ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

CyLight60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
11/12/2007, 21:05:55
quote:
Ούτως ή άλλως οι τύποι που ακούνε μέταλ, λέει, είναι μισό-κουφοι βγάλτο δυνατά έξω.

έεετσι! άσε τον ποιοτικό ήχο για τη βανδή μεγάλε! έχει πολυεπίπεδη μουσική και τον χρειάζεται!

quote:
Αν ποτέ ακούσετε το cd των Red Hot Chilly Peppers - Californication θα δείτε τι θα πει distortion και clipping. Όταν αγόρασα το cd το πήγα πίσω γιατί νόμιζα ότι ήταν χαλασμένο. Μου λέει ο δισκάς, έτσι είναι όλα "welcome to the new world".

ε, καλά, έτσι κι αλλιώς αυτοί έχουν αυτό το fuzzy feeling. άσε που πρέπει το μπάσο του flea [θεός] να βγαίνει μπροστά, χωρίς να κρύβει κιθάρα-ντραμς-φωνή, η κιθάρα να βγαίνει μπροστά να και παίζει απλά πράγματα... είναι μυστήριος ήχος το funk.

quote:
Δυστυχώς το ταξίδι μου αναβλήθηκε, οπότε εδώ θα με έχετε να σας ρίχνω κατεβατά σαν παλιόγερος που είμαι!

όχι ρε φίλε... I'm sorry for that. θα κατέβει τουλάχιστον η Κωνσαντίνα κάτω;

quote:
Εάν θέλεις να κάνεις πάντως καμία παρουσίαση για τους Eternal Tears Of Sorrow, ελεύθερα!

will do pal!

12/12/2007, 02:08:06
quote:
όχι ρε φίλε... I'm sorry for that. θα κατέβει τουλάχιστον η Κωνσαντίνα κάτω;

Ελπίζουμε....να κάνουμε χριστούγεννα μαζί στην πισίνα εδώ στην Φλόριντα. Παίδες δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ζέστη παίζει εδώ τώρα. 30 βαθμοί μες τον Δεκέμβρη!

quote:
Εάν θέλεις να κάνεις πάντως καμία παρουσίαση για τους Eternal Tears Of Sorrow, ελεύθερα!

will do pal!

Ούτε αυτούς τους έχω ακούσει!

Ίνκουμπε, τι παίζει τώρα το cd μου?

Sisters of Mercy - Floodland

w_o_mΝέο Μέλος
12/12/2007, 04:00:53
A. Kircher ωραία σχ'ολια περί παραγωγής.

Εαν έχεις χρόνο κάνε το εξής: Υπάρχει μια συλλογή των πρώτων 8 Black Sabbath albums με τίτλο The Black Box. Δοκίμασε να ακούσεις κάτι από εκεί διότι το remaster είναι πολύ ενδιαφέρον...

12/12/2007, 09:43:23
quote:
Παίδες δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ζέστη παίζει εδώ τώρα. 30 βαθμοί μες τον Δεκέμβρη!

αυτά είναι! κι εδώ κάνει π****κρυο γ*** το σπίτι μου!

παίδες απεργάει κανείς από 'δω σήμερα;

quote:
Υπάρχει μια συλλογή των πρώτων 8 Black Sabbath albums με τίτλο The Black Box.

ωπ, αυτό δεν το ηξερα. ειναι κάποια τραγούδια τους που δεν τα αντέχω καθαρά λόγω παραγωγής. αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση εδώ θα είναι άψογο!

12/12/2007, 10:40:28
quote:
Ελπίζουμε....να κάνουμε χριστούγεννα μαζί στην πισίνα εδώ στην Φλόριντα. Παίδες δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ζέστη παίζει εδώ τώρα. 30 βαθμοί μες τον Δεκέμβρη!

Τώρα κατάλαβα ποιό ταξίδι εννοούσες...
Μακάρι να μην είσαι μόνος τα Χριστούγεννα, εύχομαι να το καταφέρετε!

Θέλεις να έρθω εγώ Φλόριντα και να έρθετε εσείς εδω;
Λατρεύω την ζέστη οπότε θέλω ένα κλίμα ζεστό!
Καλός κι ο χειμώνας αλλά κάπου μου χτυπάει στα νεύρα...
Εξάλλου θα είναι καλή ιδέα να πας να κάνεις ένα μπάνιο το πρωί στην θάλασσα και μετά να γυρίσεις να φας καμία γαλοπούλα ανήμερα Χριστουγέννων!
Χαχα!

Χαίρομαι που ακούς Sisters Of Mercy!
Πως σου φαίνονται;
Είναι ένα συγκρότημα που θεωρείται ότι ανήκει στους "πατέρες" του gothic...

quote:
παίδες απεργάει κανείς από 'δω σήμερα;

Ίσως...

In anticipation of my resurrection...

12/12/2007, 18:47:57
quote:
Θέλεις να έρθω εγώ Φλόριντα και να έρθετε εσείς εδω;
Λατρεύω την ζέστη οπότε θέλω ένα κλίμα ζεστό!
Καλός κι ο χειμώνας αλλά κάπου μου χτυπάει στα νεύρα...
Εξάλλου θα είναι καλή ιδέα να πας να κάνεις ένα μπάνιο το πρωί στην θάλασσα και μετά να γυρίσεις να φας καμία γαλοπούλα ανήμερα Χριστουγέννων!
Χαχα!

πωπω, αυτό το παιδί έχει φοβερές ιδέες! ( ))φαρδοι φλοριδίωτες!

κι αφού εισπνεύσαμε και τη δακρυγονοδόση μας για σήμερα, χαιρετώ με death of a dream [για το απίστευτό του ρεφραίν] από έπικα. θα πάει κανείς έπικα ή τάργια; για να μετρήσω χεράκια!

13/12/2007, 07:55:19
Εγώ θέλω να πάω Epica, να δω επιτέλους από κοντά την Simone.

Στην Tarja δεν σκοπεύω να πάω.
Εσύ θα πας;

13/12/2007, 19:28:29
quote:
Εαν έχεις χρόνο κάνε το εξής: Υπάρχει μια συλλογή των πρώτων 8 Black Sabbath albums με τίτλο The Black Box. Δοκίμασε να ακούσεις κάτι από εκεί διότι το remaster είναι πολύ ενδιαφέρον...

Ναι το έχω. Το remaster είναι πολύ καλό αν και σε μερικά cd το remaster της castle (UK) ίσως να είναι καλύτερο. Υπάρχουν και κάποιες γιαπωνέζικες εκδόσεις που είναι φανταστικές στο θέμα του ήχου.

quote:
ωπ, αυτό δεν το ηξερα. ειναι κάποια τραγούδια τους που δεν τα αντέχω καθαρά λόγω παραγωγής. αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση εδώ θα είναι άψογο!

Πουροανάμνηση #1234,562: Η πρώτη μου εμπειρία με Sabbath ήταν όταν ένας μεγαλύτερος μου έδωσε μια κακογραμμένη κασέτα του We Sold Our Soul for Rock N' Roll την οποία έλυωσα κυριολεκτικά σε ένα μονοφωνικό κασσετόφωνο. Όσο και να ακούω Sabbath συνέχεια για 20 χρόνια δεν μπορώ να ξανανοιώσω αυτή την απόλαυση της πρώτης ακρόασης.

Ήμουν τότε 13 χρονών.

quote:
Πως σου φαίνονται;
Είναι ένα συγκρότημα που θεωρείται ότι ανήκει στους "πατέρες" του gothic...

Μου φαίνονται γαμάτοι! Τους είχα ξανακούσει αλλά δεν είχα το CD στην συλλογή μου. Αυτό έγινε στο 2ο μέρος του μέταλ, αν θυμάσαι σε είχα ρωτήσει γιατί τους ήξερα μόνο σαν όνομα. Οπότε τώρα τους ξανάκουσα πιο προσεχτικά. "In a heat of the night...." μόλις μπαίνει η φωνή του Andrew Eldritch ξυπνάνε αναμνήσεις από καλοκαιρινά μπαράκια, πρέπει να το άκουγα κάποιο παλιό καλοκαίρι συνέχεια, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Επίσης βρήκα ένα κάπως σπάνιο CD των Cassandra Complex - Theomania, δεν ξέρω αν σου αρέσουν, είναι περισσότερο darkwave ή κάπως έτσι. Κι αυτούς τους ήξερα σαν όνομα αλλά δεν είχα ακούσει τίποτα. Είναι καλοί πάντως.

30 C, και σήμερα εδώ. Είναι ασυνήθιστο πάντως ακόμα και για Φλόριντα.

Γιατί απεργείτε πάλι ρε ρεμάλια;

13/12/2007, 20:24:37
quote:
Εγώ θέλω να πάω Epica, να δω επιτέλους από κοντά την Simone.

Στην Tarja δεν σκοπεύω να πάω.
Εσύ θα πας;

Tarja θα πάω στάνταρ, και κατά 99% και Epica, αν και ακόμα δεν έχω πάρει εισητήρια για καμιά συναυλεία απ'τις δύο. είναι και ακριβά τα γ****μένα. μάλλον θα χρεωθώ πάλι στους γονείς μου, 18 χρονών γομάρι. τεσ'πα.

άμα ψήνεσαι, στους Έπικα κερνάω μπύρα [ή πορτοκαλάδα, ή νερό...]

quote:
Γιατί απεργείτε πάλι ρε ρεμάλια;

για να ρωτάς εσύ ρε, τσιράκι του καραμανλή! καλά, δεν πήρες τίποτα χαμπάρι; γύρω στα 100k είχαμε κατεβεί στην αθήνα! δες ειδήσεις επιγόντως!

αλήθεια D_I, απορία, το esoterica φροντίζει για τη σύνταξή σου, ή θα την πάρεις κι εσύ στα 70; χεχε!

quote:
Ήμουν τότε 13 χρονών.

καλό, χεχε! εγώ θυμάμαι στην τρίτη δημοτικού είχα αποκτίσει από ένα μεγαλύτερο ένα καταγρατζουνισμένο ram it down [judas priest]. μου είχε κάνει εντύπωση πως, για κάποιο λόγο, αυτός ο ήχος μου φαινόταν τόσο ωραίος και οικείος, σαν να ακούω πουλιά στο δάσος. ήταν ένα ήχος πασπαρτού για μένα, που, αν και δεν είχα αποκτήσει ακόμα μουσική ταυτότητα, τον άκουγα με την ίδια άνεση που τότε τα υπόλοιπα παιδιά άκουγαν τη μουσική των στρουμφακίων! σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό για έναν άνθρωπο. τους priest και την 9η συμφωνία του μπετόβεν. τυχαίο;

quote:
30 C, και σήμερα εδώ. Είναι ασυνήθιστο πάντως ακόμα και για Φλόριντα.

στο διάολο. εδώ ρίχνει χιονόνερο...

α, το λινκ με τα χειροποίητα εφφέ. δεν ξέρω τι σκαμπάζεις από ηλεκτρονικά: http://www.tonepad.com/projects.asp?projectType=fx

14/12/2007, 09:33:20
Φίλε A. Kircher, είναι πολύ πιθανόν να άκουγες κάποια τραγούδια από Sisters Of Mercy, ειδικά παλιότερα έπαιζαν πολύ περισσότερο απ' ό,τι τώρα.
Το Theomania δεν το έχω ακούσει ακόμη από εχθές, θα προσπαθήσω να το ακούσω το απόγευμα ώστε να σου πω την γνώμη μου.
Πάντως darkwave ακούω μια χαρά...

quote:
αλήθεια D_I, απορία, το esoterica φροντίζει για τη σύνταξή σου, ή θα την πάρεις κι εσύ στα 70; χεχε!

Μην ανησυχείς, μου κολλάει βαρέα...

14/12/2007, 18:38:04
quote:
Μην ανησυχείς, μου κολλάει βαρέα...

quote:
για να ρωτάς εσύ ρε, τσιράκι του καραμανλή! καλά, δεν πήρες τίποτα χαμπάρι; γύρω στα 100k είχαμε κατεβεί στην αθήνα! δες ειδήσεις επιγόντως!

Προσοχή στις κάμερες!!!

Καλά πως γίνεται να μην ακούει κανείς εδώ OPETH;;;

14/12/2007, 19:10:37
Ναι, όντως οι Sisters είναι απο τους μπαμπάδες του gothic, όπως και οι Fields of the Nephilim οι οποίοι σπέρνουν (έσπερναν δλδ. Πλέων δεν μου λένε κάτι).

4AD rules!!

Άνθρωπος δίχως μνήμη, άνθρωπος δίχως μέλλον

15/12/2007, 05:26:49
Η συλλογή μου από gothic όσο πάει και εμπλουτίζεται. Πήρα και το Nosferatu - Rise.

Ρε συ Incubus, πως γίνεται και δεν μου το έχεις αναφέρει αυτό; Πρόκειται για δισκάρα! Από τα καλύτερα gothic άλμπουμ που έχω ακούσει μέχρι στιγμής (δεν έχω ακούσει και πολλά βέβαια...)

Είχα πάρει και το Princess of Darkness των ιδίων πριν από μήνες, αλλά το Rise δεν παίζεται!

quote:
4AD rules!!

Σωστός ο Εχέμβροτος! Go Cocteau Twins!

15/12/2007, 13:38:47
Καλώς τον ΕΧΕΜΒΡΟΤΟ!

Κι οι Fields Of The Nephilim είναι από τα "πατρικά" συγκροτήματα, έχεις δίκιο.
Εντάξει, το 2005 είχαν βγάλει το Mourning sun το οποίο ήταν μεν καλό αλλά δεν ήταν ένα album όπως αυτά του παλιού καλού καιρού...
Μεγάλα συγκροτήματα της gothic σκηνής ήταν κι οι Joy Division, The Mission, Christian Death, Bauhaus.

Από καινούρια συγκροτήματα υπάρχουν κάποια που να σου έχουν τραβήξει την προσοχή;

quote:
Ρε συ Incubus, πως γίνεται και δεν μου το έχεις αναφέρει αυτό; Πρόκειται για δισκάρα! Από τα καλύτερα gothic άλμπουμ που έχω ακούσει μέχρι στιγμής (δεν έχω ακούσει και πολλά βέβαια...)

Είχα πάρει και το Princess of Darkness των ιδίων πριν από μήνες, αλλά το Rise δεν παίζεται!

Το Princess of darkness κάντο Prince of darkness...
Νομίζω σου είχα μιλήσει και για τους Nosferatu και για το Rise.
Εάν δεν το είχα κάνει, mea culpa!
Θα τα πούμε αυτά εμείς οι δύο, μην ανησυχείς...

15/12/2007, 17:05:12
quote:
Καλά πως γίνεται να μην ακούει κανείς εδώ OPETH;;;

γιατί είναι γκέυ και τον... λαμβάνουν! και κυρίος γιατί δε μπορώ να βλέπω τη φάτσα του akerdfeldt. μου κάνει κάτι σε φρέντυ μέρκιουρι, αλλά στο πιο "κραγμένη".

πέρα απ'την πλάκα τώρα, δεν ξέρω, δε με εμπνέουν. αυτό το "παίζω ότι μου έρθει, σε όποιο σημείο του κομματιού μου έρθει" κάπως μου τη βαράει.

quote:
Θα τα πούμε αυτά εμείς οι δύο, μην ανησυχείς...

πάρ'το σαν προηδοποίηση!

χμμμ... τάργια σήμερα. mixed feelings. θέλω να τη δω, να την ακούσω, και μετά να τη γιαουρτώσω και να την πνίξω. εν τω μεταξύ τραγουδάει στο fuzz, όπου είχα το επισόδειο με τη λιποθυμία του φίλου μου στους guardian. φοβάμαι να ξαναμπώ! ελπίζω τουλάστιχον να βγω καμιά φωτό μαζί της. να της κάνω κανα κερατάκι, κανα δάχτυλο κλπ.

ο harris πάλι λέει ωραία πραγματάκια για μας! γιούπι!
http://www.ironmaiden.com/index.php?categoryid=8&p2_articleid=714

15/12/2007, 20:27:56
quote:
γιατί είναι γκέυ και τον... λαμβάνουν!

Δηλαδή τον παίρνουν; Και αν τον παίρνουν τι τον κάνουν, τον κρατάνε ή τον δίνουν πίσω; Και αν τον δίνουν πίσω έχει καλώς. Αν τον κρατάνε όμως, που είναι; Γιατί εγώ δεν τον βλέπω;

Έγραψες, όπως πάντα!

quote:
χμμμ... τάργια σήμερα. mixed feelings. θέλω να τη δω, να την ακούσω, και μετά να τη γιαουρτώσω και να την πνίξω.

Εγώ άλλα περίμενα να γράψεις.

Ένας γνωστός εδώ που δεν ξέρει καν τι είναι οι Nightwish επεσήμανε με τον γνωστό λακωνικό του τρόπο.....That chick's pretty hot dude!

Άντε περιμένουμε ανταπόκριση.

quote:
Το Princess of darkness κάντο Prince of darkness...

Ωχ...γλώσσα λανθάνουσα....

quote:
Νομίζω σου είχα μιλήσει και για τους Nosferatu και για το Rise.

Μάλλον, έχω και πρόβλημα με την μνήμη μου λόγω ηλικίας Πάντως τα δύο που έχω ακούσει μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Ο λόγος που μ' αρέσουν ιδιαίτερα είναι επειδή έχουν πολλά στοιχεία μέταλ και διάβασα κάπου στο ίντερνετ πριν από λίγο πως θαυμάζουν τους Sabbath και τον Alice Cooper.

16/12/2007, 11:07:49
Φίλε A. Kircher, το Rise θεωρείται ίσως το καλύτερο album από τους Nosferatu.
Παρόλα αυτά εγώ ξεχωρίζω και το Prince of darkness.

Εάν θέλεις πάντως, άκουσε και το Legend το οποίο κυκλοφόρησε το 1994.

Είναι πάντως από τα συγκροτήματα που είναι σταθερές αξίες στον χώρο της gothic σκηνής...

17/12/2007, 06:59:10
quote:
Εάν θέλεις πάντως, άκουσε και το Legend το οποίο κυκλοφόρησε το 1994.

Thanks Incubus! Θα το έχω υπόψη μου. Τα gothic cd δεν τα κυνηγάω, ότι βρίσκω σε μεταχειρισμένα. Φαίνεται πάντως πως στην μικρή πόλη που είμαι είναι αρκετά δημοφιλείς γιατί μέχρι στιγμής έχω βρει δύο. Πάλι καλά που αμερικάνοι ότι βαριούνται το πουλάνε και έτσι μπορείς να βρεις κάποια πράγματα που δεν κυκλοφορούν πολύ.

Ο νεαρός με την Tarja τι έκανε;

17/12/2007, 07:46:01
Εγώ για χρόνια πήγαινα στην Ηφαίστου, κυρίως σε δύο καταστήματα.
Ο ένας σταμάτησε να φέρνει gothic albums επειδή δεν είχαν ζήτηση - απ' ό,τι μου είπε - κι ο άλλος πρέπει να υπάρχει ακόμα αλλά έχω να πάω πολύ καιρό.
Είχα βρει καλά albums και σε καλές τιμές - ειδικά από τον δεύτερο αγόραζα φτηνά - κι ήταν όλα καινούρια.
Δυστυχώς δε μπορώ τα μεταχειρισμένα, θέλω να έχω εγώ την χαρά να είμαι ο πρώτος κάτοχος τους!

Μετά έχουμε τα Εξάρχεια που συχνά - πυκνά πηγαίνω να αγοράσω τίποτα.
Αυτό προσπαθώ να μην το κάνω συχνά γιατί αν πάω για albums θα περάσω κι από το Gothic Alchemy και θα μου φύγουν τρελά λεφτά...

Βέβαια τώρα έρχονται Χριστούγεννα οπότε δικαιούμαι να μου κάνω ένα δωράκι, ε;

17/12/2007, 15:38:23
quote:
Βέβαια τώρα έρχονται Χριστούγεννα οπότε δικαιούμαι να μου κάνω ένα δωράκι, ε;

Ξέρεις ο/η Sopor Aeternus έβγαλε ένα CD φέτος το Les Fleurs du Mal, δηλαδή "Τα άνθη του Κακού". Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο σε 2000 αντίτυπα, όπως πάντα. Στην αμερική είναι σχεδόν αδύνατο να το βρει κανείς. Αναρωτιέμαι αν το πουλάνε στην Ελλάδα και σε τι τιμή. Αν και δεν το έχω ακούσει, φαντάζομαι θα έχει ενδιαφέρον σαν αγορά.