- "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
--------------------------------------------------------
Ελληνοτουρκικές σχέσεις 2
Καζάνι που βράζει είναι η Τουρκία.
Οι Ισλαμιστές του προέδρου Γκιούλ και του πρωθυπουργού Ερντογάν, με τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, με όραμα τον απεγκλωβισμό του κράτους από το στρατιωτικό κατεστημένο και από την άλλη η οικονομική και κυρίως εκπαιδευτική ελίτ, με "αρχηγό" το στρατηγό Γιασάρ Μπουγιούκανιτ.
Οι Ισλαμιστές θεωρούν, ότι πρέπει να τελειώνουν, μια και καλή με τους αντι-τούρκους, εβραϊκής καταγωγής "ευρωπαϊστές" (όπως ο Μπουγιούκανιτ στη φωτό).
Τους τελευταίους μήνες σκληραίνει η αντιπαράθεση των δύο, καθώς οι ισλαμιστές θεωρούν, ότι "η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους, και όχι στους Εβραίους". Μάλιστα τούρκοι bloggers ξεθαρεύουν και αναφέρονται πιά ανοιχτά στην Εβραϊκή καταγωγή του Κεμάλ Ατατούρκ, ένα θέμα ταμπού, για την τουρκική κοινωνία.
Τι μας ενδιαφέρουν όλα αυτά εμάς; Δεν θα μας ενδιέφεραν καθόλου, αν δεν επρόκειτο για την Τουρκία!
Δύο περιπτώσεις υπάρχουν, όπως μου είπαν φίλοι μου (Κεμαλιστές) σε πρόσφατό μου ταξίδι στην Πόλη, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση ("δεν πάει άλλο", μου είπαν χαρακτηριστικά).
1. Ή θα γίνει πραξικόπημα, ή το πιθανότερο
2. "Θερμό επεισόδιο" με την Ελλάδα, ώστε να δικαιολογηθεί η ανάληψη υπερκυβερνητικών πρωτοβουλιών από το στρατό. Και ένας "μικροπόλεμος" δε θα μας χαλούσε, μου είπαν χαρακτηριστικά, αρκεί να γλιτώσουν από τους ¨οπισθοδρομικούς" οπαδούς της μαντίλας. Στην απάντησή μου, ότι η Ελλάδα θα απαντήσει σκληρά, είδα μια απίστευτη αυτοπεποίθηση του τύπου "πλάκα μας κάνεις; μόνο με τα αλιευτικά μας, μπορούμε να σας πνίξουμε!, έχουμε τον πιό εμπειροπόλεμο στρατό του κόσμου!"
Οι Έλληνες στρατηγοί τι λένε; Είμαστε έτοιμοι ή θα πνιγούμε στο φραπέ μας;
-----------------------------------------------
Αυτά τα ολίγα
quote:
Ας δεχτούμε πως ο ορθόδοξος θεός ασχολείται μόνον με ta 217 εκατομμύρια ορθόδοξους και αφήνει τα υπόλοιπα 6,4 δισεκατομμύρια στη μοίρα τους. Σε μια περίπτωση πολέμου Ελλάδας-Βουλγαρίας, όπου ο θεός των Ελλήνων είναι ορθόδοξος και ο θεός των Βουλγάρων είναι ορθόδοξος επίσης, ποιόν από τους δυο θα βοηθήσει; Και γιατί να βοηθήσει τον ένα κι όχι τον άλλο;Είναι πιθανό ο νικητής να πει "μας βοήθησε ο θεός" και ο ηττημένος να πει "μας τιμωρεί ο θεός για τις αμαρτίες μας"; Και αν ο θεός έχει αποφασίσει από πριν ποιόν θα τιμωρήσει και ποιόν θα ευνοήσει, ποιός ο λόγος ο ηττημένος (του οποίου προφανώς οι "προφήτες" θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα εκ των προτέρων) να πάει να πολεμήσει;
Η παρατήρηση αυτή μου δίνει το έναυσμα να πω κάτι. Απ' όσο μπορώ να θυμηθώ μετά από δεκαετίες, στο μάθημα των Θρησκευτικών του σχολείου (πιθανότατα με στοιχεία Θεολογίας) διδαχθήκαμε ότι ο Θεός έχει αφήσει τον άνθρωπο εντελώς ελεύθερο να αναπτύξει τη δράση του στη γη. Χωρίς καμμιά άμεση θεία παρέμβαση. Ο Θεός έδωσε την ελευθερία αυτή ώστε ο κάθε άνθρωπος να είναι ο μόνος υπόλογος των πράξεών του. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει (πλέον;) τίποτα προκαθορισμένο που να είναι με κάποιο τρόπο γνωστό στους ανθρώπους.
Επίσης διδαχθήκαμε την έννοια ενός Θεού αγάπης που ποτέ δεν τιμωρεί. Ο Θεός-τιμωρός (έννοια της Παλαιάς Διαθήκης αν δεν απατώμαι) είναι κάτι που με μεγάλη μου έκπληξη είδα να αναδύεται σε συζητήσεις εδώ.
quote:
Κ άλλα νέα
"«Gorna Macedonia» («Βόρεια Μακεδονία») είναι το όνομα που μπορεί να αποδεχτεί -μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης- ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από συζητήσεις του με ξένους συνομιλητές του.
"Gorna" σημαίνει "Άνω" και όχι "Βόρεια". Όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία σε πρακτικό επίπεδο, πιθανόν όμως να κάνει κάποια διαφορά σε λεπτομέρειες στις οποίες δεν πηγαίνει ο νους μου αυτή τη στιγμή.
quote:
Οι Ισλαμιστές θεωρούν, ότι πρέπει να τελειώνουν, μια και καλή με τους αντι-τούρκους, εβραϊκής καταγωγής "ευρωπαϊστές" (όπως ο Μπουγιούκανιτ στη φωτό).Τους τελευταίους μήνες σκληραίνει η αντιπαράθεση των δύο, καθώς οι ισλαμιστές θεωρούν, ότι "η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους, και όχι στους Εβραίους". Μάλιστα τούρκοι bloggers ξεθαρεύουν και αναφέρονται πιά ανοιχτά στην Εβραϊκή καταγωγή του Κεμάλ Ατατούρκ, ένα θέμα ταμπού, για την τουρκική κοινωνία.
Αυτό είναι εξακριβωμένο/γνωστό ή απλά επινόημα κάποιων; Πάντως εγώ πρώτη φορά το ακούω.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
http://www.ant1online.gr/Politics/Diplomacy/Pages/20085/d2d99ffc-7e20-463b-8316-a3882db8bf97.aspx
"ΤΗΝ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΦΩΝΗΝ "
Στην πρώτη παράγραφο φαίνεται ξεκάθαρα οτι στην γείτονα χώρα έχουν αρχίσει ήδη να τους Φανατίζουν...
Πόσο μοιάζει η ιστορία του 74 να επαναλαβάνεται....Θέε μου πόσο....
"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "
Μπείτε εδώ παιδιά. Θα δείτε πως ήταν τα Σκόπια. (Ξέρω, άσχετο, αλλά είναι καλό).
www.youtube.com/watch?v=rMRcOthlq28
Μολών λαβέ
Αν αυτό αληθεύει και όντως αυτήν την χάλια εντύπωση έχει ο τουρκικός λαός για την ελλάδα και τις ένοπλες δυνάμεις της, τότε σαφώς μιλάμε για την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μη στρατιωτικη επιτυχία της ελλάδος. Δηλαδή γίνεται πράξη η θεωρία του ψόφιου κοριού, όπου η ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι αδύναμη και ανύμπορη, αλλά απλά αρκεί να προσπειείται ότι είναι!!!
Γιατι πάντα πιστευα και πιστευω οτι εφοσον οι απενταντι γνωριζουν οτι κινδυνεουν θα κατσουν ησυχοι, αλλά αν απατωνται οικτρα οτι θα μας φανε λαχανο...αντε ρε παιδια, παμε να την παρουμε την Πολη(λεμε και καμια υπερβολη εδω!!!) να τελειωνουμε...
Αυτό ειναι πολύ θετικό γεγονός αν ισχύει!!!![]()
quote:
Διορθωση:Το συμβολο της μεθοδολογιας του Ορθολογιστη:
Ασχολουμαι με ζητηματα για τα οποια ισχυει η αρχη της διαψευσιμοτητας (ζητηματα για τα οποια οι θεωριες που αναπτυσσονται μπορουν να ελεγχθουν ως προς την ορθοτητα τους).
*****************************************************************Πτου...και βγαίνεις...
Πχ ασχολουμαι με το αν υπαρχει ζωη στο φεγγαρι γιατι μπορω να ελεγξω αν υπαρχει ζωη στο φεγγαρι.
Επαναλαμβάνεσαι...και στην προηγούμενη εγγραφή σου για το φεγγάρι μας έγραφες...
Μήπως έχεις πάει; γιατί αν δεν έχεις πάει να τσεκάρεις με το ρομαντικόμετρο (ναι...ναι, έχει εφευρεθεί)...τη ρωμαντωσύνη σου (sic)...
Δεν ασχολουμαι με την μετα θανατον ζωη γιατι κανεις δεν μπορει να ελεγξει εαν υπαρχει μετα θανατον ζωη.Ουτε αποδεχομαι ιδεες που βασιζονται στην προοπτικη της μεταθανατιας ζωης αφου δεν εχω αποδειξεις για μετα θανατον ζωη.
Να βλέπεις αμερικανικό κινηματογράφο...δεν έχεις το flatliners; Αλλά και εδώ στο ελλαντα...κάτι μπορεί να δεις με το Χαρδαβέλα...
Δεν δεχομαι εξ αποκαλυψεως αληθειες.Κανεις δεν μπορει να ερθει σε μενα ισχυριζομενος οτι κατεχει την αληθεια για ενα ζητημα επειδη ελαβε τις πληροφοριες απο τον θεο/θεους κτλ,Θα ζητησω επιστημονικες αποδειξεις για την ορθοτητα των πληροφοριων ή θα ελεγξω εγω ο ιδιος την ορθοτητα τους με επιστημονικο τροπο.
Σωστά...κανείς δεν μπορεί να έρθει σε μας ισχυριζόμενος ότι μέτρησε τις τρίχες της κεφαλής του...μερικά πράγματα ο Χριστός τα κρατάει για τον ευατό του...
Δεν αρνουμαι τα παντα αλλα αρνουμαι ιδεες που δεν εχουν εγκυρες αποδειξεις και επιχειρηματα.Δεν δεχομαι τα ταχαμου θεοπνευστα ιερα βιβλια ως εγκυρες αποδειξεις,γιατι κυκλοφορουν εκατομμυρια ιερα βιβλια με αλληλοσυγκρουομενες αποψεις,γεματα αντιφασεις,χοντρα λαθη κτλ.
Ναι...όπως όταν πας σ΄ένα γιατρό και σου κάνει την α δάγνωση και μετά πηγαίνεις σ΄άλλο γιατρό και σου κάνει την β διάγνωση...τα ίδια βιβλία διαβάζουν...πληροφορίες ότι ισχύει η επιμερειστική διαψεύδονται...
Δεν λαμβανω υποψη μονο τα στοιχεια που υποστηριζουν τις αποψεις μου αλλα και τα στοιχεια που τις καταρριπτουν πριν βγαλω συμπερασμα για ενα ζητημα.
Με τόσα πολλά στοιχεία...είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις μπερδευτεί;
Καλύψου....το είδες; πέρασε ένας ορθολογισμός...
Εαν η θεωρια μου για ενα ζητημα καταρριπτεται τελικα απο τα στοιχεια δεν επιμενω,την εγκαταλειπω και συνεχιζω την μελετη μου πανω στο ζητημα για μια καλυτερη θεωρια.
Ε ναι...αυτό έλειπε να επιμείνεις...
και έχεις μια μανία με τα ...καταρριπτόμενα...από τους Αμπχάζιους...
Αυτος ειναι ο πραγματικος ορθολογιστης και καμια σχεση δεν εχει με το πνευματικο σκοταδι του αληθινου πιστου ουτε με την εκδοχη του ορθολογιστη που εσυ εχεις στο μυαλο σου.
Δηλαδή...ο ορθολογιστής ασχολείται με ψέμματα, με το φεγγάρι, δεν δέχεται την αλήθεια και του αρέσει να βλέπει θεωρείες και UFO να καταρρίπτονται...χμ...και τελικώς χρησιμοποιεί το ατονικό γιατί δίνει έμφαση στον σκεπτικισμό του...
Και πάλι χμ...
Καλώς μας βρήκες...