ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

serpentpan30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/12/2002, 18:24:53
Φίλε ΕοΝ…μην με χαλάς…

….ευχαριστώ για την Κίνηση, … θα προτιμούσα ένα καλό σου λόγο για το φίλο Serpentpan. Μην ξεχνάς πως ο ΟΦΗΣ, συμβολίζει τη γνώση... την ιατρική... κουνδαλινi...και αλλά πολλά…

Ευχαριστώ Φίλε σερπεντπαν για την υπόδειξη… Ελπίζω να πάμε πιο βαθιά στη συζήτηση μας..

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
09/12/2002, 12:37:24
Σας χαιρετώ

ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και ανταπωδίδω την Αγάπη και την Φιλία που προσφέρετε!

Ζητώ συγννώμη αν σε πίκρανα με τα λόγια μου Φίλε Serpentpan, ήμουν σε ..."αυτοάμυνα"

Όμορφος ο διαλογός σας.

Θα μου επιτρέψετε, όπου μπορώ, να προσθέτω συνέχως για την...Αγάπη

Υπάρχουν, χάρτες και...Χάρτες, που βοηθούν για τον Δρόμο.

Μπορεί βέβαια κάποιος να γίνει ο Δρόμος.
Δύσκολο, σχεδόν αδύνατον.

Αν όμως κάποιος γίνει ο Δρόμος, η Γέφυρα, το χαλί για να πατάμε, έχει "ανάγκη" να τελείωσει τον Δρόμο;

Ή Τελειώνεται μέσα στο Δρόμο;

Με Αγάπη, Φώτης.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
09/12/2002, 12:38:57
Σε κανέναν δεν "αξίζει" τίποτα.

Παρά μόνο η Αγάπη!

09/12/2002, 19:54:03
Το μέσω κάποιου αλλού…. σημαίνει πως η καρδιά κάνει χρήση του ΝΟΥ, και ΝΟΥΣ… είναι πάντα δημιούργημα του ΧΡΟΝΟΥ….. Τώρα να τα καταφέρει να τελειώσει ο ΝΟΥΣ…. μέσα στην καρδιά….. Βλέπω τον ΑΓΙΟ, να κάνει προσπάθειες να φτάσει το ποθούμενο (ΕΚΣΤΑΣΗ ΜΥΣΤΗ…. ΑΓΙΟΥ…) ….. μα χωρίς κατανοήσει τις ΣΚΕΨΗΣ, να ξαναπέφτει στο δείχτη της!..

ΦΩΤΙΕ, ίσως για μερικούς…να αγαπάς σημαίνει να έχεις επίγνωση της ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΟΣ….

serpentpanΜέλος
09/12/2002, 21:42:55
To ερωτημα λοιπον που ξεπροβαλλει απο την γωνια,σαν τον Λεβιαθαν η τον Κθουλου,αργοκουνωντας την γυαλιστερη ουρα του ειναι,
1.Ηταν ο Κ.χριστιανος η κρυπτοχριστιανος?
2.Ηταν ο Κ.μακρυνος εκσυχρονιστικος αποηχος του Ιησου,και αρα ισως περιττος ,μιας και ηταν 'κοινος θνητος',που 'ανησυχησε' τα εβραιοχριστιανικα ιερατεια,αφου αλλος 'Μεσσιας'δεν μπορει να υπαρξει!
Τωρα αν η επανενσαρκωση των Βουδδισατβικων Αβαταρα,αποτελει για τους Ανατολικους 'ιθαγενεις',κυκλικο Κοσμικο Νομο,και αρα κατι ΦΥΣΙΚΟ,και οχι οπως θελησαν Παπυς,Σταινερ,Χαιντελ και οι λοιποι,κατι το μοναδικο,πρωτοφαντο για 'την ευλογημενη'Λευκη φυλη,τους εκλεκτους των εκλεκτων,με Ιερο,Εκλεκτο,και Αξιο Λαο τον Εβραικο ,με την κουλτουρα και την εσωτερικη-εξωτερικη του δοξασια,(μπορει τωρα ισως κανεις να δει ποιοι ειναι οι πραγματικοι ρατσιστες),αυτο 'δεν βολευει'για την κοινωνικο-οικονομικο-πολιτισμικη υποδουλωση-ισοπεδωση των μη χριστιανικων λαων(που βλεπουμε να συμβαινει σημερα).
Γιατι αν ο Χριστος ειναι και Οσιρις και Σινταρτα και Κρισνα,πως θα τους ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ GOYIM?
3.Και αν δεν ηταν ο Κ. χριστιανος,πως θα κανουμε την αγαπη του να φανει χριστιανικη,κυρια οχι για την αληθεια,αλλα για να ικανοποιησουμε τον Εγωισμο της υπεροχης της προσωπικης μας πιστης και και της ενδομυχης φοβιας μας μηπως ο Ουρανος στειλει κανεναν Ανωτερο απο τον Χριστο της φαντασιας και της πιστης μας,αυτον που μας κρατα απο το αδιεξοδο της καθημερινης μας ζωης,που γινεται υποφερτα ανεκτη,απο τις ψευδαισθησεις της μορφινης που λεγεται δηθεν χριστιανικη αγαπη.
4.Φιλε Πλατωνα ,γιατι ο Κ. φιλησε το χωμα στην Ακροπολη,οταν την πρωτοεπισκεφτηκε?

serpentpan

10/12/2002, 00:09:27
1.
2.
3.
4. Το μόνο που ξέρω είναι πως θαύμαζε τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, όπως κάθε πνευματικός και ευαίσθητος ΑΝΘΡΩΠΟΣ…

EoNΜέλος
10/12/2002, 10:08:00
το ερώτημα που ξεπροβάλλει απειλητικά είναι: ποσα κιλά.... άστο δεν το λέω θα με διαγράψουν άμα το πώ και δεν θέλω.
Βλέπω serpentpan είσαι γενικώς αυθεντία επι παντώς επιστητού...μπορείς όμως να μην χαλάς όλα τα θέματα προκαλώντας όσους πιστεύουν στο Χριστό? Τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει αυτό ? Θές να σου πούμε όλοι αύριο οτι γινόμαστε "μουσουλμάνοι"? αν αυτό σε βοηθήσει εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω...

Σχετικά με τον Κρισναμούρτι πιστεύω οτι έκανε μια πορεία μέγιστης προσφοράς. Κατέδειξε την αγάπη, για την οποία και συνεχώς μιλούσε,ώς την ενέργεια που θα βοηθήσει τον άνθρωπο να απελευθερωθεί απο φοβίες (ακούς serpentpan ?) πάθη και κατεστημένα.Κατέδειξε τον άνθρωπο που απελευθερώνεται απο τον περιορισμό του Εγώ του και πετάει ελεύθερος σαν αετός προς την πνευματικότητα, προς το Ένα Εγώ , προς τον θεό δηλαδή... Κατά τη γνώμη μου το βιβλίο του "το πέταγμα του αετού" αποτελεί εγχειρίδιο απελευθέρωσης που δεν πρέπει να λείπει απο κανέναν αναζητητή.

10/12/2002, 20:44:36
Καλησπέρα σε όλους .
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, όταν άνοιξα αυτό το θέμα, πίστευα (και δικαιώθηκα) σε μια ανταλλαγή απόψεων, σε ένα σοβαρό διάλογο με ΕΠΙΠΕΔΟ.Πράγματι, ειπώθηκαν πολλά και πιστεύω πως όλοι μας κερδίσαμε από αυτή τη διαδικτυακή συζήτηση. εδώ θα ήθελα να συμφωνήσω με τον φίλο ΕΟΝ σε αυτά που αναφέρει σχετικά με τον αγαπητό serpentpan. Δεν είναι ανάγκη να χαλάσουμε και αυτό το τόπικ, να το κάνουμε αρένα.
Ελπίζω να συνεχιστεί η συζήτηση όπως πρέπει.

HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"

serpentpanΜέλος
10/12/2002, 21:43:22
Φαινεται αγαπητοι συντελεστες του esoterica,οτι τα ατομα του ειδους του ΕΟΝ,και της πιστης τους,που κραδασμικα τους ταιριαζει,και που κατα περιεργο τροπο ειναι ο χριστιανισμος,βρισκουν 'ασυλια',ενω αλλοι ,μη χριστιανοι οπως η Εκατη,που χρησιμοποιουν,για διαφορους λογους,μεθοδους οπως του ΕΟΝ,αυτοι σταδιακα εξωθουνται σε απομακρυνση.Βεβαια ειναι ελευθερα ατομα να πραξουν οτι νομιζουν.
Μηπως ομως το site,μεροληπτει,εστω ελαφρα υπερ των χριστιανικων αποψεων η ας πουμε των πρεβευοντων τον χριστιανικο Εσωτερισμο?
Δεν θα συζητησω με ατομα σαν τον ΕΟΝ,γνησιους γονιδιακους απογονους του καθε Πετρου Αναγνωστη και Εφιαλτη,γιατι δεν προκειται να βγει τιποτε.Μονον του ευχομαι και παλι,οπως και οταν 'συζητουσε'στο topic για την Μπλαβατσκυ,η νυχτα να μην ειναι πολυ βαθεια και πολυ μακρα.
Και οταν Thoth, κρινεις την Εκατη,κρινε και το επιπεδο του ΕΟΝ,για να υπαρχει δικαιοσυνη.
Δεν θελω να γραφω πλεον για τετοια,σε ενα topic,σαν του Κ.και απο αυτα που ειπωθηκαν,μπορει κανεις να καταλαβει αν η αγαπη σαν λειτουργια,οπως την εννοει ο Κ.,ειναι το ιδιο πραγμα με την αποκαλουμενη χριστιανικη αγαπη,οπως και τι περιπου εννοουσε για τον ανθρωπο ο Κ.,και επισης για το ποιος ειναι και τι,πισω απο τα ψευδωνυμα των μελων της συζητησης.

serpentpan

Edited by - serpentpan on 10/12/2002 22:03:01

thothΙδρυτικό Μέλος
11/12/2002, 10:51:40
Γεια σας.

Φίλε Serpentpan, νομίζω ότι με αδικείς. Όταν κάποιος δίνει το πρώτο δείγμα ότι πάει να ξεφύγει από τα πλαίσια της ευγένειας και αρχίζει να παραβιάζει τους κανονισμούς στέλνω πάντα ένα σαφές προειδοποιητικό μήνυμα ότι κάνει... κάρμα και ότι πρέπει να ξαναγυρίσει στο... ντάρμα των κανονισμών του forum Αυτό έκανα και στον ΕΟΝ πριν λίγες ημέρες και παραδέχτηκε και ο ίδιος ότι είχα δίκαιο, ζητώντας, προς τιμήν του, συγνώμη. Ελπίζοντας να είναι ειλικρινής δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα. Ο Admin βέβαια έκανε και αυτός την δική του παρέμβαση εδώ που σημαίνει ότι ο EON πρέπει να προσέχει ακόμη περισσότερο. Όταν κάναμε στην Εκάτη την ίδια παρατήρηση, σχεδόν μας απαίτησε να της ζητήσουμε και συγνώμη που επιχειρήσαμε κάτι τέτοιο. Όσο και να θέλεις να συγκρίνεις τις περιπτώσεις, δεν συγκρίνονται (τουλάχιστον προς το παρόν).

Τώρα για το θέμα της μεροληπτικότητας, δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι... ελέφαντας . Νομίζω ότι αν κάποιος παρατηρήσει την πορεία μου, την θεματολογία των topics που ανοίγω, τις απαντήσεις στα μηνύματα των άλλων θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα που κατά την δική μου κρίση σίγουρα δεν θα είναι ότι προπαγανδίζω τον χριστιανισμό. Οι προσωπικές μου αγάπες είναι ο Πυθαγορισμός και ο Νεοπλατωνισμός καθώς και η Ινδική μεταφυσική αλλά ως εσωτεριστής παρατηρώ ότι υπήρξαν και υπάρχουν εσωτερικές ομάδες που βλέπουν πίσω από τις χριστιανικές Γραφές και ανακαλύπτουν έναν εσωτερικό Χριστό, ως σύμβολο του στοιχείου Βούδδι στον άνθρωπο. Νομίζω κι ότι η Μπλαβάτσκυ το αποδέχεται αυτό ως γεγονός όταν μιλάει για τους αρχαίους Γνωστικούς.

Με βάση αυτήν μου την παρατήρηση νομίζω ότι υπάρχει και μπορεί να υπάρχει εσωτερικός Χριστιανισμός και ότι δεν πρέπει να κάψουμε τα χλωρά (π.χ. Ροδοσταυρισμός, Arcane κ.α.) μαζί με τα ξερά. Εξάλλου αν παρατήρησες καλά, σε αυτό το forum η αναλογία μεταξύ αυτών που αποδέχονται τον χριστιανισμό και αυτών που τον απορρίπτουν είναι δυσανάλογη υπέρ των δεύτερων. Δεν νομίζω ότι εσκεμμένα διώχνουμε τους Εθνικούς. Εξάλλου και η Λ.Κ. που είναι η πρώτη και μοναδική που της αφαιρείται το δικαίωμα να στείλει μηνύματα ήταν χριστιανικής προέλευσης και φιλοσοφίας και αυτή τότε μας κατηγόρησε ότι πολεμάμε τον Λόγο του Χριστού και την αποκάλυψή του...

Λέει ο Χριστός ότι αν κάποιος σε χτυπάει από το ένα μάγουλο εσύ πρέπει να γυρνάς και το άλλο. Εμάς τώρα που μας χτυπάνε ταυτόχρονα και τα δύο... μάγουλά μας τι πρέπει να κάνουμε;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"