- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Sesostris
quote:Αυτό που ερώτησα, φίλε μου, αφορούσε κυρίως το ιερατείο, διότι μόνον αυτοί γνωρίζουν τι γράφουν τα βιβλία τους. Γιατί υπερασπίζονται κάτι που είναι εμφανώς ανοησία;
Ο φανατισμός καλέ μου Αίολε , ο φανατισμός ο οποίος ενίοτε υποδαυλίζεται από το ιερατείο , ένα ιερατείο που γι’ αυτό ο χρόνος έχει παγώσει στην εποχή του θεοκρατικού Βυζαντίου , και πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα κρατά τους πιστούς για πάντα δέσμιους .
Ο πολύς κόσμος, όπως ο Γιάννης, δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο αυτών των βιβλίων. Απλώς πιστεύουν ότι τους λένε.
Δεν τους λένε την αλήθεια και αυτό φαίνεται.
Ο Γιάννης, κατά την γνώμη μου, δεν θα έπρεπε ν' αναρωτηθεί στο επίπεδο του Αβραάμ, αλλά στο επίπεδο της θρησκείας.
8158 μ.α.
quote:Εχω κάποιες ενστάσεις για το ορθόν αυτής της ρήσης αγαπητέ μου.
η ημιμάθεια, χειρότερη της αμάθειας,
Δηλαδή, εάν δεν είμαι μαθηματικός, είναι κακό να ξέρω την προπαίδεια;
Αυτός που το λέει αυτό, θέλει να προτρέψει ή να αποτρέψει κάποιον από την γνώση;
Edited by - Αίολος on 24/11/2009 21:04:01
quote:Ουδείς μυήται σε αυτήν την διαδικασία, απομένως δεν υφίσταται μυστήριο.
που δεν γνωριζει το μυστηριο του γαμου
ΤΕΛΕΤΗ είναι.
Σταματήστε να δουλεύετε τον κόσμο ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!
Ρε "αγαπώ την αγάπη" πόσο ακόμα θα ξεσκίσεις την γλώσσα;
Δεν έχεις όρια;
αφού παίρνεις και ζυγίζεις τις έννοιες και ελέγχεις ποιός τις καλύπτει...Το καταφέρνεις στα ιδιωτικά σου, με τα δικά σου έπη και έργα;;Εσύ, μπορείς να πεις ότι δεν είσαι υποκριτής;Στην καθημερινότητα σου;
Άσε λοιπόν,τους λεονταρισμούς, τις ιερές αγανακτήσεις και την ύβρη....Δες σαν άνθρωπος τον άνθρωπο και σαν θρησκεία την θρησκεία,
μην τα κάνεις σαλάτα....
Για τι μιλάς;Για το γάμο, τον άνθρωπο ή το μυστήριο;Ή όλα κι όπως σε βολεύει;
Και το ...τραγικό ύφος,να ξέρεις, ειναι λίγο ντεμοντέ....
Όσο για την ημιμάθεια,στην περίπτωση μας, είναι διαφορετική με
την ..προπαίδεια...Άλλο να ξέρεις κάτι σωστά κι άλλο να μην το ξέρεις και να λές ότι κατάλαβες, ή καταλαβαίνεις, εκτιθέμενος...
Νομίζω;
quote:
trexa.Άλλο να ξέρεις κάτι σωστά κι άλλο να μην το ξέρεις και να λές ότι κατάλαβες, ή καταλαβαίνεις, εκτιθέμενος...
Δάσκαλε που δίδασκες.....
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Και φυσικα, δεν εκτίθεμαι, ούτε σε μουσεία, καν, για να καταλάβεις....Ότι διδάσκω, το πράττω, ζώ αμ έπος αμ έργον, εδώ και πολύ καιρό...
quote:
Τι μας λες εδώ φιλαράκο; Οτι ότι δεν σας βολεύει από την ΠΔ δεν ισχύει;
Ο Κύριός σας είπε ότι οι γραφές ισχύουν μέχρις "κεραίας" και έρχεσαι εσύ και αμφισβητείς τον λόγο του θεού σου;
Πας καλά; Βρε δεν έχετε ιερό και όσιο;
Λεω το εξης (που λεει η Γραφη). Αν κατι από αυτό που λες για την παλαια, αναφερεται και στην καινη, ισχυει. Αν δεν επαναλαμβανεται στην Καινη, σημαινει ότι ηταν για τους Εβραιους. Και σαφως και δεν αντικατοπτριζει το θελημα του θεου πραγματικα διοτι αλλιως θα επαναλαμβανονταν και στην καινη.
Να δουμε τι ειπε ο Κυριος…….
‘’μη νομισητε οτι ηλθον καταλυσαι τον νομον η τους προφητας ουκ ηλθον καταλυσαι αλλα πληρωσαι
18 αμην γαρ λεγω υμιν εως αν παρελθη ο ουρανος και η γη ιωτα εν η μια κεραια ου μη παρελθη απο του νομου εως αν παντα γενηται’’
(Ματθαιος 5,17-18)
Μιλαει ο Κυριος για εκπληρωση (‘’πληρωσαι’’). Ειδες πουθενα να μιλαει για ‘’τηρηση’’? Αναφερεται σε οσα ελεγαν ο νομος και οι προφητες για το προσωπο του.
Η ιδια η παλαια διαθηκη κανει διακριση αναμεσα στον νομο (δεκαλογο) και στις λοιπες διαταξεις (που ανεφερες).
"Και εφανέρωσεν εις εσάς την διαθήκην αυτού, την οποίαν προσέταξεν εις εσάς να εκτελήτε, τας δέκα εντολάς, και έγραψεν αυτάς επι δύο λίθινας πλάκας. Και Κύριος προσέταξε εις εμέ κατ' εκείνον τον καιρόν να σας διδάξω διατάγματα και κρίσεις, δια να κάμνητε αυτά εν τη γη εις την οποίαν σεις εισέρχεσθε να κληρονομήσετε αυτήν." (Δευτ.4:13-14).
"και δεν θέλω μετασαλεύσει τον πόδα του Ισραήλ απο της γής, την οποία έδωκα εις τους πατέρας αυτών, εάν μόνον προσέξωσι να κάμνωσι κατά πάντα όσα προσέταξα εις αυτούς, και κατά πάντα τον νόμον τον οποίον ο δούλος μου ο Μωυσής προσέταξεν εις αυτούς" (Β'Βασ. 21:8).
Υπαρχει διαχωρισμος λοιπον. Ο Δεκαλογος και τα λοιπα διαταγματα. Επειδη αθεησαν τον δεκαλογο, τους εδωσε τα υπολοιπα διαταγματα τα ‘’ουχι καλα’’ κατά την καρδια τους.
Αυτό που λεει ο Ιεζεκιηλ……’’ ‘’Ύψωσα έτι εγώ την χείρα μου προς αυτούς εν τη ερήμω, ότι ήθελον διασκορπίσει αυτούς μεταξύ των εθνών και διασπείρει αυτούς εις τους τόπους•
24 διότι τας κρίσεις μου δεν εξετέλεσαν και τα διατάγματά μου απέρριψαν και τα σάββατά μου εβεβήλωσαν, και οι οφθαλμοί αυτών ήσαν κατόπιν των ειδώλων των πατέρων αυτών.
25 Διά τούτο και εγώ έδωκα εις αυτούς διατάγματα ουχί καλά και κρίσεις, διά των οποίων δεν ήθελον ζήσει’’•
(Ιεζελιηλ 20,24-25)
Επομενως δεν σου λεω κατι νέο, αλλα αυτό που η Γραφη λεει αλλα δεν το γνωριζες.
quote:
Ολα αυτά από αυτόν που είπε "ου φονεύσεις";;; Χααχαχαχα!
Δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις...
Ακριβως! Στον νομο ελεγε ‘’ου φονευσεις’’. Και ηταν μεσα στις εντολες που εδωσε ο θεος στον Μωυση. Αυτά που ανεφερες εσυ, ηταν τα ‘’διαταγματα ουχι καλα’’.
quote:
Εδώ κάποιος είναι σχιζοφρενής φίλε μου.
Κοίτα --> "Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην.
ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μαχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού
και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην
κατα της πενθεράς αυτής.
και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού......Για να δούμε λοιπόν τι λέει ο αυτόπτης!Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην.
ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μαχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού
και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην
κατα της πενθεράς αυτής.
και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.
37 ΟΣΤΙΣ ΦΙΛΕΙ ΠΑΤΕΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΦΙΛΕΙ ΥΙΟΝ Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ
38 ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥΑυτά λέει ο αυτόπτης, γεμάτος αγάπη για την οικογένεια...
Τώρα είναι τοποθετημένα όλα στην θέση τους! Δεν βλέπω καμμία ασυνέπεια με τον Λουκά...
Προφανως δεν κατανοεις τι διαβαζεις…..και λες ότι θα τα βαλεις και στην θεση τους!! Αχαχα. Αναφερεται στον διαχωρισμο που κανει ο Κυριος. Ο Κυριος είναι σημειο αντιλεγομενο κατά τον Συμεων. Ή καποιος τον δεχεται ή όχι. Και μαλιστα αντι να μην ασχολουνται αυτοι που δεν τον θελουν, ασχολουνται!! Όπως εσυ και καποιοι αλλοι. Εκπληρωνεται αθελα σας τον λογο του Χριστου. Ας περασουμε στα εδαφια. Τι κανει η ‘’μαχαιρα’’? Το λεει παρακατω….’’διχασαι’’. Επομενως, το μηνυμα του Χριστου διχαζει τους ανθρωπους. Σε πιστους (στον Χριστο) και σε απιστους (προς τον Χριστο). Παραθετεις τα εδαφια και δεν βλεπεις ότι δεν φταιει το πιστο μελος αλλα το απιστο για αυτόν τον διαχωρισμο? Λεει….’’Και εχθροι του ανθρωπου οι οικοιακοι αυτου’’. Δεν εχθρευεται ο πιστος, αλλα τον εχθρευονται οι αλλοι. Αυτό δεν το ειδες?
Στο δευτερο κομματι που δινεις, φαινεται ξεκαθαρα ότι μιλαει συγκριτικα…..’’ 37 ΟΣΤΙΣ ΦΙΛΕΙ ΠΑΤΕΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΦΙΛΕΙ ΥΙΟΝ Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ
38 ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ
Και βεβαια είναι γεματοι αγαπη και ο Κυριος και οι αποστολοι. Μονο οι τυφλοι (στη περιπτωση σου οι μονοφθαλμοι) δεν το βλεπουν.
quote:
Δεν μας το παρέθεσες αυτό, παρ' ότι είναι λίγο παραπάνω από τα παρακάτω 37-38 του Ματθαίου. Για την ακρίβεια είναι τα 34-35-36...
Πονηριές;
...αλλά παρακάτω θα το βάλω στην θέση του!
Σε ευχαριστω που το παρεθεσες και εκτεθηκε η κακοπιστια σου.
quote:
Μα δεν ρώτησα τίποτα... Ξέρω να διαβάζω. Και εκεί που γράφεις "ΕΑΥΤΟΥ ΖΩΗΝ" είναι λάθος.
"ΕΑΥΤΟΥ ΨΥΧΗΝ" λέει. Είναι σαφής η διαφορά νομίζω ε;
Μια χαρα είναι η μεταφραση. ‘’Ζωη’’ είναι η ‘’ψυχη’’. Το ιδιο πραγμα εννοει. Την υπαρξη του. Και μιλαει συγκριτικα. Αλλωστε το κειμενο χρησιμοποιει την λεξη ‘’ψυχη’’ που δινει μεγαλυτερο βαθος στο νοημα από ότι η λεξη ‘’ζωη’’ της μεταφρασης. Αρα, καλα εκανες που το επεσήμανες.
quote:
Και διόρθωσα αυτά τα λάθος "ΑΓΑΠΑ", σύμφωνα πάντα με τον Ματθαίο μας, με το σωστό "ΦΙΛΕΙ"!
Ατιμούλη...
Εάν υποπσιαστώ ότι τα αγνόησες σκοπίμως, θα σου τραβήκσω το μούσι ε;
Ξεχασες ότι τα εδαφια που σου ειχα παραθεσει παλαιοτερα με το ‘’αγαπη’’ (μπορω να στα θυμησω με λινκ ) είναι περισοτερα από το ‘’φιλει’’, ε ατιμουλη? Αν και το ‘’φιλω’’ εχει θετικη εννοια. Οσο για το ‘’μουσι’’, δεν εχω……… χεχε. Μηπως εχεις εσυ? Αν υποψιαστω ότι σκοπιμως ‘’ξεχασες’’ αυτά που σου ειχα παραθεσει παλαιοτερα……να σου τραβηξω το μουσακι, (κυριολεκτικα ή μεταφορικα)?
quote:
Μόνον όταν μισείς τον εαυτό σου αγαπάς τους εχθρούς σου...
Και δεν μου λες, όταν λεει ‘’να αγαπας τον πλησιον ως σεαυτον’, τι εννοει? Ο Χριστος δεν το λεει? Ποσο σου λεει να αγαπας τον άλλο? Τι μετρο συγκρισης βαζει? Για αυτό σου λεω, ότι με μισα εδαφια, νοημα σωστο δεν βγαζεις. Παρα μονο αυτό που θες……….
quote:
Α! Μάλιστα......
...και ο φόνος βαφτίζεται : Αφαίρεση της χάριτος της ζωής
...η ληστεία : Διακονία
...η τρομοκρατία : εκβολή δαιμονίων
...το κρέας : πσάρι ...και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλλίτερα.
Ναι, ναι , ναι…….χεχε…μακαρι να ξερες τι γραφεις.
Παρεθεσε εδαφια……….(συγνωμη ζηταω από τους αναγνωστες, αλλα τα ολοκληρωμενα εδαφια βγαζουν νοημα πιστευω και όχι τα υπονοουμενα).
quote:
Οχι, αλλά το "μίσησε τους γονείς σου και την ψυχή σου ακόμα" σημαίνει "μίσησε τους γονείς σου και την ψυχή σου ακόμα"!
Το καταλαβαίνεις;;;
Ξεκαθαρα πραγματα.
Το λεει συγκριτικα………παραπανω το παρεθεσες!! Οντως είναι πολύ απλα και ξεκαθαρα τα πραγματα.
quote:
Δεν είχαμε ειδωλολάτρες γονείς, που έσφαξαν τα ίδια τους τα παιδιά;Πολλά και ποικίλα παραδείγματα....
Είχαμε...είχαμε.....επιβεβαιωμένο
Αλλά ύστερα όλα αυτά τελείωσαν. Όλη η γη.......ξεχειλίζει από την αγάπη του Κυρίου .
quote:quote:
Δεν είχαμε ειδωλολάτρες γονείς, που έσφαξαν τα ίδια τους τα παιδιά;Πολλά και ποικίλα παραδείγματα....Είχαμε...είχαμε.....επιβεβαιωμένο
Αλλά ύστερα όλα αυτά τελείωσαν. Όλη η γη.......ξεχειλίζει από την αγάπη του Κυρίου .
http://www.youtube.com/watch?v=LDYyv-iLmRY
soul
να βασανίζουν ανθρώπους, να τους διαμελίζουν, να τους ταίζουν στα θηρία κι άλλες φολκλορικές εκδηλώσεις, που η έλλειψη τους, δημιούργησε πλήξη στα αιμοδιψή πλήθη....
quote:
Όχι ρε φίλε DPJ10, δεν γέμισε η γή αγάπη, αλλα, σταματήσαν
να βασανίζουν ανθρώπους, να τους διαμελίζουν, να τους ταίζουν στα θηρία κι άλλες φολκλορικές εκδηλώσεις, που η έλλειψη τους, δημιούργησε πλήξη στα αιμοδιψή πλήθη....
soul
Kάτι τέτοιο ας πούμε???
Edited by - Εαρινός on 26/11/2009 21:32:44