ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγαπά ο Γιαχβέ τα παιδιά; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγαπά ο Γιαχβέ τα παιδιά; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ποσειδώνιος10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ΠοσειδώνιοςΝέο Μέλος
27/11/2003, 16:48:47
...και ανέβη (ο προφήτης Ελισαίος) εκείθεν εις Βαθιήλ, και ανεβαίνοντας αυτού εν τη οδώ και παιδάρια μικρά εξήλθον εκ της πόλεως και κατέπαιζον αυτού και είπον αυτώ: ανάβαινε , φαλακρέ, ανάβαινε.Και εξένευσεν οπίσω αυτών, και είδεν αυτά και κατηράσατο αυτοίς εν ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ, και ιδού εξήλθον δύο άρκοι εκ του δρυμού και ανέρρηξαν απ΄αυτων τεσσαράκοντα και δύο παίδας.Και επορεύθη εκείθεν ...Βασιλειών Δ',Β23-25

Ελεύθερη απόδοσι:

Ο προφήτης Ελισαίος ανεβαίνοντας έναν δρόμο της Βαθιήλ συνάντησε κάποια παιδάκια...Τα παιδάκια αστειεύτηκαν μαζί του και τον φώναξαν φαλακρό...Αυτός λοιπόν τα καταράστηκε στο όνομα του ΓΙΑΧΒΕ...Και τότε βγήκαν από το δάσος δύο αρκούδες και ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ 42 παιδιά!!!Και ο προφήτης συνέχισε το δρόμο του...

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ "ΑΓΑΠΗΣ"...

Edited by - Ποσειδώνιος on 27/11/2003 16:51:11

CyLightΜέλος
27/11/2003, 19:17:56

!!!!!!!!!!!!!
παω τωρα να διαβασω τι λεει ακριβως (και πριν και μετα) και επανερχομαι με σχολια (αν εχω!).

Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.

27/11/2003, 22:58:53
βρέ μανία ο Ποσειδώνιος με το γιαχβέ...

αφού σου είπα βρε χρυσέ μου,
δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτή τη φράση,
τα παιδάκια τα τρώνε οι αρκούδες, που είναι και αυτά Θεός, όπως όλοι μας, οπότε γίνονται Θεός και αυτά.

από το Θεό ήρθα και στο Θεό θα πάω...

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

27/11/2003, 23:14:32
quote:
βρέ μανία ο Ποσειδώνιος με το γιαχβέ...
Αυτά ακριβώς τα λόγια είπα κ γω όταν διάβασα τον τίτλο!!!!
Χμ..να δεις που θα καταλήξει αλυσίδα ο Γιαχβέ...

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

27/11/2003, 23:54:01
δεν πιστεύω να εννοείς franchising στον Γιαχβέ;

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!
(χεχεχε, έχω λεξικό...)

Edited by - amalia on 28/11/2003 01:22:15

ΑαρώνΝέο Μέλος
28/11/2003, 00:18:31
ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΣ.

ΚΑΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

28/11/2003, 00:30:07
Αυτό ακριβώς εννοούσα Αμαλία!!
Η αλήθεια είναι ότι κόλλησα με το πως γράφεται στ'αγγλικά κ παραιτήθηκα τελικά γράφοντας αλυσίδα...

Πέρα από αυτά θα ήθελα να πω κ τη γνώμη μου λίγο στο θέμα γιατί ο Ποσειδώνιος είναι νέο μέλος κ μπορεί να μην αντιλαμβάνεται το χιούμορ.
Δεν θεωρώ σωστό να παίρνουμε κάποιο απόσπασμα και να το αναλύουμε λέξη προς λέξη. Καλό είναι όλα τα κείμενα να τα ερμηνεύουμε στο σύνολό τους.Ειδικά όταν το μεμονωμένο απόσμασμα χρήζει..ελεύθερης απόδοσης..

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 00:59:24

Αγαπητά μου μέλη ,

νομίζω ότι τον αρπάξατε από τα μούτρα των Ποσειδώνιο...

Καλές νομίζω ότι είναι οι προθέσεις του.

Βρήκε έναν χώρο όπου μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και απλώς το παράκανε λίγο...

Όχι για αυτά που λεει , εξάλλου υπάρχει ελευθερία λόγου στο esoterica αλλά για την φόρα που έχει πάρει και ανοίγει συνεχώς θέματα με το ίδιο βασικά περιεχόμενο.

Συμβουλεύστε τον λοιπόν για τον τρόπο λειτουργίας του τόπου , αυτό ουσιαστικά κάνω και εγώ με πλάγιο τρόπο.

Ποσειδώνιε , μπορείς να βρεις πολλά παρόμοια θέματα όπου εκεί μπορείς να τοποθετηθείς. Μην ανοίγεις συνέχεια topics.

Καλές ή κακές , σωστές η λάθος οι απόψεις σου μπορούν να συμμετέχουν στις συζητήσεις μας. Για αυτό είμαστε όλοι εδώ.

Για την ανταλλαγή απόψεων. Καλή συνέχεια.

28/11/2003, 01:19:18
quote:
ΚΑΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Κάτι σε τρίλεπτο διαφημηστικό σποτάκι για τις ειδήσεις του alter μήπως;;;

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

28/11/2003, 03:24:54
Από τα τρία απολύτως σχετικά θέματα που άνοιξε ο καινούργιος μας φίλος Ποσειδώνιος, παραμένει ενεργό μόνον το:
Ο Γιαχβέ έχει ΗΔΗ φτιάξη το μέλλον σου... το οποίο έχει λάβει και τις περισσότερες απαντήσεις(και τις πλέον φιλοσοφημένες και εμπεριέχουσες "ανεκτικότητα" κατά την γνώμη μου).

Το παρόν απενεργοποιείται...

Αγαπητέ Anounakis θα συμφωνήσω μαζί σου:

quote:
Βρήκε έναν χώρο όπου μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και απλώς το παράκανε λίγο...

Συμβουλεύστε τον λοιπόν για τον τρόπο λειτουργίας του τόπου, αυτό ουσιαστικά κάνω και εγώ με πλάγιο τρόπο.

Συμβουλές λοιπόν προς τον Ποσειδώνιο:
- Προσπάθησε να συγκεκριμενοποιήσεις την άποψή σου και να την αναπτύξεις περισσότερο για να γνωρίζουν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες το Θέμα της Συζήτησης. Απέφυγε την απλή παράθεση κειμένων με ένα απλό αφοριστικό επιστέγασμα...

- Εάν έχεις περισσότερα στοιχεία για ένα θέμα συμπεριέλαβέ τα όλα στο ίδιο θέμα. Δεν υπάρχει λόγος για άνοιγμα καινούργιων Συζητήσεων τη στιγμή που μπορούν να συζητηθεί το ίδιο ζήτημα σε έναν χώρο. Πάνω απ'όλα να έχεις υπόψη σου ότι ο άξονας των Forums του ESOTERICA είναι Πραγματικές Συζητήσεις και όχι απλές παραθέσεις πληροφοριών.

- Εάν επιθυμείς να συμπεριλάβεις τα αρχικά μηνύματα των 2 απενεργοποιημένων Θεμάτων σου(και το Πόσα τέκνα έχει ο Γιαχβέ;;; απενεργοποιείται επίσης) στο 3ο κάνε το με copy/paste(αντιγραφή/επικόληση).

Πέρα από τις συμβουλές:

Καλωσήλθες και καλή συμμετοχή!!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------