ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

AION31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AIONΜέλος
24/09/2003, 17:10:55
ναι ακριβώς...
Η Ελευθερία είναι κατάσταση θεική.
Η απόλυτη ελευθερία έρχεται όταν έρθει και η ταύτιση με τον θεό.
Ο Θεός είναι ανενδεής. Δε ζητάει τίποτα, δεν εγκλωβίζεται απο τίποτα, δεν επιθυμεί τίποτα. Απλά υπάρχει, απλά αγαπά...
Ο γήινος άνθρωπος κατα την εσωτερική παράδοση ήταν Θεός. Βίωσε την πτώση και διασπάστηκε... πέρασε και περνά απο τη λήθη αλλά μέσα και έξω τα πάντα τον καλούν να επιστρέψει στην πηγή.
Και θα επιστρέψει (βλ.συστολή-διαστολή των συμπάντων)
Το νιώθει αλλά δεν μπορεί να το εξηγήσει, Νιώθει τον προορισμό του αλλά δεν μπορεί να συντονιστεί γιατι ο πλανήτης αυτός έχει πολύ μεγάλο μαγνητισμό...
Και τι κάνει τότε ?
Ψάχνει για υποκαταστάτα , για πράξεις και ιδέες ηδονής... και δεσμεύεται...και αρχίζει και εξαρτάται.
Θα μάθει όμως... όλοι θα μάθουμε, τουλάχιστον να ατενίζουμε την ελευθερία.

25/09/2003, 02:23:04
quote:
Ψάχνει για υποκαταστάτα , για πράξεις και ιδέες ηδονής... και δεσμεύεται...και αρχίζει και εξαρτάται.
Θα μάθει όμως... όλοι θα μάθουμε, τουλάχιστον να ατενίζουμε την ελευθερία.

Απο τη στιγμή που η ανωτερη ενεργειακά-ψυχή, κατείλθε και εγκλωβίστηκε σε ένα διαφορετικής ενεργειακής κατάστασης όχημα (σώμα) λέμε κοινά οτι "βρωμίστηκε".
Απο εκεί και έπειτα αυτό το *χαμηλής ενεργειακής σημαντικότητας σύνολο (σώμα-πνεύμα-ψυχή), είναι επιρρεπές σε αδυναμίες και υλικές δεσμεύσεις, διότι το 1/3 αυτού (σώμα) ανήκει στο γήινο και υλικό, οπότε η ολότητα άτομο εξαρτάται και επηρεάζεται ΚΑΙ απο τις γήινες ιδιότητες και ιδιαιτερότητες του σώματος.

*χαμηλής ενεργειακής σημαντικότητας σε σχέση με τις ανώτερες ιδιότητες της ψυχής.

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

elpidaΜέλος
25/09/2003, 11:53:04
quote:
Η Ελευθερία είναι κατάσταση θεϊκή.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ΑΙΟΝ.

Τα δύο συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης σώμα και ψυχή βρίσκονται σε άμεση και ενεργή αλληλεπίδραση.

Για τη βελτίωση του χαρακτήρα του ανθρώπου δεν αρκεί μόνο η μεταβολή των εξωτερικών συνθηκών της κοινωνικής ζωής αλλά και η εσωτερική καλλιέργεια. Κανένα ανθρωπιστικό κοινωνικό σύστημα δεν μπορεί να μεταμορφώσει την ψυχή.

Η καλλιέργεια της ψυχής έχει στόχο την ανάταση, την πνευματική ελευθερία, την απαλλαγή του ανθρώπου από τον ορθολογισμό τα δόγματα, ελευθερία από το εγώ, τη λογική, τον τόπο και το χρόνο, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε πραγματικότητα.

Η μυστηριακή σχέση και επικοινωνία του ανθρώπου με το Θεό γαληνεύει τον εσωτερικό του κόσμο, καταστέλλει τα πάθη του, τον ελευθερώνει και τον ανυψώνει σε υψηλότερα επίπεδα ζωής.

loukoulosΝέο Μέλος
25/09/2003, 16:46:59

H ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΟΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.............................................

TravellerΜέλος
25/09/2003, 17:06:05

loukoule,

ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ.

ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ WEBSITE ?

TRAVELLER
THE INTERROGATOR

Edited by - Traveller on 25/09/2003 17:06:50

loukoulosΝέο Μέλος
25/09/2003, 17:23:38
quote:

[quote]Η Ελευθερία είναι κατάσταση θεϊκή.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ΑΙΟΝ.

Τα δύο συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης σώμα και ψυχή βρίσκονται σε άμεση και ενεργή αλληλεπίδραση.

Για τη βελτίωση του χαρακτήρα του ανθρώπου δεν αρκεί μόνο η μεταβολή των εξωτερικών συνθηκών της κοινωνικής ζωής αλλά και η εσωτερική καλλιέργεια. Κανένα ανθρωπιστικό κοινωνικό σύστημα δεν μπορεί να μεταμορφώσει την ψυχή.

Η καλλιέργεια της ψυχής έχει στόχο την ανάταση, την πνευματική ελευθερία, την απαλλαγή του ανθρώπου από τον ορθολογισμό τα δόγματα, ελευθερία από το εγώ, τη λογική, τον τόπο και το χρόνο, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε πραγματικότητα.

Η μυστηριακή σχέση και επικοινωνία του ανθρώπου με το Θεό γαληνεύει τον εσωτερικό του κόσμο, καταστέλλει τα πάθη του, τον ελευθερώνει και τον ανυψώνει σε υψηλότερα επίπεδα ζωής.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ .ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ,ΠΑΙΔΙΑ,ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ.ΠΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ Η καλλιέργεια της ψυχής έχει στόχο την ανάταση, την πνευματική ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

thothΙδρυτικό Μέλος
25/09/2003, 18:19:05
quote:
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ .ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ,ΠΑΙΔΙΑ,ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ.ΠΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ Η καλλιέργεια της ψυχής έχει στόχο την ανάταση, την πνευματική ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

Καλώς τον Μάρξ. Τι έγινε; Εσύ δεν είχες πεθάνει;

Νομίζεις ότι μόνο μικροαστοί ή πλούσιοι έχουν ανάγκη τον Θεό; Μήπως πρέπει να μελετήσεις ιστορία;

Οι χορτασμένοι που θέλουν να χορτάσουν κι άλλο δεν ζητούν μεταφυσική.

Οι υλιστές που νομίζουν ότι μόνο με φαί και ανέσεις είναι ευτυχισμένοι δεν ζητούν μεταφυσική ούτε θρησκεία.

Οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι έχουν πολλές φορές μεγαλύτερη ανάγκη από επαφή με τον Θεό.

Οι χριστιανοί άγιοι, ή οι Ινδοί γιόγκι μήπως ήταν πλούσιοι και χορτασμένοι;

Και εντέλει ο καθένας επιλέγει στην ζωή ποια θέλει να είναι τα προβλήματά του, ανάλογα με την ιεραρχία των αναγκών που βάζει

Πάμε όλοι μαζί !!!

Ζήτω το προλεταριάτο.

Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

loukoulosΝέο Μέλος
25/09/2003, 18:52:32
quote:

[quote]ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ .ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ,ΠΑΙΔΙΑ,ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ.ΠΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ Η καλλιέργεια της ψυχής έχει στόχο την ανάταση, την πνευματική ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

Καλώς τον Μάρξ. Τι έγινε; Εσύ δεν είχες πεθάνει;

Νομίζεις ότι μόνο μικροαστοί ή πλούσιοι έχουν ανάγκη τον Θεό; Μήπως πρέπει να μελετήσεις ιστορία;

Οι χορτασμένοι που θέλουν να χορτάσουν κι άλλο δεν ζητούν μεταφυσική.

Οι υλιστές που νομίζουν ότι μόνο με φαί και ανέσεις είναι ευτυχισμένοι δεν ζητούν μεταφυσική ούτε θρησκεία.

Οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι έχουν πολλές φορές μεγαλύτερη ανάγκη από επαφή με τον Θεό.

Και εντέλει ο καθένας επιλέγει στην ζωή ποια θέλει να είναι τα προβλήματά του, ανάλογα με την ιεραρχία των αναγκών που βάζει

[b]

Πάμε όλοι μαζί !!!

Ζήτω το προλεταριάτο.

Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.

Εγώ δεν μιλώ για το 2 από το 98%.Στο κάτω κατω το 2% δεν είχε και ανάγκες.
Οταν κάποιος έχει τα προβλήματα βίου που ανέφερα παραπάνω δεν νομίζω ότι η φιλοσοφία θα ήταν κάτι που τον ενδιέφερε πρωτίστως.Οταν θα έρθουν λοιπόν να τον πετάξουν έξω από το σπίτι του και να πεινάσουν τα παιδία του ε..... τότε εμείς ας του μιλήσουμε για θεό και καθαρότητα ψυχής.

Αυτό που γράφεις και αν είναι μύθος που θέλουμε να πιστεύουμε όλοι μας ,μάλλον όλοι οι άλλοι παράγοντες επιλέγουν τη δική μας ζωή

thothΙδρυτικό Μέλος
25/09/2003, 19:45:29
quote:
Αυτό που γράφεις και αν είναι μύθος που θέλουμε να πιστεύουμε όλοι μας ,μάλλον όλοι οι άλλοι παράγοντες επιλέγουν τη δική μας ζωή

Πιο σωστά πρέπει να πεις ότι όλοι οι άλλοι παράγοντες επιλέγουν την δική σου ζωή. Για αυτήν μπορείς να μιλάς με σιγουριά και ίσως και για την ζωή όλων όσων επιλέγουν να ανήκουν σε αυτό το 98%.

Για την δική μου ζωή μάλλον πέφτεις έξω.

Απέρριψα αρκετές φορές αυτά που θα διάλεγε το 98% για να εστιαστώ σε αυτά που επιδιώκει το 2%. Αλλά αυτό, αν θέλεις το πιστεύεις. Οι ήρωες, οι άγιοι, οι μάρτυρες της αλήθειας μέσα στην ιστορία θα έπρεπε να σε προβληματίζουν, όχι οι δικοί μου ισχυρισμοί.

Το είπα και πιο πάνω. Εξαρτάται από τι θέλεις να απελευθερωθείς.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

25/09/2003, 21:33:40
εχω ενα δρομο...
αυτον που καθως προχωρω
συναμα τον στρωνω...
ελευθερος ειμαι καποιες στιγμες...
μοναχικες...

μονο νικωντρας
τον Εγωισμο μου...
ειμαι λευτερος...

ευχαριστω...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ

loukoulosΝέο Μέλος
26/09/2003, 03:17:12
quote:

[quote]Αυτό που γράφεις και αν είναι μύθος που θέλουμε να πιστεύουμε όλοι μας ,μάλλον όλοι οι άλλοι παράγοντες επιλέγουν τη δική μας ζωή

Πιο σωστά πρέπει να πεις ότι όλοι οι άλλοι παράγοντες επιλέγουν την δική σου ζωή. Για αυτήν μπορείς να μιλάς με σιγουριά και ίσως και για την ζωή όλων όσων επιλέγουν να ανήκουν σε αυτό το 98%.

Για την δική μου ζωή μάλλον πέφτεις έξω.

Απέρριψα αρκετές φορές αυτά που θα διάλεγε το 98% για να εστιαστώ σε αυτά που επιδιώκει το 2%. Αλλά αυτό, αν θέλεις το πιστεύεις. Οι ήρωες, οι άγιοι, οι μάρτυρες της αλήθειας μέσα στην ιστορία θα έπρεπε να σε προβληματίζουν, όχι οι δικοί μου ισχυρισμοί.

Το είπα και πιο πάνω. Εξαρτάται από τι θέλεις να απελευθερωθείς.

thoth δεν σε πολεμώ άλλωστε συμφωνώ με τα πιο πολλά λεγόμενα σου απλά σκέψεις κάνω.Το ότι εσύ είσαι στο 2% αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.Μακάρι να ήταν όλοι στο 2% θέλω όμως να καταλάβεις ότι η πλειοψηφία περνά δύσκολες ώρες ξέρω ότι ψάχνεις την αλήθεια αυτή ψάχνω και εγώ όταν όμως μου έτυχε να ζήσω αυτά που γράφω με μια οικογένεια που πιστεύω ότι είναι αρκετές πλέων τότε η μόνοι βοήθεια ήταν να τους δώσω κάποια χρήματα και να βοηθήσω να βρει δουλεία κάποιος από την οικογένεια.Δεν μπορούσα τότε να μιλήσω για τίποτα άλλο [δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις ]τώρα που είναι καλύτερα έχουμε πει διάφορα που τα βρίσκουν ενδιαφέροντα στον γιο τους που είναι 17 χρόνο έκανα Δώρο ένα τόμο από προσωκρατικούς.
Για να μη ξεφύγω από το θέμα περί ελευθέριας είναι σίγουρα όπως τα λες πόσοι όμως το βλέπουν έτσι,πόσοι καλύτερα μπορούν σε ένα σύστημα δολοφονικό να το δουν έτσι.Εγώ Μιλώ λοιπόν για τους άλλους όταν λέω ότι η ελευθέρια νοείτε πρώτα οικονομική,είναι η βάση του 98%πρόσεξε δεν λέω η ελευθέρια είναι οικονομική[η λέξη κλειδί ελευθέρια-ευτυχία είναι τελείως προσωπική] ,λέω νοείτε πρώτα οικονομική και εφόσον κάποιος έχει λύση όχι το οικονομικό σε επίπεδα πλουτισμού αλλά έντιμου βίου μπορεί να έχει προβληματισμούς πέρα της ύλης,δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τα λεγόμενα μου.Για αυτούς που ενώ περνούν δύσκολες ώρες μπορούν και φιλοσοφούν τι ζωή ,ναιιιιιιι έχουν ξεφύγει είναι ήρωες, η άγιοι ,η σαμάνοι πες το όπως θέλεις αλλά είναι τραγικά λίγοι .

Επιστημονικά περί ελευθέριας.

Ο δικτυωτός εγκέφαλος είναι ένα φίλτρο όλων των ερεθισμάτων που δέχεται ο εγκέφαλος μας.Επιστήμονες έχουν βρει ότι από τα χρώματα το κόκκινο είναι αυτό που δεν φιλτράρετε καθόλου αλλά περνά κατευθείαν στο υποσυνείδητο μας και από ήχους ο ρυθμός ταμ-ταμ επαναλαμβανόμενος ρυθμικός ήχος δηλαδή.
Προσέξτε τώρα τι έχουν κάνει οι πολυεθνικές.
Ολοι έχετε δει τη διαφήμιση της κοκ σολ [για λόγους ασφάλειας μου δεν αναφέρω όλο το όνομα] τα λόγια είναι ρυθμικά επαναλαμβανόμενα .....πιες κοκ σολ και εσύ με ρυθμό ταμ ταμ.
Προσέξτε μια άλλη διαφήμιση μίας άλλης πολυεθνικής του νέκ καφέ .Πιες και εσύ νέκ καφέ φραπέ[ρυθμός ταμ τάμ] .Οσο για το κόκκινο χρώμα και μόνο τα τσιγάρα καλμπορο τα λένε όλα.

Πιστεύετε ότι είστε ακόμα ελεύθεροι να αποφασίζετε εσείς.