- ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Γεια σας παιδια
Ειμαι νεος στο forum.Μενω Καλαμαρια και ασχολουμαι μαζι με την κοπελα μου και τον κολλητο μου με διαφορα τετοια φαινομενα.
Αρχικα θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για το στρατοπεδο Κοδρα,για το τι συμβαινει και πως μπορει να με βοηθησει.Τελος αυτο που εχει αναφερθει για το χωριο Πρωτη στις Σερρες ειναι πληρης αληθεια αφου το εχω βιωσει εγω ο ιδιος ανεβαινοντας προς το μοναστηρι της Αναληψεως.
Οσον αφορα το κοκκινο σπιτι και εμενα μου εχει δημιουργησει καποια παραξενη διαισθηση στο παρελθον.Thanks for helping.Περιμενω απαντησεις.FILE KAI EGW EKEI THELW NA PAW STO XWRIO PRWTI ALLA MIPWS KSEREIS POU EINAI??PARAKALW APANTISE MOU STO EMAIL MOU!!
tAs0s AnEstIs
tAs0s AnEstIs
quote:
Stin poli tis Thessalonikis:
A) Yparxoun stoixiomena spitia, kai an nai, pou akrivos vriskonte?
Μου ειπαν οτι ενα στοιχειομένο ειναι αριστερά απο το τελωνείο εκει που τελειώνει το λιμάνι και αρχίζει η θάλασσα , δεξιά απο το λευκό πύργο , κάτω απο το γιεντι κουλέ [ μακριά απο μας ].Οποτε λεει περνας απο κάτω βγαίνει μια κουκουβάγια που μιάζει με κοτοπουλο πορτοκαλί με ροζ λοφείο και κουτσουλάει πάνω σου. Μια φιλη μου εκανε μια μερα λουσιμο για να βγαλει το πραμα εκεινο απο τα μαλλιά της .
Ελπίζω να σε βοήθησα.
οι περισσότεροι δυστυχώς τον παλιό "καλό" καιρό παίζανε στην κατηγορία του άσχετου.
Πιθανότατα και ημών/υμών συμπεριλαμβανομένων.
Το ηλίθιος και το προδότης πήγαινε κυρίως σε πολιτικούς και λογής λογής 'ταγούς'.
Τώρα όμως όπως λές, κανείς δεν έχει δικαιολογία. Τι άλλο χρειάζεται για να ανοίξουν πλέον τα μάτια και τα μυαλά?
Ας είναι αυτό το μόνο θετικό από την όλη ιστορία.
Οτι έκανε μερικούς ή πολλούς ή περισσότερους, να το ψάξουν λίγο πιο βαθιά ή πιο πάνω το θέμα.
Να μην βολεύονται στην όποια τακτοποιημένη ρουτίνα ή καθημερινότητα που τους είχανε στήσει σαν μπερντέ από χρόνια οι "άλλοι"
Για Σύριζα και Κούλη δεν ξέρω αν είναι ακριβώς έτσι
(δηλ, το μέγεθος και τις ποσότητες στο μίγμα ηλιθιότητας και προδοσίας)
Πιο πολύ ρέπουν προς προδοσία πάντως,
και αυτό ακριβώς διότι μιλάμε για το 2016 και όχι πχ. για το 1976 ή το 1986 που υπήρχαν ακόμα κάποια άλλοθι αγνοιας και ασχετοσύνης
(γι αυτό και ο ΠΑσόκος ή ΝΔτης των τότε χρόνων δεν έχει τον ίδιο βαθμό ευθύνης με τον αντίστοιχο σημερινό ΠασοκοΝΔ-συριζαίο).
Γι'αυτό και έχω πεί ότι Τσίπρες, Βαρουφ, Ζωίτσες, κλπ είχανε κάποια συμπάθεια ή άλλοθι μέχρι το 1ο εξάμηνο του 2015.
Οχι όμως τώρα. Για κανέναν. Ολοι ξέρουν, και ξέρουμε.
Μένει να δείξει αν μαθαίνουμε κιόλας απ'τα παθήματα (σε συλλογικό επίπεδο -γιατί σε ατομικό, το 5% ποτέ δεν θα μπορέσει να αλλάξει τον ρου της ιστορίας από μόνο του, εκτός και είναι η μάζωξη των fantastic four με υπερφυσικές δυνάμεις ....)
Δεν είμαι βέβαια αισιόδοξος, αλλά δεν έχουμε και άλλη επιλογή από το να κρατήσουμε ή και να δυναμώσουμε όσο και όπου και όπως μπορούμε την τρεμοπαίζουσα φλογίτσα της (όποιας) ελπίδας.
Εστω με λίγους και καλούς συνοδοιπόρους.....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Με λίγα λόγια, η εσωτερική υποτίμηση, το death spiral συγκεκριμένα, με ασφυκτικές συνεχείς περικοπές και εκβιασμούς για σκληρή χρεοκοπία (hard default), εκδίωξη από την ευρωζώνη και τελικά λιμοκτονία, με ότι γεωπολιτικές προεκτάσεις μπορείτε να φανταστείτε, ήταν μονόδρομος. Η Ελλάδα, θα ακολουθούσε την πορεία των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, ότι και να επρόκειτο να συμβεί, με εξευτελιστικούς μισθούς (Ι.Τ+Δ.Τ), πολύωρη εργασία, πτώση του επιπέδου ζωής και κατά συνέπεια επιβίωσης, και αυτό σαν τελική λύση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης.
Όποιος βγαίνει σήμερα και τάζει ότι θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας, είτε αυτοπαραμυθιαζόμενος, όπως αυτοί του Σύριζα που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, είτε κατόπιν εντολών από το εξωτερικό, όπως ο Κούλης και η παράταξη του, είναι απλά γελοίοι και ψεύτες. Ειδικά οι δεύτεροι είναι πιο επικίνδυνοι από τους πρώτους, γιατί θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί στην προδιαγραμμένη πορεία. Η χώρα έχει τελειώσει όπως την ξέραμε από το Καστελόριζο, και το μόνο που μένει είναι να αδειάσουν με μερικούς ακόμα ευφάνταστους τρόπους τα όποια ατομικά αποθέματα διατηρεί ο Ελληνας, και να τον εντάξουν σε μια ατέρμονη απασχόληση γαλέρας για ένα κομμάτι ψωμί, αυτόν και τα εγγόνια του.
Τόσο απλά. Σε σημείο να μην χρειάζεται να ασχοληθείς άλλο, γιατί πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Τα γράφω, απλά για να ρωτήσω μήπως κάποιος έχει κρατήσει το άρθρο αυτό, προσπαθώ να το εντοπίσω online και δεν το έχω καταφέρει μέχρι σήμερα ![]()
quote:Από όλα αυτά που λες, εκλείπει το κίνητρο
Με λίγα λόγια, η εσωτερική υποτίμηση, το death spiral συγκεκριμένα, με ασφυκτικές συνεχείς περικοπές και εκβιασμούς για σκληρή χρεοκοπία (hard default), εκδίωξη από την ευρωζώνη και τελικά λιμοκτονία, με ότι γεωπολιτικές προεκτάσεις μπορείτε να φανταστείτε, ήταν μονόδρομος. Η Ελλάδα, θα ακολουθούσε την πορεία των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, ότι και να επρόκειτο να συμβεί, με εξευτελιστικούς μισθούς (Ι.Τ+Δ.Τ), πολύωρη εργασία, πτώση του επιπέδου ζωής και κατά συνέπεια επιβίωσης, και αυτό σαν τελική λύση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης.
quote:Να αθωώσουμε δηλαδή όλους τους ανόητους που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ε; Γιατί όλα ήταν προδιαγραμμένα
Όποιος βγαίνει σήμερα και τάζει ότι θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας, είτε αυτοπαραμυθιαζόμενος, όπως αυτοί του Σύριζα που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, είτε κατόπιν εντολών από το εξωτερικό, όπως ο Κούλης και η παράταξη του, είναι απλά γελοίοι και ψεύτες.
Το προαποφασισμένο του πράγματος είναι αλήθεια.
Θεωρητικά όμως,θα μπορούσε να αλλάξει.Αλλά αυτό θα είχε ως προυπόθεση να υπήρχε κυβέρνηση-από το 2010- που να μην αποτελείτο από πληρωμένους,ηλίθιους και άσχετους.
Το πρόβλημά μας πλέον, είναι ότι υπάρχουν ακόμα βλαμμένοι που δεν αποδέχονται την ύπαρξη αυτών που πληρώνουν και απαιτούν.
Ούτε των υπαλλήλων τους..
Τους γουστάρουν κιόλας.Τους νομίζουν εκπροσώπους κάποιων "θεσμών",που θέλουν το καλό μας.
Τους λένε και με το μικρό τους όνομα.
Ο Paul ας πούμε.Όχι Τόμσεν.Πωλ.Είναι πιο ωραίο.Κατάλαβες?
Αυτά τα βλέπουν οι ακραίοι("δεξιοί" και "αριστεροί") και τα παίρνουν στο κρανίο.
Και στο τέλος θα την πληρώσουμε όλοι.
Είτε από ένα "ατύχημα" στις πληρωμές.
Είτε από ένα θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους.
Είτε από ένα θερμό επεισόδιο με τους μετανάστες.
Και μετά θα πέσει πολύ κλάμα.Για να μη πούμε ότι θα χυθεί αίμα.
και μετά θα έρθει ο DSM, να μας πει ότι είμαστε παλιοί αλλά δε βάλαμε μυαλό...
Καληνύχτα μας.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Να αθωώσουμε δηλαδή όλους τους ανόητους που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ε; Γιατί όλα ήταν προδιαγραμμένα
Φυσικά. Μπροστά στους ηλίθιους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν προσεχώς Κούλη και νεοφιλελέ ΝΔ για να σωθεί η χώρα, άντε με συνεργάτη εκείνο το γελοίο υποκείμενο, τον πρώην ΝΔ & ΠΑΣΟΚ Λεβέντη, που αποτελεί το νέο Ποτάμι για να σώσουν τα τομάρια τους κάποιοι, μια χαρά αθώοι είναι.
Edited by - Heretic on 05/05/2016 20:02:10
quote:Αν αυτό αφορά στη συζήτησή μου με τον Χερέτικ, το Πωλ ήταν από το Πωλ Μέισον, εκείνο τον τύπο δηλαδή που παριστάνει τον δημοσιογράφο και τον αναπαράγουν όλα τα αριστερά μπλογκς
Ο Paul ας πούμε.Όχι Τόμσεν.Πωλ.Είναι πιο ωραίο.Κατάλαβες?
Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, γύρισε πίσω να το δεις
Κατά τα άλλα, σε ορισμένα πράγματα συμφωνούμε
Edited by - Πύρινος on 05/05/2016 20:06:33
τότε να μη ψηφίζει καθόλου
Να έχει "παντελόνια" δηλαδή, που λένε και πολλοί από εδώ μέσα
Όχι να λέει "όλοι το ίδιο είναι" ενώ πρώτα έχει ψηφίσει τον Α ή τον Β που έχει καταστρέψει τη χώρα
Αν όλοι είναι το ίδιο, να μην ξαναψηφίσεις
Τόσο απλο
Τόσο τίμιο
quote:
Μας τα 'χεις κάνει τσουρέκια... μια από τις πιο εμετικές παρτάκικες σπέκουλες που 'χω δει στο ίντερνετ παράγεις και τίποτε άλλο...
Τα κακόμοιρα τα μέζεα, τι σου χρωστάνε ρε Dr?
Πόσοι πρέπει να σου πουν ότι είσαι εντελώς χαμένος, για να το εμπεδώσεις?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Και στο τέλος θα την πληρώσουμε όλοι.
Είτε από ένα "ατύχημα" στις πληρωμές.
Είτε από ένα θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους.
Είτε από ένα θερμό επεισόδιο με τους μετανάστες.Και μετά θα πέσει πολύ κλάμα.Για να μη πούμε ότι θα χυθεί αίμα.
και μετά θα έρθει ο DSM, να μας πει ότι είμαστε παλιοί αλλά δε βάλαμε μυαλό...
Το ατύχημα στις πληρωμές, δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Έχουν πληρώσει τόσα, που δεν ρισκάρουν τόσο μεγάλη χασούρα, τύπου Αργεντινής δηλαδή. Το θέμα είναι πως μέσα στην Ε.Ε κάποιοι έχουν καταλάβει ότι είναι οι επόμενοι, και δεν εννοώ μόνο τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Άγγλους, ακόμα και μέσα στη Γερμανία, από τους σοσιαλιστές, μέχρι και το κόμμα της Μέρκελ. Σε ένα χρόνο από τώρα μπορεί να έχουμε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου, πρόεδρο των ΗΠΑ. Φαντάζεσαι ένα ΔΝΤ ελεγχόμενο από αυτόν;
quote:
Σε ένα χρόνο από τώρα μπορεί να έχουμε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου, πρόεδρο των ΗΠΑ. Φαντάζεσαι ένα ΔΝΤ ελεγχόμενο από αυτόν;
Θυμάται κανείς την Μαντλιν Ωλμπράϊτ?
Είναι η Μητέρα Τερέζα, μπροστά στην Χιλαρυ.
Τα άσχημα...έπονται.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
"Η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ κυρίαρχο κράτος, ενώ τα τελευταία 2200 χρόνια δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή ελληνική.
Ό,τι είναι να χάσουμε, θα το χάσουμε. Όχι όμως επειδή έχουμε άχρηστο λαό ή κυβερνήτες, αλλά επειδή ποτέ δεν ήταν δικό μας.
Ψάξε να δείς, πότε ήρθε για πρώτη φορά Ράιχενμπαχ στη Ελλάδα. Πρόσεξε, δεν εννοώ επιτηρητής γενικώς. Εννοώ επιτηρητής με το όνομα Ράιχενμπαχ."
Στην πραγματικότητα, αν μπορούμε να έχουμε κάτι, αυτό είναι η συντροφικότητα, η κοινή συνείδηση στόχων και αξιών. Κι αν εκ πρώτης όψεως αυτό φαίνεται πολύ δύσκολο, ίσως είναι πολύ πιο εύκολο από τη διατήρηση των συνόρων, των νόμων και των περιουσιών μας. Ίσως και πολύ πιο χρήσιμο.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Ένα καλό ξεκίνημα θα ήταν η ουσιαστική αναζήτηση της ιστορίας. Όλων. Όχι μόνο της τοπικής. Δεν είναι μόνο που μαθαίνεις διάφορα, ίσως είναι κυρίως που ασυναίσθητα τοποθετείσαι σε αυτά. Σαν προσωπικότητα. Όσο περισσότερο μπαίνεις στο τριπάκι, τόσο λιγότερο η διαδικασία είναι ασυναίσθητη. Άμα και τοποθετείς πλέον την προσωπικότητά σου στα περίγυρα, μάλλον μπορείς να φτιάξεις και στόχους. Και να γνωρίζεις τα τιμήματα. Μετά ψάχνεις για συντρόφους. Όσο περισσότερους αναγνωρίζεις, τόσο επιταχύνεται η διαδικασία.
Κατόπιν υπάρχει πόλεμος. Προφανώς σε πεδίο ξένης επιλογής. Σαφούς μετώπου ωστόσο.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.