- Γιατί να ξεχνάμε τόσο εύκολα;;;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ουράνιο που έριξαν τα άλλα βλήματα, συνεχίζουν να μολύνουν τα νερά της Σερβίας και του ΙΡΑΚ, αλλά και αυτά θα τα ξεχάσω σύντομα. Όπως δυστυχώς έχω ξεχάσει και το όνομα εκείνου του Σοβιετικού πιλότου που έριξε με το ελικόπτερό του τόνους μπετόν για να θάψει τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ και μετά πέθανε. Ξεχνάω και τα δικά μας. Πουλημένους πολιτικούς που μετά τους ψηφίζω, τους πνιγμένους του Σάμινα που ακόμα ψάχνουν να βρουν ποιος έφταιξε και πολλά ακόμα. Όμως δεν θέλω να ανοίξω πολιτικό θέμα. Θέλω μόνο να βάλετε το χέρι στην καρδιά και να μου πείτε ότι δεν είμαι ο μόνος που ξεχνάει. Και αν το παραδεχτούμε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Μετά ίσως καταφέρουμε να μάθουμε ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ.
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ.

kai stin pragmatikotita den 3exname, 8aboume
ti enoo
oi skepseis autes paramenoun gia panta sto mialo mas alla emeis tis 8aboume ba8ia oste na min mas enoxloun , gia na zisoume ti zoi mas irema kai orea
lene oti i agnia einai eutixia
me ta mesa enimerosis simera diskolo na mineis stin agnia
i ali8ia omos ponaei
opote 3exname tin ali8ia kai epanaferoume tin agnia gia na eimaste kala
ego pantos den 8elo na to ala3o auto
8elo na ma8o tin ali8ia kai na tin 3ero alla den 8elo na tin afiso na epireasei tin zoi mou, me steriseis kai alla gia to kalo tis ali8ias
aloste ti mporei na kanei ena mikro an8ropaki san emena?
I Stand Alone

Ειχα να πιώ από τότε που αρχισε ο πόλεμος ....και σήμερα ειπα ...μα καλά μόνο εγώ θα μποικοτάρο ...? τι ειμαι? η χαζή της υπόθεσης ? ...
Ενώ οι περισσότεροι ουτε κάν σταματήσανε να καπνίζουν τα αγαπημένα τους camel......εγω η κακομοίρα ..καθούμουν και ξελαρίγγιαζα τον λαιμό μου ..με κάτι αισχρά τσιγάρα από την Ξάνθη !!!!!!
Και τελικά το μόνο που κατάφερα ..ηταν να χάνω την φωνή μου σε τακτά χρονικά διαστήματα ....Εντάξη πάντος ///ανακ΄λυψα και την Ελληνική Kola !!!! που ειναι πολύ καλή μπορώ να πώ ...ομως τελικά ..το θέμα ξεχάστηκε ....οχι γιατί δεν μας νιάζει ...
μας νοιάζει και μας παρανοιάζει...το αποδείξαμε με τόσες πορείες
Απλά εχουμε τόσα αλλα να σκεφτούμε ...που πραγματικά ...δεν προλαβαίνουμε πια ....
Ειναι αυτό που ελεγα σε κάποιο αλλο μήνυμα μου ....
"Ειμαστε η κουκίδα μεσα στον χάρτη ...μιας ματαιοδοξίας λαών ...
Ειμαστε η μύγα μέσα στο γάλα ... θέλουμε αλλά δεν μας αφήνουν!!!!!
Μπορούμε αλλα μας κάνουν να μην θέλουμε !!!!!!!
"Πνιγόμαστε ....αλλά μας σώζουν για να μπορούν να μας ξαναπνίξουν ..."
Πολύ οργή μέσα μας ...πολύ δύναμη ...αλλά η φωνή βουβή ...
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
Edited by - durden_alie on 19/04/2003 12:53:36
Γεια σου φίλη cat. Το σίγουρο είναι ότι δεν είσαι η μόνη μου συνεχίζει να μποικατάρει. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι θα πει ψυχή και τι θα πει αδικία. Άρα οι φωνές και οι διαμαρτυρίες δεν κάνουν τίποτα. Αυτοί ξέρουν μόνο τα χρήμα. Εκεί λοιπόν πρέπει να χτυπήσουμε. Αν του χρόνου η Κόκα κόλα τα μακ ντοναλτς κ.α ανακοινώσει ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος έχει 20% μείωση στις πωλήσεις, τότε αυτούς θα τους ακούσουν.
Επίσης έγραψες ότι
« να πώ ...ομως τελικά ..το θέμα ξεχάστηκε ....οχι γιατί δεν μας νιάζει ...
μας νοιάζει και μας παρανοιάζει...το αποδείξαμε με τόσες πορείες»
επέτρεψέ μου να διαφωνήσω σε αυτό. Αν μας ένοιαζε θα συνεχίζαμε και τώρα που το θέμα του πολέμου είναι Νο 3 στις ειδήσεις και στις εφημερίδες. Αφού τώρα το ξεχνάμε ή μας το ξεχνάνε, αυτό σημαίνει ότι ήμασταν μονάχα πρόβατα. Πρόβατα με τσοπάνη την τηλεόραση και μαντρί τις εφημερίδες. Δες το topic για τον πόλεμο τι προσέλευση είχε τότε, και μετά δες και αυτό. Μας πονάει να δεχτούμε ότι ξεχνάμε. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι για μια ακόμα φορά γίναμε υποχείρια κάποιων. Θα εκνευριστώ και πάλι, όταν μετά από 3 μήνες θα ψάχνω φαρμακείο για να πάρω μια ασπιρίνη και τότε θα θυμηθώ ότι όλα τα παιδάκια που δεν είχαν πόδια και ήταν γεμάτα πληγές την εποχή του πολέμου, θα τις έχουνε και τώρα και για πάντα. Δεν με βολεύει όμως αυτό. Μου χαλά την όρεξη. Τότε μου άρεσε γιατί ήταν μάλλον στην μόδα. Εεε εεε εεε ΩΩΩ ΩΩΩ ΩΩΩ ή(ΟΥΦ ΟΥΦ ΟΥΦ) εμείς θα τον ξεχάσουμε τον πόλεμο αυτό.
Φίλε durden, χαίρομαι που νιώθω ότι δεν είμαι ο μόνος που ξεχνάει. Ακόμα και αν είμαστε λίγοι. Τι όμως πρέπει να κάνουμε για να μην ξεχάσουμε??? Τι πρέπει να κάνουμε για μην τους αφήνουμε να μας ξεχνάνε ???

EINAI POLI DISKOLO PISTEUW NA ANTISTATHEI KAPIOS H NA MPOIKOTAREI.
AN KAI NOMIZW OTI TO BOIKOTARISMA DEN EINAI LISH.YPARXOUN 1.000.000
PROIONTA EKEI EKSO POU THELOUME DEN THELOUME TA XRISIMOPOIOUME.POS
NA TO KANOUME,OI AMERICANOI OTI KATASKEYAZOUN,EINAI OTI KALITERO APO
PLEYRA POIOTITAS.TO IDIO KAI OI GERMANOI.KTLP.KATA THN PERIODO TOU
POLEMOU,ELAVA ENA E.MAIL (ENA APO TA POLA POU KIKLOFOROUSAN)
POU PARETHETE MIA LISTA ME AMERICANIKA PROIONTA OSTE NA MPOIKOTAROUME.
XMM....MONO POU TO E.MAIL AYTO MONO IRONIKO XARAKTIRA HXE.EPIDI TA PROIONTA AYTA ARITHMOUSAN.......SE PAAAAARA POLA KAI XRISIMA.
DISTIXOS DEN GINETE NA TA MPOIKOTAROUME.
TOULAXISTON,KATA TIXH,DEN PINW COCA COLA OUTE GEUOME FASTFOOD-IKH TROFH.ALA OMOS PINW AMERIKANIKH BEER-A GIATI MOU ARESEI.GIA PARADIGMA.
DEN MPORW NA PW OTI XEXNAW,ALA SIGOURA OMOS EXASTHENH H MNIMH MOU.
OXI OMOS SE VATHMO LITHIS.
DEN XERW,EINAI POLI DISKOLO TO THEMA POU ANIKSES.BRAVO POU TO EKANES.
THA EPANELTHW.

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον,κόσμοιο τό σύμπαν...
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ & ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. Σκεφτείτε ότι με έναν πόλεμο ξεχάσαμε όλα τα παιδιά της Σερβίας. Η ακόμα χειρότερα, σε 2 χρόνια που θα δικαστεί ο νταλικέρης που χτύπησε το λεωφορείο θα πούμε :
«Α ναι ρε … θυμάσαι τότε που είχαν πεθάνει όλα εκείνα τα παιδιά…»
και δεν θα έχει γίνει τίποτα. Στην χώρα μας τα προβλήματα περιμένουν τα νέα προβλήματα για να ξεχαστούν. Και το θέμα είναι ότι κανείς δεν το παραδέχεται.
55 αναγνώσεις έχει το topic και μόνο 4 έγραψαν. Ίσως δεν είναι της μόδας πια. Μήπως είναι καλύτερα να το ξεχάσω???

Σήμερα είναι επίκαιρο αυτό... αύριο το άλλο...
Το ότι δεν είναι επίκαιρο δεν σημαίνει για εμένα ότι έχει περάσει στην λήθη. Τα πράγματα που μπορούμε να έχουμε "ενεργά" στο μυαλό μας δεν είναι άπειρα. Οπότε τα ιεραρχούμε. Συνήθως τα πιο πρόσφατα πρώτα κτλ ανάλογα με το ενδιαφέρον μας.
Και τώρα εμείς μιλούσαμε τόσο και τόσο για το ιρακ...
και όμως δεν είναι μόνο μόνο το ιρακ που έχει πρόβλημα σήμερα..
η τσετσενία;
η αφρική;
και τόσα άλλα στο παρελθόν και στο παρόν...
Δεν είμαστε όμως παρά άνθρωποι... που κάνουμε όσο πιο πολλά μπορούμε, αν και πολλές φορές δεν φτάνουν - τουλάχιστον προσπαθούμε...

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
Ναι συμφωνώ ότι η δημοσιότητα τρέχει και μας παρασύρει. Ή προσπαθεί να μας παρασύρει. Αν λοιπόν συμφωνήσουμε ότι ξεχνάμε και ότι αυτό οφείλεται στις ειδήσεις και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τότε πια η αντίδρασή μας ????????
Θα κλείσω το θέμα και εγώ με ένα τραγούδι αλλά όχι από queen.
Is there anybody out there?? ή ;Is there any (body) out there????

Αυτο γίνετε σε όλα τα θέματα.Αν ξεχνούσαμε θα είμασταν φίλοι και με τούς Τούρκους!!!!
Δέν μπορούμε να μένουμε στό παρελθόν όταν το μέλλον είναι μπροστά.
quote:
Γιατί να ξεχνάμε τόσο εύκολα;;;;
...γιατί ο Χρόνος είναι ο καλύτερος ΓΙΑΤΡΟΣ...

quote:
Ξεχνάμε γιατί μας βολεύει. Όμως φίλε ανανά δεν μας είπες αν σου αρέσει να ξεχνάς και αν όχι , τι προτείνεις για αυτό.
Ναι.
Μου "αρέσει" να ξεχνάω. Έτσι με "βολεύει". Έτσι το έκανε η φύση. Έτσι είναι γιατί έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι.
Αν ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ το θάνατο, τη θλίψη, τη δυστυχία και ό,τι δυσάρεστο έχει συμβεί τόσο στη ζωή μου όσο και στη ζωή των άλλων (είτε αυτοί είναι "δικοί μου" άνθρωποι, είτε... Ιρακινοί ή Καλύμνιοι), θα έχω πεθάνει πριν τον φυσικό μου θάνατο. "Ξεχνάω" γιατί πρέπει να εξελιχθώ και να δημιουργήσω, να ΖΗΣΩ τη ζωή ΜΟΥ με τα δικά μου στάνταρ και κοιτάζοντας μπροστά.
Πίσω κοιτώ μόνο για να παραδειγματιστώ. Για να έχω ένα "κράτημα" στα πάθη και τα λάθη μου...
Αλλά αυτό γίνεται από ΜΟΝΟ του... Είναι ένας από τους πλέον ΔΙΚΑΙΟΥΣ νόμους της φύσης, της ζωής.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Ο Χρόνος είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, άσχετα με το τί λενε οι όποιες... Τρύπες...

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

"Rocky"