ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιδιώκει και επαινεί ο Χριστιανισμός τον εξευτελισμό, τον πόνο και την δυστυχία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Επιδιώκει και επαινεί ο Χριστιανισμός τον εξευτελισμό, τον πόνο και την δυστυχία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Διονύσιος Σκυλόσοφος31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/03/2015, 01:24:17
Shadow πρώτα απ'όλα να διευκρινίσω ότι λέω τις απόψεις μου, δεν εκπροσοπώ κανέναν και δεν αμύνομαι καμιάς εκκλησίας.

quote:
Πρώτα απ' όλα, ερώτηση:
Ζήτησε να ΜΗΝ πιεί αυτό το "πικρό ποτήρι"?

Άρα δεν μιλάμε για θυσία, μιλάμε για παθητική στάση απέναντι στην εκτέλεσή του.

Οχι Shadow. Στην εποχή του τα βαλε με τα θηρία. Το τέλος του ήταν προδιαγεγραμένο. Καθόλου παθητική δεν ήταν η στάση του, όταν πήγε κόντρα στα ιερατεία που κυβερνούσαν εκείνη την εποχή.

Από Χριστιανικής πλευράς επίσης, που δεν χρειάζεται καν αλλά θα ήθελα να την αναφέρω, ως θεός ως ένα μέρος της φύσης του, ήξερε το τι θα συνεβαινε. Αυτό δεν τον εμπόδισε να ακολουθήσει το δρόμο του ελεύθερος. Αν "έκλεβε" στερούσε την ελευθερία στη βούληση και την επιλογή από το δολοφόνο του. Αν έκανε κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα να μιλάμε για αγάπες και κουραφέξαλα.

Με την παραπάνω λογική που θέτεις ο Λεωνίδας έπρεπε να χε λακίσει, και όταν ήρθαν οι Γερμανοί να τους στρώνα με χαλιά.
Δεν πάει έτσι το πράμα. Δεν ήταν παθητική η στάση του.

quote:
Σε αυτό που κατάφεραν, να θεωρούν οι χριστιανοταλιμπάν οτι μέσα απο την ταπείνωση τον εξευτελισμό και τα μαρτύρια, θα κερδίσουν το βασίλειο των ουρανών.

Δεν φταίει ο Χριστός για το ότι πολλοί είναι πυροβολημένοι.
Επίσης, για τα μαρτύρια στα οποία αναφέρεσαι, φταίει ότι είμαστε ανίκανοι να σεβαστούμε την ελευθερία που ανέφερα πρωτύτερα, η μάλλον την αναγάγουμε σε ασυδοσία, αφού σεβόμαστε μόνο τη δική μας ελευθερία και όχι των άλλων. Από αυτό τον εγωκεντρικό τρόπο σκέψης πηγάζει το χάλι μας.

quote:
Ερώτηση:
Σε βρίσκω στο δρόμο και σου λέω:
-Φίλε αν κάνεις ό,τι σου πω, θα σε πάρω μαζί μου στον Παράδεισο.

Για πες.....Τι θα κάνεις?

Θα σου πω γίνε εσύ το παράδειγμα και δώσε στους υπόλοιπους τον τρόπο να βρούνε τον δικό τους δρόμο προς αυτόν τον παράδεισο. Κανείς μας δεν έχει κοινό σημείο εκκίνησης. Σκοπεύουμε όμως στον ίδιο τελικό προορισμό.

quote:
Για πες.....Τι θα κάνεις?

Άλλη μιά ερώτηση:
Στον Άι Βασίλη που κατεβαίνει απο τις καμινάδες, πιστέυεις?
Αν όχι, πες μου γιατί δεν πιστεύεις στον έναν και πρέπει να πιστεύεις στους άλλους.

Στο πνεύμα του Αι Βασίλη πιστεύω σαν παιδί, (αν δεν με εννοείς πονηρέψου σε άλλες συζητήσεις) , στον κοκκινογένη της coca cola ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Το θέμα εδώ δεν είναι αν πιστεύεις σε κάτι ή όχι. Το θέμα εδώ έιναι να σε εκφράζει αυτό το κάτι.
Εσένα ο κοκκινοφορεμένος σε εκφράζει;
Ενας θεός που μιλάει για αγάπη και σε καλεί να οραματιστείς έναν κόσμο όπου ο έναν είναι εκεί για τον άλλον;
Ολα είναι επιλογές μας φίλε μου.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

15/03/2015, 01:33:42
Ξέχασα το σημαντικότερο:

quote:
Αλήθεια, τι νόημα έχει ο σταυρικός του θάνατος με την ανθρωπότητα?

Δεν έχει κανένα νόημα. Απολύτως. Μόνο για πυροβολημένους έχει νόημα ένας μαρτυρικός θάνατος.

Αυτό που έχει όμως νόημα, είναι μια ενάρετη ζωή. Και ειδικότερα, μια άμεμπτη ζωή.

Συνδύασε το αυτό το παραπάνω με τον δρόμο που αναζητούμε και τον προορισμό που προσδωκούμε να φτάσουμε(αθανασία κατά μια έννοια- μη φθορά) και κάνε τους απαραίτητους συσχετισμούς.

15/03/2015, 01:51:35
Φιλοσοφημένα λόγια από τον κο. Βασίλη Δημητρίου: https://www.youtube.com/watch?v=qBe_XidzjXM

15/03/2015, 02:21:54
Δεν θα σχολιάσω τα περί θυσιών και αυτοθυσιών, μιας κι από οτι φαίνεται, σε ορισμένων τα ρημάδια, δεν υπάρχει καν η διαφορά. Ούτε τους τριαδικούς ακροβατισμούς, μέρες που είναι, ούτε την ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να πιστεύει σε τούτο ή το άλλο, αναλόγως της προσωπικής του αναπηρίας και έλλειψης. Από την άλλη, ήθελα να ήξερα, πόσο εύκολα θα σκοτωνόταν ή θα σκότωνε κάποιος, για χάρη ενός κόμματος που θα του υποσχόταν ανθρώπινη ζωή σε αόριστο χρόνο, τόπο και συνθήκες, ή ενός προέδρου που θα του υποσχόταν πρωτάθλημα εξ αποκαλύψεως.

Μια ερώτηση θέλω να κάνω μόνο:

Αν για όλα όσα κάνουμε σε ετούτη τη ζωή, κρινόμαστε στην επόμενη, υπάρχει τρόπος σε εκείνη την επόμενη, να αλλάξουμε στάση? Και δεν ρωτάω για αυτούς που θα είναι στην αποκάτω, αλλά για τους άλλους. Τους ‘κερδισμένους’. Αυτοί που ήταν ενάρετοι σε τούτη τη φάση, είναι καταδικασμένοι να παραμένουν ενάρετοι και στην επόμενη?

Υ.Γ. Θα έκανα κέφι και καμμιά ανθρώπινη απάντηση. Μου περισσεύουν οι τυποποιημένες θεϊκές και θεόπνευστες. Έχω πήξει στα 'το είπε αυτός' και στα 'το αποφάσισαν εκείνοι'. Αυτά τα ξέρω. Άντε να μασουλήξουμε και τίποτα βεριτάμπλ κοχόνες, γιατί από φωτοτυπίες το έχουμε εξαντλήσει. Αντιπροχθές...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

15/03/2015, 02:41:29
Και μία τοποθέτηση, για να μην ακούσω τίποτα μαλακίες περί μη προσφοράς στο "θέμα".

Το πρόβλημα του τζιχαντισμού, χριστιανικού και μουσουλμανικού, είναι ταυτόσημο με αυτό του χουλιγκανισμού. Περιγράφεται από την απλή συνεπαγωγή:

"Αφού δεν είσαι με εμάς, είσαι με τους άλλους, που κάνουν λάθος την ώρα που εμείς γνωρίζουμε το σωστό. Αφού δεν μπορείς να δεις το σωστό που σου δείχνουμε, σου παρέχουμε την ευκαιρία να το δεις στην άλλη ζωή. Το συντομότερο δυνατόν."

ή και πιό λακωνικά:

"Ψόφα. Είναι ο μόνος τρόπος να βρεις την υγειά σου"

Αρμόδιοι φορείς δεν είναι τα υπουργεία εσωτερικών, εξωτερικών, αμύνης και αθλητισμού. Είναι τα υπουργεία παιδείας και πολιτισμού.

15/03/2015, 02:50:39
quote:
Υ.Γ. Θα έκανα κέφι και καμμιά ανθρώπινη απάντηση. Μου περισσεύουν οι τυποποιημένες θεϊκές και θεόπνευστες. Έχω πήξει στα 'το είπε αυτός' και στα 'το αποφάσισαν εκείνοι'. Αυτά τα ξέρω. Άντε να μασουλήξουμε και τίποτα βεριτάμπλ κοχόνες, γιατί από φωτοτυπίες το έχουμε εξαντλήσει. Αντιπροχθές...

DSM ποτέ δεν απαντάω εκπροσωπόντας, λέω πάντα τη γνώμη μου, η οποία μπορει να μη συνάδει και με κανενός κανενός. (τα κανενός ήταν δυο δεν έκανα λάθος)

Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει επόμενη ζωή. Αυτή είναι η ζωή.
ΚΑι ότι έχουμε φτιάξει έναν ατέρμονο κύκλο μέσω του τρόπου που την αντιμετωπίζουμε. Ζούμε το μύθο μας, και το δημιούργημα/τερατούργημα μας. Τον κύκλο δεν θα τον σπάσεις στην επόμενη ζωή. Ο δε προορισμός που ανέφερα και παραπάνω δεν είναι μια πόρτα για επόμενη ζωή. Είναι το πέρασμα στο τούνελ για να μην βρεις ντουβάρι και δώσεις τέλος στο ταξίδι, όπως ένα αυτοκίνητο όταν πάει Πάτρα δεν θα πάει από τα κατσάβραχα, γιατί μάλλον θα γκρεμοτσακιστεί.

Ο προορισμός είναι λοιπόν η συνέχεια της διαδρομής αυτού που λέμε ζωή.

Τώρα το τι λέει ζωή ο καθένας είναι σχετικό. Εκεί χωράει πολλή συζήτηση. Είναι τα χέρια και τα πόδια μας; Είναι αυτή η ίδια η ατομικότητα της συνειδητής μας ύπαρξης;

Πάντα προλαβάινεις να κατέβεις από το τραίνο. Στην τελική, μπορείς και να πηδήξεις από το παράθυρο.

15/03/2015, 02:55:40
Ναι, λες κι αναφερόμουν στα δικά σου γραπτά...

15/03/2015, 02:59:51
Συζήτηση κάνουμε και θέλω να συμμετέχω, αν μπορώ να προσφέρω κάτι δεν είναι θέμα αν αναφεροσουν σε μένα.

15/03/2015, 13:43:00
quote:
Από την άλλη, ήθελα να ήξερα, πόσο εύκολα θα σκοτωνόταν ή θα σκότωνε κάποιος, για χάρη ενός κόμματος που θα του υποσχόταν ανθρώπινη ζωή σε αόριστο χρόνο, τόπο και συνθήκες, ή ενός προέδρου που θα του υποσχόταν πρωτάθλημα εξ αποκαλύψεως.

Πάρα πολλοί θα το έκαναν και με μεγάλη αυταπάρνηση...γι'αυτό και ο Χριστιανισμός εκβίασε με τον χειρότερο τρόπο την πίστη...έχουμε περιγραφές στους πρώτους αιώνες για μαζική παράκρουση χιλιάδων ανθρώπων έτοιμων να μαρτυρήσουν για την "πίστη" τους...κι ακόμα έχουμε δηλαδή πολλά παραδείγματα. Στα οποία δεν υπάρχει κανένας ρομαντισμός και κανένα αληθινό μεγαλείο...

Ο Χριστιανισμός όμως χωρίς το "θαύμα" της ανάστασης και χωρίς την υπόσχεση για αιώνια ζωή παύει να υφίσταται...εάν ο Χριστός είχε πει ακριβώς τα ίδια πράγματα και είχε απλώς πεθάνει στο σταυρό (όπως και φαίνεται να έγινε) τότε το κίνημά του θα είχε πάει ΑΠΑΤΟ...διότι ο κόσμος στην πραγματικότητα έχει χεσμένες τις όποιες διδασκαλίες καλές και κακές (δεν τις διαβάζει καν)....για να σε πιστέψει πρέπει να τον παραμυθιάσεις...και πάνω απ'όλα θέλει να του τάξεις....

για τους δε τζιχαντιστές εντάξει τι να πει κανείς; μακάρι με ένα πάτημα του κουμπιού να εξαφανίζονταν όλα αυτά τα ζώα από προσώπου γης...αλλά τα συμφέροντα είναι πολλά και αντικρουόμενα...

quote:

Χρίστο όταν κάνεις μια θυσία αποβλέπεις σε έαν θετικό αποτέλεσμα.
Αυτοι που σκοτώσανε τον Χριστό σε ποιο θετικό αποτέλεσμα αποβλέπουνε;
Να με συμπαθάς εγώ δεν τον σκότωσα. Και δεν τον θυσιάσανε τον εκτέλεσαν.

Ξεμπέρδεψε τα λίγο.
Ο Χριστός από την άλλη, θυσιάστηκε για την ανθρωπότητα.

Όχι, εσύ με μπέρδεψες περισσότερο.

Δηλαδή λες ότι ο Χριστός θυσιάστηκε για την ανθρωπότητα αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα??? Τζάμπα δηλαδή? Τότε τί εννοείς "θυσιάστηκε"?

Επίσης αλλού λες πως δεν υπάρχει άλλη ζωή. Είσαι Χριστιανός ή άθεος υλιστής?

Βαρέθηκα την αοριστολογία και την μυστικοπάθεια. Ας γίνουμε ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι.

Διαφώτισε λοιπόν Ιταλέ σχετικά με το τί πιστεύεις. Μου φαίνονται αντιφατικά αυτά που γράφεις, γιατί λες μεν ότι θυσιάστηκε για την ανθρωπότητα αλλά επίσης πως δεν επρόκειτο για θυσία αλλά εκτέλεση. Είναι πολύ μπερδεμένο αυτό...

Να σου θυμίσω πως σύμφωνα με τον Ησαία αλλά και με τους Χριστιανούς της Καινής Διαθήκης πρόκειται ξεκάθαρα για τελετουργική θυσία(βέβαια όχι επίσημη και φανερή) και όχι για απλή εκτέλεση. Ακόμη και αν οι εκτελεστές δεν είχαν ιδέα.

Είτε είναι η σταύρωση και ο θάνατος του Ιησού θυσία είτε είναι εκτέλεση/φόνος.

Και επίσης είτε έχει οφέλη, είτε είναι απλά το τέλος μια ζωής τζάμπα και βερεσέ. Και αν είναι το δεύτερο τότε σε συνδυασμό με αυτό που έγραψες πως μόνο αυτή η ζωή υπάρχει, τότε δηλώνεις ξεκάθαρα πως δεν πιστεύεις στην ψυχή αλλά στον υλισμό και στην εφήμερη πραγματικότητα.

Αν πιστεύεις πως παρεξηγείσαι, τότε φρόντισε να γράφεις καθαρά και χωρίς αντιφάσεις.