- Ποιές οι αξίες της ζωής σήμερα; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
κάνε ένα ΚΙΤ-ΚΑΤ
Αυτά που λες είναι λογικά, αλλά δε μπορείς (-ούμε) να πάμε να αλλάξουμε τους άλλους ότι επίπεδο και να έχουν. Για σκέψου εμείς από την άποψη που μας βλέπουν οι άλλοι πόσα στραβά (γι' αυτούς) έχουμε;
Αυτοί οι προβληματισμοί τελειώνουν όταν κάποιος ασχολείται να αλλάξει μόνο τον εαυτό του, οι άλλοι, έτσι και αλλιώς, υπάρχουν και θα υπάρχουν μέ ή χωρίς εμάς. Φεύγοντας θα πάρουμε μαζί μας μόνο τον εαυτό μας, για τα άλλα δεν μας πέφτει λόγος.
Οι άλλοι θα αλλάξουν μόνο αν θέλουν και ΟΤΑΝ το θέλουν. Όσο για τα παιδιά νομίζω πως είναι γνωστό πως δεν μαθαίνουν από τα λόγια αλλά από το παράδειγμα. Έτσι αν κάποιος ασχολείται με τον εαυτό του και δεν κρίνει τους άλλους δεν είναι εγωϊστής αλλά αποτελεσματικός. Αν ενός παιδιού οι γονείς βλέπουν π.χ. το big brother αυτό θα τους μιμηθεί ότι και να του πεις, έτσι κι αλλιώς τα παιδιά προσπαθούν απεγνωσμένα να αντιγράψουν τους ενήλικες. Όταν θα βρουν καλύτερα πρότυπα θα τα αναγνωρίσουν και θα τα ακολουθήσουν.
Διάβαζα χθες το βράδυ ένα βιβλίο (όχι εσωτεριστικό) που είχε ένα διάλογο μεταξύ δύο γυναικών που ζούσαν στη φτώχεια αλλά την αντιμετώπιζαν με τελείως διαφορετικό τρόπο:
- Πώς μπορείς και είσαι πάντα κεφάτη; λέει η μία
- Είναι πολύ απλό, κοιτάζω γύρω μου.
- Συγγνώμη αλλά εγώ βλέπω ένα στενό δωματιάκι με άθλια έπιπλα που λιώνουν από την πολυκαιρία.
- Δεν ξέρεις ακόμα πως να κοιτάξεις καλή μου.
Ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο και τα πράγματα εξαρτάται από τον εσωτερικό μας κόσμο και είναι ο εσωτερικός μας κόσμος που έχει αξία. Καλύτερα μια ζεστή και δεμένη οικογένεια έστω και αν ξεχνιέται καμιά ώρα και χαζεύει το big brother παρά ένα σύνολο ψυχρών και απομακρυσμένων ανθρώπων που συνυπάρχουν συμβατικά.
Αθανάτων το ζειν. Bίος θνητών, σπουδή θανάτου.
μιας και οι δικες μου αξιες μπορει να απεχουν χιλιομετρα απο τις δικες σου!!! ψαχνουμε να βρουμε λοιπον κοινες αξιες και πως μπορουν να περασουν ή πως θετουμε τις δικες μας και πως τις εφαρμοζουμε σε εμας ? και εν τελει ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΕΣ ? γιατι τι να το κανω εγω να μην ειμαι πχ απατεωνας αλλα ολοι γυρω που να ειναι και να λεω εγω δεν ειμαι αρα τι με νοιαζει κι ομως με νοιαζει και δεν θελω ο Α ή Β απατεωνας να ζει εις βαρος το Δ και Ε ανθρωπου!!!
συμφωνω οτι το θεμα ειναι πως τα βλεπουμε και οτι δεν πρεπει να τα βλεπουμε αρνητικα αλλα αντιθετα θα πρεπει να τα βλεπουμε θετικα !!! αλλα και παλι αυτο δεν δινει καποια λυση, απλα βοηθαει στο να εχουμε δυναμη να συνεχιζουμε
οπως επισης δεν πρεπει να αποριπτουμε κατι χωρις να το δουμε και να το κρινουμε αντικειμενια και αξοκρατικα , αλλωστε ολα μας βοηθανε να διαμορφωσουμε πια ποιο καθαρη εικονα των πραγματων χωρις να σημαινει οτι αυτη ειναι η σωστη ( κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει σωστο και λαθος). Εαν δεν σπασεις το χερι δεν ξερεις τι ειναι σπασμενο χερι , εαν δεν πατησεις λασπες δεν ξερεις τι ειναι λασπωμενα παπουτσια ,
οπως δεν μπορεις να ξερεις τη ειναι η εντεχνη μουσικη εαν δεν ακουσεις σκυλαδικο!!!
και υπαρχουν φορες που εχεις επιλογη , δεν μου αρεσει ο Big Brother συνηδητα ή οχι ? κλεινω τη τηλεοραση και παει , Οταν ομως για να κανεις μια εγχειριση πρεπει να λαδωσεις ? εκει δεν πρεπει να επεμβεις? δεν πρεπει να βαλεις τις φωνες που ειναι και το λιγοτερο? δεν πρεπει να ανοιξεις πολεμο απεναντι σε ενα διαφθαρμενο κατεστημενο ? εκει τι κανεις ? θα πεις ενταξει μωρε εγω δεν ειμαι διαφθαρμενος , εχω τις αξιες μου ... εεε ασε το γιατρο να ειναι ???
για να κανεις καταναλωση χρειαζεσαι χρημα....................
οποτε με αξια το χρημα εχουμε εμπορευματοποιηση των παντων.....
(και ως γνωστων το χρημα βουλωνει στοματα και συνειδησεις..........)
με την ακρα καταναλωση,εχουμε και την ακρατη ρυπανση του πλανητη!
υπερπαραγωγη αγαθων,με σπαταλη πορων και ενεργειας....................
το παραδειγμα ειναι το καλυτερο μεσο,για να προσελκυστουν σε κατι καλυτερο και αξιοτερο,οι νεωτεροι.......................
(π.χ.δεν μπορει ο διοικητης της ασφαλειας να τα παιρνει.......και να απαιτει απο τον αστυφυλακα που τριγυρναει στους δρομους ναναι αδιαφθορος................,και σου λεει:αφου το κανει ολοκληρος διοικητης,και δεν ντρεπεται,γιατι να μην το κανω και εγω οπου με παιρνει;)"αλλωστε αν δεν το κανω εγω,θα το κανει καποιος αλλος"
φυσικα και εχουμε μια υποβαθμιση της παιδειας(ειδικοτερα της δημοσιας που πανε οι πιο φτωχοι........)εχεται δει το παιδι καποιου επωνυμου,σε δημοσιο σχολειο;
μας θελουν "αμορφωτους" απαιδευτους,για να μπορουν να μας ελεγχουν......
ενα μεγαλο οπλο τους η τηλεοραση! με την καθημερινη πλυση,εθισμο,και την αναδειξη ανωδυνων προτυπων!(με τις ευλογιες των εχοντων και κατεχοντων)
τα γνωμικα του τυπου:ολα επιτρεπονται αρκει να μην σε πιασουν.....(και αν εχεις δικτυομενο δικηγορο δεν τιμωρησε,ακομα και αν σε πιασουν, χρημα ναχεις........)και αν δεν το κανω εγω θα το κανει καποιος αλλος........κυριαρχουν..............
αγελες μας θελουν............(τα μαυρα προβατα διωκονται αβασταχτα......)
οι Αρχαιοι Ελληνες! ειχαν σκεφτει! και πει! και για αυτο!
<<το χρημα(πλουτος)απο ενα σημειο και πανω,αποκτηνωνει!και απο ενα σημειο και κατω εξαθλιωνει!>>λιγο επικαιρο! δεν ειναι;
Δίκαιη η αγανάκτησή σου και δεν απέχει καθόλου από τη δική μου αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορούμε να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ το σωστό μόνο να το ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ. Η επιλογή είναι των άλλων. Εκτός και αν σε καλύπτει η νομοθεσία οπότε μπορείς και να απαιτήσεις. Εδώ στη χώρα μας δυστυχώς δε σεβόμαστε ούτε και τη νομοθεσία. Ο σεβασμός προς τη νομοθεσία είναι μια αξία (γι' αυτή πέθανε και ο Σωκράτης αν θυμόμαστε).
Νόμοι υπάρχουν και είναι αρκετά πλήρεις. Τώρα θα πει κανείς "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;" - "εγώ θα τα βάλω με το ----ικό λόμπυ;". Ακεραιότητα, Υπευθυνότητα, Φιλαλήθεια, Γενναιότητα, Αυταπάρνηση, Τόλμη, όσο ωραία ακούγονται, τόσο δύσκολα εφαρμόζονται. Είναι δύσκολα επειδή εμείς με τις επιλογές μας τα έχουμε κάνει δύσκολα και γι' αυτό το λόγο λέω για εθελοντική βάση, στην κατάσταση που επικρατεί δε μπορείς να κατηγορήσεις κανένα.
Μπορείς βέβαια να του ρίξεις ένα χέρι ξύλο!!! ![]()
![]()
![]()
Να γιατί έχουν τόσο απήχηση οι σούπερ-ήρωες... ![]()
![]()
![]()
Αθανάτων το ζειν. Bίος θνητών, σπουδή θανάτου.
ΑΡΑ βρηκαμε μια αξια
ΑΞΙΑ Νο1 ΧΡΗΜΑ !!!! με το οποιο μπορεις να αγοραζεις και να πουλας οσες αξιες θελεις !!!
χαζο ισως με μια πρωτη ματια .... ας το διαβασουμε 5 ισως 10 και 20 φορες !!! μηπως κατι κρυβει τελικα ?
ΘΑ ΦΑΝΩ ΚΑΚΟΣ ΠΑΛΥ.
ΕΙΔΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΗΛΟ ΜΑΣ
ΝΑ ΑΥΤΟΙ ΦΤΕΝΑΙ.
ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ....
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ???????????
ΕΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΣΥΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ.
ΕΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **