- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
helios2012
Μία μικρή παρέμβαση (χωρίς εμπάθια) γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι πιστεύουν οι χριστιανοί.
quote:
Ζήτησα εγώ ή εσείς από κανέναν να θυσιαστεί και να'μου ρθεί μετά και να μου ζητήσει εξηγήσεις γιατί δε σεβάστηκα το ότι θυσιάστηκε για μένα?
Ο πατέρας ή η μητέρα σου δεν θυσιάστηκαν ποτέ για εσένα; Ο πατέρας ή η μητέρα σου δεν σου είπαν ποτέ: ""είσαι αχάριστος με όλα αυτά που έχω κάνω εγώ για σένα και δεν τα σέβεσαι""; Ήσουν πάντα τέλειος;;;
quote:
Και τώρα παλεύω να ξεφύγω απ'το βούρκο, να βρώ τα σπασμένα μου κομμάτια, να τα ενοποιήσω και να ξαναγίνω συλλογικός-συμπαντικός?
και θα'ρθεί κάποιος να μου ζητήσει τα ρέστα?
Θα του κόψω το λαρύγγι!
Μμμμμ - δύο τσιγάρα μόνο;;;
Άρα λοιπόν υπάρχουν δύο πλευρές του ιδίου θέματος:
Πρώτον κάνεις ζωντανή και προσωποποιείς την ιδέα του Μεσσία, όταν μάλιστα δεν την πιστεύεις. Όταν οι άλλοι πιστεύουν ότι ΘΑ έρθει, εσύ είσαι έτοιμος να τον ξεκάνεις όταν έρθει. Γιατί; Μήπως γιατί πιστεύεις ότι φταίει αυτός για την θέση στην οποία βρισκόσουν ή βρίσκεσαι;
Δεύτερον: πιστεύεις ότι δεν μπορείς να είσαι συλλογικός-συμπαντικός ή όπως αλλιώς το θεωρείς, ακόμα και εάν κάποιος σου άσκηση έλεγχο; Στην δουλειά σου π.χ., δεν σου ασκούν έλεγχο;Άρα λοιπόν:
α) δεν μπορείς να καταλάβεις ότι οι χριστιανοί (οι πραγματικοί) θεωρούν τον έλεγχο σαν ένα κομμάτι της θρησκείας τους - και μάλιστα ο έλεγχος είναι προς βελτίωση τους. Για σκέψου και μόνο την εξομολόγηση... Θα μπορούσες ποτέ να την κάνεις; Θα μπορούσες ποτέ να εξομολογηθείς τα πιο απόκρυφα σου και αυτός (Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ για σένα) να σου ασκήσει έλεγχο;
β) δεν μπορείς να καταλάβεις ότι οι πραγματικοί χριστιανοί ΕΙΝΑΙ συλλογικά συμπαντικά όντα. Είτε είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, είτε είναι μάρτυρες του Ιεχωβά. Καθώτι η ζωή τους ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ με το θάνατο, αλλά συνεχίσουν να υπάρχουν ΜΑΖΙ με τους παρελθόντες και τους μέλλοντες ανθρώπους - είναι όλοι αδέρφια...Πιστεύω λοιπόν ότι στην παρούσα φάση δεν σου φταίει ο Θεός η η θρησκεία - μάλλον σου φταίνε οι άνθρωποι που "λειτουργούν" μέσα στην θρησκεία...
Εάν δεν υπήρχε η θρησκεία, δεν θα υπήρχαν και οι άνθρωποι που λειτουργούν μέσα σε αυτή. ![]()

Κάμερα σε μένα!! Σηκωθείτε τώρα! από ντιβάνια, πολυθρόνες, κρεβάτια, ανάκλιντρα η από όπου αλλού βρίσκεστε και καλέστε τώρα!!
Θα σε βοηθήσω λοιπόν λέγοντας τα εξής:
α)Αν εμφανιστεί κάποιος μεσσίας, έχω πλέον πεισθεί πως θα είναι γιαλαντζί-τεχνητός και θα γελάω ή και θα κλαίω ή και θα αδιαφορώ, δεν ξέρω τι θα μου βγεί, με τα πλήθη που αποχαυνωμένα θα προσκυνούν και θα θαμπώνονται απ'τα θαύματά του...
β)Στη δεινή θέση στην οποία έχω περιέλθει, έχω πλέον πεισθεί ότι φταίω μόνο εγώ και κανείς άλλος, οπότε δεν επιρρίπτω και ευθύνες σε κανέναν, πόσο μάλλον στο Εν.
Και φυσικά μιας και αναγνωρίζω μόνο τον εαυτό μου ως υπαίτιο της θέσης στην οποία έχω βρεθεί, αναλαμβάνω και την ευθύνη να δράσω προκειμένου να επανέλθω στην αρχική μου θέση, χωρίς ουσιαστικά να θέλω ούτε να επιζητώ τη βοήθεια κανενός.
γ) Αν στην τελική αν κάποιος με βοηθάει ακαθόριστα και εν αγνοία μου, είτε σημαίνοντας, είτε μέσω κάποιας σκέψης, είτε τελοσπάντων μέσω κάποιας ενέργειας που δεν αναγνωρίζω, τότε ναι, για μένα αυτός ο άγνωστος κάποιος ή κάτι, θα μπορούσε να ονομαστεί μεσσίας αν και κατα τ'άλλα δεν μ'αρέσει να ονοματίζω προκειμένου ν'αντιληφθώ και να εμπεδώσω κάτι.
δ) Θεωρώ άδικη και ανούσια την λέξη "έλεγχος" εκτός και αν μπροστά τοποθετήσουμε τη λέξη "αυτό" και γίνει "αυτοέλεγχος".
ε) Τέλος οι θρησκείες είναι το όπιο των λαών και θα εξακολουθούν να υπάρχουν για όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν στον πόνο και ψάχνουν κάτι για να τον κάνουν πιό υποφερτό, αντί ουσιαστικά να τον αντιμετωπίσουν και από φυγόπονα ανθρωπάρια να γίνουν ανεξάρτητοι μετα-Άνθρωποι...
Εγώ σαν ήλιος δεν ελπίζω τίποτα αλλά ακόμη φοβάμαι πολλά, άρα έχω δρόμο ακόμη μέχρι την ελευθερία...Εσείς???
τσιγάρο, δεν θέλω δεύτερο...Βέβαια, είναι και η ...μάρκα,
αλλά ελληνικά τσιγάρα δύσκολα βρίσκονται, αυτό είναι αλήθεια...
Γενικά με όσα διαβάζω μερικές φορές εδώ πέρα, οταν ξεφεύγουν κάποιοι,
λέω, τι κάθομαι και καπνίζω;Τζάπα... Τι πίνετε και δεν μας δίνετε, που λένε
κάποιοι χασικλήδες...
Κατά τα άλλα, φίλε μου πρέπει να ξεπεράσεις την εμπάθεια σου με το
πρόσωπο μου...Δεν σου μιλάω που λέμε..Τι με ανακατεύεις όλη την ώρα;
Φίλε, εγω την επανάσταση την έκανα εδώ και 30 χρόνια, τώρα, μόνο και μόνο
η ιδέα της, με κάνει και βαριέμαι..Τώρα το βλέπω λίγο πιο πνευματικά...
Να σας πω και κάτι καινούργιο...Η αλήθεια είναι ολονών..Όχι σε λόγια,
αλλά σε έννοιες..Κανείς δεν δικαιούται να κατοχυρώνει δικαιώματα, ή μή μόνο
ο Θεός, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, καλά το πάτε..
Αρχίζετε και γίνεστε ζωντανοί...Καλό αυτό...Σε λίγο θα αρχίσουμε να μιλάμε
κι όλας....
Τέλος για μεσσίες, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες...Ο σώζων εαυτόν σωθήτω,
για τους γήινους και όποιος σώσει έναν άλλο άνθρωπο σώζεται ο ίδιος, για όσους έχουν
τη δύναμη...

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Άϊντε χαϊβάνια που περιμένετε από μεσσίες να σας λυτρώσουν απ'τα δεσμά σας!
Χαϊβάνια!
Αντί να κόψετε οι ίδιοι τα δεσμά που σας πνίγουν και κοντεύουν να σας αφανίσουν απ'οτιδήποτε θεανθρώπινο μπορεί να είχατε κάποτε, στο ξεκίνημά σας, κάθεστε και μοιρολατρείτε για την κατάντια σας...
Μολις μπήκες στα τεφτέρια μου
Terity
quote:
Symfono kai epafxano. As analavei o kathenas tis efthines tou kai stamatiste na perimenete tin deftera parousia na sas sosei.
Κανεις σωστός δεν κάνει αποποιηση ευθυνών.
Ως πότε θα γινεται αυτη η τσουβαλοποιηση σωστών με μη-σωστων χριστιανων?
Ειναι πολυ συχνο φαινόμενο στα φόρουμ..
Φαίνεται οτι κάποιοι βλέπουν μόνο την άσχημη πλευρά των καταστάσεων κ των ανθρώπων.. γιατι ομως?..
OANNHSEA σωστες οι παρατηρήσεις σου..
quote:
Ξέφυγα λοιπόν για να νιώσω ελεύθερος και χώθηκα στα σκατά χειρότερα και από σκλάβος!
Ειναι σκληρός ο δρόμος προς την θέωση αδερφέ! Δεν είναι καιρός να γινόμαστε.. φυγοπονοι
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Είδες ότι μόλις μίλησες για «Ελευθερία» εσύ και η Terity πως έπεσε το «ιδρυματικό» τσούρμο να σας κατασπαράξει. Να σας υποδουλώσει στον «Ιερό κανόνα» στα «καθώς πρέπει».
Στην άχρηστη περιττοφωνία του «ιδρύματος» ουαί και αλίμονο έτσι και τολμήσεις και μιλήσεις για αγριολούλουδα. Όχι φίλε μου ο «Καλός Ποιμάνδρης» σε θέλει στο ελεγχόμενο κλιματιστικά θερμοκήπιό του. Εκείνος να σου στάζει δυο σταγόνες νερό κάθε μέρα μέχρι να σε πουλήσει σε κάποια «Συμμαχία» και συ να τον λατρεύεις σαν θεό .
Πως τολμάς λοιπόν και ζητά να δεις τι γίνεται έξω απ΄ το θαμπωμένο τζάμι; Πως τολμάς να θέλεις να μυρίσεις άρωμα από αγριολούλουδα;
ΕΕΕ
quote:
Είδες ότι μόλις μίλησες για «Ελευθερία» εσύ και η Terity πως έπεσε το «ιδρυματικό» τσούρμο να σας κατασπαράξει. Να σας υποδουλώσει στον «Ιερό κανόνα» στα «καθώς πρέπει».
Στην άχρηστη περιττοφωνία του «ιδρύματος» ουαί και αλίμονο έτσι και τολμήσεις και μιλήσεις για αγριολούλουδα. Όχι φίλε μου ο «Καλός Ποιμάνδρης» σε θέλει στο ελεγχόμενο κλιματιστικά θερμοκήπιό του. Εκείνος να σου στάζει δυο σταγόνες νερό κάθε μέρα μέχρι να σε πουλήσει σε κάποια «Συμμαχία» και συ να τον λατρεύεις σαν θεό .
Πως τολμάς λοιπόν και ζητά να δεις τι γίνεται έξω απ΄ το θαμπωμένο τζάμι; Πως τολμάς να θέλεις να μυρίσεις άρωμα από αγριολούλουδα;
Δεν νομίζω οτι ακόμα έπιασες τι θέλουμε να πουμε οι Χριστιανοι βρε άνθρωπε.
Ο Χριστος μιλάει για "δυο" παραδείσους.(προσέξτε μη γίνει καμια παρανόηση εδώ)
Λέει οτι τον παραδεισο(όσον αφορά τη γη κ το τώρα) μπορούμε να τον βρούμε μέσα μας.Ένα το κρατούμενο.
Και να μην τον βρούμε εδω πέρα(επειδη οι συνθηκες του περισσότερούς μας δεν τους ευνοούν) υπάρχει ο μεταθανάτιος τον οποίο μας εξασφάλισε ο Χριστός κ ο οποιος σε αντίθεση με ό,τι επιγειο ειναι αιώνιος κ άφθαρτος.
Για να μπούμε σε αυτο τον παραδεισο πρεπει απλά να δείξουμε με τις πράξεις μας οτι τον επιθυμούμε.
Αν πραματικά λοιπον επιθυμούμε τον παραδεισο θα τον ψάξουμε πρώτα στη γη και ούτε θα αυτοκτωνήσουμε ούτε θα κάνουμε όλες αυτές τις αμαρτίες που μας απομακρύνουν απο αυτόν κ μας ρίχνουν στο βούρκο.
Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι δείχνουν μια "τάση" προς τον Βούρκο που δημιουργείτε απο τις συνθήκες που οι ίδιοι έχουν δημούργησει στη ζωή τους κ στην οποία δε φαίνονται να αντιστέκονται.
Θα δούμε αντιθετα οτι κάποιοι σημερινοι υποαναπτυκτοι πολιτισμοι που δεν εχουν επηρεαστεί απ τον δικό μας κ δεν έχουν τις δικές μας ανέσεις να ζουν πνευματικά, θρησκευόμενα(με πίστη), και ευτυχισμένα..
Καταλάβατε τώρα;;
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/12/2008 00:56:48
quote:quote:
europaios2:όταν ξανάρθει θα έρθει όχι για να θυσιαστεί πάλι, αλλά για να κάνει απολογισμό των κόπων Του και να απονείμει τη δικαιοσύνη όπως πρέπει!Και δεν κατάλαβα...τι απολογισμό να κάνει για τους κόπους του, και τί δικαιοσύνη ν'απονείμει?
Ποιός είναι ρε και θα κάνει απολογισμό και θ'αποδώσει δικαιοσύνη?
Ο θεός?Εμείς δεν είμαστε παιδιά του θεού άρα και οι ίδιοι θεοί?
Ζήτησα εγώ ή εσείς από κανέναν να θυσιαστεί και να'μου ρθεί μετά και να μου ζητήσει εξηγήσεις γιατί δε σεβάστηκα το ότι θυσιάστηκε για μένα?
Και να θυσιαστεί για τί?Αντί να κόψετε οι ίδιοι τα δεσμά που σας πνίγουν και κοντεύουν να σας αφανίσουν απ'οτιδήποτε θεανθρώπινο μπορεί να είχατε κάποτε, στο ξεκίνημά σας, κάθεστε και μοιρολατρείτε για την κατάντια σας...
+1000
Σου πάει το ξενύχτι τελικά, να το κάνεις πιο συχνά ![]()
![]()
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related
quote:
Αρχίζετε και γίνεστε ζωντανοί...Καλό αυτό...Σε λίγο θα αρχίσουμε να μιλάμε
κι όλας....
Γιατί δεν το λες καθαρά φίλε Τρέχα.....;
Ξέρω ότι λαχταρά η καρδούλα σου να τον ξεκινήσουμε αν ήταν δυνατό χθές αυτό τον ...πόλεμο.
Τι να κάνουμε όμως που μας έλειψαν τώρα τελευταία οι βάρβαροι![]()
Τι θα έλεγες να βάζαμε μερικούς υποψηφίους στο ταμπλώ και να βάζαμε και κανένα στοίχημα;
Παίζω γκανιάν τον "Παναξ" που δεν του βρίσκουν λέει το πιστοποιητικό γέννησης. Δεν σε κοροϊδεύω. Αλήθεια σου λέω. θα είναι ο πρώτος πλανητάρχης που δεν θέλει να παρουσιάσει το Resume του. Αριθμολογούμενος, με το καλημέρα, μου φουλάρησε τρία εξάρια και δύο άσσους.
Εσύ τι λες; που λέει και η Άντζελα![]()
![]()
777
φθοράς του αντιπάλου εδώ και καιρό, φίλε μου ΕΡΙΩΠΑ....
Όσο για την τελική μάχη, πιστεύω ότι θα ζήσουμε εκπλήξεις...
Πιστεύω ότι θα υπάρξουν θεαματικές ανατροπές στη λογική και
την έννοια των πραγμάτων, ώστε όταν γίνει η μάχη που λές ότι
αδημονώ και δεν πέφτεις έξω,θα είναι πραγματικά καταλυτική
για τον άνθρωπο...
Και φυσικά το θέμα είναι ότι ο αντικείμενος και επαιρόμενος,
δεν είναι βάρβαρος, αλλά κάργα πολιτισμένος..Με συστήματα
που κάνουν θαύματα...Πλέον με τα ολογράμματα, δε, μπορούν
να ξεγελάσουν εκατομμύρια....
Αν θέλεις απο αγνή αναζήτηση, το συζητάμε...Αλλά για πλάκα,
ή για να βγάλουμε λάθος ο ένας τον άλλο, τάχω ψιλοβαρεθεί
αν δεν σε πειράζει....