- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αμέσως την έπιασες την παγίδα.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι πως, αφού εσύ ξέρεις, ότι ο Dr Jekyll Mr Hyde, ξέρει ποιες διδασκαλίες ακολουθεί η ΝΑ και μάλιστα ξέρεις πως ξέρει και πως τις ακολουθεί.
Μήπως κάτι μου διαφεύγει? Γιατί, όπως και εσύ καταλαβαίνεις, αυτό που συμβούλευσες τον Dr Jekyll Mr Hyde, σημαίνει πως και εσύ ξέρεις και ποιες διδασκαλίες ακολουθεί και πως τις ακολουθεί.
Προς τι λοιπόν η τόση επιμονή σας, να σας τα πω εγώ?
Καθαρή περιέργεια μήπως, επειδή σκέπτεστε πως εγώ σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρω , το οποίο και θέλετε να σας το αποκαλύψω ή μήπως είναι ένα παιχνίδι σας, για να σκοτώσετε τον χρόνο σας ?
Μα εγώ αγαπητοί μου δεν ήλθα εδώ για να προφυλάξω εσάς,με τις τόσες δημοσιεύσεις στο φόρουμ, για να μη πέσετε στο λάκκο της ΝΑ.
Εσείς δεν κινδυνεύετε απ αυτόν το λάκκο και αυτό γιατί ήδη βρισκόσαστε σε ένα μεγαλύτερο, άσχετα αν δεν το καταλαβαίνετε.
Αυτόν του φόρουμ.
Ξέρω-ξέρω, όπως οι της ΝΑ πιστεύουν πως έχουν βγει έξω από τη σπηλιά του Πλάτωνα, έτσι και εσείς πιστεύετε πως βαδίζετε σε απάτητες βουνοκορφές.
Γλώσσα που την έχω, καλά-καλά δεν πρόλαβα να γίνω μέλος πρώτης βαθμίδας.
Αυτό και αν είναι θράσος...
Αν όμως Νικόμαχε, αυτό είναι θράσος. Τότε τι είναι το ..." Ντοτόρο η ερώτηση είναι παγίδα!
βιάσθηκες να απαντήσεις!
Ξέρεις ποιές διδασκαλίες ακολουθεί και ξέρεις και πώς τις ακολουθεί.
Ο,τι απο τα δύο απαντήσεις,είναι λάθος!
Ας αφήσουμε τον γαρατζώτη να εκφρασθεί επ'αυτού!".
Διάλογο ήλθαμε να κάνουμε Νικόμαχε, όχι να παίξουμε σε παιχνίδι εξουσίας...
πρώην αρχηγός ΝΑ Θεσσαλονίκης
quote:
Πρωην Αρχηγόςgianipseftis, εξακολουθείς να μιλάς για καταγγελίες και καταγγέλλοντες.
Μήπως ανήκεις στη σύγχρονη ιερά εξέταση ?
Πρώην αρχηγέ είναι προφανές πως αντιγράφοντας τον εαυτό σου, ποστάροντας δηλαδή κείμενα διαφορετικών εποχών και διαφορετικών δικών σου θέσεων και διαθέσεων, έχεις χάσει τον έλεγχο του τι λες .
Άλλα λες την μια μέρα, άλλα λες την επόμενη
Δεν έκανα εγώ “καταγγελίες” και δεν κατασκεύασα “καταγγέλλοντες” ?
Με δουλεύεις?
Δικά σου λόγια παρέθεσα, και πάνω σε αυτά, δόμησα ερωτήματα, που σου ζήτησα να απαντήσεις, μια από ότι κατάλαβα από την αρχή, - και το επιβεβαίωσες και ο ίδιος λέγοντας - “ήλθα για να με ανακρίνεται”
Καταλαβαίνεις το νόημα αυτών που λες.
Αν σε ενοχλούν αυτά που είπες όταν εγώ στα υπενθυμιζω, τότε γιατί τα είπες?
Μιλώ για αυτά τα συγκεκριμένα, τα δικά σου σχόλιά .
Σου ξέφυγαν μήπως?
Αν έχεις λοιπόν την γενναιότητα, ανακάλεσε ή ανασκεύασε αυτά που έχεις πεί, για να πάψω να στα υπενθυμίζω και να ζητώ διευκρινήσεις επ ' αυτών.
Διαφορετικά είσαι ένας κοινός συκοφάντης, όταν με κατηγορείς για κατασκευασμένες “ καταγγελίες και καταγγέλλοντες”.
Σου ποστάρω λοιπόν - για πολλοστή φορά - μέρος αυτών που έχεις ο ίδιος πει, και σχετίζονται με την ΝΑ.
quote:
Αυτοί οι άνθρωποι επειδή στερούνται της αυτεπίγνωσης έχουν τρομερή επιμονή σ΄αυτά που κάνουν και δεν διδάσκονται από τη ζωή. Αν κάποιος προσπαθήσει να τους αποδείξει πως όσα κάνουν είναι βλακείες, τότε γίνεται θανάσιμος εχθρός τους και θέλοντας να δικαιολογήσουν τα συναισθήματά τους και τις πράξεις τους, φτάνουν να υποστηρίξουν πως << ακόμα και το να σκοτώσει κανείς μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, σταματώντας τη δράση ενός αδελφού που έχει παρεκκλίνει, τουλάχιστον σ΄αυτόν τον κόσμο, και γλυτώνοντας πολλούς από περισσότερα βάσανα και οδύνες>> Λιβράγκα Σπόροι φωτός 1989. ή το << είναι περισσότερο εγκληματίας αυτός που σκοτώνει ένα μερμήγκι χωρίς λόγο, από αυτόν που σκοτώνει άλλον άνθρωπο με ένα λόγο ή ιδανικό που να δικαιολογεί την πράξη του.>>
Μετά από όλα αυτά μπορούμε να πούμε πως αυτού του είδους οι βλάκες μπορεί να αποδειχτούν οι πιο επικίνδυνοι από τους ανθρώπους γιατί πιστεύοντας στην εξυπνάδα τους αντιμετωπίζουν τους άλλους με τόση αλαζονεία, λες και είναι μυρμήγκια.( Α! ξέχασα, έχουν δίκιο γιατί ανήκουν στο μέλλον, στην έκτη ή αρεία φυλή)
Αυτού του είδους οι επικίνδυνοι βλάκες δεν ενδιαφέρονται για τη σοβαρότητα αυτών που υποστηρίζουν, αλλά τη στόχευση... αν δηλαδή οι ενέργειές τους μπορούν να ολοκληρώσουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους και αυτό γιατί αυτού του είδους η βλακεία δεν αποτελεί ελάττωμα της νόησης αλλά του συναισθήματος.
....................................................................Σε όλους αυτούς θέλω να πω πως, δεν είναι δυνατόν να σταθώ αδιάφορος σε μια οργάνωση που προς τα έξω παρουσιάζεται σαν τιμητής της Δημοκρατίας και την ίδια στιγμή, εσωτερικά, διοικείτε από ένα «ελέω Θεού Αυτοκράτορα».Έτσι λοιπόν ο Αυτοκράτορας, ελέω θεού, Λιβράγκα έβγαζε διατάγματα κατά το δοκούν, όπως το προαναφερθέν και όποιος συμφωνούσε και έσκυβε το κεφάλι, είχε καλώς, αλλιώς ήσουν εκτός. Με άλλα λόγια σου έλεγε πως αν δεν συμφωνούσες με κάτι...έπρεπε να το βουλώσεις, αλλιώς σε περιμένει η εξορία, όχι μόνο σ αυτή αλλά και στην άλλη ζωή. Η χειρότερη δηλ. όλων των ποινών.
....................................................................."Πολίτες" σύμφωνα πάντα με τον Λιβράγκα είναι μόνο μια ελίτ φιλόδοξων αριστοκρατών και είναι οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να έχουν πολιτικές ευθύνες και επομένως και εξουσίες.
Εδώ έχουμε ένα Αυτοκράτορα, ελέω θεού, χωρίς κανένα έλεγχο να βγάζει ακόμα και φωτογραφικά διατάγματα (τύφλα να έχουν δηλ. οι σύγχρονες δημοκρατίες), όπως για παράδειγμα αυτό που διέτασσε πως κάθε Αυτοκράτορας της Ν.Α. που έχει πάνω από 30 χρόνια στην εξουσία, δικαιούται κεφαλικό φόρο ,από κάθε μέλος της αυτοκρατορίας, για όλη την υπόλοιπη ζωή του.....................................................................
Δεν μπορείς να φανταστείς, τι εντύπωση θα σου κάνει να μεταφέρω αποσπάσματα από το βιβλίο "πολιτικό ιδεώδες", το οποίο κυκλοφορεί μόνο εσωτερικά στη ΝΑ.
Κάποια στιγμή, προσπάθησαν να το εξαφανίσουν, ακόμα και καταστρέφοντας, απ ότι έμαθα, πολλά αντίτυπά του, απ τον φόβο να μη κυκλοφορήσει προς τα έξω.
Κάπως αργά βέβαια το έκαναν, αφού πολλά παλιά μέλη, όπως και εγώ, το είχαν στα σπίτια τους.
'Όσον αφορά τον λόγο που δεν δημοσίευσες ο ίδιος σχετικές φωτογραφίες όπως λες, σου υπενθυμίζω πάλι, πως άλλα έλεγες προχθές, άλλα λες τώρα .
Πριν δυο μέρες αν θυμάσαι, ξηγούσες τον λόγο που ΔΕΝ μας “έδειξες” - όπως λες, ο ίδιος φωτογραφίες αναφέροντας επι λέξη,.
[quote] Αλήθεια, γιατί δεν σας τις έδειξα εγώ ? (τις φωτογραφίες)
όπως λένε... μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.
Μα, τι λέτε τώρα! Από θεατρική παράσταση είναι παρμένες...
Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν τα στελέχη της ΝΑ στο Δικαστήριο και στα ΜΜΕ.
Άντε πες τους τώρα ότι λένε ψέματα...
[/quote
Όσο για την ιερά εξέταση!
Κάτι θα ξέρεις εσύ – σαν πρώην αρχηγός – , μια και κάνεις κουβέντα σε γνωστές σου μεθόδους σπίλωσης, και επί πλέον αποπροσανατολίζεις την συζήτηση μεταφέροντας την αλλού, θέτοντας προς διερεύνηση τάχα την υπόθεση, αν “φταίνε οι διδασκαλίες που ακολουθεί (η ΝΑ), ή φταίει πως δεν τις ακολουθεί σωστά”
Μπορείς τελικά τελικά να μας ενημερώσεις άν τα μέλη της ΝΑ είναι οι “επικίνδυνοι” - για την κοινωνία μας - “βλάκες”, όπως αρχικά μας έλεγες?
Μήπως τώρα – και μετά από δεύτερη φιλοσοφημένη σκέψη σου – έγιναν ακίνδυνοι μεν, αλλά βλάκες?
Βεβαίως δεν το αποκλείω κατηγορηματικά πως ένας “επικίνδυνος βλάκας” υπό κάποιες ορισμένες συνθήκες, μπορεί να καταστεί “ακίνδυνος”.
Το σίγουρο όμως είναι, πως θα συνεχίσει να είναι βλάκας.
Edited by - gianipseftis on 21/12/2011 18:53:53
Τραύλισες...!! Εντάξει,σου δίνω το λόγο μου,πώς δεν υπάρχει καμμία προσυνενόηση με τον Dr Jekyl,απλά αρπάζει τα "πτηνά" εν πτήσει και χαιρόμαστε και οι δύο τέτοιου είδους διαλόγους,που με 2-3 λέξεις καταλαβαίνουμε ολόκληρα κείμενα!
πιστεύω ότι και οι δυό μας με αυτές τις 3-4 γραμμές,είπαμε αρκετά.
Τώρα θέλω να σε διαβεβαιώσω,πώς δεν διάκειμαι εχθρικά απέναντί σου,ούτε διακατέχομαι απο κανενός είδους σύνδρομο.Μου αρέσει η έξυπνη κουβέντα και μου αρέσει πιο πολύ,να διακρίνω πίσω απο τις λέξεις.[για αυτο πρόσεχε τι γράφεις![]()
![]()
].Μου αρέσεις κι εσυ και τα γραπτά σου.Δεν είναι παιχνίδι εξουσίας,όπως το λές,αλλά διανοητική συζήτηση,στην οποία με τον τρόπο σου,είσαι ενεργός κ.γαρατζώτη.
Μη σηκώνεις λοιπόν ασπίδες,παράφρασης και λοιδωριστικής διάθεσης επι των γραπτών σου.Αλλωστε εσυ έριξες πρώτος την "χειροβομβίδα".Ελπίζω να μη σε πειράζει που τα θραύσματα δεν πρόλαβαν να μας βρούν!
Γιατι αυτή η ερώτηση που έκανες,αυτο είναι μια χειροβομβίδα.
Οποια απάντηση και να σου έδινε κάποιος για το ενα ή το άλλο,δεν θα ήταν σωστή,γιατί απλά καμμία απο τις δυο δεν είναι η σωστή.
Οπως πολύ σωστά έδειξε ο Dr Jekyl,με τα εισαγωγικά στις σωστές θέσεις!
Οφείλεις να παραδεχθείς την οξυδέρκειά μας και να προχωρήσεις,παραθέτοντας και την απάντηση,στην ερώτησή σου.
Στο ξανατονίζω κ.γαρατζώτη,χαίρομαι να συζητώ με έξυπνους ανθρώπους και θα ήθελα πολύ να δώ την απάντησή σου.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Οι διαδικασίες επίθεσης, που ασπάζονται οι επιτιθέμενοι βλάκες, πολλές φορές ακολουθεί την ίδια συνταγή.
Συνήθως είναι πεπεισμένοι πως γνωρίζουν εκ των προτέρων τις απαντήσεις πριν καν αρχίσουν να πληροφορούνται για τα πραγματικά γεγονότα, οπότε και έχουν την πεποίθηση ότι μπορούν να εξηγούν τα πάντα.
Έτσι εργάζονται ως δικηγόροι σε μη δικαστικές υποθέσεις...
Αφού δηλ. εντοπίσουν τον στόχο-θύμα, πλάθουν την υπόθεση και εκ των υστέρων συγκεντρώνουν τα επιχειρήματα, προκειμένου να αποδείξουν αυτό που έχουν προαποφασίσει ως δικαστές εναντίον του κατασκευασμένου κατηγορούμενου (μόνο και μόνο επειδή έχει αντίθετη άποψη)
Οι έμμονες ιδέες για τη δική τους ηθική υπεροχή και το πάθος τους για την πολυπόθητη κοινωνική αναγνώριση, αποτελούν την κινητήρια δύναμη, ώστε να καλλιεργήσουν κλίμα αμφισβήτησης γύρω από εκείνους, που με όσα λένε μπορεί να βρουν κοινωνική αποδοχή.
Απέναντι σε όλους αυτούς τους βλάκες οφείλουμε να αποκαλύπτουμε την ψευδοαλήθειά τους, όσο και αν θέλουν με θεατρινισμούς, βία και αγανάκτηση να αποδείξουν το υποτιθέμενο βάρος των απόψεών τους.
Διαβάζει κάποιος ένα απόσπασμα από την Παλαιά Διαθήκη, το οποίο λέει…
«είπε άφρων…δεν υπάρχει Θεός»
και ο επικίνδυνος βλάκας παρατηρεί…
Είδες… και η Παλαιά Διαθήκη το λέει…
Δεν υπάρχει Θεός!
Αν υπήρχαν θα σε χειροκροτούσαν, κάτι που δεν διέκρινα έως τώρα.
Τελικά μήπως αυτός είναι ο στόχος σου?
Περιτριγυρνάς τα διάφορα φόρουμ και στέκια, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, για να συγκεντρώσεις τα μέλη της σκόρπιας πρώην ομάδας σου?
Εκτός από το είδος “επικίνδυνος βλάκας” που ο ίδιος χαρακτήριζες τα μέλη της αγέλης που καθοδηγούσες σαν αρχηγός , υπάρχει κάποιος ο χαρακτηρισμός που περιγράφει έναν “πρώην αρχηγό” επικινδύνων βλακών?
'Έχεις την γενναιότητα - κάνοντας την αυτοκριτική σου - , να μας πεις, πως θα αποκαλούσες έναν “πρώην αρχηγό” βλακών?
Μην ξεχνάς πως δεν έγινες αμέσως αρχηγός.
Πέρασες όλα τα επίπεδα ιεράρχησης φαντάζομαι.
Σωστά?
Μήπως ο μεγαλύτερος και ποιο επικίνδυνος βλάκας της ομάδας χρίζεται αρχηγός?
Ένα καλό, γνωστικό, και καλοπροαίρετο άτομο, είναι δυνατόν να καθοδηγεί και να νουθετεί βλάκες και μάλιστα “επικίνδυνους”?
Βλέπω πως αρχίζεις και τραυλίζεις – όπως λέει και ο Νικόμαχος – και προσπαθείς με σοφίσματα να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα.
Είχες καταλάβει από την αρχή, την σοβαρότητα των ερωτημάτων που σου έθεσα, και αυτός είναι ο λόγος που επιμελώς και σκοπίμως .... “ξεχνούσες” να μου απαντήσεις.
ΔΕΝ υπάρχει άλλη εξήγηση.
Όσον αφορά την περίπτωση που αναφέρεις, να φταίνε οι διδασκαλίες ή να είναι λάθος η εφαρμογή τους, ούτε που με ενδιαφέρει να το συζητήσω μαζί σου..
Άλλους μπορεί να τους ενδιαφέρει αυτή η συζήτηση.
Κατά την γνώμη μου, ένα σαθρό δέντρο, δεν βγάζει ποτέ σωστά φρούτα.
ΥΓ
Σε μερικές τοποθετήσεις σου αναφέρεις κάποιον ΓΓ.
Καλό είναι να ξεκαθαρίσεις αν με το “ΓΓ” αναφέρεσαι στο “γιαννη γαραντζωτη” (όπως εγώ υπέθεσα) ή σε κάποιον άλλον.
Με την ταχύτητα που διαφοροποιείσαι και μεταλλάσσεσαι, ενδεχομένως να μας πεις σε λίγο, πως με το “ΓΓ” , αναφερόσουν στον ....“Γενικό Γραμματέα” της οργάνωσης και όχι στον εαυτό σου.
quote:
gianipseftis
Μήπως ο μεγαλύτερος και ποιο επικίνδυνος βλάκας της ομάδας χρίζεται αρχηγός?
Ένα καλό, γνωστικό, και καλοπροαίρετο άτομο, είναι δυνατόν να καθοδηγεί και να νουθετεί βλάκες και μάλιστα “επικίνδυνους”?
Σκληρή γλώσσα κ.γαρατζώτη γιάννη!
Αλήθεια ή ψέματα,θα μας το πείς εσύ!
Μάλλον παραδοχή και όχι ενημέρωση θα κάνεις επ'αυτού!!!
Επειδή η πρόταση-ερώτημα του gianipseftis,προκύπτει απο τα δικά σου λόγια,όχι μόνο εδώ αλλά και αλλού!!
Σου είπα πιο πάνω πρόσεχε τι λές.Δεν είμαστε αγελαίοι σε αυτό το φόρουμ.Τόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθείς?
Εχεις 20 χρόνια που έφυγες απο την ΝΑ και είναι αρκετό το διάστημα,ώστε να έχεις "ανανήψει",απο την βλακεία.Προσωπικά είμαι σε θέση να το διακρίνω αυτό στα γραπτά σου.Και άλλοι φίλοι το ίδιο φαντάζομαι.
Δώσε μας όμως ένα δείγμα,ότι δεν κάνω λάθος και μην τηρείς επιθετική στάση,νομίζοντας οτι "είμαστε μακρυά νυχτωμένοι".
Μια και χρησιμοποιείς παραδείγματα απο την παλαιά Διαθήκη,θα σου πώ κι εγώ ένα:
Η κοινωνία των ανθρώπων,είναι έτοιμη να σε δεχθεί,σφάζοντας μάλιστα τον μόσχο τον σιτευτό,για χάρη σου.Προχώρα πρός αυτήν σεμνά και ταπεινά!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 22/12/2011 14:57:17
Απ ότι καταλαβαίνω, ούτε στοιχειωδώς δεν έχεις αντιληφθεί αυτά που έχω γράψει για τους επικίνδυνους βλάκες, αν και εγώ τα θεωρώ τα πιο σπουδαία που έχω γράψει σ αυτό το φόρουμ.
Στη προτελευταία δημοσίευσή σου γράφεις..."Δικά σου λόγια παρέθεσα, και πάνω σε αυτά, δόμησα ερωτήματα, που σου ζήτησα να απαντήσεις, μια από ότι κατάλαβα από την αρχή, - και το επιβεβαίωσες και ο ίδιος λέγοντας - “ήλθα για να με ανακρίνεται”"
Στη σελ 39 σου λέω..."Σε διάλογο σας προσκάλεσα και όχι στο να με ανακρίνεται!" Μπορείς μήπως να μου εξηγήσεις πως αυτό μετατράπηκε στο ...“ήλθα για να με ανακρίνεται”? (ακόμα και το ίδιο ορθογραφικό λάθος μετέφερες...ανακρίνεται αντί για ανακρίνετε, που είναι το σωστό)
Μπορείς τώρα να αντιληφθείς γιατί είπα πως το παράδειγμα που έφερα με τον επικίνδυνο βλάκα και το κομμάτι από την Παλαιά Διαθήκη, το χαρακτήρισα ...σαν επίκαιρο χαρακτηριστικό.
Αλήθεια, το συγκεκριμένο φόρουμ δεν έχει καμιά θεματική ενότητα...περί ανέμων και υδάτων?
Θα θριάμβευες εκεί!
Αλλη μια φορά υπεκφεύγεις κ.γαρατζώτη!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τα αυτονόητα, δεν σας φταίω εγώ!
Πάρτε τα κουβαδάκια σας και πηγαίνετε να παίξετε αλλού!