ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ... (Aum... Aμάν... Αμήν) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ... (Aum... Aμάν... Αμήν) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Ampere30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AmpereΜέλος
03/06/2005, 10:48:08
1
2…..
3….
4
5..
6...
7...
8...
9...
.10...
φφφφφφ...

Προσοχή στην Προσοχή
03/06/2005, 23:59:36
quote:

Ο Moebius είναι πάντα εδώ ΑΤΜΑ...

και παρακολουθεί...

και περιβάλλει πάντα με το...μίσος του, την Oneiric...

εκπληκτική η μνήμη σου...

ουπς!

καλος τον!
εχουμε περιπου δυο καλοκαιρια να μιλησουμε αγαπητε Moebius?

--αυτο που μου αρεσει στην Ειρηνη ειναι πως παιζει ενα αγαπημενο μου (το κανω μετα μανιας στην πργμτκττα)παιχνιδι:dress the doll.)cool!
παραυτα δεν νομιζω πως χαιρω της "ιδιας αποψης" απο την αλλη μερια/ουδεις ψογος, παραυτα.)--

--Ο σοφος δεν ξεχνα ποτε αλλα συγχωρει ενω ο ανοητος δεν ξεχνα ποτε και δεν συγχωρει ποτε.)--

Αmpere καλε μας ampere τωρα που μετρησες παραπανω απο το 4 μηπως να περασουμε στην μεταφραση

Atma with balsamiko and vegs

cprtght@tm@2005

NADAΜέλος
04/06/2005, 00:52:20

Ampere..
καιρό έχουμε να ανταμώσουμε διαδικτυακώς!

Η ανωτέρω τεχνική (του μετρήματος) επιδοκιμάζεται.

lorenzoΜέλος
04/06/2005, 03:05:14

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ

Αισιμίδη, δήμου μεν επίρρησιν μελεδαίνων
ουδείς αν μάλα πολλ' ιμερόεντα πάθοι.

Όποιος φροντίζει ν' αποφεύγει
την κατακραυγή του κόσμου, Αισιμίδη,
δεν κινδυνεύει ν' απολαύσει πολλά.

Τοίος ανθρώποισι θυμός, Γλαύκε, Λεπτίνεω πάϊ,
γίγνεται θνητοίς, οκοίον Ζεύς εφ' ημέρην άγη,
και φρονεύσι τοι' οκοίοις εγκυρέωσιν έργμασιν.

Οι διαθέσεις τών ανθρώπων, Γλαύκε, γιε του Λεπτίνη,
πηγαίνουν όπου τις πηγαίνει ο Δίας.
Όσο για τις σκέψεις τους εξαρτάται τι θα συναντήσουν στο δρόμο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ

[b][

quote:
Αmpere καλε μας ampere τωρα που μετρησες παραπανω απο το 4 μηπως να περασουμε στην μεταφραση

/b]

Κι 'κείν τα Φφφφφφ..??? Πού τα 'φήν΄ς καλή'μ???
Τα 'χεις και πάν' απ' το κεφάλ' σ...

Αν το δείς απο μακρυά δενκακό//δενκακό ...ορφανό είνι???

Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα Fr. Nietzsche

wendigoΜέλος
04/06/2005, 15:17:23
Εύγε ηλεκτρισμένε συνοδοιπόρε.
Δεν γνωρίζω πολλούς που θα έφερναν εις πέρας τέτοιου είδους μέτρημα.
Θεωρώ πως είσαι πανέτοιμος να μεταφράσεις και για μας μερικά πράγματα.

No Method, No Guru, No Teacher

oneiric1Μέλος
06/06/2005, 10:43:12
αυτο που μου αρεσει στην Ειρηνη ειναι πως παιζει ενα αγαπημενο μου (το κανω μετα μανιας στην πργμτκττα)παιχνιδι:dress the doll.)cool!

Ομοίως.. από τα αγαπημένα μου παιχνίδια!

παραυτα δεν νομιζω πως χαιρω της "ιδιας αποψης" απο την αλλη μερια/ουδεις ψογος, παραυτα.)

Ομολογώ πως αυτό δεν το «καλο-κατάλαβα»

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

Edited by - oneiric1 on 06/06/2005 10:43:43

moebiusΜέλος
06/06/2005, 13:46:10
Να λοιπόν που άνεμος ευνοϊκός μας έφερε πάλι κοντά, αγαπητή Άτμα...

πέρασαν δύο χρόνια? απίστευτο...

όσο για την Oneiric, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως, εκτός από αυτό που αναφέρεις, διαθέτει και πολλά άλλα που την τοποθετούν στην κατηγορία των αξιόλογων ανθρώπων...

φιλικά...

oneiric1Μέλος
06/06/2005, 15:54:48
quote:
όσο για την Oneiric, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως, εκτός από αυτό που αναφέρεις, διαθέτει και πολλά άλλα που την τοποθετούν στην κατηγορία των αξιόλογων ανθρώπων...

Πάνω που είχα αρχίσει να φοβάμαι πως ο χρηματισμός σου ήταν ανώφελος...

* Ειρήνη *

moebiusΜέλος
06/06/2005, 16:02:21
Ειρήνη, για να γράψω κι άλλα, πρέπει να αυξήσεις το πριμ!!
06/06/2005, 16:34:36
Χαμένοι στη Μετάφραση ?

Γιατί ειδικά στη "Μετάφραση" ????

AmpereΜέλος
07/06/2005, 01:16:05
«Κανονικά», σκεφτόμουν, «δεν θα ‘πρεπε να ξαναγράψω εδώ».
Ένιωσα τόσο αμήχανα που δεν ήξερα πού να κρυφτώ.
Δεν με νοιάζει τόσο να χρεώνομαι με άδικες (ή και δίκαιες) κατηγόριες. Αισθάνομαι όμως πολύ άβολα όταν πιστώνομαι με μάλλον υπερβολικούς επαίνους..

Ένυγουέί (*englireek) …Επειδή δεν μ’ αρέσει να κρύβομαι…

Θα αρχίσω εξομολογούμενος το προφανές:
Από όσα διαβάζω –και όχι μόνον σε αυτό το topic- τα περισσότερα δεν τα καταλαβαίνω(=δεν είμαι σε θέση να τα μεταφράσω) και δεν θα μπορούσα άλλωστε να τα καταλάβω αφού είτε είναι γραμμένα σε γλώσσα που δεν αναγνωρίζω είτε προϋποθέτουν γνώσεις που δεν κατέχω.
Από τα υπόλοιπα, πολλά, κάνω (ας πούμε από εγωισμό) ότι τα καταλαβαίνω ή κάνω (ας πούμε από ευγένεια) ότι δεν τα καταλαβαίνω.
Τώρα, όσο λίγα κι αν φαίνονται αυτά που απομένουν, κατά κανόνα αρκούν για να επιτευχθεί τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο κάποιας μορφής επικοινωνία..

Ένα κείμενο είναι ο αναγνώστης του.
Ένα κείμενο, από τη στιγμή που αποκτήσει υπόσταση ως κείμενο, παύει να είναι απλά οι αποτυπώσεις του συγγραφέα του και γίνεται ό,τι ο αναγνώστης του μπορεί να του εμφυσήσει.
Ακόμη και αν ο αναγνώστης του είναι ταυτόχρονα και ο συγγραφέας του, ή ίσως ιδίως τότε, ένα κείμενο μπορεί να παράγει εκ νέου αισθήματα, σκέψεις, δράσεις ή απλώς νέα κείμενα.

Ένα κείμενο μετα-μορφώνεται από τον αναγνώστη του αλλά και τον μετα-μορφώνει.

Και ιδού, για παράδειγμα, …εκεί που «έβλεπα» λόγια και στάσεις που με ενοχλούσαν και με φόρτιζαν αρνητικά, έφτασα να ανακαλύπτω ανθρώπους- σύμπαντα που μου εμπνέουν σεβασμό, που με διδάσκουν και που μπορώ να αγαπώ.

Να ’στε καλά αγαπημένοι μου, (κι ας μη σας χωνεύω) σας ευχαριστώ ούτως ή άλλως.

---=== * ===---

oneiric1 δράττομαι της ευκαιρίας να σε συγχαρώ για τις υπέροχες δημιουργίες σου και να σου ευχηθώ καλή λευτεριά και με το καλό να υποδεχτείς το … αναμενόμενο.

Προσοχή στην Προσοχή
MozΜέλος
07/06/2005, 01:30:31
quote:

Χαμένοι στη Μετάφραση ?
Γιατί ειδικά στη "Μετάφραση" ????

Χαμένοι στα στενά της Εβραϊκής συνοικίας... (Σου κάνει;) Χαμένοι στο μετρό; Lost in Space? Lost Explorers?... (Διάλεξε.)
Κακέ Βρίλη, άστα αυτά (φτιάξε λαδολέμονο). Θα φάμε καμιά τσιπούρα-ελευθέρας, από Ταϋγετο μεριά;... Όλυμπο; Technosamanism_uberalles_by the code.

Αλχ-υ-μιστικές καλησπέρες... κατόπιν Μάιου ΠΥΡΩΝ. Βλέπω κρατάτε ψηλά το λάβαρο. (Να στε καλά... ) Κάποια μέρα θα είναι για όλους «Όλα Ένα». Αum-Aμάν-Αμήν...

Lorenzo, wendigo στηρίζετε γενναία το τμήμα marketing... // Αγαπητή μου Εμπεριέχουσα, κρύβε λόγια... // Ampere, καλωσήρθες ΕΔΩ! // moebius, επίσης // Ειρήνη (υμίν), εύχομαι καλώς να το δεχτείτε (το βρέφος) και αν έχει τάσεις χμ... «αυτηνής» (της σχολής) θα ήτο φρόνιμον από μέρους σας να μην αποτελέσετε τροχοπέδη εις την πορεία του προς αναζήτησιν του θείου (Μάλεβιτς). Να είστε καλά και πάντα με χαμόγελο!* // Jonnie, δεν έβαλες αυτόγραφο στη νεραϊδοφωλιά!... Shukran!) //Ατμα, 5976+ ώρες επιπλέον χρόνου ομιλίας Δώρο-κοινώς τζάμπα και βερεσέ;;; (Στο βάθος ρέστα, είναι για σας και όχι για τη διπλανή σας...)

Σχετικά με το ΕΔΩ και ΤΩΡΑ,

Εξ ουρανού επιπλέον ερωτήσεις: 11ον. Πόσα κιλά είστε (Τώρα); 12ον. Πώς αφαιρούνται τα λέπια ψαριού άνευ χρήσεως λεπίδος; 13ον. Ξε/κλειδώνει η κλειδαριά με το δάχτυλο; 14ον. Πρώτα το λάδι ή το ξύδι (βαλσάμικο); 15ον. Τι καιρό θα κάνει τον Αύγουστο στην Τσιάπας;
((lorenzo, κρατήσαμε μπλουζάκια «για την πάρτη μας»;... Πώς είπαμε τη λένε την οργάνωση; Κάτι με ΔΕ-Η έχει να κάνει; «Ξεχνάω!»... Αυτός ο Ψηλός όταν λέει κάτι, είναι σαν ξόρκι, δι@ολε!, παθαίνουν Αλτσχάιμερ... τα ντολμαδάκια και το έθνος σύμ-παν.)) Μια Παιδική: η Δημοσία Αηδού είναι εκείνη με τα γυαλιά που πουλάει τις «καθαγιασμένες» ντομάτες στη λαχαναγορά; (Aum ντε!)
Το (μέλος) wendigo αναφέρθηκε σε μοντέλα. Είναι μια «πικρή αλήθεια». Η «πικρότερη» όμως είναι ότι matrix τέλος, κοινώς δεν υπάρχει ελπίς (ή φόβος...) για περαιτέρω εξάπλωση. Maalesh? ΕΔΩ ημερολογιακώς όλα ΡΕΥΣΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ. (Σωστά, σεβαστέ μας Admin;...)
Περί ακροατηρίου, «ας πούμε» ότι κάποιος ήρθε να ακούσει την Ηρωική, αλλά προέκυψε το 4min+33sec silence (του John Cage)... Χαμένοι στα δωμάτια του Μεγάρου...

Οι εποχές των περιηγητών πέρασαν ανεπιστρεπτί. Γέμισε ο τόπος «τουρίστες». Από κείνους που εξορμούν πανταχόθεν χωρίς σεβασμό στον όποιο Τόπο. Μου θέλαν και Σαμοθράκη (πάνω-δεξιά στο χάρτη), πριν καν «μυηθούν» στα έσω τους Καβείρια κι άλλα τινά μυστήρια και σύμβολα ((πώς λέμε «?», «$», «%» κλπ...;)) Κι ύστερα λένε πως φταίει ο Φονιάς...

Ρέστα: Round Table Conference 96 (η ΔΕ-Η που λέγαμε...)
The Kitchen Debate 126 (fusion VS fast food)
Chocolate 148 («μυστική συνταγή» Manco Capac)
Light Bulb 190 (χαμηλώστε! Σεβασμός στα λάμπ-ιρ)
Racism 195 (Όχι εμείς! Αμάν-ζαμάν, αυτοί είναι μουσουλμάν!)
$alt Talks 261 (για το κάρυ ούτε λέξη...)
Abstract Art 281 (διαθέτουμε και τσιγκελάκι τύπου Μ by Γιόκο? Όνο)

((Sugamo station! Please mind the gap!? Next station Kasuga? Welcome to Tokyo.))

Ευχές για εποικοδομητικές ενδοσκοπήσεις
URUA!©Moz

------------------
* ΣτΣ. Λυπούμεθα που δεν διαθέτουμε σάτο. Είμεθα self service/κάτω. Ευελπιστούμε στο μέλλον για ανθεκτικότερες εγκυμονούσες (εντός κι εκτός), διότι η όπου Γης/Πα-τρίς έχει ανάγκη σκληραγωγημένων «παίδων και κορασίδων» ως διεπιστώθη. Όχι νωχελικών (κοινώς λαπάδων) φιλοσόφων, αναζητητών, ερευνητών.

07/06/2005, 02:24:49
quote:

Ampere:

Και ιδού, για παράδειγμα, …εκεί που «έβλεπα» λόγια και στάσεις που με ενοχλούσαν και με φόρτιζαν αρνητικά, έφτασα να ανακαλύπτω ανθρώπους- σύμπαντα που μου εμπνέουν σεβασμό, που με διδάσκουν και που μπορώ να αγαπώ.

Να ’στε καλά αγαπημένοι μου, (κι ας μη σας χωνεύω) σας ευχαριστώ ούτως ή άλλως.

βρισκεσαι σε πολυ καλο δρομο αδελφε!

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

wendigoΜέλος
07/06/2005, 03:09:06
quote:
Αισθάνομαι όμως πολύ άβολα όταν πιστώνομαι με μάλλον υπερβολικούς επαίνους..

Πολύ καλά λοιπόν, άθλιε πράκτορα του ηλεκτρικού (ή και "ηλεχτρικού") σκοτους... Ήρθε η ώρα να πληρώσεις για τα κρίματά σου. Βγάλε το φωτόσπαθό σου αν τολμάς, δειλέ (αυτό το ματζαφλάρι, ντε, που φωτίζει στο σκοτάδι και κόβει μπριζόλες).

Και καθώς θεωρούμαι στην αιχμή του μάρκετιγκ (ας όψονται τα ρούβλια...) μπορώ να σας ανακοινώσω πως το matrix είναι παρελθόν: ακούς εκεί να θέλει μπαταρίες και αηδίες! Το μέλλον είναι το meatware -για να μην πω nousware και διαρρεύσουν τα σχέδια. Όχι μόνο η περιστροφή του μπορεί να αναβαθμίσει το λογισμικό (ή να το κάψει), αλλά είναι αυτοκινούμενο και μπορεί να ακολουθήσει τις κατάλληλες πορείες στο χώρο και να αλλάξει χωροχρονικό συνεχές (κάτι πολύ επώδυνο για τις σόλες των παπουτσιών).
Πέραν τούτου, με μπερδεύουν τα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του Moz (Def), ειδικά αν λάβουμε υπόψιν πως:
Δεν υφίσταται "εδώ", "τώρα", "εξάπλωση" (ελλείψει χρόνου, χώρου και υποκειμένου που εξαπλώνεται).

Επιπλέον, ένα κείμενο (αν δεχτεί το κατάλληλο χτύπημα στο σωστό σημείο της ανατομίας του) γίνεται οι συνειρμοί που γεννά, κι αυτό είναι εξίσου ενδιαφέρον. Το κατάλληλο χτύπημα μπορεί να είναι η "μετάφρασή" του -διαδικασία που για κάποιους φαίνεται ανόητη ή δυσοίωνη.
Δεν πειράζει. [Κι ο άνεμος ουρλιάζει ακατανόητα ονόματα κάποια βράδια έξω από το παράθυρό μας]
Κι αν ο σιωπηλός Cage πέφτει βαρύς, μπορεί να σου τύχει ο Craig Armstrong να βαλσάρει σε γλώσσα μηχανής ή ο Guns'n'Tzidis σε κείνο το ταξί του μεσονυχτίου που σε παίρνει μακριά, πολύ μακριά από σπίτι και εστία...

Αλλά μπορεί και να σας λέω ψέμματα.

No Method, No Guru, No Teacher

oneiric1Μέλος
07/06/2005, 11:48:21
Φίλε μου ampere,

Να είσαι καλά. Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και σ’ ευγνωμονώ για τις ευχές σου για το... «αναμενόμενο» .

* Ειρήνη *

07/06/2005, 12:18:11
quote:

Κακέ Βρίλη, άστα αυτά (φτιάξε λαδολέμονο). Θα φάμε καμιά τσιπούρα-ελευθέρας, από Ταϋγετο μεριά;... Όλυμπο;

Σπηλαιοροφό ή Πετρόψαρο Πεντελικού

Τσιμπάει....

07/06/2005, 13:18:15

Manus Celer Dei

95454259 45128...

.
.
.
The She Mantis... burning strong and hard...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

07/06/2005, 17:52:05

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
07/06/2005, 20:25:40
quote:

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"

Πως είπατε κυρά Συντονίστρια?

.
.