- ΤΙ ΕΣΤΙ....... ΛΙΛΙΘ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
"Την ώρα της δυστυχίας μην απελπίζεσαι..σκέψου πως από μαύρα σύννεφα , πέφτει κρυστάλινη βροχή"
Victory or Valhalla
Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες αλλά κάποια στιγμή έφυγε απο τον Αδάμ και έγινε η γυναίκα του Σατανά.
Αυτά τα ολίγα ξέρω ...
quote:
Καλημέρα παιδάκια και από τη μικρή λίλιθ!εδώ και μερικές μέρες μου έχει "κολλήσει" στο μυαλό η σκέψη ότι η λίλιθ συνδέεται με το μύθο της μέδουσας!
σκέφτομαι λοιπόν, ότι αν η λίλιθ είναι η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και μιά αρνητική δύναμη, ο Περσέας "σκοτώνει" τη μέδουσα / λίλιθ, βλέποντάς την μέσα από έναν καθρέφτη. στον καθρέφτη αυτόν όμως δεν βλέπει πάρα το αντίθετο της λίλιθ / μέδουσας, που είναι λευκό ηλιακό φως.θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτή τη σκέψη!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΛΙΛΙΘ" ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ "ΠΕΡΣΕΥΣ"
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ?
Edited by - osiris_myth on 18/11/2003 01:10:39

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
Ο Γεράσιμος Καλογεράκης αναφέρεται σε αυτά τα δύο αστρόπλοια σε κάποιο από τα βιβλία του, (αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να λιθοβολήσουμε την λίλιθ κύριε endorama
) και στα δύο αντίπαλα "στρατόπεδα".
Αν δεν είναι αυτή η πηγή των πληροφοριών σου, επίτρεψε μου να σου προτείνω τρία βιβλία που είναι καλό να διαβαστούν με αυτή τη σειρά:
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΥΘΕΑ
(Εκδοτικός οίκος ΔΙΟΝ)
Στο πρώτο η γραφή του κύριου Καλογεράκη είναι κάπως άκαμπτη, αλλά δίνει πολλά στοιχεία.
Τα υπόλοιπα βιβλία έχουν στρωτή γραφή και παύουν να δείχνουν αμήχανα, στον αναγνώστη.
Ας έχουμε πάντα στο νού μας πως για να την απόκτηση της γνώσης απαιτείται ολοκληρωμένη έρευνα και εσωτερική αναζήτηση.
ΥΓ: Συγχωρέστε με αν παραπάνω ακούστηκα σαν δασκάλα ή σαν μητέρα, δεν είχα αυτή την πρόθεση.
Με εκτίμηση,
Mantis
Edited by - Mantis on 18/11/2003 03:34:50
respect
quote:
Ας έχουμε πάντα στο νού μας πως για να την απόκτηση της γνώσης απαιτείται ολοκληρωμένη έρευνα και εσωτερική αναζήτηση.
.ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΣΥΖΥΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΜΑΤΙΚΓ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.
Υ.Γ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕΣ ΣΑΝ ΔΑΣΚΑΛΑ , ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
Πάντα στην διάθεση σας...
Με εκτίμηση,
Mantis.
quote:και βεβαια με τον Stavros_Η και την sansationf
quote:τωρα ομως ο πολεμος στο διαστημα μεταξυ εβραιων και Ελληνων μου φαινεται λιγο τραβηγμενο απο τα μαλλια
ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ Η ΛΙΛΙΘ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ Ο ΑΔΑΜ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑ Η ΛΙΛΙΘ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΩΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
για να δουμε ομως και της αλλες αποψεις

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΛΙΛΙΘ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΕΙΝΑΙ "ΘΙΛΙΛ" ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΘΥΛΙΚΟ...
1+1=3
Until the skies turn blue...
Until the air of freedom strikes us...
Πολυ ενδιαφερουσα η διασταση που εδωσες osiris_myth,
στον ορο λιλιθ μα μηπως θα μας την πεσουν οι ...εψιλον;
γιατι το λεω αυτο;
δεν απορριπτω τη θεωρεια περι Ε μα δεν πιστευω οτι θα ερθουν να μας σωσουν.
Η σωτηρια επερχεται με εναρμονιση των ημισφαιριων του εγκεφαλου
και αυτο δεν συμβαινει παρα μεσα σου.-
..εννοεις δηλαδη οτι συμβαινει μια μαχη αλλομορφων
+ εμεις ειμαστε κομπαρσοι;
εμας τι θα μας κανουν;
Οι εβραιοι...
..αν μελετησεις εναν πολιτισμο που ταιριαζει στην ιδιοσυγκρασια σου τοτε θα παρεις και την δικη σου αποκαλυψη/αν ψαχνεις συνεχως απεναντι σου και μαλιστα ψαχνεις για "εχθρους" θα καταλαβεις πολλα πραγματα μα θα ειναι αποκαλυπτικα μοναχα για τους αλλους...τους τριτους που παρατηρουν...
Το θεμα λοιπον, ειναι η δικη σου αποκαλυψη.
ενδιαφερον ειναι αυτο που λεςosiris_myth, μα δεν εχω διαβασει τιποτε σχετικο...(αληθεια ποια ειναι η πηγη;Ο Καλογερακης μου αρεσει ετσι που γραφει...αυτος ειναι ;...)
αν ακολουθησεις μια ροη που θα μας βαλει στη διαδικασια συνειρμων ισως ο καθενας λαβει ολα οσα ..για το θεμα αλλα και για μια οψη της δικης του..α(λι)ληθειας...
aum shanti!
![]()

Αρκετά διαδεδομένη είναι και η ταύτιση της Λίλιθ με τη Βασίλισσα του Σαβά με πολλές παραλλαγές στις εβραϊκές λαϊκές παραδόσεις. Η υπόθεση βασίζεται σε έναν αραβοεβραϊκό μύθο που παρουσιάζει τη Βασίλισσα του Σαβά μισή άνθρωπο και μισό δαίμονα. Τα αινίγματα που έθεσε η Βασίλισσα του Σαβά στον Σολομώντα ήταν κατά κάποιο τρόπο επανάληψη των λόγων που χρησιμοποίησε η πρώτη Λίλιθ για να γοητεύσει τον Αδάμ.
Στις παραδόσεις των Ασκενάζι Εβραίων, η Βασίλισσα του Σαβά συγχέεται κάποιες φορές με την Ωραία Ελένη του Τρωικού πολέμου και με την Βένους της γερμανικής μυθολογίας

quote:
Πολυ ενδιαφερουσα η διασταση που εδωσες osiris_myth,
στον ορο λιλιθ μα μηπως θα μας την πεσουν οι ...εψιλον;
γιατι το λεω αυτο;
δεν απορριπτω τη θεωρεια περι Ε μα δεν πιστευω οτι θα ερθουν να μας σωσουν.
Η σωτηρια επερχεται με εναρμονιση των ημισφαιριων του εγκεφαλου
και αυτο δεν συμβαινει παρα μεσα σου.-
ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΤΜΑ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΟΜΑΔΑ "Ε" ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΦΑΝΗ ΘΕΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ "ΚΑΠΟΙΟΙ". Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ FORUM ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΛΙΛΙΘ" ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΗΚΑΝ ΝΕΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.
quote:
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ FORUM ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΛΙΛΙΘ" ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΗΚΑΝ ΝΕΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.
Αγαπητέ osiris myth,
Έψαξα σε βιβλία και σημειώσεις και να τι βρήκα... (είναι πολλά και δεν θέλω να κουράσω ούτε εσένα, ούτε τους υπόλοιπους φίλους.)
Ο βασικός μύθος της Λίλιθ ξεκινά από τη Γραφή.
Στη Γένεση Α 27 βρίσκουμε τις πρώτες αναφορές.
Η Λίλιθ, σύμφωνα με τον εβραϊκό μύθο, υπήρξε η πρώτη γυναίκα του Αδάμ. Πλάστηκε μαζί με τον πρώτο Άνθρωπο σε ένα ενιαίο ανδρόγυνο πλάσμα (εδώ υπάρχει και μια επιροή από την αρχαία Ελληνική μυθολογία, μιας που τα πρώτα νοήμον πλάσματα για τους Έλληνες ήταν ανδρόγυνα, με τέσσερα πόδια και χέρια και με δύο κεφάλια που χωρίστηκαν, νομίζω, από τον Δία με κεραυνούς).
Ο διαχωρισμός έγινε για να δοθεί στον Αδάμ μια σύντροφος. Γιατί η εμπειρία του από την ενστικτώδη συμπεριφορά των ζώων του Παραδείσου, δηλαδή την συνεύρεση του καθενός με το ταίρι του, τον έκαναν να συνειδητοποιήσει την μοναξιά του.
Το ατελές θηλυκό πλάσμα που προήλθε μέτα το διαχωρισμό, συνεβρέθει με το Σατανά-δέχτηκε την δαιμονική επίδραση του Σατανά, με αποτέλεσμα να αποκτήσει διαβολικά χαρακτηριστικά, και αυτό και οι απόγονοι του, τους οποιόυς απέκτησε μέτα την ένωση του με τον Αδάμ.
Στην συνέχεια, κάποια στιγμή, η Λίλιθ εγκατέλειψε τον Αδάμ και κατέφυγε στις ερημιές της Ερυθράς θάλασσας κι εκεί παντρεύτηκε με τον Διάβολο. Η Λίλιθ-Νύχτα είναι το πρώτο βαμπίρ.
Τότε ο θεός δημιούργησε την καλή και υποτακτική Εύα για τον Αδάμ, με τον γνωστό τρόπο. Η Λίλιθ για να εκδικηθεί την ανθρώπινη σύζυγο του Αδάμ, παρότρυνε την Εύα να φάει το μήλο και να συλλάβει τον Καίν, αδελφό και φονιά του Άβελ.
Ο Θεός τιμώρησε την Λίλιθ για την εξαπάτηση της αθώας Εύας κόβοντας τα πόδια του ερπετού, την μορφή του οποίου είχε πάρει. Γι' αυτό κατα μια εκδοχή η Λίλιθ δεν έχει χέρια και πόδια για περιπτύξεις και εναγκαλισμούς.
Στην Σουμερία, γύρω στην τρίτη χιλιετηρίδα π.Χ., αναφέρεται ως Λίλ, πνεύμα του αέρα αλλά και καταστροφικός άνεμος. Στους Σιμήτες της Μεσοποταμίας κατονομάζεται σαφώς Λίλιθ. Αργότερα η ονομασία αυτή θα συνενωθεί με την εβραϊκή λέξη Layil (Λαγίλ), που σημαίνει νύχτα, και θ' αποκτήσει τα οριστικά πλέον χαρακτηριστικά της.
Γίνεται ο παραπάνω θηλυκός δαίμονας της νύχτας, ο οποίος υποδουλώνει άντρες και γυναίκες που κοιμούνται μόνοι τους, τους προκαλεί σεξουαλικά όνειρα, νυχτερινούς οργασμούς και βασανιστικές ονειρώξεις.
Στην Συρία, τον 8ο αιώνα π.Χ. περίπου, η Λίλιθ, που εδώ ονομάζεται σούκουμπους (θηλυκός δαίμονας πάντα, το αρσενικό του ονομάζεται ινκουμπούς) ταυτίζεται με μια βρεφοκτόνο μάγισσα αποκτώντας και αυτό το χαρακτηριστικό.
Το πλήθος των πληροφοριών θα κάνει το κείμενο κουραστικο και βαρετό για όλους μας, γι' αυτό αν επιθυμείται την ολοκλήρωση του, θα το κάνω τμηματικά και μόνο μετά από δική σας θετική απάντηση.
Ελπίζω να έριξα λίγο φώς στην αρχική σου ερώτηση osiri myth.
Με εκτίμηση,
Mantis.
Edited by - Mantis on 20/11/2003 17:33:25
quote:
εδώ υπάρχει και μια επιροή από την αρχαία Ελληνική μυθολογία
Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ, ΚΑΙΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΒΛΕΠΕ "Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ" ΚΛΠ.