ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- To "μυστήριο" του Κρεμασμένου... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- To "μυστήριο" του Κρεμασμένου... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

kost30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Knight MIXAILΜέλος
08/03/2005, 22:21:36

Φιλε kost,
ο Papus συνδεει την καρτα μεσω του γραμματος Λαμεντ,
με τον Ζυγο και τον μηνα Σεπτεμβριο.
Δινει ομως ιδιατερη εμφαση στην "Ισορροπητικη Δυναμη",
την δυναμη που εξουδετερωνει τις αντιθεσεις της
10ης και 11ης καρτας (δυναμη και τροχος αντιστοιχα)

Ο Castelot χρησιμοποιει το Ταρω των Βοημων του Papuς
για να συνδυασει την Μεγαλη Αρκανα με την Αλχημικη
διαδικασια και να παρουσιασει ενα σχετικο πινακα χωρις
περαιτερω σχολια η πηγες

Παντως ο Regardie αντιστοιχει πραγματι το γραμμα λαμεντ
με τον Ζυγο αλλα σε αυτο αποδιδει τη καρτα της Δικαιοσυνης (08)
Ενω στο Νταλετ, που αναφερει ο Κροουλευ, αποδιδει τη 3η
καρτα "Αυτοκρατειρα, και την συσχετιζει με την εννοια της 'πυλης'

Πολλες φορες ειπαμε πως η διαδικασια αποκαλυψης του κεντρικου
πυρηνα μιας καρτας ειναι βιωματικη. Ισως και γι αυτο να
παρατηρουνται καποιες αποκλυσεις στις αντιστοιχιες που αποδιδονται
Προσπαθησα να συγκερασω τις αποψεις αυτες συμφωνα με την μικρη
κατανοηση που εχω σχετικα με τις αρχετυπικες εικονες ΤΑΡΩ

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

10/03/2005, 00:04:26
Τι ευχάριστη έκπληξη!
Μπαίνω μετά από λίγες μέρες και βλέπω όλη αυτή την όμορφη συζήτηση.
Ευχαριστώ όλους για τα στοιχεία που παραθέσανε αν και με τις γνώμες να διχάζονται γύρω από το θέμα τόσο πολύ έχω αρχίσει και μπερδεύομαι...
quote:
μαλλον οι αρκανες εχουν γινει "συνειδηση"

Αυτή ακριβώς τη λέξη κλειδί είχα στο μυαλό μου...
Δε ξέρω γιατί αλλά όταν κοιτάζω αυτή την κάρτα μου έρχεται στο νου η πάλη συνειδητού -ασυνείδητου...
Ακόμη δε μπορώ να σας το εξηγήσω όταν θα το αποκρυσταλλώσω μέσα μου θα σας το αναλύσω... Ελπίζω να μη γελάσετε...
Καλή σας νύχτα...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234"
10/03/2005, 03:42:52
quote:
Υ.Γ. Θα παρακαλούσα τον αγαπητό admin να κάνει πιο λειτουργική την αναζήτηση κάνοντας highlighted τις λέξεις κλειδιά ώστε να μη χρειάζεται να διαβάζουμε όλα τα τόπικ και όλες αυτές τις εκατοντάδες σελίδων για να βρούμε αυτό που θέλουμε. Εγώ προσωπικά για κοινότυπα θέματα έχω πάψει να αναζητώ έτσι και ψάχνω μόνο με τον τίτλο...

Avallon, μάλλον ο Admin κάνει τελικά θαύματα!
Πραγματοποίησε την παράκλησή σου, στις 15.12.2004 (πριν από 3 περίπου μήνες δηλαδή) πριν καν να το είχες σκεφτεί!
Μήπως ο Admin των forums, ελέγχει τον χρόνο;

Μπορείς να ρίξεις κι εσύ μια ματιά στο θέμα όπου αναγράφεται η συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά και να τσεκάρεις άλλη μία φορά τη λειτουργία της Αναζήτησης. Εάν δεν σου βγάζει κίτρινο, θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε!

FORUMS Reloaded !! (μέρος 1ο)
"- Στην λειτουργία Αναζήτησης έχει προστεθεί ένα βοήθημα κατάδειξης των Λέξεων που εισάγουν οι χρήστες της. Δηλαδή, όταν ανοίγει κάποιος μία σελίδα από τα αποτελέσματα Αναζήτησης θα μπορεί να βλέπει πλέον με εύκολο τρόπο που εμφανίζεται η λέξη ή οι λέξεις τις οποίες αναζήτησε. Αυτές καταδεικνύονται σε κίτρινο φόντο."

Καλή συνέχεια στη συζήτηση,
και ένα θερμό "μπράβο" σε όλους όσους, παραμέρισαν τις προσωπικές αντιμαχίες και προάγουν έναν πολιτισμένο διάλογο!

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

10/03/2005, 09:21:14
Αμαλία μου... τώρα τι να πω???

Οταν μπηκα μετά από τόσους μήνες δεν το είχα αυτό υπόψη μου και θεωρώντας ότι το ψάξιμο εξακολουθεί να είναι Γολγοθάς εδώ μέσα με τόσα θέματα έπραξα ανάλογα...
Τελικά δεν πρέπει να παίρνουμε πράγματα δεδομένα...μια και νόμιζα ότι η αναδιάταξη του χώρου έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητά του...

Μπράβο σας πάντως...

quote:
και ένα θερμό "μπράβο" σε όλους όσους, παραμέρισαν τις προσωπικές αντιμαχίες και προάγουν έναν πολιτισμένο διάλογο!

Για αρχή καλά τα πάμε αλλά έχουμε δρόμο ακόμα...

Και μια που είσαι εδώ τριγύρω για πες μου τις πταίει και όταν ανοίγω τα smileys δε τα βλέπω όλα?? Μου κόβει αυτό που είναι κάτω κάτω... νομίζω τη μπάλλα του μπιλιάρδου...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234"

Edited by - Avallon on 10/03/2005 09:23:29

05/04/2005, 18:24:23
http://www.cs.utk.edu/~mclennan/BA/PT/PT.html Μηπως ενδιαφερει ο <<κρεμασtos προδοτης;>>http://www.cs.utk.edu/~mclennan/BA/PT/M12.html Εχω 2 αποριες. α]Κατα τον papus τα δυο δεντρα που ειναι αναμεσα τους ο κρεμασμενος εχουν 6 κλωναρια το καθενα.Αναφερει οτι συμβολιζουν τα 12 ζωδια και στη μεση ο κρεμασμενος σαν ηλιος.αν κοιταξεται τωρα στην διευθυνση που σας εδωσα ο κρεμασμενος σχοιματιζει με τα ποδια του τον αριθμο 6.http://www.cs.utk.edu/~mclennan/BA/PT/M12-small-image.gif Το ξερω πως συμβολιζει το + αλλα μοιαζει πολυ και με 6. οσο για τα κομενα κλωναρια για να τα δειτε πρεπει να εχεται την αποψη του ταρω του papus.Εχουμε δηλαδη 6,6,6.Ειναι τυχαιο;β]Εχωτην εντυπωση δεν ειμαι συγουρος οτι ο δωδεκατος μαθητης του χριστου ηταν ο Ιουδας.Αν υσχιει αυτο τοτε ειναι τυχαιο οτι η δωδεκατη λαμα ταρω σχετιζεται και με προδοσια και με κρεμασμενο;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗ ΓΗ!

05/04/2005, 19:05:21
Αν μου επιτρέπεις ΑΔΔΑΡ ΑΣΟΥΡ... για να έχουμε καλύτερη οπτική:

Eπιμένω ότι μου θυμίζει το 4...
... και ευτυχώς εσύ μου θύμισες αυτό το θέμα το οποίο είχα ξεχάσει

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
05/04/2005, 19:48:57
Αγαπητή Avallon,

όπως γνωρίζεις έχω μια μανία με τις μασημένες τροφές

και τώρα έτσι όπως την είδα αυτή την εικόνα μου γενήθηκε μια απορία...

αυτό το 4 του Κρεμασμένου έχει καμμία σχέση με το 4 της ψηφιακής σου υπογραφής?

γιατί αν έχει...

μήπως...θα ήταν προτιμότερο να μαθαίνεις σιγά σιγά να μετράς και λίγο παρακάτω?

όχι πολύ... να, ίσα μέχρι το 5... έτσι γιατί Δύναμη χωρίς Αγάπη..

τι νόημα να έχει?

Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...

06/04/2005, 09:12:47
quote:
μήπως...θα ήταν προτιμότερο να μαθαίνεις σιγά σιγά να μετράς και λίγο παρακάτω?

Nα υποθέσω λοιπόν ότι ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ και γι'αυτό μιλάς εκ του ασφαλούς...

Ελα όμως καλή μου που αυτό που βλέπω σε σένα δε μ'αρέσει καθόλου ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ...

Καλύτερα αδαής παρά ΓΝΩΣΤΗΣ και με την δικιά σου απέραντη προς όλους "Αγάπη" που δεν παραλείπεις να την δείχνεις σε κάθε σου μήνυμα προσβάλλοντας άλλους...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
06/04/2005, 09:22:27
Καλημέρα και σε σένα αγαπητή

το να αναρωτιέμαι για κάτι δεν σημαίνει πως ξέρω...

δεν κάνω τέτοιες δηλώσεις, κάνω μόνο ερωτήσεις...

τώρα το αν δείχνω ή δεν δείχνω Αγάπη και το αν μάλιστα κάποιοι απ' αυτό προσβάλλονται είναι άλλο θέμα...

συνήθως πάντως προσβάλλονται από την Αγάπη αυτοί που δεν την γνωρίζουν..

και προσβάλλονται από το Φως αυτοί που ζουν στο σκοτάδι...

τέσπα...

δεν είναι αυτό το ζήτημα, απλά μου γεννήθηκε η απορία και την εξέφρασα ...

σκοπός δεν είναι να παρεκλίνει πάλι το θέμα της πορείας του, αλλά μέσα από προσωπικά βιώματα και απόψεις να αναπτυχθεί περισσότερο...

με αυτό το σκεπτικό έθεσα την ερώτηση ...

ελπίζω να έγινα κατανοητή αυτή την φορά

Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...

06/04/2005, 11:53:26
AVALLON ειναι οπως το παρει κανεις.Ναι ταιριαζει και το 4.Βεβαια και το 6 καπως το θυμιζει εκει που σταυρωνει τα ποδια, χωρις να ξεχναμε το επικρατεστερο σημειο που συμβολιζει δηλ το +.Ας δουμε τωρα την αποψη του papus με τα 6 κλωναρια σε καθε κορμο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗ ΓΗ!