- Νέο CARGO CULT η "Ελληνική Θρησκεία";; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
--
Σε ποία περίπτωση δεν θα θεωρούσες cargo cult την Ελληνική θρησκεία;
Ποιές θρησκείες δεν θεωρείς cargo cult και γιατί;
quote:
RES, σκουπιδι, ..., ακατονόμαστε, παπά, κτλ 95
T' arkidia mas kounionte...
Ξέρεις "Αίολε", ο Αίολος είχε πολλούς ανέμους.
Φρόντισε να μην ανοίξουν οι ασκοί του...
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:Απορρώ...
Σε ποία περίπτωση δεν θα θεωρούσες cargo cult την Ελληνική θρησκεία;
Ποιές θρησκείες δεν θεωρείς cargo cult και γιατί;
Δεν διάβασες το τόπικ;
Η απάντησή είναι εμφανέσταατη, πολλές φορές σε bold και σε «quotes».
Υποθἐτω οτι ξέρεις να διαβάζεις, έστω και υποτυποδώς.
====
Αμαλία,
Δεν δίνω συνέχεια στο τόπικ.
Αν για έσενα δεν είναι άτοπο να χρησημεύει το τοπικ για να "παίζουν με τα γενητικά τους όργανα" οι Λακεδαίμονες, τότε μάλλον έχουμε πιο διαφορετικά στάνταρ απο ό,τι νόμισα αρχικά.
====
Προς Λακεδαίμονες
Μάλλον δεν καταλάβατε.
Αρχικός μου σκοπός ήταν να εντοπίσουμε και να μειώσουμε τις νοοτροπίες "κάργκο". Όχι να τις αναβιώσουμε. Άν θέλετε "Θρησκευτική Αναπαλαίωση®" ξέρετε που να απευθυνθείτε.
Άντε, σταματήστε την θρηνωδία για το cargo που σας έκλεψα, αποχωρεί ο "κακός" λευκός Δυτικούλιας, και μπορείτε να συνεχίσετε τις τελετουργικές πεοκρουσίες σας με την ησυχία σας, όλο και κάτι θα πετύχετε...
kynikos
Australian Commissioner for Native Affairs - Papua / Melanesia (2004-2005)
quote:
Δεν διάβασες το τόπικ;
Η απάντησή είναι εμφανέσταατη, πολλές φορές σε bold και σε «quotes».Υποθἐτω οτι ξέρεις να διαβάζεις, έστω και υποτυποδώς.
====
Όταν η παλάμη έρχεται να πλησιάσει τη φωτιά , είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα γίνεται κριτική σε όλα τα επίπεδα , επειδή τζίζ....
Kynikos , τη γειτόνισα ήθελα να προσεγγίσω ρε μεγάλε .Τελικά μου φαίνεται ότι εσύ δεν διαβάζεις κάν τα μηνύματα.
Το ήθελες σε Bold και blinking για να το καταλάβεις;
Τώρα πως γίνεται να παρατηρείς κάποιον για το πως διαβάζει όταν πετάς
"εμφανέσταατη" και "υποτυποδώς" ,αυτό αποτελεί άλλο κωμικό μυστήριο.
Δεν κολλάω εγώ στη λεπτομέρεια , αλλα μη προκαλείς λεπτομερειακές θέσεις (όπως το ιλίθιο τόπικ που άνοιξες , που μάλλον άλλοι σου είπαν να ανοίξεις...)
Και επειδή προσεγγίζεις την προγονολατρεία με μάλλον χλευαστικό ύφος ,τι τελοσπάντων κατηγορείς χωρίς να προτείνεις τον αντίποδα ;
Ποιός είναι ο αντίποδας Kynikos;
Άντε πές τον μας να γελάσουμε.
quote:
Αν για έσενα δεν είναι άτοπο να χρησημεύει το τοπικ για να "παίζουν με τα γενητικά τους όργανα" οι Λακεδαίμονες, τότε μάλλον έχουμε πιο διαφορετικά στάνταρ απο ό,τι νόμισα αρχικά.
Όλη η Αλητεία μαζεμένη σε μία φράση.
Ρε Kynikos , γιατί τόσο φαρμάκι;
Μήπως είναι μεροκάματο τελικά;
Πόσα σε πληρώνουν ρε μεγάλε;
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και μία διαφορετική άποψη, μπορεί να είναι εξαιρετικά δημιουργική!
Εύχομαι στο παρόν θέμα, αν όχι εμφανώς, σιωπηρά τουλάχιστον, να μπόρεσε να δράσει δημιουργικά η προσπάθειά σου, της οποίας τα κίνητρα πιστεύω και ελπίζω, πως είναι καλοπροαίρετα και αγνά. Εάν κάτι τέτοιο έχει συμβεί, τότε βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι.
Εάν εσύ - ως δημιουργός του θέματος - και οι υπόλοιποι που συμμετέχουν στο παρόν θέμα, δεν έχετε κάτι να προσθέσετε, μπορεί να απενεργοποιηθεί. Εάν συνεχίσει όμως, θα συνιστούσα όλους όσους λαμβάνουν μέρος σ'αυτό, να μην το χρησιμοποιούν σαν χώρο εκτόνωσης συμπαθειών και αντιπαθειών είτε προσωπικών, είτε προς τις μεταξύ τους απόψεις.
Οπότε περιμένω από εσένα kynike, αλλά και από τα υπόλοιπα μέλη που γράφετε εδώ, την τοποθέτησή σας, ως προς τη συνέχεια ή όχι του θέματος αυτού.
Καληνύχτα- προς το παρόν ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Οπότε περιμένω από εσένα kynike, αλλά και από τα υπόλοιπα μέλη που γράφετε εδώ, την τοποθέτησή σας, ως προς τη συνέχεια ή όχι του θέματος αυτού.
Απο τα υπόλοιπα μέλη υπάρχει η παράκληση να συνεχιστεί αυτό το θέμα ,και όπου ήθελε καταλήξει....
Σαν think4allu μιλάω βέβαια.
Οι υπόλοιποι σκεπτόμενοι ας αποφασίσουν.
Κλείστο όσο είναι καιρός.
Ο καιρός σου δηλαδή......
Φαντάζομαι ότι έχεις και 2 παιδιά να μεγαλώσεις.
Κλείστο κοπέλα μου καλή.
quote:Πού το είδες το φαρμάκι think4allu;
Ρε Kynikos , γιατί τόσο φαρμάκι;
Μήπως περιγράφω κάτι που δεν συβαίνει;
Μήπως ο εν λόγω Λακεδαίμων δεν φέρεται ακριβώς όπως λέω;
Είναι η αναίδεια προς τις γυναίκες μέρος της Μεσσηνιακής εκπαίδευσης;
quote:Τώρα, που επι τέλους κατάλαβες οτι η προγονολατρεία σου και τα κάργκο καλτ είναι το ίδιο πράγμα, θα πάρω και ειδικό επίδομα! Να'σαι καλά.
Μήπως είναι μεροκάματο τελικά;
Πόσα σε πληρώνουν ρε μεγάλε;
Ακριβείς λεπτομέρειες για τον τρόπο που πληρώνωμαι έδωσα στο ξαδερφάκι σου, όταν με είχε ρωτήσει πριν λίγο καιρό. Απορρώ πώς δεν στο σφύριξε. http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4573&whichpage=7#131650
=================
Το θέμα αγαπητέ think, είναι οτι δεν χρειάζεται πια να προσπαθείς να κρυφτείς ή να στιριχτείς πίσω από μια προγονολατρεία που στο φινάλε εκτός από προφανή ατεκμηρίωτη μπούρδα, είναι και θέση αδυναμίας και απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατηθείς από κάτι σαν αυτόν που πνίγεται και πιάνεται απο τα μαλλιά του!
Εγώ πιστεύω οτι ξέρεις κολύμπι, και μπορείς να κολυμπήσεις, και μάλιστα στα βαθειά, αλλά όσο πλατσουράς στα ριχά λασπόνερα της προγονολατρείας, αρνούμενος να εμπιστευθείς τον εαυτό σου και τις δυνάμεις του, δεν θα δείς ποτέ το μεγαλείο και την ελευθερία που υπάρχουν μέσα σου!
Κάνε το, όχι για να τιμήσεις τους κατα φαντασίαν προγόνους σου, αλλά για να τιμήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, και θα δείς οτι όταν τιμάς τον εαυτό σου, δεν έχει την παραμικρή σημασία ποιοί ήταν οι πρόγονοί σου, όποιοι και να΄ταν καλά να΄ναι, φιός χωρέστους όπου και να βρίσκονται...
Όσο το βλέπεις σαν υποχρέωση προς "προγόνους" παραμένεις βασικά παιζάκι, σαν αυτά στις παιδικές χαρές, και όλο θα μου λες "είσαι κακό παιζάκι, θα το πώ στην/ον μαμά/μπαμπά μου", δηλαδή στους "προγόνους" σου από τους οποίους προσπαθείς επί ματαίω να αντλήσεις κάποια αίσθηση ασφάλειας, αγνοόντας οτι αυτή η ασφάλεια, αυτή η δύναμη υπάρχη ήδη μέσα σου, αγαπητέ.
Δεν χρειάζεσαι κανέναν πούστη στο κεφάλι σου, ούτε τους "προγόνους" σου, ούτε τον μάστορα που σου κάνει κατήχηση για να βρείς αυτό που φαίνεται να ψάχνεις.
Παρεπιμπτόντως, αυτήν την ελευθερία που περιγράφω εδώ, μπορείς να την θεωρήσεις και "Ελληνική" αν αυτό σε βοηθάει, αν και (όπως ήδη έχω πεί), για εμένα Ελληνικό και διαχρονικό είναι ένα και το αυτό.
Αν αυτό σου φαίνεται "Ανθελληνικό" ή "Διεθνιστούλικο", κάτσε και πλατσούρα στα ριχά, αλλά μην απορρήσεις και μην παραξενεύτεις οταν αντιληφθείς οτι τα ριχά βρωμάν κατρουλήλα.
Γνωρίζεις ήδη, πιστεύω τον λόγο.
Φιλικά
k
quote:
Το θέμα των κάργκο κάλτ το έχουν βρεί εξαιρετικά ενδιαφέρον πολλοί.
Η λειτουργία του έχει εξετασθεί στην πολιτική, στα οικονομικά, στην φυσική και ακόμα και στον προγραματισμό.
Πιστεύω οτι ο λόγος είναι οτι έχει πολλά να μας διδάξει για το πώς λειτουργεί ένα πρωτόγονο μέρος του εαυτού μας, ιδίως σε σχέση με την δημιουργία θρησκειών.
Οι Παπούα δεν ήξεραν καν μεταλουργία, άντε εξήγησε τους οτι τα παράγωγά της: οι κονσέρβες, τα όπλα και τα αεροπλάνα ΔΕΝ τα είχανε φτιάξει οι Θεοί, και ΔΕΝ θα τα έφερναν οι πρόγωνοι.
Πιστεύω ειλικρινά οτι μεγάλο μέρος της προγονολατρείας στην Ελλάδα σήμερα έχει παρόμοια ρίζα. Υπάρχουν άτομα στην Έλλαδα σήμερα που ειλικρινά αγνοούν παντελώς τις πηγές και κινητήριες δυνάμεις του σύγχρονου πολιτισμού μας, και έντρομοι εμπρός στην ακατανοησία σπεύδουν να τα αποδώσουν όλα σους "προγόνους". Πολλοί οι λόγοι για αυτό, τί να πώ, τουρκοκρατία, ωχαδερφισμός, κομπίναδορισμός, διαλέξτε και πάρτε... δεν θα τους βρούμε όλους εδώ.
Το ΛΑΘΟΣ, πιστεύω, είναι να προσπαθούμε να βρούμε λύση μέσα από τους προγονους μας, αντί μέσα από τους εαυτούς μας!
Ένα από τα προβλήματα ίσως να είναι οι ίδιο οι πρόγονοι μας, ιδίως γιατί δεν έζησαν ελεύθεροι την εποχή του Διαφωτισμού, δεν μπόρεσαν να κάνουν τις επιλογές που κάναν άλλοι Ευρωπαίοι. Κάποτε όμως θα πρέπει όλοι να τις κάνουν.
Όπως και να έχει το θέμα όμως, πιστεύω οτι η ενέργεια που χρειάζεται είναι της φύσης της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ, και οχι της οπισθοδρόμησης!
Για αυτό και άνοιξα το θέμα. Είναι φανερό οτι πολλοί περισότεροι θίχτηκαν απο οτι περίμενα. Γνωρίζω (όσο και να μην μου αρέσει) οτι με τον ανταγονισμό δεν πείθεται κανείς. Ούτε είναι για εμένα το esoterica ένας χώρος για να "αποδείξω" οτι έχω δίκιο.
Καμμια φορά μπορεί να λέω κανένα "σόκιν" πιστεύοντας οτι είναι ο πιο άμμεσος τρόπος να διατυπώσω κάποια έννοια. Άλλα αν πρόκειται ο χώρος να γίνει πεδίο εκτόνωσης, όπως λες, δεν έχει νόημα.
Πχ, προσωπικά μου κακοφάνηκε οτι έγιναν δύο ποστ με θέμα τους ΙΕ, όταν είχα ζητήσει, ειδικά και ξεκάθαρα, αυτά τα ποστ να μην γίνουν εδώ αλλά στο σωστό θέμα. Δεν μεταφέρθηκαν, αν και το ζήτησα απο τους συντονιστές ως Α.Σ.
Τί ρόλο λοιπόν μπορεί να παίξει ο ΑΣ όταν δεν έχει ουτε αυτήν την ελάχιστη συντονιστική δυνατότητα; Μάλλον κανέναν.
Από εκει και πέρα, ο κάθε κουφιοκεφαλάκιας βλέπει οτι δεν υπάρχει σεβασμός για την θεματολογία, και μπορεί άνετα να ανοίξει 10-100 λογαριασμούς κλώνους να μας ζαλίζει τον έρωτα με τα ψυχοπαθολογικά του. Τα οποία, μάλιστα, δεν θεωρείς αρκετά άτοπα για να αφαιρεθούν. Οπότε γενιεται και το ερώτημα
- Αν εξυπνάδες για "αρχιδιαχειριστριες" δεν είναι αρκετά άτοπες για να αφαιρεθούν από ένα τόπικ ανθρωπολογίας, ΤΙ τέλως πάντων είναι αρκετά άτοπο; ![]()
![]()
![]()
Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ δεν έχω πια καθόλου όρεξη να ανοίγω τόπικ που να γεμίζουν με τα παράγωγα που είδαμε ως τώρα.
Θα μπορούσα απλά να έδινα μια βιβλιογραφια για τα Κάργκο Καλτ, κι από εκεί και πέρα ας διαβάσει ο καθένας μόνος του.
Αν είναι όμως να συζήτήσουμε σοβαρά το φαινόμενο (πιστεύω οτι αξίζει), ευχαρίστως να αφήσω κατα μέρος το εμπρηστικό χιούμορ, αλλά πρέπει να υπάρχει και κάποιο επίπεδο.
Αλλοιώς, αγαπητή amalia, να πάω στο alt.soc.greek, κοντεύει να γίνει χειρότερο το eso.
Αν δεν δω να υπάρχουν τουλάχιστον κάποιοες ελάχιστες προυποθέσεις, δεν ξαναγράφω εδώ, το πολύ να παραθεσω την βιβλιογραφία. Θα περιμένω να ακούσω και τους άλλους.
Φιλικά
k
Πρόταση Kynikos.
Κάνε πρόταση πριν αφήσεις αίολη την στάση σεβασμού προς τις Γυναίκες απο τους Άντρες.
Πρόταση σε παρακαλώ .
Πρόσφερέ μας τον αντίποδα αντί να ουρλιάζεις .
_Σε ακούμε.
quote:Καλά, εντάξει, think4allu, θα γίνεις γυναίκα μου;;
Πρόταση σε παρακαλώ .
(Μην αγριέψεις, αστειέυομαι, έχω και στάνταρ, ξέρεις, δεν παντρεύομαι όποια κι όποια...)
quote:Δεν έχεις καταλάβει ακόμα το τόπικ.
Πρόσφερέ μας τον αντίποδα
Πρέπει να τον βρείς μόνος σου, τον δικό σου, δεν είμαι εδώ για να χωρηγώ έτοιμες συνταγές.
quote:Να ουρλιάζω;
αντί να ουρλιάζεις .
Με άκουσες να ουρλιάζω;
Επειδή σου είπα να σταθείς στα δυό σου πόδια και να μην γυρεύεις ασφάλεια σε προγόνους, σαν το παιδάκι;
Σε πληροφορώ οτι το είπα πολύ ήσυχα, σχεδόν ψιθυριστά.
Αν το άκουσες σαν ουρλιαχτό, αναρωτήσου γιατί.
quote:Ελπίζω, αλλα.... αμφιβάλλω!
Σε ακούμε.
Κ
Στην αλητεία που έστησες δεν γίνεται να έχεις συνομηλητές.
Σε αφήνω μόνο σου να διερωτηθείς απο που μισθοδοτείσαι "ιδεολογικά" και απο που οικονομικά.
Κράτα τα κάργκα σου για τον εαυτό σου.
Παράτα τον κόσμο ήσυχο.
Αμμάν πιά.
Τόση βλακεία;
The Mourning Bride - William Congreve
"Μόνο ότι οι αρχαίοι Έλληνες έπαιρναν τρεις πίπες τη μέρα από τον κάθε δούλο τους"
Γιατί δεν άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου γι' ΑΥΤΟ Αμαλίτσα;
Δεν θέλω να πιστεύω ότι μεροληπτείς ε;
quote:
Amalia"Μόνο ότι οι αρχαίοι Έλληνες έπαιρναν τρεις πίπες τη μέρα από τον κάθε δούλο τους"
Γιατί δεν άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου γι' ΑΥΤΟ Αμαλίτσα;
Δεν θέλω να πιστεύω ότι μεροληπτείς ε;
"...δεν έχουμε ακούσει εδώ μέσα".
Πιθανώς οι ασκοί του Αιόλου δεν άνοιξαν για αυτό επειδή δεν ήταν παρά ένας μη πολιτικά ορθός τρόπος να διατυπώσω τη φράση "δε νομίζετε ότι υπερβάλλετε λιγουλάκι ως προς το πόσο καλά τα περνούσαν οι δούλοι στην αρχαιότητα;" και όχι μία ευθεία προσωπική επίθεση όπως τα δικά σου. Απαγορεύονται οι προσωπικές επιθέσεις, δεν απαγορεύονται τα explicit lyrics (σε λογικά πλαίσια).
Μα τόσο δύσκολο σου είναι τέλος πάντων να ξεχωρίσεις την επιφάνεια από την ουσία;
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Ένας…..μη πολιτικά ορθός τρόπος έ? Μάλιστα…….![]()
![]()
Καλό θα είναι πάντως να μην συγχέουμε τις προσωπικές και ενίοτε αδιέξοδες απόψεις με την ευπρέπεια και τη γόνιμη αντιπαράθεση.
«Μα τόσο δύσκολο σου είναι τέλος πάντων να ξεχωρίσεις την επιφάνεια από την ουσία?»
Άχ αυτή η «ουσία»! Άχ αυτές οι…ουσίες τι μας προκαλούν και δεν το παίρνουμε χαμπάρι, άχ!! ![]()
![]()
![]()
quote:
Καλό θα είναι πάντως να μην συγχέουμε τις προσωπικές και ενίοτε αδιέξοδες απόψεις με την ευπρέπεια και τη γόνιμη αντιπαράθεση.
Όλο λόγια είσαι.
quote:
Amalia
Κλείστο όσο είναι καιρός.
Ο καιρός σου δηλαδή......
Φαντάζομαι ότι έχεις και 2 παιδιά να μεγαλώσεις.
Κλείστο κοπέλα μου καλή.
Και πού να σφίξουν αι ζέσται...