- '0' ...' ΤΡΕΛΟΣ' - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
ΕΡΝΣΤ ΜΠΕΝΤΖ
(ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ 'ΣΑΛΟΤΗΤΑ,Η ΑΓΙΑ ΤΡΕΛΑ'-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΒΑΤΟΝ Τ.27)
*ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....*
ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑΚΕΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΟΤΗΤΑ...
'ΣΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ ΔΩΡΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΗ ΘΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΟΞΑ,ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ.ΕΙΤΕ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ,ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ,ΑΠΟ ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΗΚΟΤΗΤΑ,Ο ΣΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ' (ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟS YSEVOLOD ROCHCAU)
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΗΡ ΠΑΙΣΙΟΥ..."ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ.Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ,ΘΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ,ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΟΛΟ +ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΒΡΩΜΑ ΤΟΥΣ Ν'ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ."
ΑΥΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ...
ΘΑ'ΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ.
ΝΑΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
quote:
Βεβαια, βεβαια τα ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΗΡ ΠΑΙΣΙΟΥ…..!!!
Καλή μου ΑΤΜΑ! Διάβασε το βιβλίο του, προσεχτικά όμως…. Κάπου λέει!
….αν σας αρέσουν τα γλυκά, μην κάθεστε μπροστά στο ζαχαροπλαστείο και τα κοιτάτε!
Πω πω τι λόγια….. από πνευματικό! Μια σοκολατίνα να κανονίζει την σκέψη μου και το είναι μου!
quote:
..."ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Το βλέπουμε!!! Αυτοί τις αδυναμίες και τις κακίες, τις κρατάνε μέσα ….μετά παραπονιόνται πως έχουν ακάθαρτη ψυχή!
quote:
Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ,ΘΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕΙ.
Βέβαια! Μαζεύουν τις ακαθαρσίες από τους δρόμους! Φαντάσου πως τις γυναίκες τις αφήνουν έξω από το άγιο όρος, γιατί ούτε για σκουπίδια δεν σας υπολογίζουν!
Η Γυναίκα είναι ο σατανάς.... λένε ΚΑΛΗ μου ΑΤΜΑ! *(ισως ![]()
![]()
)
Κάποτε ένας άγιος επισκέφτηκε μια κωμόπολη. Υπήρχε ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος που ζούσε από χρόνια σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Είχε ακούσει για τον άγιο, όποτε έστειλε ανθρώπους να τον προσκαλέσουν στο σπίτι του. Ο Άγιος δέχθηκε, και παρουσιάσθηκε στο σπίτι του πλούσιου, μόλις δε τον ακούμπησε, Ο το ΘΑΥΜΑ!!!! Ο πλούσιος σηκώθηκε από την αναπηρική του καρεκλά!
Όλοι θαύμασαν, παίνεψαν και ζήτησαν ευλογία από τον Άγιο!
Την άλλη μέρα η εφημερίδα της κωμόπολης έγραφε για τον πλούσιο!
Συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, διότι τη νύχτα βίασε μια κοπέλα!
quote:
Καλημέρα, καλά ξυπνητούρια ΚΑΛΗ ΜΟΥ!
Υ. Γ. ΠΕΣ ΜΕ ΙΟΥΔΑ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ! Μα μην σου περάσει από το μυαλό πως δεν αγαπώ.
ΠΛΑΤΩΝΑ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ.....
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΑ Σ'ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ...ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!
ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ Η ΕΔΩ ... ΓΥΝΑΙΚΑ!...
ΠΑΝΤΩΣ ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ,ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ...
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ,ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΝΑ ΑΝΑΓΑΓΕΙΣ ΣΕ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΚΟ!
(ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ...)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ!ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ,ΤΗ ΣΑΛΟΤΗΤΑ...
ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ!
ΧΜ!ΝΑΙ!+ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΛΛΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΜΟΝΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ "ΤΣΙΜΠΗΣΕΙΣ" !(
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !ΕΧΟΥΜΕ ΑΨΟΓΗ ΕΠΑΦΗ (
ΑΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΛΟΙΠΟΝ!ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ...
Edited by - ΑΤΜΑ on 27/03/2003 13:54:55
ΠΕΣ ΜΟΥ! ΑΛΗΘΕΙΑ ...
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗ ΤΡΕΛΑ.....
ΞΥΠΝΑ +ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ......
Δεν κατηγορώ τον ΠΑΙΣΙΟ, αντικειμενικός είμαι, απλά νομίζω πως αν δεν απέφευγε τις σοκολατίνες, ίσως να έβλεπε νωρίτερα τι γίνεται στο βάθος της ψυχής του!
Κρίμα που πήγες μόνο στο μοναστήρι. Κρίμα που δεν σας βάζουν στο άγιο όρος! Πάντως άμα φτάσεις μέχρι ουρανουπολι, θα δεις το έξεις κωμικοτραγικό!
Φτάνει το καραβάκι που φέρνει πίσω τους προσκυνητές και μονάχους που έχουν έξοδο. *(στρατόπεδο μου θυμίζει ..βάτο-πεδίο..) Οι γυναίκες, που έχουν μείνει λίγες μέρες χωρίς τη δόση τους, σκέφτονται μπας και ο καλός τους βαρέθηκε την πνευματο περιπέτεια, και βγει γρηγορότερα, αυτοί που βρήκαν για λίγο την ησυχία τους δεν το κουνάνε, έτσι ξεσπάνε με τους μοναχούς! Δείχνουν ελεύθερα τα κάλλη τους, και οι μονάχοι παθαίνουν ψύχω πέρα δώσε!
*Δεν λέω κακές κουβέντες!![]()
Τώρα καλή μου γατούλα ΑΤΜΑ, σε ρωτώ! (έχω και εγώ γάτο, ΠΛΑΤΩΝΑ ΤΟΝ ΛΕΩ! Σύμπτωση, ότι αγαπάμε….. τους δίνουμε και το όνομα!)
Άμα δεν φοβόντουσαν τις σοκολατίνες, θα τις τρώγανε έτσι? Και αφού τις χορταίνανε, ίσως πειραματιζόντουσαν λιγάκι. Θα κοίταγαν αν γίνεται να κοιτάξουν μια σοκολατίνα χωρίς να αντιδράσουν! Θα εύρισκαν πως συσσωρεύεται σιγά σιγά η ενέργεια μέσα τους, και ένα σωρό ακόμα καλή μου, έτσι βλέποντας τις σοκολατίνες, ακόμα και τις πιο σιροπιασμένες, θα συμπεριφερόντουσαν σαν τον τρελό ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΚΑΝΑς... και θα ειχαν
-ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
-ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΚΕΨΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
και προπαντος!
-Δεν θα αντιστεκόντουσαν και έχαναν όλη τους την ενέργεια, καταπολεμώντας την επιθυμία, μα θα την κατανοούσαν! Έτσι μέσα σε μια δίσκο στη Σαμοθράκη, αν παρουσιαζόταν κανένας με ξυρισμένο κεφάλι….δεν θα του κάνανε ξόρκια!![]()
![]()
Σε πειράζω καλή μου, σε ΤΡΕΛΑΣ φόρουμ δεν είμαστε εξάλλου?
...ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ'ΛΕΓΑ ΜΟΥ'ΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ...
Edited by - ΑΤΜΑ on 06/01/2003 12:25:20
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ,
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ,ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΑ ....ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ...?
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΩ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.
ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΕΛΘΩ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΜΠΩ.+
ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ! ![]()
'manava seva, madhava seva'
ΤΟ'ΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΣΕΝΑ...ΠΛΑΤΩΝΑ
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 09/01/2003 23:01:36
Θα έρθει στο τελωνείο και θα πρέπει να το παραλάβω απο εκεί?(Θα με ειδοποιήσουν?) Θα έρθει μέσω των ΕΛΤΑ? Με κούριερ? Για ένα ποσο 180$ πόσα θα με χρεώσει το τελωνείο?
Προσπαθώ να βγάλλω μια άκρη. Μέχρι στιγμής αγόραζα μόνο απο ΕU και είχα το κεφάλι μου ησυχο, φοβάμαι οτι μάλλον έμπλεξα.
Τεχνικά θέματα των μελών των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
... και ερωτήσεις/προτάσεις/πληροφορίες για "Υπηρεσίες" των Forums, θέματα Πληροφορικής, Υπολογιστών, Διαδικτύου κ.λπ.
Νομίζω οτι αυτή είναι η περιγραφή του forum, το διάβασα πριν κάνω post, μια πληροφορία ζήτησα, αν νομίζεται οτι δεν πρέπει να υπάρχει αυτο το topic διαγράψτε το, τι να πω.
Νομίζω οτι είναι ένα θέμα που μπορεί να ενδιαφέρει και άλλα άτομα
- αν είναι διπλά (υπάρχει άλλο ενεργό θέμα με ίδιο ή παρόμοιο αντικείμενο)
- αν ο μοναδικός λόγος ύπαρξής τους είναι να επιτεθούν σε κάποιο άλλο μέλος
- αν είναι προσβλητικά
- αν είναι εκτός θέματος (σχετικά με το θεματικό αντικείμενο του site όπου βρισκόμαστε και γράφουμε)
Ιδιαίτερα στην τελευταία περίπτωση, είμαστε κάποιες φορές αρκετά ελαστικοί, κυρίως όταν πρόκειται για θέματα γενικού προβληματισμού, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προεκτάσεις που αφορούν τον εσωτερισμό, τη φιλοσοφία, τη μεταφυσική και την αναζήτηση του παράξενου (που είναι και τα κύρια αντικείμενα του ESOTERICA).
Σαφώς η απορία σου μπορεί να ενδιαφέρει κι άλλα άτομα - δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αλλά προσπάθησε να καταλάβεις πως εάν δεν τηρήσουμε κάποιο μέτρο σχετικά με το ποια θέματα είναι ενεργά στις συζητήσεις, κινδυνεύουμε να γίνουμε ένα μαγκαζίνο ποικίλλης ύλης... Οπότε επικαλούμαστε γενικά, την κατανόησή σας σχετικά με την όποια αυστηρότητα που δείχνουμε σε αυτά τα ζητήματα.![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Sorry άλλα όταν διάβασα τον τίτλο του forum μου έδωσε να καταλάβω οτι μπορώ να ρωτήσω κάτι τέτοιο, η δεν ισχύουν τα ψιλά γραμματακια?
... και ερωτήσεις/προτάσεις/πληροφορίες για "Υπηρεσίες" των Forums, θέματα Πληροφορικής, Υπολογιστών, Διαδικτύου κ.λπ.
Ομολογώ πως μου την έφερες!
Πράγματι, απ'ότι λένε τα μικρά γραμματάκια (ξέρεις, αυτά που ποτέ δεν διαβάζεις όταν πρόκειται να κάνεις ασφάλεια ή να αγοράσεις κάποιο πολύ ακριβό προϊόν με 10 - ; - χρόνια εγγύηση) πιθανότατα να έχεις δίκιο...Δεν έχει συμβεί να ρωτήσει κάποιος κάτι παρόμοιο σε αυτήν την κατηγορία.
Και αφού πρόκειται για αγορά ταρό...
εχμ, αλλάζει το πράγμα...![]()
κάνε κλικ!![]()
ένα απο τα deck που περιμένω είναι αυτο
http://www.aeclectic.net/visconti/index.shtml
αν και το site της εταιρίας έχει καλύτερες εικόνες
http://www.loscarabeo.com/catalogo2004/Catalogo_UK/catalogo.htm
απλά θέλει λίγο ψάξιμο για να βρείς το deck
μου φαίνεται τρομερά όμορφο, ελπίζω να είναι το ίδιο ωραίο (και χρήσιμο) και όταν το πάρω στα χέρια μου (τσιμπημένο όμως!)
τώρα ξέφυγα και απο το δικό μου topic![]()
P.S. Τα ψιλά γραμματάκια είναι που μπορεί να σε καταστρέψουν![]()
Αν κρίνω από την εμπειρία του αδερφού μου σχετικά με αγορές από Αμερική, πρόσεχε γιατί οι δασμοί στο τελωνείο ίσως να είναι λίγο πιο τσιμπημένοι από ότι περιμένεις!!
Στην περίπτωση του αδερφού μου, ένα ζευγαράκι αθλητικά παπούτσια παρήγγειλε, και με τους φόρους κατέληκσε να τα πληρώσει χρυσά. ΄Ασε που όταν έφτασαν (μέρα Παρασκευή) κανείς δεν τον ειδοποίησε να πάει να τα παραλάβει, και μέχρι την Δευτέρα που τελικά πήγε (αφού έψαξε μόνος του στο site της εταιρίας να δει που στο καλό βρίσκονται τα παπουτσάκια), του ζήτησαν να πληρώσει επιπλέον και τα έξοδα παραμονής (!!??) του δέματος στο αεροδρόμιο για τις δυο μέρες του Σ/Κ!!
Καλή τύχη, σου εύχομαι, και next time...only from the EU!![]()
![]()
Ευχαρίστως να μοιραστώ τις εμπειρίες μου σε σχέση με αυτό που ζητάς. Οι εμπειρίες είναι είτε προσωπικές είτε φίλων.
Θεωρητικά οτιδήποτε εισάγεται στην Ελλάδα από χώρες εκτός της ΕΕ και η αξία του είναι άνω των 25 περίπου ευρώ (κατά τη δήλωση του προμηθευτή στη φόρμα αποστολής ή την προσωπική κρίση του υπαλλήλου στο τελωνείο) θα πρέπει να δασμολογηθεί. Και γράφω θεωρητικά γιατί πρακτικά όλα είναι στην τύχη. Έχω ακούσει ότι τελευταία τα πράγματα έχουν γίνει λίγο δύσκολα ειδικά για δέματα που παραλαμβάνονται από courier (UPS, FEDEX) ή τη USPS. Mεγάλη σημασία έχει στο αν ο αποστολέας στέλνει το προϊόν σαν "Demo/Gift" ή "Merchandise" (δηλαδή αν η φόρμα αποστολής γράφει VIDEOCAMERA SONY αξίας 3.000€ σαν GIFT μάλλον την έχεις άσχημα). Σε περίπτωση που σε "πιάσουν" έχουμε και λέμε:
(α) Πληρώνεις το δασμό. Οι δασμοί είναι περίπου της τάξης του 10-25% επί της αξίας του προϊόντος και είναι συνάρτηση του είδους. Οπότε δεν είναι κάτι standard αλλά "παίζει" ανάλογα με το τι έχεις αγοράσει.
(β) Τον ΦΠΑ που είναι συνήθως 18%.
(γ) Σίγουρα μία μέρα χαμένη στο Ελευθέριος Βενιζέλος αν θέλεις να κάνεις τον εκτελωνισμό μόνος/η σου. Μία μέρα χαμένη... συνειδητοποιώντας τι εστί γραφειοκρατία στην Ελλάδα συν 40-50 ευρώ για τα χαρτία. Σε περίπτωση που προτιμάς τους "ειδικούς", το νταβατζηλίκι "κοστίζει" 150 περίπου ευρώ ανάλογα με την εταιρία.
Όπως ανέφερα στην αρχή το θέμα του τελωνειακού είναι critical. Αν πέσεις σε "κολλημένο" κάνε προσευχή γιατί δεν σε γλυτώνει τίποτα.
Σου εύχομαι καλή τύχη.
Φιλικά
--Je^3--