ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι ηνίοχοι της ιστορίας.Τα βαγόνια του τρένου των λαών. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Οι ηνίοχοι της ιστορίας.Τα βαγόνια του τρένου των λαών. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/02/2014, 17:02:08
Κακώς Αμεινία.

Τα πράγματα είναι απλά:

Πριν να λύσεις ένα σύστημα μερικών διαφορικών εξισώσεων, πρέπει να έχεις μάθει πρόσθεση. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να εξηγήσεις την πρόσθεση, κάνα πεντάλεπτο πριν εμφανίσεις το παραπάνω σύστημα.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

24/02/2014, 17:12:39
quote:

quote:
panpam
Εκείνο που λέω είναι ότι η διατύπωση ότι "εστίν ο Άνθρωπος ???
...Ο φλεγόμενος από την επιθυμία της Πολιτείας." δεν στέκεται είναι μια αυθαίρετη διατύπωση (που πάει να στενέψει τον όρο με το να τον στριμώξει στο γύψο της "πολιτείας" (που επίσης αυθαίρετα ορίζεται).

Άκου μάστορα.

Το γεγονός που συμμετέχω σε μια δημόσια συζήτηση, δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση να απαντώ, να εξηγώ ή να απευθύνομαι σε όποιον την παρακολουθεί. Εσύ, λόγου χάρη, δεν αποτελείς συνομιλητή μου, ούτε κατά διάνοια. Δεν βλέπω καμία σκοπιμότητα στο να σου εξηγήσω, ούτε κι αισθάνομαι καμιά εσωτερική επιθυμία τέτοιου τύπου.

Κι αν θες και την ξεκάθαρη θέση μου, δεν επιθυμώ ούτε να διαβάζεις τα γραφόμενά μου. Είσαι απλώς λελογισμένο κόστος.

Τι παλαβά είναι αυτά; Αν δεν θέλεις να τα διαβάζω μη τα γράφεις. Δεν υπάρχει κάτι που γράφω εδώ που να μη θέλω να το διαβάσουν όλοι.

24/02/2014, 17:16:21
quote:
panpam
Τι παλαβά είναι αυτά; Αν δεν θέλεις να τα διαβάζω μη τα γράφεις.

Το γεγονός που μπορείς να τα διαβάζεις, εξήγησα πως είναι λελογισμένο κόστος. Σε καμία περίπτωση επιθυμία μου.

quote:
panpam
Δεν υπάρχει κάτι που γράφω εδώ που να μη θέλω να το διαβάσουν όλοι.

Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό αποτελεί και μεγάλο μέρος του προβλήματος. Εν τω συνόλω.

24/02/2014, 17:25:35
quote:

quote:
panpam
Τι παλαβά είναι αυτά; Αν δεν θέλεις να τα διαβάζω μη τα γράφεις.

Το γεγονός που μπορείς να τα διαβάζεις, εξήγησα πως είναι λελογισμένο κόστος. Σε καμία περίπτωση επιθυμία μου.

quote:
panpam
Δεν υπάρχει κάτι που γράφω εδώ που να μη θέλω να το διαβάσουν όλοι.

Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό αποτελεί και μεγάλο μέρος του προβλήματος. Εν τω συνόλω.

Δεν είναι υποκρισία να θέλεις να είσαι μέρος "αγοράς" αλλά θέλεις να αρνείσαι την παρουσία άλλων;

24/02/2014, 17:37:55
quote:
panpam
Δεν είναι υποκρισία να θέλεις να είσαι μέρος "αγοράς" αλλά θέλεις να αρνείσαι την παρουσία άλλων;

Κάθε άλλο. Αλλά συνεχίζεις να μην κατανοείς αυτά που σε λένε. Δεν αρνούμαι την παρουσία των "άλλων". Σε ουσιαστικό επίπεδο, επιλέγω να αγνοώ την παρουσία "ορισμένων".

Μαζί σου πχ, θεωρώ πως μπορώ να κάνω συζήτηση μόνο σαν αυτό το πλιατσικολόγημα του κώλου που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Επί της ουσίας, κουβέντα δεν μπορεί να γίνει. Μπορείς αυτή μου τη θέση να την χαρακτηρίσεις όπως θέλεις, αλλά σε καμία περίπτωση ως υποκριτική.

Στην "Αγορά", όποιος έλεγε παπαριές, έτρωγε και τη γιούχα του, και τα μπουγέλα του. Αν ήταν ξύπνιος, καταλάβαινε και το βούλωνε. Αν δεν ήταν, από ένα σημείο και πέρα, τον έπαιρναν όλοι στην πλάκα.

24/02/2014, 17:58:24
Συνέχεια ...

Τα βαγόνια,οι λαοί,οι θεοί,η λογοτεχνία και η φιλοσοφία.

Όλοι οι λαοί είχαν θεούς.Δεδομένο.
Κάποιοι λαοί ανέπτυξαν λογοτεχνία.Όντως.
Λίγοι λαοί ασχολήθηκαν με την φιλοσοφία.
Ακόμα λιγότεροι την έφτασαν σε επίπεδο να χρήζει αντιγραφής.
Ενός λαού η φιλοσοφία,αποτέλεσε σημείο αναφοράς.

Αυτός ο λαός,έμεινε πίσω,από ένα σημείο και μετά.

Την κληρονομιά του την υιοθέτησαν άλλοι.Από το 18ο αιώνα ,κυρίως.
Προσπάθησαν να την εκσυγχρονίσουν και να την εξελίξουν.
Αλλά μάταια.
Όχι διότι δεν υφίσταται επόμενο επίπεδο.Κάθε άλλο.Απλά δεν έχει επιτευχθεί.

Αλλά ας κάνουμε ένα διάλειμμα εδώ.

Ας μελετήσουμε λίγο τους λαούς....και μαζί με αυτούς και τους ανθρώπους... τους.Ως μονάδες.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 24/02/2014 17:59:44

24/02/2014, 20:12:23
quote:
ανπαμ
Διαφωνώ. Η πόλη προηγήθηκε της πολιτείας (γι'αυτό οι έξω ξεχωρίζουν culture ("πολιτισμός" αλλά και σε σπηλιές) από civilization ("πολιτισμό" που χρειάζεται "πόλι" και γεννά την "πολιτεία") για τον ίδιο λόγο ο Ηρόδοτος αφού βάρβαρους τους ανεβέζει, βάρβαρους τους κατεβάζει τους Πέρσες - μιλά για τον... πολιτισμό τους -

Πυθαγόρααααααα!!!!!

Ελα να εφαρμόσεις εδώ, τις διπλωματίες σου.
Και πες μου υπεύθυνα, με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο τύπος εδώ, δεν χρειάζεται απ' ευθείας βολή με RPG!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/02/2014, 20:31:36
Σιγά με το RPG ε?
μη πάρει η μπάλα όλο το θέμα.

Παρακαλώ, όπως χρησιμοποιηθούν "έξυπνα" βλήματα.

24/02/2014, 20:35:52
Που να πιστεύουν τα ίδια πως είναι έξυπνα, ή που να το πιστεύουν οι άλλοι?

maria3Μέλος
24/02/2014, 20:40:23
ΑΜΕΙΝΙΑΣ, θα κάνω μια ιστορική αναδρομή για να καταλήξω στο θέμα που μας απασχολεί, μέσα βέβαια από τις δικές μου εικόνες και μέσα από την Ιστορική μου αναδρομή στο τι έφταιξε.

Είναι λες και μας ξέχασαν οι Θεοί, εγώ πιστεύω ότι τα πάντα ξεκινάνε από την ωραία Ελένη, που δυστυχώς στις ταινίες την παρουσιάζουν σαν Βόρεια, δυτικοευρωπαία μάλλον του σήμερα.

Τα λέει τότε όλα όμως ο Στησίχορος με την παλινωδία.

Τι έγινε τότε και χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια μετέπειτα, ήταν στοιχειωμένα τελικά τα εδάφη της και ήταν όντως η Τροία του Ποσειδώνα;

Όλα αυτά βέβαια είναι συμβολικά αλλά δες και το κουφό της υπόθεσης Οι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί τοποθετούσαν τον στον Τρωικό πόλεμο 12ο, 13ο ή 14ο αιώνα π.Χ. Και τι αρχίζει και γίνεται στα εδάφη εκείνα με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τον 12ο, 13ο ή 14ο αιώνα, είναι σαν να ανακυκλώνεται κάτι, λες και οι Αρχαίοι Έλληνες να είχαν προνοήσει.

Και αλήθεια γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος, για παράδειγμα, επισκέφθηκε την περιοχή το 334 π.Χ. και προσέφερε θυσία στους θρυλούμενους τύμβους των Ομηρικών ηρώων Αχιλλέως και Πατρόκλου, χωρίς να την διεκδικήσει σαν κατακτητής;

Τα ερωτήματα πολλά μπορούμε να τα βρούμε όμως από την Ελληνική Μυθολογία;

Κάνω αυτό το πρόλογο για να καταλήξουμε στο ότι αυτός ο λαός, έμεινε πίσω, από ένα σημείο και μετά.

Και για να φτάσουμε στον 18ο αιώνα όπου τότε απελευθερωθήκαμε από την πραγματική σκλαβιά και την αριστοκρατία την πραγματική του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, να είναι πλέον εισαγόμενη και επιβαλλόμενη και χωρίς αριστεία, βλέποντας μας πλέον σαν ημίαιμους.

Τι να ξέραν αυτοί από την πολιτεία και το σπήλαιο του Πλάτωνα;

24/02/2014, 20:53:55
quote:
Που να πιστεύουν τα ίδια πως είναι έξυπνα, ή που να το πιστεύουν οι άλλοι?

το αποτέλεσμα μετράει...