- Ταξίδια στην απουσία των λέξεων - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Να πω καμιά ατάκα από την Κ.Δ; "μακάριοι οι ..." ή είναι αμαρτία για το παιδί;
Να πεις ό,τι κάνεις κέφι. Με μέτρο όμως. Αυτή τη φορά έκανε τρεις μέρες να εμφανιστεί, και μάλιστα με πολύ χλιαρό τρόπο. Μη γίνουν οι τρεις μέρες τέσσαρες, κι αυτές σαραπατέμπε. Με φειδώ το πρόγγιγμα.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Το πρόβλημα δεν εστιάζεται στο είδος και την ποιότητα των αναγνωσμάτων, αλλά στην οξυδέρκεια και τη νοημοσύνη του αναγνώστη.
Έχεις ας πούμε μια σειρά κειμένων, όπως πχ τα διάφορα χριστιανικά και τα περί αυτών αποδεκτά από το δόγμα, κι έχεις και δύο ανθρώπους, όπως ο Sesostris και ο Carmel.
Διαβάζουν και μελετούν και οι δύο τα ίδια αυτά κείμενα, αλλά στο τέλος αποφαίνονται απολύτως διάφορα. Είτε ο ένας έχει πρόβλημα ως αναγνώστης (οξυδέρκειας και νοημοσύνης), είτε ο άλλος. Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή. Γιατί ακόμα κι αν κάποιος καταλογίσει δόλο στην ερμηνεία, κι αυτός ο δόλος εμπίπτει στο ίδιο ακριβώς πρόβλημα του αναγνώστη.
Άρα, τί ακριβώς μένει στη διαλεκτική του πράγματος? Υποχρεωτικά η ad hominem ερμηνεία του παραδόξου.
Δυσκολεύομαι εξαιρετικά να καταλογίσω πρόβλημα οξυδέρκειας και νοημοσύνης στον Sesostris.
quote:
DSM
Οι σεξουαλικές προτίμησες του καθεμιανού είναι προσωπική του υπόθεσις.
Ανήκω Μάνο στην κατηγορία των ανθρώπων που σέβονται την διαφορετικότητα, αρκεί φυσικά αυτή να μην παραβιάζει τους νόμους της πολιτείας. Αυτό όμως που δεν σέβομαι καθόλου, είναι ο εκμαυλισμός, ο φαρισαϊσμός , και η υποκρισία.
*
quote:
Όλα αυτά Carmel δεν είναι παρά αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας σου. Γιατί μόνο όποιος σκέπτεται έτσι πλάθει με την φαντασία του παρόμοιες καταστάσεις.
Όλα αυτά Sesostris είναι στην πηγή που μας έφερες του Σωκράτη του Σχολαστικού. Αν τώρα δεν σου κάνει η πηγή και τα στρίβεις είναι κάτι διαφορετικό.
quote:
Αν εκτός από τα ευαγγέλια, το Ωρολόγιον το Μέγα, το Ψαλτήριον και τον Συναξαριστή, άνοιγες και κανένα βιβλίο της προκοπής,
Μα εσύ φέρνεις τα παραπάνω κείμενα για να υποστηρίξεις τις προσωπικές σου απόψεις.
Εσύ μας έφερες και τον Σωκράτη τον Σχολαστικό. Τι έγινε τώρα δεν μας κάνει?
quote:
και μάθαινες και λίγη ιστορία,
Εσύ φέρνεις κείμενα δήθεν για πυρπόληση ενώ τα ίδια τα κείμενα δεν γράφουν τίποτα τέτοιο. Μόνο οι αστερίσκοι που αυθαίρετα βάζεις από κάτω!
Σου φέρνω τις 200+ ιστορικές πηγές επιστημονικού κύρους και δεν έχεις να αντιτάξεις ουδέν.
Για ποια Ιστορία συνεπώς μιλάς?
Sesostris άσε το Δαυλό και τα άλλα παγανιστικά περιοδικά διότι δεν θα έχεις επιχειρήματα απέναντί μου.
quote:
θα γνώριζες ότι οι φαλλοί και τα φαλλικά σύμβολα στους ναούς, δεν τα χρησιμοποιούσαν σαν ερωτικά βοηθήματα σε όργια, όπως γίνεται σήμερα από αρκετούς καλόγερους στα μοναστήρια,
Πες μας λοιπόν τι γνωρίζεις για το θεσμοθετημένο ιερατικό αξίωμα της ιερόδουλης που υπήρχε στους παγανιστικούς ναούς.
Τι ακριβώς υπηρεσίες περιελάμβανε?
Εσύ ως άθεος και άθρησκος το εγκρίνεις?
Όσα παραδείγματα και να φέρεις με καλογέρους
α) δεν είναι πρακτική του Δόγματος
β) δεν είναι θεσμοθετημένη πράξη
γ) αφορά προσωπικές επιλογές κατώτερων λειτουργών σε σχέση με την Ιεραρχία.
Θες όμως να δεις πραγματικά όργια από επίσημη θεότητα για λόγους γονιμότητας (?).

Αν αυτά έκαναν και δίδασκαν οι θεοί της...πατρώας θρησκείας καταλαβαίνεις τι γινόνταν στους...ναούς με τις ιερόδουλες και τους φαλλούς.
quote:
αλλά ήταν τα σύμβολα της γονιμότητας.
και έπρεπε να τους φιλάτε και να τους προσκυνάτε?
Το ίδιο θα μπορούσαν να ισχυριστούν και οι πόρνες και οι ομοφυλόφυλοι και να πουν δεν κάνουμε κάτι μεμπτό, απλά γιορτάζουμε κάθε φορά το σύμβολο της γονιμότητας.
quote:
Σε ορισμένες εποχές του έτους τα σύμβολα αυτά τα στόλιζαν και τα περιέφεραν εν είδει λιτανείας. Κατάλοιπο αυτών των εορτασμών σήμερα , είναι το Μπουρανί που αναβιώνει την Καθαρή Δευτέρα στον Τύρναβο.
Άσε, έχω τις αυθεντικές παγανιστικές πηγές από τον Ρασιά.
«τις τελευταίες ημέρες του ελληνικού Καρναβαλιού μια μεγάλη ομάδα Αθηναίων Διιπετών ανεβήκαμε στον Τύρναβο για να κοινωνήσωμε τη Διονυσιακή μέθη των ημερών που επιβάλλει το τοπικό έθιμο Μπουρανί, ήτοι να πιούμε, να μεθύσουμε και να φαλλοπροσκυνήσουμε βεβαίως.... ανάμεσα στους εκατοντάδες πήλινους φαλλούς που στολισμένοι με μια κόκκινη κορδέλλα κι ένα κερί να καίει δίπλα τους βρίσκονταν σε κάθε τραπέζι, στον τεράστιο φαλλό που πάνω σε ένα άρμα στεκόταν στη μέση της γιορτής, αδιαφιλονίκητος άρχοντας της ημέρας, στους μεθυσμένους γλεντηστές του χωριού που επέβαλλαν το προσκύνημα και το φίλημα του φαλλού...» (Διιπετές, τ. 15, Ελαφηβολιών - Μάρτιος 1996 ΜΑΧΧ, σελ. 29).
Μη μου πεις ότι σμμετέχεις και έχεις και φωτογραφία από φίλημα και προσκύνημα φαλλού?
Αν ναι θα ήθελα να τη μοιραστείς μαζί μας για να σε θαυμάσουμε!
quote:
Τα τελετουργικά με τους φαλλούς μήπως αναβιώνουν και στις μέρες μας από παγανιστικές οργανώσεις και ενώσεις ή απλά είναι ψέματα και συκοφαντίες του Χριστιανού Σωκράτη του Σχολαστικού?
Ρε παιδιά εκεί στο Club αλλά και φίλε μου Dying_Incubus ενώ για την Υπατία που εγώ σας ανέφερα είχατε όλοι σας να πείτε κάτι αγνοώντας ότι ο θάνατος της Υπατίας αποτελούσε τον κρίκο μιας αλυσίδας γεγονότων που προηγήθηκαν (με θάνατο αθώου Χριστιανού που δεν αναφέρει κανένας σας) με υπαιτιότητα του Ορέστη, των παγανιστών και των Εβραίων, σας είδα πολύ χαλαρούς σ'αυτό:
Ο Σωκράτης ο Σχολαστικός γράφει περί φονικών μυστηρίων στους παγανιστικούς ναούς της...πατρώας θρησκείας.
Φονικά μυστήρια σε... αρχαιοελληνικούς/παγανιστικούς ναούς?
Επαναλαμβάνω για να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους.
Φονικά μυστήρια σε αρχαιοελληνικούς/παγανιστικούς ναούς????
Για ανθρωποθυσίες μιλάμε ή κάνω κάποιο λάθος?
Μήπως τα γράφει ο Σωκράτης ο Σχολαστικός όντας Χριστιανός για να δικαιολογήσει τις καταστροφές των ναών ενώ κανονκά είναι ψέματα και συκοφαντίες?
Για τοποθετήσου σ'αυτά που αναφέρονται αν δύνασαι και αν σε βοηθά και η τρομερή βιβλιοθήκη σου Sesostris!
Υπάρχει κάποια άλλη πιο αξιόπιστη πηγή που να τα λέει πιο χύμα και τσουβαλάτα?
quote:
Υ.Γ Διακρίνω μια επιθετικότητα και μάλλον είναι από τον Υλισμό που ξαφνιάστηκες όταν έμαθες ότι κατέρρευσε και δεν ειδοποιήθηκες νωρίτερα. Θα επανέλθω στο θέμα.
Έχεις δίκιο, πανικοβλήθηκα γιατί είμαι κι ένθερμος υποστηρικτής του Υλισμού! ![]()
Τι άλλο θα μάθω για εμένα σήμερα, ενδιαφέρον... ![]()
Ενδιαφέρον επίσης θεωρώ και το γεγονός ότι άνθρωποι οι οποίοι φαινομενικά δείχνουν ότι διαθέτουν κάποιο επίπεδο κριτικής σκέψης κι ικανότητας του συλλογίζεσθαι τείνουν να τσουβαλιάζουν με περισσή ευκολία.
Θα μπορούσα να σταθώ σε διάφορα σημεία των τελευταίων σου μηνυμάτων, ενδεικτικά θα σταθώ σε μερικά.
quote:
[...]Το ίδιο θα μπορούσαν να ισχυριστούν και οι πόρνες και οι ομοφυλόφυλοι και να πουν δεν κάνουμε κάτι μεμπτό, απλά γιορτάζουμε κάθε φορά το σύμβολο της γονιμότητας.[...]
Οι ομοφυλόφιλοι κι οι πόρνες δεν είναι ομάδες που μπορούν να συγκριθούν και γενικά δεν ξέρω κατά πόσο κοινωνικές ομάδες μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους.
Στη μία περίπτωση έχουμε επιλογή επαγγέλματος για τους Χ, Ψ λόγους κι από την άλλη έχουμε μια μη επιλογή σεξουαλικότητας.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν κάνουν κάτι μεμπτό.
quote:
[...]Ρε παιδιά εκεί στο Club αλλά και φίλε μου Dying_Incubus ενώ για την Υπατία που εγώ σας ανέφερα είχατε όλοι σας να πείτε κάτι αγνοώντας ότι ο θάνατος της Υπατίας αποτελούσε τον κρίκο μιας αλυσίδας γεγονότων που προηγήθηκαν (με θάνατο αθώου Χριστιανού που δεν αναφέρει κανένας σας) με υπαιτιότητα του Ορέστη, των παγανιστών και των Εβραίων, σας είδα πολύ χαλαρούς σ'αυτό:[...]
Είχε όντως προηγηθεί ο θάνατος ενός Χριστιανού - εάν θυμάμαι καλά - αλλά αυτό τι σημαίνει;
Ότι το έγκλημα που διαπράχθηκε κατά της Υπατίας δικαιολογείται τρόπον τινά;
Η Ιστορία βρίθει περιπτώσεων όπου ομάδες ανθρώπων και με το πρόσχημα της μετάδοσης του Χριστιανισμού έκαναν θηριωδίες σε άλλες ομάδες ανθρώπων.
Θα έπρεπε κι οι άλλοι να ανταπαντήσουν;
Εκτός κι αν μου πεις ότι η διάδοση του Χριστιανισμού έγινε με τους ειρηνικότερους τρόπους και χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα οπότε εκεί ανοίγει άλλο κεφάλαιο.
Και μιας που φαίνεται ότι σε απασχολούν αρκετά τα ζητήματα της γονιμότητας - σεξουαλικότητας στην αρχαία Ελλάδα - και για τα οποία δεν πρόκειται να λάβεις υπόψη σου τις απαντήσεις του Sesostris ή οποιουδήποτε άλλου διότι εσύ έχεις ήδη δώσει τις απαντήσεις που επιθυμείς - θες να συζητήσουμε και για περιπτώσεις σεξουαλικότητας από την Παλαιά Διαθήκη;
Περιπτώσεις πχ πολυγαμίας, ξενογαμίας ή αιμομιξίας;

In anticipation of my resurrection...
quote:
Έχεις δίκιο, πανικοβλήθηκα γιατί είμαι κι ένθερμος υποστηρικτής του Υλισμού!
Τι άλλο θα μάθω για εμένα σήμερα, ενδιαφέρον...
Ανέφερες κάτι για λογικά άλματα στο σχετικό μου quote που από τη Φυσική αναφέρθηκα στα Φιλοσοφικά ρεύματα του Ντετερμινισμού και του Υλισμού και υπέθεσα ότι είναι το αρχικό σοκ που παθαίνουν άτομα θεωρητικής παιδείας.
Αν δεν είσαι Υλιστής (αλλά ούτε θεωρητικής παιδείας όπως υπέθεσα από τη στιχομυθία σου με ΝΙΚΟΜΑΧΟ για Karl Popper) σου ζητώ συγγνώμη για την παρανόηση και το...τσουβάλισμα.
quote:quote:
[...]Το ίδιο θα μπορούσαν να ισχυριστούν και οι πόρνες και οι ομοφυλόφυλοι και να πουν δεν κάνουμε κάτι μεμπτό, απλά γιορτάζουμε κάθε φορά το σύμβολο της γονιμότητας.[...]Οι ομοφυλόφιλοι κι οι πόρνες δεν είναι ομάδες που μπορούν να συγκριθούν και γενικά δεν ξέρω κατά πόσο κοινωνικές ομάδες μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους.
Στη μία περίπτωση έχουμε επιλογή επαγγέλματος για τους Χ, Ψ λόγους κι από την άλλη έχουμε μια μη επιλογή σεξουαλικότητας.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν κάνουν κάτι μεμπτό.
α) Ουδέποτε συνέκρινα μεταξύ τους αυτές τις ομάδες.
β) Η κοινωνία τους κατηγορεί και όχι εγώ ότι κάνουν κάτι το μεπτό και ακόμα και σήμερα (παρ'όλα τα σύμφωνα συμβίωσης) βλέπεις ότι οι εν λόγω καηγορίες κινούνται στα κρυφά και με φόβο.
Με δεδομένο ότι αυτό συμβαίνει θα μπορούσαν να πουν αυτό που έγραψα (και καλά) για ξεκάρφωμα. Δηλ του στυλ "δεν είμαι gay απλά θαυμάζω το σύμβολο της γονιμότητας"
Ούτε κατηγόρησα ούτε τσουβάλιασα κανέναν και για τίποτα
quote:Είχε όντως προηγηθεί ο θάνατος ενός Χριστιανού - εάν θυμάμαι καλά - αλλά αυτό τι σημαίνει;
Ότι το έγκλημα που διαπράχθηκε κατά της Υπατίας δικαιολογείται τρόπον τινά;
Οχι, αλλά από το να γράφεις ένα αστείο κειμενάκι μεν, που έριχνε ολόκληρο το φταίξιμο στους Χριστιανούς δε, απέχει πολύ, δε νομίζεις?
Βάλε στο σωστό ιστορικό πλαίσιο το συμβάν και δεν θα υπήρχαν ενστάσεις εκ μέρους μου.
Από την άλλη να σου θυμίσω ότι ο Πέτρος που τη σκότωσε ήταν κατά πάσα πιθανότητα πρωην παγανιστής ο οποίος ήταν στο στάδιο της κατήχησης και μάλιστα μη-βαπτισμένος ως Χριστιανός. Ούτε αυτό το είδα κάπου.
Υπάρχουν θεματάκια αντικειμενικότητας όπως και να το κάνουμε.
quote:
Και μιας που φαίνεται ότι σε απασχολούν αρκετά τα ζητήματα της γονιμότητας - σεξουαλικότητας στην αρχαία Ελλάδα
Μπαααα. Τις ιερόδουλες που λειτουργούσαν στους ναούς και τις κτηνοβασίες τις προσπερνάω και τις δεικνύω μόνο σε...άθεους και άθρησκους τύπου Sesostris που υπονοούν ηθικά πλεονεκτήματα στην παγανιστική θρησκεία.
Περισσότερο με νοιάζουν τα φονικά μυστήρια που συνέβαιναν στους ναούς της Αρχαίας Ελλάδας.
Γι'αυτά θα σχολιάσει κανένας, και αν ναι μετά από πόσα μηνύματα?
quote:
- και για τα οποία δεν πρόκειται να λάβεις υπόψη σου τις απαντήσεις του Sesostris ή οποιουδήποτε άλλου διότι εσύ έχεις ήδη δώσει τις απαντήσεις που επιθυμείς - θες να συζητήσουμε και για περιπτώσεις σεξουαλικότητας από την Παλαιά Διαθήκη;
Περιπτώσεις πχ πολυγαμίας, ξενογαμίας ή αιμομιξίας;
Η Παλαιά Διαθήκη (όπως και η Καινή αλλά και ολόκληρη η Εκκλησιαστική Πατρολογία) δεν φείδεται προ ουδενός.
Από εμας μάθατε για την Υπατία, από εμάς μάθατε για το Σεράπειο από εμάς μάθατε και αυτά που υπονοείς για τους Εβραίους.
Αυτό που προτείνεις πάντως δηλ. να συγκρίνουμε τους κατ'εσάς γιδοβοσκούς,άξεστους και αστοιχείωτους με τους ανθρώπους του πνεύματος και της διανόησης μήπως και διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις σε θέματα Ηθικής είναι πολύ κολακευτικό για τους πρώτους, δε νομίζεις?
Ας είναι!
Το θέμα είναι να τα βάζετε στη σωστή τους βάση και να συζητήσουμε για ότι θες.
Ας λύσουμε όμως με κάποιον αυτά τα φονικά μυστήρια στους παγανιστικούς ναούς, δεν συμφωνείς?
Υ.Γ Δεν μ'ενδιαφέρει ούτε θα χρεωθούμε εμείς ως Ορθόδοξοι πως χειρίστηκε η Δυτική Εκκλησία την κατήχηση των δυτικών λαών ούτε τις κακοδοξίες του Πάπα και των καρδιναλίων.
Edited by - Carmel on 10/01/2016 18:38:27
quote:
Οχι, αλλά από το να γράφεις ένα αστείο κειμενάκι μεν, που έριχνε ολόκληρο το φταίξιμο στους Χριστιανούς δε, απέχει πολύ, δε νομίζεις?Βάλε στο σωστό ιστορικό πλαίσιο το συμβάν και δεν θα υπήρχαν ενστάσεις εκ μέρους μου.
Από την άλλη να σου θυμίσω ότι ο Πέτρος που τη σκότωσε ήταν κατά πάσα πιθανότητα πρωην παγανιστής ο οποίος ήταν στο στάδιο της κατήχησης και μάλιστα μη-βαπτισμένος ως Χριστιανός. Ούτε αυτό το είδα κάπου.
Υπάρχουν θεματάκια αντικειμενικότητας όπως και να το κάνουμε.
Το αστείο κειμενάκι γράφτηκε με αφορμή το μήνυμά σου καθώς μου φάνηκε ότι προσπάθησες να δώσεις μιαν άλλη εκδοχή για το θάνατο της Υπατίας.
Όσο για τον Πέτρο, η Υπατία δολοφονήθηκε από έναν όχλο, όχι από έναν άνθρωπο μεμονωμένα.
Εάν ο Πέτρος ήταν ο υποκινητής, δεν μου λέει και πολλά.
quote:
Μπαααα. Τις ιερόδουλες που λειτουργούσαν στους ναούς και τις κτηνοβασίες τις προσπερνάω και τις δεικνύω μόνο σε...άθεους και άθρησκους τύπου Sesostris που υπονοούν ηθικά πλεονεκτήματα στην παγανιστική θρησκεία.
Ως άθρησκος αλλά όχι άθεος μπορώ να σου πω ότι η κάθε θρησκεία είναι αυτή που είναι.
Έχει δημιουργηθεί για συγκεκριμένους λόγους, επιτελεί το ρόλο της, έχει χρησιμοποιηθεί για άλλα αίτια από ομάδες ανθρώπων ή και κράτη για επεκτατικούς λόγους κ.λπ.
Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει ποια θρησκεία έχει τα περισσότερα ηθικά πλεονεκτήματα έναντι άλλης διότι καταρχάς δεν πιστεύω ότι κάποια θρησκεία έχει το προνόμιο της υπεροχής σε αυτόν τον τομέα.
Δεν μπορώ όμως και να μην αντιδράσω κι εγώ όταν βλέπω ότι οι πιστοί κάποιας συγκεκριμένης θρησκείας προσπαθούν ντε και καλά να πείσουν τους υπόλοιπους (άθρησκους, άθεους, αλλόδοξους, αλλόθρησκους κ.λπ.) για την υπεροχή της δικής τους θρησκείας... ![]()
quote:
Από εμας μάθατε για την Υπατία, από εμάς μάθατε για το Σεράπειο από εμάς μάθατε και αυτά που υπονοείς για τους Εβραίους.Αυτό που προτείνεις πάντως δηλ. να συγκρίνουμε τους κατ'εσάς γιδοβοσκούς,άξεστους και αστοιχείωτους με τους ανθρώπους του πνεύματος και της διανόησης μήπως και διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις σε θέματα Ηθικής είναι πολύ κολακευτικό για τους πρώτους, δε νομίζεις?
Ας είναι!
Το θέμα είναι να τα βάζετε στη σωστή τους βάση και να συζητήσουμε για ότι θες.
Ποιοι είναι ακριβώς οι "εμείς" κι "εσείς"
Διότι μπορώ να με εντάξω σε διάφορες ομάδες (αίματος, ηλικιακή, φύλο κ.α.) αλλά δεν θυμάμαι να έχουμε ενταχθεί σε κάποιο στρατόπεδο "εμείς οι πιστοί" κι "εσείς οι άπιστοι".
Εάν εσύ νιώθεις κάτι τέτοιο, πάω πάσο αλλά δεν θα το παίξω το παιχνίδι αυτό.
quote:
Ας λύσουμε όμως με κάποιον αυτά τα φονικά μυστήρια στους παγανιστικούς ναούς, δεν συμφωνείς?
Κι επαναλαμβάνω, θέλεις σίγουρα να λάβεις απαντήσεις ή έχεις ήδη δώσει τις απαντήσεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου;
Γενικά μου δίνεις την αίσθηση ότι προσπαθείς ή θέλεις να μπεις στο παιχνίδι της "ηθικής υπεροχής κάποιας θρησκείας" το οποίο είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει τελειωμό ούτε νικητή.
quote:
Υ.Γ Δεν μ'ενδιαφέρει ούτε θα χρεωθούμε εμείς ως Ορθόδοξοι πως χειρίστηκε η Δυτική Εκκλησία την κατήχηση των δυτικών λαών ούτε τις κακοδοξίες του Πάπα και των καρδιναλίων.
Δεν μιλούσα μόνο για την Καθολική Εκκλησία. ![]()
Η Ορθόδοξη Εκκλησία φέρθηκε με αγάπη κι ειρηνικότητα απέναντι στις αιρέσεις και στους Εθνικούς; ![]()

In anticipation of my resurrection...
Μεγαλύτερη κατρακύλα δεν υπάρχει. Ειλικρινά σε λυπάμαι για την κατάντια σου.
*
quote:
Η μία από τις σχολές από την οποία αποφοίτησα υπάγεται στις σχολές Θετικών Επιστημών οπότε μάλλον παρανόησες.
Και σου ξαναζητώ συγγνώμη αλλά εξήγησέ μου τι θεώρησες λογικό άλμα σ'αυτήν την περίπτωση.
quote:
Όσο για τον Πέτρο, η Υπατία δολοφονήθηκε από έναν όχλο, όχι από έναν άνθρωπο μεμονωμένα.
Εάν ο Πέτρος ήταν ο υποκινητής, δεν μου λέει και πολλά.
Και εγώ ως υποκινητή του όχλου τον θεωρώ ως υπεύθυνο και εμένα μου λέει πολλά καθώς ο όχλος έχει το ακατολόγιστο a priori.
Το θέμα είναι να κάνεις τα πάντα ώστε ο όχλος να μην αναλάβει δράση. Αν αναλάβει τότε δεν φταίει ο συγκεκριμένος του όχλου που θα τελέσει το όποιο αδίκημα αλλά αυτός που υποκίνησε τον όχλο και όλοι όσοι δεν σταμάτησαν τη δημιουργία του όχλου.
quote:
Ποιοι είναι ακριβώς οι "εμείς" κι "εσείς"
Το "εμείς" (που χρησιμοποίησα) είναι εμείς οι Όρθοδοξοι Χριστιανοί που ιστορικά αποδεδειγμένα κάναμε αυτά που σου υπέδειξα. Το "εσείς" (που δεν χρησιμοποίησα) δεν είναι μονοσήμαντα ορισμένο οπότε ο καθένας βάζει στην κατηγορία όποιους θέλει.
quote:quote:
Ας λύσουμε όμως με κάποιον αυτά τα φονικά μυστήρια στους παγανιστικούς ναούς, δεν συμφωνείς?Κι επαναλαμβάνω, θέλεις σίγουρα να λάβεις απαντήσεις ή έχεις ήδη δώσει τις απαντήσεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου;
Προφανώς και έχω δώσει τις απαντήσεις μου αλλά επίσης προφανώς θέλω να λάβω και τις δικές σας γιατί μπορεί κάτι σημαντικό να μου ξεφεύγει αλλά για μια ακόμη φορά δεν τις βλέπω.
Εκτός αν θεωρείς ότι θα περιμένω τις απαντήσεις σας για να αποκτήσω γνώση επί του θέματος οπότε λαθεύεις.
quote:
Γενικά μου δίνεις την αίσθηση ότι προσπαθείς ή θέλεις να μπεις στο παιχνίδι της "ηθικής υπεροχής κάποιας θρησκείας" το οποίο είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει τελειωμό ούτε νικητή.
Σε καμία περίπτωση.
Απλά βλέπω τα μονομερή και διαστρεβλωτικά ως προς τις Χριστιανικές πηγές μηνύματα του Sesostris (ενώ έχει δηλώσει άθεος και άθρησκος) και φέρω τα δικά μου επιχειρήματα προς αποκατάστση της αλήθειας.
Το ότι ακυρώνω ταυτόχρονα και την ηθική υπεροχή που θέλει να περάσει ο Sesostris θεώρησέτο ως παράπλευρη απώλεια του παγανισμού.
quote:
Δεν μιλούσα μόνο για την Καθολική Εκκλησία.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία φέρθηκε με αγάπη κι ειρηνικότητα απέναντι στις αιρέσεις και στους Εθνικούς;
Με δεδομένο τους ανελέητους διωγμούς, μαρτυρικούς θανάτους, κατεδαφίσεις ναών, κάψιμο γραφών, δημεύσεις περιουσιών επί 3 αιώνες νομίζω ότι η Εκκλησία αλλά και οι Αυτοκράτορες με τους Κώδικες που εξέδωσαν τους συμπεριφέρθηκαν με το γάντι ως όφειλαν.
Επειδή όμως υπήρχαν όντως και βιαιοπραγίες και επιδρομές σε παγανιστικούς ναούς γι'αυτό σας προκαλώ να δούμε τι γίνονταν μέσα σε κάποιους από αυτούς τους ναούς που υπέστησαν ότι υπέστησαν αλλά δεν βλέπω κανέναν να θέλει να το αγγίξει το θέμα.
Ποια είναι λοιπόν τα φονικά μυστήρια μέσα σε παγανιστικούς ναούς που επικαλείται ο Σωκράτης ο Σχολαστικός?
quote:
Δεν μπορώ όμως και να μην αντιδράσω κι εγώ όταν βλέπω ότι οι πιστοί κάποιας συγκεκριμένης θρησκείας προσπαθούν ντε και καλά να πείσουν τους υπόλοιπους (άθρησκους, άθεους, αλλόδοξους, αλλόθρησκους κ.λπ.) για την υπεροχή της δικής τους θρησκείας...
Το πράγμα είναι πολύ πιο βαθύ Dying_Incubus. Δεν προσπαθούν να πείσουν μόνο για την υπεροχή της εναντίον οποιασδήποτε άλλης θρησκείας, αλλά και εναντίον της φιλοσοφίας, των θετικών αλλά και των ανθρωπιστικών, πολιτικών και κοινωνιολογικών επιστημών. Μιλάμε για χριστιανορθόδοξους ταλιμπάν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο, τίποτα διαφορετικό.