- Βιβλική Έξοδος: μύθος ή πραγματικότητα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«σκεψου ποσο ηλιθιοι ηταν που καταφεραν να επιβαλλουν τη θρησκεια τους σε μια ολοκληρη Αυτοκρατορια..»
Το αντίθετο έγινε φίλτατε: η αυτοκρατορία επέλεξε τις μεταφυσικές υποσχέσεις αυτής της ιουδαϊκής σέκτας ως θρησκεία, διότι πολύ απλά είδανε ότι ο κάθε ξεβράκωτος και πεινασμένος (το 98% των κατοίκων της φθίνουσας ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με άλλα λόγια..) μπορούσε έτσι να ικανοποιηθεί.
Απλά πράγματα, τζάμπα μην κάνουμε το μυρμήγκι ελέφαντα.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
«ο Γενναδιος εκανε οτι μπορουσε ωστε οι Χριστιανοι να αποτελεσουν μιλιετ στα πλαισια της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας..»
Ο Γεννάδιος δεν έκανε τίποτα, ο πανέξυπνος Μωάμεθ και οι σύμβουλοι του επέλεξαν απλά τον δρόμο με τα λιγότερα προβλήματα σε σχέση με την διοίκηση των ορθοδόξων.
Ο Γεννάδιος έκανε άλλα σοφά πράγματα, όπως αντί να μάχεται τους μωαμεθανούς στα τείχη να γυρίζει και να φωνάζει «είναι θέλημα θεού η Πόλη να τουρκέψει».
Ήξερε τι έκανε ο Γεννάδιος, όπως και οι περισσότεροι του είδους του....
θα ανεβασω αυτες τις μερες ενα νημα που θα μπορουμε να συζητησουμε συγκεντρωτικα για τη σχεση αρχαιας και νεας θρησκειας και το ρολο της νεας θρησκειας στην ιστορικη διαδρομη του Γενους...
θα θεσω μια λιστα με 10 θεσεις και θα σας καλεσω να απαντησετε κριτικα σ'αυτες χωρις να ασχολουμαστε με χιλιαδες επι μερους ασχετα οπως ξερω γω την Υπατεια η τους διωγμους του Δεκιου...
quote:Χαααχαχαχα!!!
δεν είχε διαμορφώσει μηχανισμούς βιαίας επιβολής.
Καλό...
Αυτός ο Μπακούρος, βρε παιδί μου, ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν συνοδεύει τα άρθρα του με παραπομπές, βιβλιογραφία, κλπ.
Δεν σε πσυλιάζει αυτό;![]()
quote:Συζήτηση όπου ΕΓΩ λέω ότι θέλω και μην με αμφισβητείτε διότι θα σας προσκαλέσω σε μία "συζητηση επιπεδου";;;
γενικως σας προσκαλω σε συζητηση επιπεδου γιατι αυτη τη στιγμη αναλωνομαστε σε κοκορομαχιες...
Edited by - Αίολος on 22/07/2010 16:21:30
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
«σκεψου ποσο ηλιθιοι ηταν που καταφεραν να επιβαλλουν τη θρησκεια τους σε μια ολοκληρη Αυτοκρατορια..»Το αντίθετο έγινε φίλτατε: η αυτοκρατορία επέλεξε τις μεταφυσικές υποσχέσεις αυτής της ιουδαϊκής σέκτας ως θρησκεία, διότι πολύ απλά είδανε ότι ο κάθε ξεβράκωτος και πεινασμένος (το 98% των κατοίκων της φθίνουσας ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με άλλα λόγια..) μπορούσε έτσι να ικανοποιηθεί.
Απλά πράγματα, τζάμπα μην κάνουμε το μυρμήγκι ελέφαντα.
επειδη εγω εχω επισημανει αρνητικα στοιχεια της χριστιανικη θρησκειας θα περιμενα και οι συνομιλητες μου να εχουν το σθενος να παραδεχθουν απλες αληθειες οταν ειναι σε βαρος τους...
τουτεστιν οτι η επικρατηση του Χριστιανισμου δεν ηταν προιον καποιας συνωμοσιας αλλα αποτελεσμα συγκεκριμενης κοινωνικης δυναμικης σε συνδυασμο με τον κατακερματισμο των παγανιστικων θρησκειων...
μπορει κανεις να ισχυριζεται οτι τον περασμα απο την αρχαια εποχη στη μεσαιωνικη ηταν αποτελεσμα συνωμοσιας η καποιος αλλος να ισχυριζεται αντιστοιχα οτι το περασμα απο τη μεσαιωνικη στη νεα ηταν επισης αποτελεσμα συνωμοσιας (Μασωνοι, Ιλουμινατι και Εβραιοι ξερω γω)...
αλλα αυτα δεν γινονται δεκτα, οχι γιατι αποκλειεται να σκηνοθετηθηκε και κατι στο παρασκηνιο...
αλλα γιατι η αλλαγη μιας ιστορικης εποχης και το περασμα σε νεωτερη σηματοδοτειται παντα απο κοινωνικες, οικονομικες και πολιτισμικες δυναμικες...
οι συνωμοσιες εχουν δευτερο ρολο και επι της διαδικασιας...
quote:quote:Συζήτηση όπου ΕΓΩ λέω ότι θέλω και μην με αμφισβητείτε διότι θα σας προσκαλέσω σε μία "συζητηση επιπεδου";;;
γενικως σας προσκαλω σε συζητηση επιπεδου γιατι αυτη τη στιγμη αναλωνομαστε σε κοκορομαχιες...Edited by - Αίολος on 22/07/2010 16:21:30
αμφιβαλλεις οτι αυτη τη στιγμη αναλωνομαστε σε κοκορομαχιες;
ποσες φορες στη ζωη σου συζητησες για την Υπατια και το Γενναδιο και χιλια επι μερους;
μπορουμε να συζητησουμε κριτικα και πανω στη γενικη εικονα;
αυτο θα προσπαθησω να κανω...
ενδιαμεσα απαντω κι εδω για να μη λετε οτι δεν ειμαι καλος στις κοκορομαχιες..
quote:Η λέξη "επίσκοπος" γνωρίζεις τι σημαίνει στα ελληνικά;
τουτεστιν οτι η επικρατηση του Χριστιανισμου δεν ηταν προιον καποιας συνωμοσιας αλλα αποτελεσμα συγκεκριμενης κοινωνικης δυναμικης σε συνδυασμο με τον κατακερματισμο των παγανιστικων θρησκειων...
quote:
Η επικράτηση του χριστιανισμού ήταν αποτέλεσμα των ανηλεών διώξεων που υπέστησαν όλοι οι μη χριστιανοί, ακόμη και οι μη χριστιανοί ορθόδοξοι, οι οποίοι στερήθηκαν βασικά δικαιώματά τους (όπως για παράδειγμα την παραχώρηση της περιουσίας τους στα παιδιά τους ή την κατάληψη δημόσιων θέσεων).
Αποκορύφωμα της "κοινωνικής δυναμικής" της επικράτησης του χριστιανισμού ήταν η ύποχρεωτική βάφτιση όλων των υπηκόων, με ποινή άρνησης το θάνατο.
Αυτά λέει η ιστορία και αυτά έχουν καταγράψει οι ιστορικοί...

macedon
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3quote:
τουτεστιν οτι η επικρατηση του Χριστιανισμου δεν ηταν προιον καποιας συνωμοσιας αλλα αποτελεσμα συγκεκριμενης κοινωνικης δυναμικης σε συνδυασμο με τον κατακερματισμο των παγανιστικων θρησκειων...Η επικράτηση του χριστιανισμού ήταν αποτέλεσμα των ανηλεών διώξεων που υπέστησαν όλοι οι μη χριστιανοί, ακόμη και οι μη χριστιανοί ορθόδοξοι, οι οποίοι στερήθηκαν βασικά δικαιώματά τους (όπως για παράδειγμα την παραχώρηση της περιουσίας τους στα παιδιά τους ή την κατάληψη δημόσιων θέσεων).
Αποκορύφωμα της "κοινωνικής δυναμικής" της επικράτησης του χριστιανισμού ήταν η ύποχρεωτική βάφτιση όλων των υπηκόων, με ποινή άρνησης το θάνατο.
Αυτά λέει η ιστορία και αυτά έχουν καταγράψει οι ιστορικοί...
δηλαδη μου λες οτι το 10% της αυτοκρατοριας (τοσοι χοντρικα ηταν οι Χριστιανοι στην εποχη του Κωνσταντινου στο συνολο της Αυτοκρατοριας) καταδιωξε το 90%...
ε λοιπον σου εχω νεα, δε λενε αυτα τα πανεπιστημιακα βιβλια και οι εγκυκλοπαιδειες...