- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αν τον είχες διαβάσει τον Ιωάννη θα διάβαζες ότι " Εν αρχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς τον Θεό και Θεός ήν ο Λόγος. Τι άλλο να έγραφε?
Αν διάβαζες φίλτατε Ευρωπαίε και συ το θέμα με κάποιο σεβασμό απέναντι στα υπόλοιπα μέλη θα πρόσεχες ότι κάπου λέω ότι Λόγος για τους αρχαίους Έλληνες ήταν ο ΗΛΙΟΣ, και αφού ο ΗΛΙΟΣ ήταν θεός πολύ καλά τα έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες πριν τα κλέψουν οι ορδές των Γερμαναράδων και τα κάνουν Χριστιανική Εκκλησία.
Άντε για ...μπανάκι και ...νανάκι![]()
Ερίωπας
Σχετικά με τα Ελευσίνια Μυστήρια έχω να πω ότι ξεκίνησαν σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις απ’ την Αίγυπτο. Τώρα το όνομα «Ελευσίν» που ήταν το αρχικό όνομα της περιοχής και όχι Ελευσίς όπως έγινε αργότερα γνωστό με βοηθά να σκεφτώ ότι στην Αιγυπτιακή γλώσσα οι δύο θέαινες προφέρονται «Ελ ιαουσίν».
Σε βοηθά καθόλου αυτό;
Ερίωπας
Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 23/12/2008 01:29:30
Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 23/12/2008 01:36:36
Σύμφωνα με το Σωκράτη (Κρατύλος)...
α)Σελήνη - Σελαναία επειδή είναι σέλας νέον και ένον έχει αεί (εχει πάντοτε φώς νέο και παλιό απ'τον ήλιο!!!) άρα πιό σωστά θα΄πρεπε να λέγεται Σελαενονεοάεια (δικαιότατα αν καλοίτο μας λέει ο Σωκράτης...)
β)Για την Περσέφόνη μας λέει πως καλείται Φερρέφαττα ή Φερσεφόνη: το δε μηνύει σοφήν ειναι την θεόν.α τε γαρ φερομένων των πραγμάτων το εφαπτόμενον και επαφών και δυνάμενων επακολουθείν,σοφία αν είη.
Σε απλά ελληνικά... δηλαδή εκείνο που εφάπτεται, έρχεται σ'επαφή με τα πράγματα που κινούνται και ακολουθεί, μπορεί να είναι σοφία.
Και συνεχίζει λέγοντας πως θα'πρεπε να ονομάζεται Φερέπαφα: ουν διά την σοφίαν και την επαφή του φερομένου.
Τώρα όσον αφορά την Εκάτη ο ίδιος ο Ησίοδος στη Θεογονία του μας πληροφορεί πως ήταν κόρη του Πέρση και της Αστερίης βέβαια μονογενής όπως και η Περσεφόνη και πως ο ίδιος ο Δίας δεν της αφαίρεσε τα προνόμιά της, παρ'ότι δεν συμμάχησε μαζί του στην τιτανομαχεία, αλλά εξακολούθησε και αυτός όπως και όλοι οι αθάνατοι να την τιμούν!
Άρα, εδώ ο Δίας και όλοι οι αθάνατοι την σέβονταν κ μας το λέει το αρχαιότερο κείμενο που μας έχει διασωθεί (800 περίπου π.χ.), πιστεύετε πως οι άνθρωποι δεν της απέδιδαν τις ανάλογες τιμές από αρχαιοτάτων χρόνων?
quote:
trexagireve
Ναι, πάντως έχω σχέσεις με σιωνιστές, κανείς δεν είναι τέλειος,
δεν μου αρέσει ο ρατσισμός τους, όπως και οι ελπίδες τους για ένα κόσμο αύριο ,
όπου ένας εβραίος θα έχει 700 γυναίκες και 2.500 υπανθρώπους,
γκόιμ για δούλους, κλπ...έντονος χίτλερ...
Πιο πολύ απο όλα όμως, προσωπικά, δλδ, μου τη
σπάει φοβερά το ότι ενώ είναι φυλή ραδιούργα, δίχως πολιτισμό,
τολμάνε να υποστηρίζουν ότι είναι η πιο σημαντική φυλή στη γή,
απο άποψη εξυπνάδας, πολιτιασομύ ,κλπ...
Και όμως φίλε trexagireve , τους προπάτορες αυτών που όπως υποστηρίζεις ότι είναι φυλή ραδιούργα, δίχως πολιτισμό , που τολμάνε να υποστηρίζουν ότι είναι η πιο σημαντική φυλή στη γη , τους θεωρείς και δικούς σου προπάτορες , και τους αναγορεύεις ένδόξους και αγίους , παρά την κάθε άλλο παρά ηθική συμπεριφορά τους , και τους υμνούν οι ιερείς της θρησκείας σου σε κάθε περίσταση στην εκκλησία . Εκτός τούτου έχεις αποδεχθεί ότι η Καινή Διαθήκη είναι συνέχεια της Παλαιάς Διαθήκης που είναι το θρησκευτικό τους βιβλίο , αποδεχόμενος φυσικά και ότι όλα όσα περιέχει το ιερό βιβλίο της ραδιούργας αυτής φυλής , όπως την αποκαλείς , είναι θεόπνευστα .
Με τέτοιους ένθερμους (κατήγορους) λοιπόν , δίκαια υποστηρίζουν ότι είναι η πιο σημαντική φυλή στη γη από άποψη εξυπνάδας και πολιτισμού , αφού όλα αυτά τα κατάφεραν και τα πέτυχαν σκοτώνοντας τον Ελληνικό πολιτισμό , χάρη στους Χριστιανούς που τους βοήθησαν να αποκτήσουν αυτήν την αξία .
*
quote:
trexagireve
Φίλε μου και μένα μου αρέσει πάρα πολυ, παθιασμένα η αρχαία Ελλάδα και ότι μπορώ να
μάθω γι αυτήν, αλλά θέλω να μάθω και γι αύριο, τι κόσμο έχουμε να αντιμετωπίσουμε
κι αυτό που βλέπω δεν μου αρέσει καθόλου...
Σύντομα θα μιλήσουν για μία θρησκεία πιο δυνατά απο οσο μιλάνε τώρα..
Μια θρησκεία που να ενώνει όλες τις θρησκείες του κόσμου...
Άλλη μία θρησκεία φίλε trexagireve μέσα σε όλες τις άλλες κατασκευασμένη από ανθρώπους για τους ανθρώπους , όπως όλες οι θρησκείες που στο όνομα του Θεού εκμεταλλεύονται την αφέλεια των πιστών τους προς όφελος των ιερατείων τους . Άλλο ένα παραμύθι μέσα στα παραμύθια των θρησκειών που ξέφτισαν από την πρόσβαση των ανθρώπων στη γνώση , που θα χρησιμοποιηθή σαν εργαλείο για την αναχαίτιση του κύματος της προόδου , στην προσπάθεια των εξουσιαστών να πισωγυρίσουν τους ανθρώπους σε ένα νέο μεσαίωνα θρησκοληψίας και προλήψεών κατά τα πρότυπα των Ρωμαίων αυτοκρατόρων .
Όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και τα σχέδια των ιερατείων δεν θα περάσουν γιατί το 313 μαχχ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτεί . Γι’ αυτό να είσαι σίγουρος !
*
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
«Κόρα» στα Αιγυπτιακά σημαίνει «σφαίρα» στην λαϊκή γλώσσα. Κάτι που μας κάνει να υποπτευόμαστε ότι η οι πρώτοι μύστες έκαναν χρήση της Αιγυπτιακής ονομασίας για την ουράνιο σφαίρα (Σελήνη).
Φίλε Λουκά , δεν γνωρίζω αν και στα αρχαία Αιγυπτιακά για την σφαίρα χρησιμοποιούσαν την λέξη cora . Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι η λέξη «cora» που σημαίνει μπάλα (σφαίρα) είναι Αραβική και την χρησιμοποίησαν οι Άραβες αστρονόμοι , οι οποίοι έδωσαν το όνομα «al cora» στο μικρό αστεράκι που βρίσκεται κοντά στο τελευταίο αστέρι της Μικρής Άρκτου (τον πολικό αστέρα), το οποίο μόλις και διακρίνεται με γυμνό μάτι από κάποιον που έχει οξύτατη όραση .
*
02:57:07 του τελευταίου...
(ευρωπαίος)-(όψιμο χιούμορ)...( )
quote:
Ευρωπαίος2
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΙΩΠΙΣ :
Ορφέας σε κάποιο κείμενο του μας λέει ότι οι άνθρωποι έκαναν ολέθριες επεμβάσεις επί του σπέρματος
--------------------------------------------------------------------------------
Σε ποιο αρχαίο κείμενο το αναφέρει αυτό? θέλω να το διαβάσω.
Τίποτα άλλο πασσά μας; Τέλος πάντων μέρα πούνε... πούλεγε και η βασιλειάδου..
Αργοναυτικά (αρχαίο κείμενο, στίχοι 17-18)
…ηδ’ έργ’ αϊδηλα Γηγενών, οι λυγρόν απ’ ουρανού εκμάξαντο σπέρμα γονής.
Όπου:
λυγρόν=ολέθριον
εκμάξαντο= εφεύραν την τέχνη ή τον τρόπο
Σπέρμα γονής= σπέρμα γονιμοποίησης
Πέτα φίλε μας και κανένα please, άκου εκεί ...θέλω να ![]()
Τςς τςς!!!
Ερίωπας
Δεν θυμάμαι να είπα ποτέ ότι θεωρώ προπάτορες μου την εβραική
φυλή, ασσύρριοι στην καταγωγή, αλλά άλλο η εκτίμηση προς άτομα
που πιστέψαν και αγωνίσθηκαν υπέρ του αληθινού Θεού κι άλλο το
εθνικό κράτος του Ισραή΄λ ...Εδώ, εθνικά,έφτασα να καλύπτω
τις ανωμαλίες των προγόνων μας, να μην δειχνω σέβας απέναντι σε άτομα που
εξύψωσαν την ύπαρξη μας και έφεραν τον Θεό πιο κοντά στον άνθρωπο;
Είναι θέμα ηθικής και δικαίου, φίλε μου κι εκεί, δεν χωράνε προκαταλήψεις...
Πρέπει να μάθεις να διαχωρίζεις σύνολα και άτομα, ενίοτε...
Ο μεγαλύτερος εχθρός του χριστιανισμού είναι ο σιωνισμός και κανένας άλλος
φίλε μου , ποιόν πας να μπερδέψεις;Υπάρχει περίπτωση χριστιανός να πιστέψει
ότι έχει σύμμαχο τον σιωνισμό όταν βλέπει ότι αυτός δημιούργησε όλα
τα νέα φρούτα, νεοπαγανισμό, .....νεοβουδισμό και τα λοιπά καλούδια της
Νέας Εποχής των; Όχι φίλε μου, εσείς οι νεοπαγανιστές και φολκλοριστές,
]απλά παίζετε τον ρόλο που σας δώσανε και τον χαίρεστε,
να πολεμάτε απο μέσα τον χριστιανισμό, συνελλήνων σας...Αυτό πρέπει να το
παραδεχτείς..Να δεις ποιές είναι οι συμμαχίες,έτσι μπορεί να καταλάβεις και να αλλάξεις...
quote:Τώρα επειδή είμαι και λίγο «παιδεψιάρης» δεν θα σε βοηθήσω στο θέμα του «σίγμα».
Μη ξεχνάς ότι το αρχαίο σίγμα ήταν (C).
Στο θέατρο τι ονομάζουν «Σίγμα»;Ερίωπας
Εμένα μπορείς να με βοηθήσεις να το καταλάβω ή θα μας παιδεύεις όλους.....![]()
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related