- AMWAY: Εταιρεία ή Οργάνωση? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Είναι το πρώτο μου ποστ και όχι, δεν είμαι μέλος της Amway που ήρθε να κανει προπαγανδα.
Μου έκανε εντύπωση το πόσο καλά γράφουν εδώ οι χρήστες (συμμετεχω κι εγω σε φόρουμ αλλά είναι κατά βάση αθλητικού περιεχομένου (εξ ου και το αβαταρ) και το να μπορει καποιος να αρθρωσει λογο εκει δεν ειναι από τα ...προαπαιτούμενα! Έτσι ειπα να γραφτω κι εδώ μέλος και να αρχισω να συμμετεχω και στις άλλες συζητήσεις, έρχομαι καταρχάς λοιπόν με 2 απορίες.
1α) Είμαι ΚΑΤΑ της φάσης αυτής, στυλ Amway. Για πάρα πολλούς λόγους που έχουν αναφερθεί ήδη στο τόπικ σε κάποια φοβερά πραγματικά ποστ. Θα το συνοψίσω (έως πετσοκόψω) στα εξής: Δεν μπορώ να θεωρήσω "ευκαιρία" τη συμμετοχή σε μία εταιρία που από εμενα θα βγάλει σίγουρο κέρδος, ενώ εγώ εντελώς αβέβαιο έως απίθανο. Ακομα παραπερα δεν θελω να ειμαι ανθρωπος που θα βγαζει κερδος "καταστρεφοντας" οικονομικα άλλους συνανθρώπους του, πολλώ δε μάλλον τους πιο κοντινούς του ανθρώπους (μιας και είναι το πρώτο-πρώτο που σου λένε, να πλησιάσεις τους "δικούς σου")! Από εκεί και πέρα συμφωνώ σε όλα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τους τύπους που εκστασιάζονται, λένε βλακείες κλπ τα είπε πολύ σωστά μια κοπέλα νομίζω πως ήτανε που έγραψε για το πώς ουσιαστικά, άσχετα με το τί είναι αυτή η εταιρία και πώς στην ευχή λειτουργεί, συνδέει άρρηκτα τη ζωή σου με το κυνηγι του χρήματος, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ για την ταπεινή πάρτη μου.
1β) Έχω όμως μια ερώτηση που θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει. Δεν έχω γνώσεις στο χώρο του μάρκετινγκ, αλλά επειδή (αν και νομικός κατά βαση) τα έφερε έτσι η ζωή που και λόγω δουλειάς (ονλάιν μάρκετινγκ) και λόγω μεταπτυχιακών σπουδών (πολ.επιστημες-κοινωνιολογια των διεθνών σχέσεων _>άρα και λιγο οικονομικά [μοντέλα κλπ]) κάτι έχω αποκομίσει θέλω να δω σε απλή αριθμητική καταρχάς κατά πόσο είναι βιώσιμο αυτό που προτείνουν. Αυτό λοιπόν που θα ήθελα να μάθω και ελπίζω κάποιος να ξέρει να απαντήσει (πολλά από τα άτομα που έγραψαν εδώ σίγουρα ξέρουν αλλά δε ξέρω αν είναι πλέον ενεργά μέλη) είναι αν μπορεί κανείς να μας πει ακριβώς πώς "κάνεις λεφτά" από αυτή την ιστορία. Όχι τη δομή κλπ. Ένα παραδειγμα με ενδεικτικά ποσά. Η εστω την κλιμακα που έχουν για τα μπόνους πωλήσεων/στρατολογησεων και πώς γίνεται ακριβώς η αναγωγή ωαlue points σε λεφτά, γιατί κάπως έτσι μου το έδειξαν εμένα στην επίδειξη του ..."πλάνου", αλλά επειδή σαν θεωρητικός δεν είμαι και κανένα σαϊνι στα μαθηματικα (στην αριθμητική μάλλον) ψιλομπερδεύτηκα και τελικά δεν διαμορφωσα εικονα ως προς αυτο. Αν ξερει λοιπόν καποιος αυτες τις πρακτικες λεπτομεριες θα του ημουν ευγνωμων.
2) "Οφ τόπικ" ερώτηση: Όπως έγραψα στην αρχη του ποστ, μου έκανε εντυπωση το επιπεδο και ειπα να γραφτώ. Ετσι βρεθηκα για πρωτη φορα στην αρχική του σαιτ (μιας και ειχα παει κατευθειαν στη σελιδα για την Amway μεσω αναζητησης google) και είδα όλα αυτά τα περί ψυχοδεξέρω τί και αποκρυφισμού. Οπότε απλά μου γενήθηκε η απορία, είστε μήπως κι εσείς κάποιου είδους οργάνωση ή τέλοσπάντων "ομάδα", ή κανονικό φόρουμ (πολυσυλλεκτικό κλπ)?
Αυτά, ελπίζω καποιος να ειχε την υπομονη να το διαβασε![]()
Μακροσκελης η αναφορα σου,αλλα τωρα θα δουλεψει και
λιγο η συνηθης δυσπιστια σε τετοιου ειδους ποσταρισματα.
Αν εσυ εισαι στελεχος της εν λογω εταιρειας και κανεις ερευνα
αγορας,ως προς το τι σκεφτεται ο καθεις,περι του τροπου
λειτουργιας της?
Αν θελετε να δειτε ποσο χαιβανοποιημενος ειναι ακομη ο λαος
ωστε να ελπιζετε σε μακροχρονιο σχεδιασμο με σκοπο το κερδος?
Για αυτους τους δυο λογους δεν θα μπορεσω να συμμετεχω στο θεμα
σου και ελπιζω και αλλοι,να το δουν ετσι!
Ισως αν αρχιζε καπως αλλοιως να μην το παρεξηγουσα τοσο πολυ.
Τωρα ομως,η ολη τοποθετηση σου μου κινει υποψιες.
Συγνωμη φιλε αλλα ετσι ειμαι!Ψαγμενος!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ωστε στα αλλα φορουμ ετσι ειναι τα τρολ?
Εδω φιλε δεν ειναι ετσι.Εδω λεμε αυτο που
πιστευουμε ελευθερα και χωρις παθος.
Σε αυτο το φορουμ τα τρολ γραφουν την λεξη <<τρολ>>
κατω απο το νικ τους!!
Ευχαριστω για το... ξεμπροστιασμα!
Δεν με δυσκολεψε καθολου!
Θα σε δουμε και θα σε κρινουμε σε αλλα θεματα.
Την κριση δεν θα την αποφυγεις,οπως και κανεις μας
δεν την απεφυγε!Εις υγειαν!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Θαυμασια!!!
Ωστε στα αλλα φορουμ ετσι ειναι τα τρολ?
Εδω φιλε δεν ειναι ετσι.Εδω λεμε αυτο που
πιστευουμε ελευθερα και χωρις παθος.
Σε αυτο το φορουμ τα τρολ γραφουν την λεξη <<τρολ>>
κατω απο το νικ τους!!
Ευχαριστω για το... ξεμπροστιασμα!
Δεν με δυσκολεψε καθολου!
Θα σε δουμε και θα σε κρινουμε σε αλλα θεματα.
Την κριση δεν θα την αποφυγεις,οπως και κανεις μας
δεν την απεφυγε!Εις υγειαν!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δε σε εκρινα φιλε μου, θα ηταν πολυ νωρις για κατι τετοιο.
Μια συμπεριφορα σου κατεδειξα. Οσο για το "πως ειναι στα αλλα φορουμ", το τί είναι τρολ υποάρχει σαν ορισμός παντού, μπορείς να το ψάξεις. Έτσι ντυνεται τον μανδυο αντικειμενικου μεγεθους, δεν επιδεχεται διαφορετικής ...ερμηνειας απο φόρουμ σε φόρουμ. Μπορεί να επιδεχεται διαφορετικής αντιμετώπισης βεβαια, ανάλογα με τις ιδεες και τις αποψεις των διαχειριστων, σ'αυτο μαζί σου.
Εδιτ: Βεβαια, μιας που εκανες τον ...κόπο (λολ) να απαντήσεις, θα μπορούσες να είχες ασχοληθεί τουλάχιστον με το ερωτημα 2) του πρωτου ποστ μου. ![]()
Edited by - Derek.Coleman on 29/03/2011 23:49:11
Αυτο ευχαριστως να το απαντησω.
Ειναι φορουμ κυριως εσωτερικης αναζητησης
με κυριαρχα θεματα των θρησκειων,των πνευματικων
αναζητησεων,υλικων συσχετισμων,γνωσεων,παραξενων
και ανεξηγητων φαινομενων και γενικα οτι απασχολει
την ανθρωποτητα οn και of the record.
Επισης καταθεση προσωπικων εμπειριων,βιωματων και
ερωτοαποκρισεων.
Δεν ειμαστε οργανωμενη ομαδα με επισημο καταλογο μελων.
Οπως βλεπεις ψευδωνυμα εχουμε ολοι.Τωρα αν καποιοι λιγοι
γνωριζονται και μεταξυ τους,αυτο ειναι φυσικο επακολουθο
της χρονιας συμμετοχης.
Και θα χαρουμε να σε εχουμε αναμεσα μας.
Και παψε να αμυνεσαι!
Δεν δαγκωνουμε!Αντιθετα μας αρεσει η κουβεντα.
Αυτα ειναι αρκετα?
Τα υπολοιπα θα τα δεις μονος σου.
Και εμεις θα εχουμε και ενα κοινο σημειο,οι δυο μας εννοω.
Θελεις να το μαθεις?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Τα υπολοιπα θα τα δεις μονος σου.
Και εμεις θα εχουμε και ενα κοινο σημειο,οι δυο μας εννοω.
Θελεις να το μαθεις?
Περιεργα μου τα λες, για πες..
Σου ειπα,παψε να αμυνεσαι!!!
Απλα καθε Σαββατοκυριακο θα ανταλασσουμε αποψεις
στοιχηματικου περιεχομενου.
Τι φανταστηκες?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Σιγα το περιεργο φιλε!
Σου ειπα,παψε να αμυνεσαι!!!
Απλα καθε Σαββατοκυριακο θα ανταλασσουμε αποψεις
στοιχηματικου περιεχομενου.
Τι φανταστηκες?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Χαχαχα οκ, αν και εγω δεν παιζω στοιχημα.
Δουλευω σε αυτον τον τομεα ομως, χωρις να μπορω βεβαια να σε βοηθησω με "σημεια".. Θα λεμε βεβαια τα αθλητικα γενικως ;)
Δεν τρελαινομαι απλα νομιζα οτι το κοινο μας θα ηταν οτι ειμαστε και οι δυο τρολ και ετοιμαζομουν να αντικρουσω μια τετοια κατηγορια χαχαχαχ
Πως με αποκαλεις τρολ χωρις να εχεις ιδεα για μενα?
Αντιθετα με οτι νομιζεις εχουμε και εμεις ευθυκρισια!
Και τρολ βλεπουμε και διπλους λογαριασμους βλεπουμε και
δεν μας πτοει τιποτα.Γιατι ολοι εχουν ενα κοινο προθεμα.
Το e-.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.