ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- '0' ...' ΤΡΕΛΟΣ' - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- '0' ...' ΤΡΕΛΟΣ' - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΑΤΜΑ49 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
FIREΝέο Μέλος
05/05/2004, 18:43:15
ωχ, μου κάνατε την καρδιά περιβόλι
οκ δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω ΦΠΑ κλπ εφόσον αυτά λέει ο νόμος, αλλά απο ότι έχω καταλάβει είναι όλα στη τύχη και ότι σου κάτσει. Αυτο το νταβατζηλίκι των εταιριών δεν καταλαβαίνω! Εφόσον δεν μου τα στέλνουν με courier αλλά με USPS λογικά, δε θα πρέπει να το παραλάβω εγώ και να μην τους πληρώσω αυτά τα extra? Ευτυχώς που δεν είπα να μου τα στείλουν με UPS δηλαδή θα τράβαγα τα μαλλιά μου! Άκου 150Ε!
Αν κατάλαβα πάντως θα πρέπει να τσεκάρω το site της USPS και όποτε δω οτι έφτασε Ελλάδα να πάω στο Αεροδρόμιο.
Δεν ξαναψωνίζω εκτος EU που να τα βρω τσάμπα!
Ευχάριστω για τη βοήθεια μέχρι στιγμής
By the way είμαι Η FIRE

06/05/2004, 13:09:07
Αγαπητή FIRE έγραψες,
quote:

Αυτο το νταβατζηλίκι των εταιριών δεν καταλαβαίνω! Εφόσον δεν μου τα στέλνουν με courier αλλά με USPS λογικά, δε θα πρέπει να το παραλάβω εγώ και να μην τους πληρώσω αυτά τα extra?

Λοιπόν, τα κατωτέρω τα γράφω με κάθε επιφύλαξη. Αν γνωρίζεις ότι θα παραλάβεις το δέμα σου μέσω των ΕΛΤΑ πρέπει να ξέρεις ότι τα ΕΛΤΑ θα σε ενημερώσουν γραπτώς για την άφιξη του δέματός σου. Θεωρητικά θα πρέπει να υπάρχει και η πιθανή ημερομηνία στην φόρμα επιβεβαίωσης παραγγελίας που σου έχει στείλει ο προμηθευτής. Σε περίπτωση που μετά την παραλαβή της ειδοποίησης από τα ΕΛΤΑ καθυστερήσεις να παραλάβεις το δέμα για κάποιο χρονικό διάστημα (νομίζω 2 εβδομάδων) σε χρεώνουν και με έξοδα αποθήκευσης. Τα επιπρόσθετα κόστη είναι ίδια με αυτά που ανέφερα στο προηγούμενό μου μήνυμα (δασμός και ΦΠΑ) αλλά δεν θα πρέπει να πληρώσεις το νταβατζιλίκι. Τα έξοδα αποστολής έχουν υπολογιστεί όταν τοποθετείς την παραγγελία βάσει του τρόπου με τον οποίο θέλεις να τα παραλάβεις.
Ελπίζω να έριξα ακόμα λίγο φως στο ομιχλώδες τοπίο που λέγεται εκτελωνισμός.
Φιλικά
--Je^3--

FIREΝέο Μέλος
12/05/2004, 02:38:08
update στο serial
τελικά το δέμα θα το παραλάβω απο την ACS, τουλάχιστον το ξεκαθάρισα αυτό
Τωρα τι πρόκειτε να γίνει........και κυριώτερο τι θα πληρώσω τελικά....
προσεχώς!

Edited by - FIRE on 12/05/2004 03:01:37

TelxinasΜέλος
13/05/2004, 09:43:03
Όταν ένα δέμα έρχεται από Αμερική μέσω US Mail(για εμάς ΕΛΤΑ) τότε είναι σίγουρο ότι θα περάσει από τελωνείο.
Θα σου δώσω όμως ένα παράδειγμα και πιστεύω ότι θα μπορέσεις να βγάλεις κάποια συμπεράσματα.
Μια μέρα είχα παραγγείλει μια οθόνη και το κουτί της ήταν πολύ μεγάλο για λόγους ασφαλείας περίπου 60 πόντους ύψος, 1 περίπου μέτρο μήκος και πλάτος περίπου 20 πόντους. Έστάλει με UPS, η αποστολή κόστισε $70 και έφτασε σε μια εβδομάδα και φυσικά δεν πέρασε από τελωνείο και αυτό γιατί οι μεγάλες εταιρείες courrier για λόγους εξυπηρέτησης και ταχύτητας έχουν τρόπους να τα περνάνε χωρίς τελωνείο.
Ύστερα λοιπόν από αυτή την παραγγελία έκανα και άλλη και πήρα όλα τα εξαρτήματα για έναν υπολογιστή, εκτός την οθόνη. Επέλεξα να μου σταλούν με US Mail. Ήρθαν λοιπόν στην Ελλάδα, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και φυσικά πέρασαν από τελωνείο. Είχα πληρώσει για να τα αγοράσω €1.300. Το τελωνείο μου ζήτησε €90.
Μην τρελαίνεσε.

Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.

FIREΝέο Μέλος
13/05/2004, 11:43:39
ok τελικα είμαι μάλλον πολύ τυχερή! Σήμερα έλαβα το πακέτο σπίτι μου απο την ACS χωρις να μου ζητήσουν ευρώ!Μάλλον δεν θα πέρασε απο το τελωνείο! Μάλλον η τύχη του πρωτάρη, ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλες σας!

21/11/2011, 15:45:35
μπορω να προτείνω τη http://www.viaddress.com η καλύτερη..τα στελνεις εκει και μετα στα στέλνουν σπιτι

03/12/2011, 02:34:56
Έχω αγοράσει πολλές φορές από Αμερική.
Μία πολύ οικονομική λύση για αγορές από Αμερική είναι η http://www.viaddress.com/. Με μηδενική συνδρομή μπορείτε να έχετε μία εικονική διεύθυνση στην Αμερική, να αγοράσετε προϊόντα από sites όπως το amazon, ebay κλπ. Τα προϊόντα αποστέλλονται στο viaddress και στη συνέχεια τα στέλνουν στη διεύθυνση σας στην Ελλάδα.

03/12/2011, 05:27:17
Ο λογαριασμός της προτελευταίας συμμετοχής στο παρόν θέμα έχει ήδη απενεργοποιηθεί και έχει εισαχθεί ο κατάλληλος χαρακτηρισμός -"Διαφημιστικός Λογαριασμός Διεγράφη"- καθώς το ένα και μοναδικό αυτό μήνυμα εδώ και 2 εβδομάδες δεν παραπέμπει κάπου διαφορετικά.

Επειδή και η σημερινή συμμετοχή στο θέμα αφορά και πάλι την προβολή μίας εμπορικής επιχείρησης -της ιδίας και της αυτής μάλιστα(!!)- και δεν έχει υπάρξει συμμετοχή ακόμη σε άλλο θέμα, εάν και αυτός ο λογαριασμός έχει την ίδια "πορεία" (πράγμα το οποίο απευχόμαστε) ή/και δεν υπάρξει σχετική διευκρινιστική ενημέρωση από τον χρήστη του, θα απενεργοποιηθεί επίσης.

Παρακαλούμε τους αναγνώστες των Συζητήσεων, να λάβουν υπόψη ότι ο παρών χώρος Διαλόγου δεν μπορεί να αποδεχτεί καθαρά διαφημιστικές συμμετοχές. Μετριασμένη τέτοια χρήση και δικαιολογούμενη απόλυτα από την "οικονομία" των Συζητήσεων(ευρύτερη και ειδικότερη κατά περίσταση) είναι επιτρεπτή μόνον από τα παλαιότερα Μέλη/Συμμετέχοντες -με προτιμητέα βαθμίδα συμμετοχής άνω των 150 μηνυμάτων- ή από εγκεκριμένες συνεργασίες με το Esoterica γενικότερα (και μόνον μετά από ενημέρωση), στα πλαίσια πάντα της ανταλλαγής και προσφοράς χρήσιμων πληροφοριών στην Κοινότητα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας!

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

11/12/2011, 10:26:31
Δυστυχώς και ο δεύτερος λογαριασμός δεν είχε κάποια άλλη χρήση στα Forums όλες αυτές τις ημέρες, ούτε λάβαμε κάποια σχετική διευκρίνιση.

Πέρα από την αναμενόμενη απενεργοποίηση(και εισαγωγή του χαρακτηρισμού), θα "απελευθερώσουμε" τις e-mail διευθύνσεις για πιθανή μελλοντική χρήση τους σε μία κανονική Συμμετοχή στις Συζητήσεις που ίσως θελήσουν οι άνθρωποι που τις χρησιμοποίησαν(ήτοι, δε θα μπλοκαριστούν από την εφαρμογή των Forums σε πιθανή δημιουργία καινούργιων Λογαριασμών).

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------