- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Εγραψα,
ΦΡΣ, Φαρισαιοι(τι εννοια ειχε;),
Μη μου κάνεις τον ηλίθιο.
Έγραψες "να το δούμε γλωσσολογικά το θέμα" και πήρες τα σύμφωνα μιας λέξης ως ρίζα. Τα σύμφωνα είναι ρίζα μόνο στις σημιτικές γλώσσες, όπως θα σε διαβεβαιώσει οποιοσδήποτε γλωσσολόγος. Αυτό είναι όλο.
Γαμώ την ατυχία μου που διάλεξες -μέσα στον ωκεανό της άγνοιάς σου- σημιτικό (και όχι π.χ. δραβιδικό) γλωσσικό κανόνα και όταν σου το επισήμανα χτύπησε (προφανώς) αντισημιτικό νεύρο.
Το ότι πήρες ονόματα από χίλιες δυο εποχές, ελληνικά ονόματα αντί για ντόπια, κανόνες ισοδυναμίας όπως-μας-κ@υλώσει και τολμάς να μιλάς για ημιμάθεια... Και σε είχα και για σοβαρό!
Τα υπόλοιπα για τον "Ιασονιήλ" τα απορρίπτω ως φαιδρότητες.
quote:quote:
Σοβαρά τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς τόσο αδύνατο κάποιος να εκμεταλλευτεί μια εβδομάδα διακοπών για να την ψάξει λίγο καλύτερα από εσένα, ειδικά άμα τα έχει πάρει στο κρανίο με την πάρτη σου.
Τι εψαξες ρε μεγαλε? Πηρες βιβλια και για την αντιθετη αποψη ή μηπως μια αλλη γνωμη? ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟ ειναι το ψαξιμο σου, οπως μονοπλευρη ειναι και η γνωμη και η γνωση σου.
Έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα πως οτιδήποτε αναφέρεται από τα αγαπημένα σου εθνικιστικά site και τα συναφή βιβλία είναι είτε πλαστογραφία είτε ηλιθιότητα (και εγώ ο ίδιος έχω γίνει ρεζίλι δεχόμενος την εξωφρενική ετυμολόγυση οράω+θάλαμος = οφθαλμός τη στιγμή που υπάρχει ρήμα οφθάλλυμι), έχω αποφασίσει να περιορίζομαι σε επιστημονικά βιβλία. Δε φταίω εγώ αν σύμπασα η επιστήμη δέχεται την ΙΕ θεωρία. Ούτε φταίω εγώ αν ο αντίλογος προέρχεται αποκλειστικά από περιθωριακούς εθνικιστικούς κύκλους και ψευδοεπιστημονικές "new age" πηγές.
Από εκεί και πέρα σου χρωστάω μια ειλικρινή συγνώμη που σε είπα ρατσιστή, γιατί μόλις διάβασα μια έξοχη απάντησή σου στο topic για το Γκιόλβα. Παρ' όλα αυτά πρέπει να καταλάβεις ότι το να λες "είμαστε ανώτεροι, τι να κάνουμε;" είναι εξίσου ρατσιστικό με το να λες "είμαστε ανώτεροι, ας σφάξουμε όλους τους κατώτερους". Απλώς το ένα είναι ο πρόδρομος του άλλου.
ΦΛΣ, Φαλισκοι(αρχαιες φυλες στην Ιταλια), Φιλισταιοι,
ΦΛΧ, Φελαχοι (Νομαδες της Αραβικης Ερημου και της Β. Αφρικης),
ΠΡΣ, Περσες,
ΠΡΘ, Παρθοι,
ΦΡΣ, Φαρισαιοι(τι εννοια ειχε;) κλπ κλπ...
Επειδη σκεφθηκα οτι,
μπορει κανενας ηλιθιος να το παρεξηγησει,
γιαυτο, διπλα στο "Φαρισαιοι", εγραψα σε παρενθεση -τι εννοια ειχε;-
Φιλε μου junk95, ο Πελασγος ξεκινησε ενα θεμα, παρουσιασε καποια στοιχεια και εκανε καποιες σκεψεις, τις οποιες παρουσιασε.
Φανταζομαι θα περιμενε και απο αλλους να παραθεσουν καποια στοιχεια και να ξεκινησει ενας κριτικος διαλογος.
Παραδεχομαι οτι δεν καταφερα να διαγνωσω οτι στερεισαι της ικανοτητας να σκεφθεις και να εκφρασεις αποψη επι του θεματος,
παρα μονο οτι δυνασαι να μας μεταφερεις τις αποψεις και τα συμπερασματα αλλων.
Τουλαχιστον παρεθεσε και ολο το σκεπτικο που φθασαν οι αλλοι σε οποια συμπερασματα, για να κρινουν και οι λοιποι τα συμπερασματα τους.
Παντως, σκεπτικο τυπου, "δεν εχεις ενυδρειο αρα εισαι κλπ", δε νομιζω να εχεις την απαιτηση να το δεχομαστε.
quote:
Έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα πως οτιδήποτε αναφέρεται από τα αγαπημένα σου εθνικιστικά site και τα συναφή βιβλία είναι είτε πλαστογραφία είτε ηλιθιότητα (και εγώ ο ίδιος έχω γίνει ρεζίλι δεχόμενος την εξωφρενική ετυμολόγυση οράω+θάλαμος = οφθαλμός τη στιγμή που υπάρχει ρήμα οφθάλλυμι), έχω αποφασίσει να περιορίζομαι σε επιστημονικά βιβλία. Δε φταίω εγώ αν σύμπασα η επιστήμη δέχεται την ΙΕ θεωρία. Ούτε φταίω εγώ αν ο αντίλογος προέρχεται αποκλειστικά από περιθωριακούς εθνικιστικούς κύκλους και ψευδοεπιστημονικές "new age" πηγές.
Ρε φιλε, ποσες φορες πρεπει να στο πω για να το κατανοησεις??? ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ (οπως νομιζεις εσυ). Αγαπω παραφορα την Ελλαδα και τον πολιτισμο της (αν και ιδεολογικα μεχρι προσφατα ημουν κουμουνιστης, τωρα ειμαι πιο "κεντρο").
Απλα στη συγγεκριμενη περιπτωση διαφωνουμε ΚΑΘΕΤΑ. Αν νομιζεις οτι ειμαι μαλακας ή οτι δεν εχω ερευνησει το θεμα ειναι αποψη σου, αλλα ΑΝ καποτε βρεθουμε απο κοντα μπορω να σου παρουσιασω μελετες που εχω κανει στο θεμα και στοιχεια απο ομαδες (γλωσσολογιας) στις οποιες συμμετεχω τα τελευταια 6 χρονια.
Σου ειπε κανεις οτι δεν βλεπουμε ομοιοτητες στις γλωσσες? ΟΧΙ. Απλα διαφωνουμε ως προς την προελευση αυτων των ομοιοτητων.
Αν θελεις, συνεχιζουμε σε πιο ηπιους τονους. Συγνωμη που παραφερθηκα κιολας, απλα περιμενω να δω καποια επιχειρηματα που να μην ειναι απλα ΛΟΓΙΑ αλλα να εχουν και τεκμηρια και δεν βλεπω. Μετα βλεπω καποιους βαλτους (οχι μονο εδω αλλα και σε αλλα φορουμ) που προσπαθουν να μας πουν οτι το μαυρο ειναι ασπρο και τα περνω ασχημα καποιες φορες.
quote:
Από εκεί και πέρα σου χρωστάω μια ειλικρινή συγνώμη που σε είπα ρατσιστή, γιατί μόλις διάβασα μια έξοχη απάντησή σου στο topic για το Γκιόλβα. Παρ' όλα αυτά πρέπει να καταλάβεις ότι το να λες "είμαστε ανώτεροι, τι να κάνουμε;" είναι εξίσου ρατσιστικό με το να λες "είμαστε ανώτεροι, ας σφάξουμε όλους τους κατώτερους". Απλώς το ένα είναι ο πρόδρομος του άλλου.
Για να δεις και ποσο πιστευω τα οσα μου προσαπτεις για διαφορους ακροδεξιους και νεο-θεωρειολογους σου προτεινω να ριξεις και μια ματια στο τοπικ του Οαννες για την "Εψιλολαγνεια". Τοτε ισως καταλαβεις οτι αυτο που σου ειναι πραγματικοτητα και οτι δεν πιστευω σε οτι μαλακια βγει και πει ο καθε φανατισμενος.
http://www.bydesignwebsights.com/ellashistory
Η πραγματική Ελληνική ιστορία
quote:
Και τώρα λίγη διασκέδαση με την Πληγωμένη Ψυχή ("δεν είμαι ρατσιστής, αυτοί είναι κομπλεξικοί πιθηκάνθρωποι") και το Οργισμένο Πεκινουά της, που κατά το σύνηθές τους συνεισφέρουν στη συζήτηση 1002 επιχειρήματα:quote:
----------------------------------------------------------------------και κατι αλλο οποιος ,δεν πιστευει στην ******* θεωρεια των ινδο***** ειναι εθνικιστης ε??????ατιμουλη!!!!!!!!!!!!!!!!
μας επιασες παλι----------------------------------------------------------------------
Δεν ξέρω για όλους, αλλά εσύ 1000%. Υπάρχει ένα ωραίο θέμα για τη φούντα παραδίπλα, πήγαινε να το μελετήσεις. Αν βαριέσαι, το συμπέρασμα είναι ότι το χόρτο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και προσωπικά σου προτείνω να το δοκιμάσεις, πολύ πιο ακίνδυνο από τα ηρεμιστικά και θα σου μειώσει εξίσου την επιθετικότητα IMHO.
Αλλες εποχες ρε αλβανε θα σου απαντουσα με τετοιο τροπο που ακομα και εγω θα ντρεπομουν να ξαναδιαβασω αυτα που εγραψα
Αλλα δεν θα το κανω γιατι σε φανταζομαι ετσι ταλαιπωρο και κακομαθημενο που τρωει τα λεφτα του μπαμπα του στην αγγλια παρεα με τα πουστακια.
Το προβλημα σου φιλε αλβανε ειναι οι γκομενες μαλλον εχεις πολυ καιρο να γα...σεις η εχεις ψυχολογικα επειδη σε φαπονανε οι συμμαθητες σου στο σχολειο και ετσι βαλθηκες να σπασεις τα νευρα σε ολους
αλλα δεν θα σου περασει και αμα δεν γουσταρεις την ΕΛΛΑΔΑ αντε να μεινης με τους φιλους τους αλβανους η με τα πουστακια τους αγγλους
Οπου εχει τυχει να διαβασω αυτα που εχεις γραψει σταζεις χολη για τους Ελληνες αλλα εισαι τοσο κοτα που δεν μας λες τις ριζες σου και κρυβεσαι πισω απο την μασκα του δηθεν Ελληνα, τρομαρα σου
Και κατι αλλο, σε ενα αλλο θεμα εχεις γραψει να σου μεταφρασουμε την ΛΕΞΗ BLINK και οταν πηρες απαντηση στα καπακια την εκανες γαργαρα και αλλαξες θεμα τα ιδια κανεις και εδω ρε χατζηαβατη. Στα τοσα επιχειρηματα που σου εχουν δοθει εχεις αντιπαραταξη μονο χολη και μηδεν αποδειξεις για την μαλακια θεωρεια που πιστευεις εσυ κανα δυο αλλοι και κατι αλλοι ευρωπαιοι μαλακες που η κωλο φυλη τους δεν εχει τιποτα να δειξει στην ανθρωποτητα.
Αμα θες να ερευνησεις κατι ρε ερευνητη της φαπας αντε στην αγγλια και μετρα ποσοι αγγλοσαξωνες εχουν αγγλο πατερα γιατι με την συχνοτητα που γυαλιζουν το βαζο οι αγγλιδες στα Ελληνικα νησια το καλοκαιρι οι περισοτεροι εχουν Ελληνα πατερα.

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT
Όταν όμως φθάνουμε στα δικά σου συμπεράσματα που εξάγεις βασιζόμενος στα ‘γεγονότα’ αυτά που απαριθμείς, τότε τα χαλάμε !! Μάλλον βρισκόμαστε στο σημείο της αλυσίδας όπου για κάποιο λόγο ξαφνικά χάνουμε πεταλιά !!
Το ότι υπάρχουν οι πρώτες γνωστές σε εμάς ενδείξεις για εμφάνιση της ΙΕ γλώσσας σε κάποιον τόπο το 1800 π. Χ., δεν σημαίνει ότι τότε ή ότι εκεί γεννήθηκε η πρώτο ΙΕ φυλή, αυτό δεν είναι λογικό. Είναι κραυγαλέα παράλογο.
Η επανάσταση του ΙΕ άρματος στη συνέχεια δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τις υπόνοιες που το φέρουν να αποδεικνύει κάτι, κυρίως ότι είναι στοιχείο ανώτερης πολεμικής τεχνικής, ή δείγμα πολιτισμού, !!. Το κυριότερο όμως είναι πως υπονοείται και κοινή προέλευση !! (όχι μόνο από σένα βέβαια, δεν είναι δική σου επινόηση! ), ενώ υποσυνείδητα παραπέμπει σε μια περίπου ακτινωτή εξάπλωση αυτού του στοιχείου !! Είναι νομίζω κατανοητό, πως αρκεί μια ματιά από μακριά σε ένα άρμα, για να αντιγραφεί, και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι και μόνο η λεκτική περιγραφή από στόμα σε στόμα και η απλή αναφορά στη χρήση του, ή η καλλιτεχνική του απεικόνιση σε αγγεία και εικόνες που μπορούν άνετα να ταξιδέψουν σε μακρινούς τόπους με πλοία, θα ήταν αρκετή για οποιονδήποτε νοήμονα λαό να το αντιγράψει. Δεν είναι δα κανένας κινητήρας εσωτερικής καύσεως για να χρειάζεται λεπτομερή σχέδια κατασκευής για να αντιγραφεί ! Συμπέρασμα : η διαφαινόμενη εξάπλωση του άρματος δεν πρέπει να ταυτίζεται τοπικά και χρονικά με την εξάπλωση των ΙΕ υποφυλών, χωρίς διασταύρωση με άλλα στοιχεία, Είναι απλοϊκό και χονδροειδές.
Εκτός αυτού, δεν σημαίνει και τον προσδιορισμό της ηλικίας της φυλής που το εισήγαγε !. Μπορεί π.χ. οι ΙΕ να υπήρχαν επί 5.000 χρόνια και να το χρησιμοποιούσαν μόνο ως τετράτροχο για μεταφορά στις νομαδικές τους διαδρομές, και να ανακάλυψαν την δίτροχη ελαφριά του έκδοση για πολεμική χρήση τα τελευταία 100 !!
Ο κάθε λαός πάντως έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που χαράσσονται στη ψυχοσύνθεσή του και δεν αλλάζουν με πρόσκαιρες επεμβάσεις πολιτιστικών στοιχείων και προσθαφαιρέσεις λέξεων. Αυτά καθορίζουν την ταυτότητά του του η οποία επιζεί πέρα από θρησκείες και ονόματα, αλλά και από πολύ περισσότερες ταλαιπωρίες από αυτές που θέλεις επιλεκτικά να τονίσεις ώστε να περάσει η ιδέα ότι διαμόρφωσαν την ταυτότητα των Ελλήνων.
Θα μπορούσα να σου αναλύσω κι άλλα από τα συμπεράσματα που βγάζεις με βιασύνη, αλλα για τους λόγους που σου περιγράφω πιο κάτω, δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να το κάνω..
Πρώτα απ’ ‘όλα μου ήταν λυπηρό να βλέπω τον χυδαίο τρόπο που αντιμετώπισες την εξαιρετικά ευγενική και προσεκτική τοποθέτηση του φίλου Πασχάλη. Λυπάμαι αλλά η λογική μου δεν μου επιτρέπει να ασχολούμαι σοβαρά με κάποιον που εκτροχιάζεται με το παραμικρό και μάλιστα χωρίς πρόκληση. Λυπηρό και απογοητευτικό είναι επίσης γιατί προς στιγμήν πίστεψα ότι τα στοιχεία και τα συμπεράσματα σου θα μπορούσαν να μας είναι χρήσιμα, παρ΄όλη την κραυγαλέα ανωριμότητα που διαφαίνεται σε ότι γράφεις. Μια θεωρία δεν μπορεί να υποστηριχθεί με την δεξιοτεχνία στο βρίσιμο, ούτε με μαγκιές και φανατισμό !
Ο τρόπος που αναμιγνύεις τα επιστημονικοφανή, λογικοφανή συμπεράσματα σου με βωμολοχίες ύβρεις και χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου, δείχνουν μόνο τις καταβολές σου, όπως άλλωστε και το όνομα με το οποίο αυτοπροσδιορίζεσαι, και βεβαιώνουν ότι η κυκλοθυμική σου παλινδρόμηση μεταξύ χυδαίου και σοβαρού, δεν μπορεί να μας προσφέρει πλέον κανένα αξιόπιστο συμπέρασμα. Βλέπεις είναι αυτοαναιρούμενο το να ασχολείσαι με έναν υψηλού επιπέδου πολιτισμό και ταυτόχρονα να τον εξετάζεις με βωμολοχίες.
Είναι βέβαια αρκετά διασκεδαστικό να βλέπω το πώς πασχίζεις να αποδείξεις τα φτωχά συμπεράσματα και τα ατυχή παραδείγματα σου με μεθοδολογία compiler, αλλά ταυτόχρονα βλέπω ότι είναι απελπιστικά γραμμικά και επίπεδα όσο και η επίπεδη οθόνη του επίπεδου υπολογιστικού κόσμου σου, και έτσι αποβαίνει τελικά βαρετό.
Η έννοια του βάθους δεν έχει περισσότερο νόημα για σένα από ότι η οπτική απάτη του βάθους που επιτυγχάνεται με γραμμικούς υπολογισμούς του 0 και του 1 μεσα από ένα πρόγραμμα, και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο υπολογισμού προσπαθείς να υποκαταστήσεις την σκέψη.
Και μην νομίσεις ότι τα λέω όλα αυτά επειδή δεν με βολεύουν αυτά που λες..
Οι θέσεις σου αν έχεις καταλάβει, είναι πιο κοντά στις δικές μου απ΄ότι των συζητητών που αρνούνται οποιαδήποτε γλωσσολογική σχέση. Παρ’ όλα αυτά δεν διανοήθηκα να βρίσω κανέναν από αυτούς, αλλά ούτε κανένας δεν φάνηκε σε όλη την διάρκεια της συζήτησης να έχει τέτοια διάθεση προς εμένα, αντίθετα έτυχα μάλλον θετικής αντιμετώπισης. Ο λόγος είναι απλός : όταν πραγματικά σέβεσαι την διαφορετικότητα του άλλου και ο άλλος θα σεβαστεί την δικιά σου. Πιστεύω ότι τελικά η αλήθεια δεν είναι ιδιοκτησία κανενός αλλά κάτι έξω από εμάς που προσπαθούμε να το φτάσουμε με συνεργασία, και όχι κάτι μέσα μας, κρυφό καμάρι που το δίνουμε με αντάλλαγμα το θαυμασμό των αδαών ! Αν τελικά η αλήθεια αρχίζει να διαφαίνεται διαφορετική από αυτό που είχαμε κατά νου, αυτό δεν είναι φυσιολογικό να μας ενοχλεί, εκτός και αν είχαμε προεξοφλήσει από πριν την αποκλειστικότητα της κατοχής της !
Είναι βέβαια δικαίωμα του καθ’ ενός να βγάζει τα απωθημένα του όπου και όταν μπορεί, αλλά αφού βλέπεις ότι όλοι σε χλευάζουν γιατί δεν βρίσκεις κανένα άλλο topic με κανένα πιο απλό θέμα να παίξεις το δάσκαλο ; πιο κάτω έχει αυτό με το χόρτο που σίγουρα εσένα θα σου χρησιμέψει περισσότερο για εκτόνωση από ότι νομίζεις εσύ για τους άλλους…
Αυτά προς το παρόν… αν δεν μας κάνεις την χάρη να μας αγνοήσεις επιδεικτικότατα όπως περιφρονητικά δηλώνεις, γράψε καμιά κακία ακόμη να βγάλεις κανένα απωθημένο, αλλά μετά πήγαινε παρακάτω να παίξεις…
Πελασγός
(=|=)

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΙΤΑΝΙ (1500-1270Π.Χ.) JUNK ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΙΝΔΟ-ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ. ΟΙ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΒΕΔΙΚΗ ΕΠΟΧΗ. ΟΙ ΧΙΤΙΤΕΣ ΛΑΤΡΕΥΑΝΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΧΙΤΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΙΝΔΟ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.
ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ, Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΑΪ!
Υ.Γ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ JUNK ΝΑ ΧΑΛΙΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ... ΑΛΛΟΥΣ. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ.
Υ.Γ.2 ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ;
I am no human now
because I choose to know..
quote:
Junk… Σε γενικές γραμμές τις ενδείξεις που απαριθμείς ως γεγονότα, θα μπορούσαμε και να τις θεωρήσουμε ως γενόμενα για μια υπόθεση εργασίας.
Τις απαριθμώ ως γεγονότα γιατί είναι γεγονότα, δηλαδή πράγματα που συνέβησαν εξακριβωμένα. Το τι μας δείχνουν και τι συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν είναι φυσικά θέμα κρίσης.
quote:
Το ότι υπάρχουν οι πρώτες γνωστές σε εμάς ενδείξεις για εμφάνιση της ΙΕ γλώσσας σε κάποιον τόπο το 1800 π. Χ., δεν σημαίνει ότι τότε ή ότι εκεί γεννήθηκε η πρώτο ΙΕ φυλή, αυτό δεν είναι λογικό. Είναι κραυγαλέα παράλογο.
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Διάβασε πολύ προσεκτικά αυτά που έχω γράψει και θα δεις ότι είπα "τότε εμφανίστηκαν στο προσκήνιο της ιστορίας". ΦΥΣΙΚΑ και μπορεί να υπήρχαν 5000 χρόνια πριν και μόνο τα τελευταία 100 να ανακάλυψαν το άρμα και να άρχισαν τις εκδρομές και θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αν καταλαβαίνεις τόσο άλλα για άλλα από αυτά που γράφω δεν πας καθόλου καλά.
quote:
Η επανάσταση του ΙΕ άρματος στη συνέχεια δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τις υπόνοιες που το φέρουν να αποδεικνύει κάτι, κυρίως ότι είναι στοιχείο ανώτερης πολεμικής τεχνικής, ή δείγμα πολιτισμού, !!. Το κυριότερο όμως είναι πως υπονοείται και κοινή προέλευση !! (όχι μόνο από σένα βέβαια, δεν είναι δική σου επινόηση! ), ενώ υποσυνείδητα παραπέμπει σε μια περίπου ακτινωτή εξάπλωση αυτού του στοιχείου !!
Η ακτινωτή εξάπλωση προκύπτει από τα ιστορικά δεδομένα, όχι ως υπόνοια. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να βγάζουμε φλύκταινες όταν το ακούμε.
quote:
Είναι νομίζω κατανοητό, πως αρκεί μια ματιά από μακριά σε ένα άρμα, για να αντιγραφεί, και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι και μόνο η λεκτική περιγραφή από στόμα σε στόμα και η απλή αναφορά στη χρήση του, ή η καλλιτεχνική του απεικόνιση σε αγγεία και εικόνες που μπορούν άνετα να ταξιδέψουν σε μακρινούς τόπους με πλοία, θα ήταν αρκετή για οποιονδήποτε νοήμονα λαό να το αντιγράψει.
Περίεργο τότε που για 500 χρόνια όλη η περιοχή εισήγαγε άρματα και πολεμιστές από την Αρμενία, όπως βεβαιώνουν τα ιστορικά τεκμήρια και μια απλή ανάλυση (του τύπου: από τι δέντρο είναι αυτό το ξύλο) των ευρημάτων. Περίεργο που οι Αιγύπτιοι και οι Μεσοποτάμιοι χρειάστηκαν 500 χρόνια για να φτιάξουν δικά τους άρματα τόσο ελαφριά όσο των Χετταίων. Περίεργο που οι Χετταίοι είχαν γράψει ολόκληρο βιβλίο με οδηγίες για την ανατροφή των αλόγων και το φύλαγαν σαν ιερό κειμήλιο.
Περίεργο που η κάστες των αρματοποιών και των εκπαιδευτών αλόγων είχε τόσο μεγάλο κύρος στη Hatti, στην Αίγυπτο και στην Πύλο. Περίεργο που οι Urman Manda (ο λαός των πολεμιστών με τα άρματα) ήταν περιζήτητοι ως μισθοφόροι και επίφοβοι ως εχθροί σε όλη τη Μεσοποταμία.
Όλα αυτά είναι πολύ περίεργα αν αγνοήσουμε ότι συνέβησαν στην ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ, όπου μια "τεχνολογία" όπως αυτή του δίτροχου άρματος με όσα αυτό συνεπάγεται, π.χ. εκπαίδευση αλόγων, οδηγών, πολεμιστών, ανταλλακτικά, συγκεκριμένα ελαφριά και ανθεκτικά ξύλα) ήταν ΠΟΛΥ πιο επαναστατική για τότε απ' ό,τι ο βενζινοκινητήρας τον 20ο αιώνα. Και επιπλέον πρέπει να αγνοήσουμε ότι ένα τέτοιο όπλο (για δοκίμασε -χωρίς πανοπλία, γιατί ο χαλκός είναι πολύ βαρύτερος και πιο μαλακός από το σίδηρο- να κάνεις καλά με το σπαθάκι σου 200 τοξότες πάνω σε άρματα σε ανοιχτή πεδιάδα) δεν το μαθαίνεις από περιγραφές σε βάζα, το μαθαίνεις γιατί έχει έρθει στην αυλή σου και 5 λεπτά μετά σε έχει κατακτήσει.
Αλλά ξέχασα, εσύ δέχεσαι ότι την ίδια πάνω-κάτω εποχή υπήρχε ένα ιπτάμενο ρομπότ που φύλαγε την Κρήτη(!), οπότε πράγματι, με αυτό το δεδομένο το άρμα δεν ήταν δα και κάτι το συνταρακτικό.
quote:
Δεν είναι δα κανένας κινητήρας εσωτερικής καύσεως για να χρειάζεται λεπτομερή σχέδια κατασκευής για να αντιγραφεί !
Δες και παραπάνω. Και επιπλέον αν μπορείς πες σε έναν σημερινό ξυλουργό (με τα καλύτερα εργαλεία) να σου φτιάξει αν μπορεί -μόνο από ξύλο- ένα άρμα σαν αυτά της εποχής του χαλκού, αρκετά ανθεκτικό για σηκώνει δύο άντρες με ταχύτητα 40 χλμ/ώρα σε ανώμαλο έδαφος και συνάμα αρκετά ελαφρύ ώστε ένας άνδρας να μπορεί να το κουβαλήσει στην πλάτη του. Και δώστου και για δεδομένο ένα αγγείο. Στοίχημα όσο θες ότι θα του πάρει τουλάχιστον 10 απόπειρες να το πετύχει.
quote:
Συμπέρασμα : η διαφαινόμενη εξάπλωση του άρματος δεν πρέπει να ταυτίζεται τοπικά και χρονικά με την εξάπλωση των ΙΕ υποφυλών, χωρίς διασταύρωση με άλλα στοιχεία, Είναι απλοϊκό και χονδροειδές.
Δηλαδή η εμφάνιση των ΙΕ ονομάτων και των καταλήψεων από ΙΕ ταυτόχρονα με την εξάπλωση του άρματος δεν είναι "άλλα στοιχεία";
Μάλλον δεν κατάλαβες τι συμβαίνει: όντως ταύτίζεται χρονικά και τοπικά η εξάπλωση των ΙΕ υποφυλών (τουλάχιστον στην Εγγύς Ανατολή και στην Ινδία) με την εξάπλωση της χρήσης του πολεμικού άρματος. Το αν αυτό θα θεωρηθεί και εξήγηση της ΟΛΗΣ εξάπλωσης ΟΛΩΝ των ΙΕ γλωσσών είναι θέμα κρίσης, αλλά σε καμία περίπτωση η ταύτιση δεν είναι προϊόν συλλογισμών. Η ταύτιση για το συγκεκριμένο χώρο και τη συγκεκριμένη εποχή είναι απλό γεγονός.
quote:
Εκτός αυτού, δεν σημαίνει και τον προσδιορισμό της ηλικίας της φυλής που το εισήγαγε !. Μπορεί π.χ. οι ΙΕ να υπήρχαν επί 5.000 χρόνια και να το χρησιμοποιούσαν μόνο ως τετράτροχο για μεταφορά στις νομαδικές τους διαδρομές, και να ανακάλυψαν την δίτροχη ελαφριά του έκδοση για πολεμική χρήση τα τελευταία 100 !!
Όπως σου εξήγησα, δεν προσπάθησα να περιγράψω την προέλευση των ΙΕ, αλλά το πώς και γιατί εξαπλώθηκαν και πώς και γιατί κυριάρχησαν.
quote:
Ο κάθε λαός πάντως έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που χαράσσονται στη ψυχοσύνθεσή του και δεν αλλάζουν με πρόσκαιρες επεμβάσεις πολιτιστικών στοιχείων και προσθαφαιρέσεις λέξεων. Αυτά καθορίζουν την ταυτότητά του του η οποία επιζεί πέρα από θρησκείες και ονόματα, αλλά και από πολύ περισσότερες ταλαιπωρίες από αυτές που θέλεις επιλεκτικά να τονίσεις ώστε να περάσει η ιδέα ότι διαμόρφωσαν την ταυτότητα των Ελλήνων.
Δεν υπαινίχθηκα καν ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Αλλά ναι, η "ταυτότητα των Ελλήνων" όπως και η ταυτότητα του οποιουδήποτε δεν είναι κάτι το στατικό και αναλλοίωτο που μας ήρθε από το διάστημα και φυλάσσεται με θρησκευτική προσήλωση. Τι βλακείες είναι αυτές; Είναι ΟΛΟΙΔΙΟΙ οι Έλληνες μετά από 400 χρόνια Τουρκίας; Είναι ολόιδιοι πριν και μετά το Χριστιανισμό; Είναι ολόιδιοι πριν τους Περσικούς πολέμους και μετά;
ΠΟΙΑ είναι αυτά τα αναλλοίωτα στοιχεία που είσαι τόσο σίγουρος ότι προϋπήρχαν των Μυκηναίων; Και ΓΙΑΤΙ είσαι τόσο σίγουρος; Ποια ευρήματα μας λένε για την ψυχοσύνθεση των κατοίκων του Ελλαδικού χώρου πριν 4000 χρόνια; Το ξέρεις ότι στη Γραμμική Α΄ η λέξη για το σύνολο είναι ku-ro; Σου φαίνονται αυτό πολύ ελληνικό; Μπορείς να καταλάβεις έστω και μία λέξη από την επιγραφή της Λήμνου που παρέθεσα πριν 3-4 σελίδες;
Το ξέρεις ότι στη Γραμμική Β΄ η λέξη για τον "ιερέα" είναι i-je-re-u (χωρίς "ς" στο τέλος -ΚΑΝΕΝΑ αρσενικό δεν είχε κατάληξη ς- και με το u να προφέρεται "ου", δηλαδή "ιγιερέου"); Σου φαίνεται αυτό πολύ αμετάβλητο σήμερα; Τη Μυκηναϊκή εποχή έθαβαν σε θολωτούς τάφους, την αρχαία έκαιγαν τους νεκρούς, σήμερα τους κάνουμε χριστιανική κηδεία και τους θάβουμε σε φέρετρα. Τα πράγματα ΕΧΟΥΝ αλλάξει πολύ.
quote:
Θα μπορούσα να σου αναλύσω κι άλλα από τα συμπεράσματα που βγάζεις με βιασύνη, αλλα για τους λόγους που σου περιγράφω πιο κάτω, δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να το κάνω..
Άμα η ανάλυσή σου είναι του επιπέδου που επιδεικνύεις στα υπόλοιπα επιχειρήματα, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!
quote:
Πρώτα απ’ ‘όλα μου ήταν λυπηρό να βλέπω τον χυδαίο τρόπο που αντιμετώπισες την εξαιρετικά ευγενική και προσεκτική τοποθέτηση του φίλου Πασχάλη.
Σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες, με αποκάλεσε ημιμαθή, υπονόησε ότι θέλω να βγάλω τους Έλληνες... Εβραίους (έχοντας καταλάβει άλλα για άλλα) και επιπλέον η "προσεκτική" του τοποθέτηση είχε τόσο πολλά λάθη που πραγματικά απορώ γιατί ασχολήθηκα μαζί της. Τα ξαναλέω:
1) Το να δεχθούμε ότι όλες οι ονομασίες που παρέθεσε είναι ομόρριζες βάσει των συμφώνων ισοδυναμεί με το να δεχθούμε ότι πρόκειται για λέξεις σημιτικής γλώσσας, κάτι που λογικά είναι άλμα στο κενό αλλά θα μπορούσα να το δεχθώ ως υπόθεση εργασίας από κάποιον που προσπαθεί να αποδείξει μια κοινή σημιτική ρίζα.
2) Οι ονομασίες δεν είναι καν ταυτόχρονες ιστορικά, καλύπτοντας ένα φάσμα 2000 χρόνων.
3) Οι ονομασίες είναι αυτές που έδιναν οι Έλληνες στους λαούς, όχι οι λαοί στον εαυτό τους.
4) Δύο από τις ονομασίες αναφέρονται στο ίδιο πράγμα, μια τρίτη (Φαρισαίοι) δεν αναφέρεται καν σε λαό.
5) Ακόμα και σήμερα βρείτε μου ΔΥΟ λαούς, έστω και κραυγαλέα συγγενικούς ή ομοεθνείς (π.χ. Αυστριακοί - Γερμανοί, Έλληνες - Κύπριοι) που να έχουν το ίδιο όνομα, τουλάχιστον για τους τρίτους.
6) Δεν παίρνουμε έτσι ομάδες φθόγγων αέρα πατέρα να πούμε ότι αφού το ΠΛΣ μοιάζει με το ΦΛΣ πρόκειται για συγγενικές λέξεις. Πρέπει οι ομοιότητες να είναι δομικές. Όταν ο συγκριτικός γλωσσολόγος λέει ότι το ten(en) είναι συγγενικό με το zehn(de), το κάνει γιατί ο μετασχηματισμός t<->z ισχύει γενικότερα για τις αγγλικές-γερμανικές λέξεις (π.χ. twelve <-> zwelf). Πού είναι τα στοιχεία που επιτρέπουν το ΦΛΣ να απεικονιστεί στο ΠΛΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ, ώστε να τον πάρουμε ως δεδομένο και να αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσματα; Και γιατί αγνοούμε τα άλλα σύμφωνα (Τ και Γ); Έχουμε στοιχεία ότι σε αυτές τις γλώσσες το τελευταίο σύμφωνο δεν είναι μέρος της ρίζας και άρα μπορεί να αγνοηθεί;
(Παρεμπιπτόντως, κάπως έτσι -με μετασχηματισμούς και μορφήματα- είναι τα μαθηματικά της γλώσσας. Αλλά όποιος νομίζει ότι τα μαθηματικά περιορίζονται στο κεφάλαιο που τα πάει καλά και καταλαβαίνει τα πάντα, δηλαδή την αριθμητική της Α΄ δημοτικού φυσικά και θα "δει" σαν μαθηματικά τις απλές συμπτώσεις του αριθμοσοφισμού.)
7) Γιατί να πάρουμε Πελασγούς, Φελάχους(!) και Πέρσες (που ιστορικά, αρχαιολογικά και ΛΟΓΙΚΑ) δε συνδέονται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και να αγνοήσουμε τους Hatti, του Urman Manda, τους Ακκάδιους, τους Σουμέριους, τους Λυδούς, τους Φρύγες, τους Κάρες, τους Λέλεγες, τους Ετρούσκους, τους Ελαμίτες, τους Αιγύπτιους, τους Χαναανίτες που επίσης ζούσαν στην περιοχή την εποχή εκείνη;
8) Τι διάολο σχέση έχει η ύπαρξη κοινών μη-ΙΕ στοιχείων πριν τους ΙΕ, με την ύπαρξη κοινών ΙΕ στοιχείων μετά τους ΙΕ; Δεν προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα πρώτα, αλλά τα δεύτερα.
Και τα 8 σημεία είναι κεφαλαιώδη λογικά λάθη. Θα αρκούσε να είχε γίνει ένα από αυτά για να είναι λανθασμένα τα όποια συμπεράσματα. Και όταν το επισήμανα αυτό (χωρίς καμία εχθρική διάθεση) έλαβα ως "προσεκτική και εξαιρετικά ευγενική" (κατ' εσένα) απάντηση χαρακτηρισμούς για ημιμάθεια και κατηγορίες ότι προσπαθώ να βγάλω τον Ιάσονα εβραίο! Δηλαδή παρ' τ' αυγό και κούρευτο! Και όλα αυτά από τον Πασχάλη που δεν είχε δώσει κανένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας στα γραπτά του! Και βέβαια επειδή τα πήρα στο κρανίο για τις ύβρεις είμαι εγώ ο χυδαίος!
quote:
Μια θεωρία δεν μπορεί να υποστηριχθεί με την δεξιοτεχνία στο βρίσιμο, ούτε με μαγκιές και φανατισμό !
Λυπάμαι που τις μαγκιές και το φανατισμό τις βλέπεις μόνο στα δικά μου γραφόμενα και όχι στα γαβγίσματα του dimsot, η στο να αποδίδονται τα επιχειρήματά μου σε "αυτούς" που με βοηθάνε στο copy&paste. Επίσης λυπάμαι που επιμένεις να αγνοείς τα επιχειρήματά μου και να εστιάζεις στην επιφάνεια. Για εμένα η αξία των λόγων δεν είναι θέμα επιφάνειας. Αν μου λες σωστά πράγματα δε θα εξετάσω τη γλώσσα που χρησιμοποιείς. Ούτε -όπως διαπίστωσες- το επιτηδευμένο, διανθισμένο με "κοινά" αποδεκτά ανάμεσα στους αμαθείς στερεότυπα και ψευτοευγενικό ύφος σου σου χάρισε καμία απαλλαγή από το γεγονός ότι λες βλακείες. Αυτή η τυπολατρεία που επιδυκνύεις εσύ και οι αντιπολιτευόμενοι είναι απλά αντιπαραγωγική και επιπλέον είναι ξεκάθαρο δείγμα του επιφανειακού και μονοδιάστατου τρόπου που σκέφτεστε.
quote:
Ο τρόπος που αναμιγνύεις τα επιστημονικοφανή, λογικοφανή συμπεράσματα σου με βωμολοχίες ύβρεις και χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου, δείχνουν μόνο τις καταβολές σου, όπως άλλωστε και το όνομα με το οποίο αυτοπροσδιορίζεσαι, και βεβαιώνουν ότι η κυκλοθυμική σου παλινδρόμηση μεταξύ χυδαίου και σοβαρού, δεν μπορεί να μας προσφέρει πλέον κανένα αξιόπιστο συμπέρασμα. Βλέπεις είναι αυτοαναιρούμενο το να ασχολείσαι με έναν υψηλού επιπέδου πολιτισμό και ταυτόχρονα να τον εξετάζεις με βωμολοχίες.
Χμμ, γιατί άραγε; Α, το βρήκα! Επειδή το λες εσύ. Άρα είναι και αλήθεια. Πώς τα πάω στο "σεβασμό της διαφορετικότητας";
quote:
Είναι βέβαια αρκετά διασκεδαστικό να βλέπω το πώς πασχίζεις να αποδείξεις τα φτωχά συμπεράσματα και τα ατυχή παραδείγματα σου με μεθοδολογία compiler, αλλά ταυτόχρονα βλέπω ότι είναι απελπιστικά γραμμικά και επίπεδα όσο και η επίπεδη οθόνη του επίπεδου υπολογιστικού κόσμου σου, και έτσι αποβαίνει τελικά βαρετό.
Να πας τότε να διαβάσεις Μανιά που τον βρίσκεις πολύ συναρπαστικό. Και τα χαιρετίσματά μου στο ιπτάμενο ρομπότ που φύλαγε την Κρήτη. Πού την είδες τη μεθοδολογία compiler (και αν έχεις την παραμικρή ιδέα τι ακριβώς σημαίνει αυτό που λες) θα ήθελα πολύ να ήξερα!
quote:
Η έννοια του βάθους δεν έχει περισσότερο νόημα για σένα από ότι η οπτική απάτη του βάθους που επιτυγχάνεται με γραμμικούς υπολογισμούς του 0 και του 1 μεσα από ένα πρόγραμμα, και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο υπολογισμού προσπαθείς να υποκαταστήσεις την σκέψη.
Μόνο και μόνο επειδή ξέρω από υπολογιστές ανατριχιάζω με το ότι έχει τολμήσει να βάλεις όλη αυτήν την ορολογία στην ίδια πρόταση, σχηματίζοντας (στο μυαλό σου) την έννοια ενός ακόμα ηλιθίου στερεοτύπου για ένα πράγμα όπου ξεκάθαρα οι γνώσεις σου είναι τραγικά περιορισμένες.
quote:
Οι θέσεις σου αν έχεις καταλάβει, είναι πιο κοντά στις δικές μου απ΄ότι των συζητητών που αρνούνται οποιαδήποτε γλωσσολογική σχέση.
Οι θέσεις μας στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο κοντά γιατί ούτε εγώ δέχομαι ιδιαίτερα "βαριά" επίδραση των ΙΕ στους λαούς που κατέκτησαν. Απλώς εσύ ξεκινάς με σταθερές (όπως αυτή του "αιώνιου ελληνικού έθνους") που εγώ αρνούμαι κατηγορηματικά να δεχθώ χωρίς στοιχεία, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν χίλια δυο στοιχεία για το αντίθετο. Και κατά τη γνώμη μου οι συζητητές που αρνούνται τη γλωσσολογική σχέση είναι τουλάχιστον αυτιστικοί, εκτός αν δεχθούμε την πιο απλή ερμηνεία ότι ο αρρωστημένος "πατριωτισμός" τους τους κάνει να μην πιστεύουν στα ίδια τους τα μάτια.
quote:
Παρ’ όλα αυτά δεν διανοήθηκα να βρίσω κανέναν από αυτούς, αλλά ούτε κανένας δεν φάνηκε σε όλη την διάρκεια της συζήτησης να έχει τέτοια διάθεση προς εμένα, αντίθετα έτυχα μάλλον θετικής αντιμετώπισης. Ο λόγος είναι απλός : όταν πραγματικά σέβεσαι την διαφορετικότητα του άλλου και ο άλλος θα σεβαστεί την δικιά σου.
Υπερβολές και ευσεβείς πόθοι. Αν θες τη γνώμη μου, βοήθησε λιγάκι και που όλοι δέχεστε ότι το ελληνικό έθνος υπήρχε αυτούσιο στο διηνεκές και επιπλέον είναι ό,τι ανώτερο έχει συμβεί στο δύσμοιρο αυτόν πλανήτη, και επιπλέον ρατσιστικότατα και ηλιθιοδέστατα αποδίδετε στη φυλετική σύνθεση πολιτισμικά χαρίσματα (και ελαττώματα όπως η διχόνοια), άσε που όλοι σας έχετε μια περίεργη εύνοια απέναντι σε επιχειρήματα του τύπου "μα θυμόμαστε τρεις κατακλυσμούς και η γλώσσα μας είναι η ανώτατη του πλανήτη, πώς γίνεται να είμαστε νέο έθνος;"
Διαφορετικότητα my ass. Τα ίδια ακριβώς είστε.
quote:
Πιστεύω ότι τελικά η αλήθεια δεν είναι ιδιοκτησία κανενός αλλά κάτι έξω από εμάς που προσπαθούμε να το φτάσουμε με συνεργασία, και όχι κάτι μέσα μας, κρυφό καμάρι που το δίνουμε με αντάλλαγμα το θαυμασμό των αδαών ! Αν τελικά η αλήθεια αρχίζει να διαφαίνεται διαφορετική από αυτό που είχαμε κατά νου, αυτό δεν είναι φυσιολογικό να μας ενοχλεί, εκτός και αν είχαμε προεξοφλήσει από πριν την αποκλειστικότητα της κατοχής της !
Αυτό να το πεις στο CyLight και στην εαυτάρα σου. Δεν νομίζω να το παρατήρησες, αφού σε γενικές γραμμές περνάς ντούκου ό,τι ουσιαστικό λέω και κολλάς στο ότι θυμώνω με τους ηλίθιους που με αποκαλούν εβραιομασώνο (αφού τα αντεπιχειρήματά μου θίγουν και εσένα ως μέλος της αυτής συνωμοταξίας), αλλά η άποψη που εξέθεσα είναι ριζικά διαφορετική από αυτήν που είχα πριν 20 μέρες. Άλλοι είναι οι κολλημένοι.
quote:
Είναι βέβαια δικαίωμα του καθ’ ενός να βγάζει τα απωθημένα του όπου και όταν μπορεί, αλλά αφού βλέπεις ότι όλοι σε χλευάζουν γιατί δεν βρίσκεις κανένα άλλο topic με κανένα πιο απλό θέμα να παίξεις το δάσκαλο ; πιο κάτω έχει αυτό με το χόρτο που σίγουρα εσένα θα σου χρησιμέψει περισσότερο για εκτόνωση από ότι νομίζεις εσύ για τους άλλους…
ΟΚ, εγώ πάντως επιμένω ότι ο dimsot το έχει απελπιστικά ανάγκη αλλιώς θα αρχίσει να δαγκώνει και όσο για σένα, η συμβουλή μου είναι (αναλόγως αν έχεις κάνει ή όχι):
α) μην το δοκιμάσεις, δεν έχουμε όλοι αρκετούς νευρώνες για πέταμα
β) κόφτο, σε χαλάει!
Συνοψίζοντας:
PLONK!
χαχα εισαι αστειος τοσο εσυ οσο και οι παπαριες που θες να μας κανεις να πιστεψουμε
Να σε ρωτησω ρε κατι ευθεως εισαι ρε εβραιος ναι η οχι ?
αμα θεωρεις τον εαυτο σου ανδρα πες μας ..... οχι τιποτα αλλο ετσι για να πεσουν οι μασκες αντε για να δουμε τι σε τρωει μεσα σου

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT
–όποιοι και να είναι αυτοί- Ο δικός μου λαός δεν χρειάζεται αποδείξεις για να συνδέσει την ύπαρξή του με το παρελθόν του ούτε υποστηρικτές που θα επιβεβαιώσουν την άρρηκτη συνέχεια του με τους προγόνους του.
Ο δικός μου λαός σέβεται τον συνομιλητή του, και δεν χρησιμοποιεί τον σεβασμό από αδυναμία, ούτε τον θεωρεί τυπικότητα, αντίθετα τον ταυτίζει
με την ευγένεια πράγμα που σου λείπει παντελώς και είναι δυστυχώς για σένα πολύ αργά για να το μάθεις.
Πελασγός
(=|=)
Ακόμη κι αυτό για μένα καλό είναι, πριν κάμποσο καιρό δεν θα αναγνώριζα ούτε αυτό!
quote:
Τι εστί Dreadful Shadows;
Αυτήν την στιγμή διαπράττεις διπλό έγκλημα!!!
Και δεν θυμάσαι την παρουσίαση που είχα κάνει στο 2ο μέρος του θέματος και δεν έχεις ψάξει ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα gothic συγκροτήματα της δεκαετίας του '90! ![]()
Σοβαρά τώρα, είναι ένα πολύ αξιόλογο συγκρότημα με ανδρικά φωνητικά το οποίο δυστυχώς διαλύθηκε το 1999 για να "μετενσαρκωθεί" από 2 μέλη του στους Zeraphine.
Θα πρότεινα σε όποιον δεν τους έχει ψάξει να το κάνει όσο το συντομότερο γίνεται! ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
¶σχετο, αν σε ενδιαφέρει το configuration που έχω εγώ στην πεταλιέρα μου για metal.Distortion (Hard 65/+15/80) + Delay (Normal 200/70/45) + Chorus (20/45/100) + Delay (Room/85/70).
Ακούγεται κάπως σαν Van Halen αλλά παίζει ρόλο και αν έχεις humbucker
ή single coil.
το πιστεύεις ρε φίλε ότι ακόμα δεν έχω αξιωθεί να ψαχτώ για πεταλιέρα; εν έχω και κίνητρο δηλαδή πέρα απ'το να ακούω καλά τον εαυτό μου. υποθέτω πως θα το ψάξω όταν θα έχω κάτι να ηχογραφήσω. μέχρι τότε χρησιμοποιώ τα εφφέ της καμπίνας του ενισχυτή μου, κι αυτά για πλάκα δηλαδή. ταυτόχρον αφτιάχνω μερικά χειροποίητα με ένα φίλο. άμα ενδιαφέρεσαι να σου στείλω ένα λινκ, για να νιώσεις κι εσύ τη χαρά της δημιουργίας και του πονοκεφάλου! by the way, έχω δύο hums και ένα single αλλά μάλλον δεν επιδιώκω ήχο van halen, χεχε!
quote:
Ειδικά η Alyssa Milano ήταν μέσα στην καρδιά μου!
φαντάζομαι ότι το embrace of the vampire θα είναι στο τοπ τεν σου,ε; για την ερμηνεία του martin kemp βέβαια. αν δεν την έχεις τσεκάρει πες μου να σου στείλω μέιλ με τις καλύτερες [σκηνοθετικά πάντα] σκηνές, γιατί εδώ μας διαβάζουν και κυρίαι!
quote:
Γιατί λοιπόν δεν θέλεις σχόλια;
εννοάω σχόλια του στυλ "ακούς εσύ summoning, που κράζεις τη μπλακ;"
βέβαια και το ότι τους ακούς κι εσύ, μου κάνει εντύπωση!
quote:
Ο crucifire είναι όλο ευχάριστες εκπλήξεις τώρα τελευταία. Μία με τους Smiths και τώρα με τους Summoning!
γκουχ γκουχ, ποιούς; δεν τους ξέρω τους κυρίους, εγώ είμαι βίκινγκ...
quote:
Οι παρακάτω φωτογραφίες αφιερωμένες εξαιρετικά!
για μια στιγμή νόμιζα ότι ήσουν εσύ στις φωτό! μετά είδα την [κλασσική] τελευταία!
quote:
Εχθές κάθισα να ακούσω το album που έγραψα ότι έχω αλλά για να είμαι ειλικρινής, κάπου προς τη μέση το άφησα...
βασικά, κάνε ένα μπραφ και κατέβασε το τελευταίο, oath bound. αν εξαιρέσεις κάποια [πρωτότυπα πάντως] μπρούταλ φωνητικά, και κάτι ψιλα από κιθάρες, ελάχιστα παραπέμπει σε μπλακ. το τρίτο τρακ ας πούμε, σε βάζει μέσα σε μια πομπή από ορκς, ούρουκ χάι, όλιφαντς, και νάζγουλ από πάνω! [nazguuuul flyyyyyyyyy]... τύμπανα, βούκινα, ιαχές... άλλο πράμα. αν θες άκου το... δυνατά!
quote:
Ακόμη κι αυτό για μένα καλό είναι, πριν κάμποσο καιρό δεν θα αναγνώριζα ούτε αυτό!
ούτε εγώ! πρόοδος κύριοι!
Χμ...ούτε την παρουσίαση θυμάμαι, ούτε τους έχω ξανακούσει για να πω την αλήθεια. Θα τους ψάξω εν καιρώ. Από ότι είδα στο ίντερνετ διαλυθήκανε το 2000, γιαυτό μάλλον δεν τους έχω ακούσει, αλλά τα cd τους μπορούν ακόμα να βρεθούν, με λίγη δυσκολία.
quote:
μέχρι τότε χρησιμοποιώ τα εφφέ της καμπίνας του ενισχυτή μου, κι αυτά για πλάκα δηλαδή. ταυτόχρον αφτιάχνω μερικά χειροποίητα με ένα φίλο.
Ο Blackmore των Deep Purple ήταν από τους λίγους κιθαρίστες που χρησιμοποιούσε την κιθάρα καρφί στον ενισχυτή. Γιαυτό και τον θαυμάζω. Τα χειροποίητα είναι καλή φάση. Στείλε μου το λινκ. Εγώ έχω μία digital boss σχετικά παλιά, αλλά το analog έχει άλλη χάρη, το προτιμώ.
quote:
βασικά, κάνε ένα μπραφ και κατέβασε το τελευταίο, oath bound.
Η θεματολογία των Summoning είναι από την Μέση-Γη του Τόλκιεν. Στο Oath Bound μάλιστα στο τρίτο κομμάτι, το Mirdautas Vras, οι στίχοι είναι γραμμένοι στην γλώσσα των Όρκ.
Τι άλλο να πω;
Στέκονται πολύ ψηλά!

quote:
Ο Blackmore των Deep Purple ήταν από τους λίγους κιθαρίστες που χρησιμοποιούσε την κιθάρα καρφί στον ενισχυτή. Γιαυτό και τον θαυμάζω.
βασικά, τότε ήταν τόσο απλός ο ήχος τους, που δε χρειαζόταν να δινουν τόση βάση στην ποιότητά του, όπως π.χ. μια ορχήστρα που ηχογραφεί δημοτικά. μπαλατζάρεις την ένταση του κάθε καναλιού, και καθάρισες. και ο μπλάκμουρ... ήταν ο μπλάκμουρ...
quote:
α χειροποίητα είναι καλή φάση. Στείλε μου το λινκ.
βασικά το έχω στον υπολογιστή του εργαστηρίου που έχουμε φτιάξει για τα ηλεκτρονικά μας, οπότε θα σου το στείλω το συντομότερο, από 'κει.
quote:
Εγώ έχω μία digital boss σχετικά παλιά, αλλά το analog έχει άλλη χάρη, το προτιμώ.
γενικα, βγάζει τον πιο ζεστό ήχο, του αιώνα σου! χεχε! τι διάολο ρε γαμώ το, όλοι boss έχουνε; για κατατόπισέ με λίγο ρε 'συ kircher.
α, και κάτι άσχετο. D_I, καθώς έψαχνα τους mortem έφαγα μια ακυρη φλασιά. μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο γκόθικ συγκρότημα του οπίου ο ήχος να θυμίζει πρόημους eternal tears of sorrow; [η αγαπημένη μου μπάντα για ένα φεγγάρι στο γυμνάσιο]
Βασικά να πούμε, που έλεγε και ο Ψάλτης, η boss είναι εγγύηση. Είναι εταιρία με όνομα στην πιάτσα και όλα τα effect της είναι πολύ καλά.
Η δική μου η πεταλιέρα είναι του 1997, τότε που ήμουνα και γω στις δόξες μου και κρατιέται μια χαρά. Είναι σχετικά εύκολη να την προγραμματίσεις και έχει όλες τις επιλογές από flanger, chorus, distortion, delay κ.α. μέχρι και wah-wah.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι digital και το analogue μου φαίνεται πιο natural στο distortion. Αυτό γιατί έχω ένα συγκεκριμένο ήχο στο μυαλό μου από τα μέσα του 70 μέχρι τα μέσα του 80 και δεν μπορώ να τον βγάλω όπως τον θέλω με το digital.
Η άλλη καλή μάρκα για πεταλιέρες και effects είναι η DigiTech αλλά εγώ προτιμώ την boss.
quote:
βασικά το έχω στον υπολογιστή του εργαστηρίου που έχουμε φτιάξει για τα ηλεκτρονικά μας, οπότε θα σου το στείλω το συντομότερο, από 'κει.
Ωραία, μην βιαστείς όμως, την Τρίτη φεύγω για Detroit αεροπορικώς και από κει θα περάσω Καναδά οπότε θα είμαι μακρυά από κομπιούτερ για μερικές μέρες.

Αν και το θέμα είναι λίγο τεχνικό, νομίζω ότι όλοι θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και πόσο σοβαρό είναι αυτό που συμβαίνει.
Διάλεξα ένα τυχαίο παράδειγμα. Το πρώτο waveform είναι από Blind Guardian-Time what is time (2000). Το δεύτερο είναι από το This will never end (2006) πάλι από τους Blind Guardian.

Link η φωτογραφία σε μεγένθυση εδώ (δείτε το οποσδήποτε):
http://img229.imageshack.us/img229/7171/blindguardianik1.jpg
Τι συνέβει σε 6 χρόνια;
Το πρώτο waveform (χωρίς overcompressing) διατηρεί όλα τα δυναμικά στοιχεία της μουσικής. Μπορεί κανείς να δει και να ακούσει τα peak και τα valley του ήχου, τις δυναμικές αυξομειώσεις δηλαδή. Για να το κάνω πιο απλά, είναι σαν αυτό το κείμενο που γράφω τώρα, βάζω θαυμαστικό για έμφαση! το πρώτο γράμμα κύριων ονομάτων είναι με κεφαλαίο (Αθήνα) και γενικά υπάρχει δυναμικότητα. Η μουσική αναπνέει.
Το δεύτερο waveform είναι overcompressed. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δυναμικά στοιχεία της μουσικής έχουν χαθεί. Η δυναμικότητες των οργάνων, της φωνής έχουν εξαφανιστεί.
Μοιάζει σαν αυτό το κείμενο.
ΤΟ ΟVERCOMPRESSING ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ MASTERING ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΚΡΟΑΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΟΑΤΗΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ
Πως ξεκίνησαν όλα αυτά; Από τις αμερικάνικες εταιρίες που ξεκίνησαν πόλεμο, ποιό από τα cd τους θα ακουστεί πιο δυνατά για να πουλήσει (Loudness War). Το πιο δυνατά έφερε το overcompressing, έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα τραγούδια ακούγονται στην ίδια ένταση στο ραδιώφωνο; Αυτό είναι γιατί κάθε ραδιοφωνικός σταθμός έχει κομπρέσσορα. Έχετε παρατηρήσει πως κάθε διαφήμηση ακούγεται δυνατά? Είναι γιατί έχουν γίνει compressed.
Αλλά όχι στην μουσική που ακούμε ρε γαμώτο.
Και τώρα ακολουθούν αυτήν την παράνοια σε όλο τον κόσμο. Αγοράζω underground μεταλ, που το ακούνε τρείς και μία και το βρίσκω overcompressed! WTF!
Προσοχή, εδώ δεν μιλάμε για mp3 που έχουν ήδη χάσει 90% της ηχητικής πληροφορίας, μιλάμε για τα cd που κυκλοφορούν.
Είναι κρίμα που κορυφαία μουσική όπως αυτή που βγαίνει τα τελευταία χρόνια καταστρέφεται με αυτόν τον τρόπο.
Τι μπορεί να κάνει ο ακροατής; ΤΙΠΟΤΑ! Αν και πιστέυω πως αν ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος ίσως κάποια πράγματα αλλάξουν.
Ευτυχώς υπάρχει ακόμα μια μειονότητα cd που δεν είναι overcompressed και είναι πραγματικά απόλαυση να τα ακούς.
Για παράδειγμα το τελευταίο των ICED EARTH δεν έχει overcompression και το mastering είναι καταπληκτικό.
Γι αυτό τους αγαπάω τους ICED EARTH. Ενάντια στο ρεύμα και την παράνοια!
Ελπίζω να σας ευαισθητοποίησα λίγο! ![]()

quote:
βασικά, κάνε ένα μπραφ και κατέβασε το τελευταίο, oath bound. αν εξαιρέσεις κάποια [πρωτότυπα πάντως] μπρούταλ φωνητικά, και κάτι ψιλα από κιθάρες, ελάχιστα παραπέμπει σε μπλακ. το τρίτο τρακ ας πούμε, σε βάζει μέσα σε μια πομπή από ορκς, ούρουκ χάι, όλιφαντς, και νάζγουλ από πάνω! [nazguuuul flyyyyyyyyy]... τύμπανα, βούκινα, ιαχές... άλλο πράμα. αν θες άκου το... δυνατά!
Το Oath bound, το βρήκα και το άκουσα εχθές το βράδυ ολόκληρο.
Βασικά άκουσα κι αυτό και το Minas morgul και μου άρεσαν περισσότερο από την πρώτη φορά.
Το cd που μου πρότεινες πάντως μου άρεσε περισσότερο ακριβώς επειδή δεν έχει έντονα black metal στοιχεία και παίζουν αρκετά μελωδικά μέρη.
Θα τους ψάξω περαιτέρω.
Το Mirdautas vras είναι απλά το κομμάτι που ξεχώρισα από το album και για αυτό το άκουσα 4 - 5 φορές μαζεμένες! ![]()
Ένιωθα ότι βρίσκομαι στη Μέση Γη και θα μου επιτεθεί κανένα Ορκ!
Οι στίχοι είναι όντως γραμμένοι στην γλώσσα των Ορκς και τα φωνητικά υποτίθεται πως ανήκουν στον Sauron.
Επειδή η ατμόσφαιρα που αποπνέει το τραγούδι και γενικά το συγκρότημα (Orks, Μέση Γη κλπ) μου αρέσει πάρα πολύ, έχετε να προτείνετε και κανένα άλλο συγκρότημα;
Με όσο το δυνατόν λιγότερα brutal φωνητικά... ![]()
quote:
α, και κάτι άσχετο. D_I, καθώς έψαχνα τους mortem έφαγα μια ακυρη φλασιά. μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο γκόθικ συγκρότημα του οπίου ο ήχος να θυμίζει πρόημους eternal tears of sorrow; [η αγαπημένη μου μπάντα για ένα φεγγάρι στο γυμνάσιο]
Αν σου πω ότι δεν άκουγα σχεδόν καθόλου Eternal Tears Of Sorrow τι θα πεις; ![]()
Οπότε δεν ξέρω τι μπορώ να σου προτείνω που να μοιάζει με τον ήχο τους - κι ειδικά των πρώτων χρόνων - γιατί δεν τους πολυθυμάμαι.
Θυμάμαι μόνο ότι για κάποιο λόγο δε μου κάθισαν ακουστικά καλά οπότε τους απέρριψα.
Θα ψάξω πάντως να βρω κάποια τραγούδια τους ώστε να ακούσω και να σου προτείνω.
Αν θες όμως, βρες κάποιο άλλο συγκρότημα να μου αναφέρεις.
quote:
Χμ...ούτε την παρουσίαση θυμάμαι, ούτε τους έχω ξανακούσει για να πω την αλήθεια. Θα τους ψάξω εν καιρώ. Από ότι είδα στο ίντερνετ διαλυθήκανε το 2000, γιαυτό μάλλον δεν τους έχω ακούσει, αλλά τα cd τους μπορούν ακόμα να βρεθούν, με λίγη δυσκολία.
Είναι πολύ σημαντικό συγκρότημα από τον χώρο της gothic σκηνής.
Διαλύθηκαν αμέσως μετά το τελευταίο τους album, το The cycle που βγήκε το 1999.
Αυτό σίγουρο.
Μπορεί όμως η διάλυση τους να έγινε το 2000 οπότε εγώ δεν θυμάμαι καλά.
Τα cds τους μπορούν να βρεθούν πολύ εύκολα, πίστεψε με...
Θα μιλήσουμε σχετικά! ![]()
Σχετικά με το θέμα του overcompressed, με την ανάλυση που έκανες κατάλαβα τι παίζει.
Το θέμα όμως είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ακροατές.
Πως μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την παράνοια;

πάντως πιστεύω ότι σιγά σιγά οι μπάντες [οι παλιές πρώτα και ήστερα οι φρέσκιες] θα αρχίσουν αν γυρίζουν πίσω, μέχρι να επινοηθεί το επόμενο μεγάλο breakthrough.
οι iced earth πάντως, έχουν το πρόβλημα ότι επειδή δεν κομπρεσάρουν κάποιοι ήχοι βγαίνουν υπερβολικοί [όπως π.χ. το σκάσιμο του snare drum που είχαν μια ζωή].
quote:
Το Mirdautas vras είναι απλά το κομμάτι που ξεχώρισα από το album και για αυτό το άκουσα 4 - 5 φορές μαζεμένες!
χεχε, τι σου λεγά;!
quote:
Αν σου πω ότι δεν άκουγα σχεδόν καθόλου Eternal Tears Of Sorrow τι θα πεις;
περίεργο, αλλά όχι απίθανο! θα επανέλθω στο θέμα και ίσως προλάβω να κάνω και καμιά παρουσίαση.
quote:
την Τρίτη φεύγω για Detroit αεροπορικώς
Detroit rock city! το 'χεις δει;! κοίτα μόνο μη σε βρούνε με καμιά σφαίρα σε κανά στενό ε;! αλλά εκεί έχουν το ρόμποκοπ...
quote:
από κει θα περάσω Καναδά
άντε ρε! καλώς να σε δεχτεί! άμα δεν πάει ο μωάμεθ στο βουνό, ε;
Σωστά! Κάθε όργανο κομπρεσάρεται ξεχωριστά. Η κιθάρα κομπρεσάρεται για να έχει όγκο.
Παράδειγμα: Λέει ένας φίλος μου εδώ για το τελευταίο των Iced Earth "δεν μ'αρέσει γιατί οι κιθάρες είναι πολύ thin." Ακριβώς. Έχει γίνει περιορισμένη χρήση του compressor στις κιθάρες. Old style. To ίδιο και στο Somewhere Far Beyond των Blind Guardian, άκουσε το και πρόσεξε τις κιθάρες, δεν έχουν όγκο.
Μετά τα φωνητικά κομπρεσάρονται υποχρεωτικά για να βγαίνουν πάνω από τα άλλα όργανα. Γενικά δεν υπάρχει metal ή rock ηχογράφηση χωρίς vocal compressor. Στα τύμπανα, είναι ζήτημα επιλογής. Με compressor μπορείς να δώσεις sustain γιατί στα τύμπανα ο ήχος έχει decay. Για παράδειγμα στο τελευταίο των Mayhem (Ordo Ad Chao) o Hellhammer χρησιμοποίησε equalizer μόνο χωρίς compressor. Αν το ακούσεις θα δεις ότι τα τύμπανα σκάνε και μετά ο ήχος εξαφανίζεται.
Αυτά όλα τα κάνει ο sound engineer o τύπος δηλαδή που κάνει την μίξη και μέχρι εδώ καλά, κανένα πρόβλημα. Μετά έρχεται ο τύπος που θα κάνει το τελικό mastering για το CD. Μπορεί να είναι και ο ίδιος δεν έχει σημασία.
Αυτό πολλές φορές θεωρείται δευτερεύον αλλά για μένα είναι το πιο σημαντικό step, γιατί ουσιαστικά είναι αυτό που ακούμε εγώ και συ που δεν είμαστε στο studio να ακούσουμε τα tapes.
Υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Για μένα το σωστό mastering πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό που βγάζει η τελευταία final mixed tape. To άλλο έχει να κάνει με το overcompressing που λέγαμε παραπάνω. Για να τα πούμε και λίγο πιο τεχνικά το CD έχει διαφορετικό audio level από το βινύλιο ας πούμε. Όταν το συνειδητοποιήσανε αυτό σκεφτήκανε να φτάσουνε στο maximum του CD audio limit και δημιουργήσανε ειδικούς compressing αλγορίθμους. Αυτό όμως οδηγεί σε hard clipping και ο ήχος όπως τον περιγράφουν πολλοί audio specialist ως "dog****".
Όλοι οι ηχολήπτες ξέρουνε ότι το compressing που μπαίνει στο mastering έχει καταστροφικές συνέπειες στον ήχο. Αφού δεν χρειάζεται να το ακούσει κανείς, το βλέπεις στο waveform. Μια τετράγωνη μάζα είναι.
Γιατί το κάνουνε λοιπόν. Γιατί έτσι θέλουνε οι εταιρίες. Από προσωπικές εμπειρίες, έχω δει τύπο εταιρίας να φέρνει cd άλλης εταιρίας και να λέει στον engineer θέλω να ακούγεται πιο δυνατά από το αντίπαλο cd. Μα λέει ο ηχολήπτης θα έχει clipping και distortion. Δεν με ενδιαφέρει, λέει ο τύπος εγώ σε πληρώνω θα κάνεις ότι σου λέω. Ούτως ή άλλως οι τύποι που ακούνε μέταλ, λέει, είναι μισό-κουφοι βγάλτο δυνατά έξω.
Τελευταίο. Αν ποτέ ακούσετε το cd των Red Hot Chilly Peppers - Californication θα δείτε τι θα πει distortion και clipping. Όταν αγόρασα το cd το πήγα πίσω γιατί νόμιζα ότι ήταν χαλασμένο. Μου λέει ο δισκάς, έτσι είναι όλα "welcome to the new world".
Δυστυχώς το ταξίδι μου αναβλήθηκε, οπότε εδώ θα με έχετε να σας ρίχνω κατεβατά σαν παλιόγερος που είμαι!

quote:
χεχε, τι σου λεγά;!
Να μου πεις κανένα album/συγκρότημα γενικότερα ανάλογου στυλ... ![]()
Εάν θέλεις να κάνεις πάντως καμία παρουσίαση για τους Eternal Tears Of Sorrow, ελεύθερα!
quote:
Δυστυχώς το ταξίδι μου αναβλήθηκε, οπότε εδώ θα με έχετε να σας ρίχνω κατεβατά σαν παλιόγερος που είμαι!
Φίλε, μην ανησυχείς!
Κι εγώ εδώ μαζί σου θα ρίχνω κατεβατά! ![]()
Να δω πότε επιτέλους θα μας έρθεις κατά Ελλάδα μεριά να σε δούμε κι εμείς... ![]()