, 14:02:44
quote:
Γιατί να ξεχνάμε τόσο εύκολα;;;;

...γιατί ο Χρόνος είναι ο καλύτερος ΓΙΑΤΡΟΣ...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

alati13Μέλος
02/05/2003, 15:25:18
Εγώ φίλε μου plane θα επιμείνω ότι ξεχνάμε και το γιατί το έδωσε ο φίλος ανανάς με ίσως λίγη βοήθεια από τις τρύπες. Ξεχνάμε γιατί μας βολεύει. Όμως φίλε ανανά δεν μας είπες αν σου αρέσει να ξεχνάς και αν όχι , τι προτείνεις για αυτό.

02/05/2003, 17:33:40
Διόρθωση : Οι Τρύπες λένε : "Ο Χρόνος είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ γιατρός". Και στην περίπτωση αυτή ίσως και να έχουν δίκιο...Διότι επιμένω ότι ο χρόνος εδώ δεν οδηγεί στη λήθη αλλά στον εθισμό, στην ανοχή κάθε εγκλήματος, έως την πλήρη αποκτήνωση...

ananasssΜέλος
02/05/2003, 18:24:01
quote:
Ξεχνάμε γιατί μας βολεύει. Όμως φίλε ανανά δεν μας είπες αν σου αρέσει να ξεχνάς και αν όχι , τι προτείνεις για αυτό.

Ναι.
Μου "αρέσει" να ξεχνάω. Έτσι με "βολεύει". Έτσι το έκανε η φύση. Έτσι είναι γιατί έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι.
Αν ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ το θάνατο, τη θλίψη, τη δυστυχία και ό,τι δυσάρεστο έχει συμβεί τόσο στη ζωή μου όσο και στη ζωή των άλλων (είτε αυτοί είναι "δικοί μου" άνθρωποι, είτε... Ιρακινοί ή Καλύμνιοι), θα έχω πεθάνει πριν τον φυσικό μου θάνατο. "Ξεχνάω" γιατί πρέπει να εξελιχθώ και να δημιουργήσω, να ΖΗΣΩ τη ζωή ΜΟΥ με τα δικά μου στάνταρ και κοιτάζοντας μπροστά.
Πίσω κοιτώ μόνο για να παραδειγματιστώ. Για να έχω ένα "κράτημα" στα πάθη και τα λάθη μου...
Αλλά αυτό γίνεται από ΜΟΝΟ του... Είναι ένας από τους πλέον ΔΙΚΑΙΟΥΣ νόμους της φύσης, της ζωής.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Ο Χρόνος είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, άσχετα με το τί λενε οι όποιες... Τρύπες...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

02/05/2003, 18:58:40
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

thothΙδρυτικό Μέλος
02/05/2003, 19:20:24
Ο Χρόνος είναι ο καλύτερος Δάσκαλος αλλά δυστυχώς τρώει όλους τους μαθητές του

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

alati13Μέλος
04/05/2003, 13:28:30
Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την συμμετοχή σας και τις απόψεις με βοηθάτε. Φίλε ανανά και εγώ κάνω αυτά που λές. Όπως έχω γράψει και πιο πάνω. Και εγώ ξεχνάω. Και ναι, είναι αλήθεια ότι με βολεύει. Όμως αυτό το θέμα το ξεκίνησα για ένα λόγο. Όταν κάτι με έχει ενοχλήσει ή με έχει θλίψει ή τέλος πάντων μου έχει προκαλέσει έντονα συναισθήματα, και μετά το «ξεχνάω»……όταν αργότερα για κάποιο λόγο το ξανά θυμάμαι νιώθω σαν να έχω πουλήσει κάποιο φιλαράκι. Νομίζω ότι για να το ξεχάσει, θα πρέπει όταν ένιωθα αυτά τα συναισθήματα να ήμουν πολύ δήθεν και ψεύτικος. Έχω βέβαια την δικαιολογία ότι για παράδειγμα, πάντα θα πεθαίνουν παιδιά από την πείνα… δεν γίνεται εγώ να μην ξανά φάω. Όμως ίσως το πιο σημαντικό είναι ο βαθμός της λήθης. Αν για παράδειγμα μετά από 1 χρόνο κάποιο φορτηγό παρασύρει κάποιους εκδρομείς, οι ίδιοι πολιτικοί (ανεξαιρέτως χρώματος και παράταξης) θα βγουν και θα πουν τα ίδια παχιά λόγια, και εγώ θα τους ξανά ακούσω. Και όπως αυτοί δεν έκαναν τίποτα, έτσι και εγώ δεν θα έχω κάνει τίποτα. Άρα δεν είμαι σε τίποτα καλύτερος από αυτούς. Και αν ξεχνάς χωρίς να προσπαθείς πόσο καλύτερος μπορείς να γίνεις ???

Rock BoyΜέλος
04/05/2003, 16:09:18
Έχεις απόλυτο δίκιο alati13! Συνεχώς ξεχνάμε το τι γίνεται στον κόσμο και ας πάρω για παράδειγμα τον πόλεμο στο Ιράκ. Επειδή τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν μας πληροφορούν πόλυ πια για τον πόλεμο, πολλοί νομίζουν ότι ο πόλεμος τέλειωσε... Καθε μέρα όμως χιλιάδες Ιρακινοί πολεμάνε για να ζήσουν, αφού μέτα από αυτό που έγινε στη χώρα τους πλήττουν από την φτώχια και τη δυστυχία για τον χαμό συγγενών τους...

"Rocky"