ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέο CARGO CULT η "Ελληνική Θρησκεία";; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Νέο CARGO CULT η "Ελληνική Θρησκεία";; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

anonymity32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/01/2005, 16:37:52
junk95:
«Όλο λόγια είσαι.»

Άχ αυτή μας η μετριοπάθεια, άχ!!!

Βούρ και τους φάγαμε......τσι «ελληνοκεντρικούρες»!!!!

pankyfishΝέο Μέλος
04/01/2005, 16:55:04
Όσο η θείτσα, που παριστάνει τη διαχειρίστρια έχει απενεργοποιημένο τον λογαριασμό athakandr και ενεργοποιημένους τους λογαριασμούς kynikos και junk, παρότι:

junk

quote:

και αφού ο Kaiser και ο athakandr πάρουν από 3-4g καθαρής THC και κάνουν επιτέλους σεξ (με όποια σειρά θέλουν).

και

στους Τούρκους που πριν 1000 χρόνια μας γαμήσαν τα κορίτσια μας

kynikos

quote:

Εσείς, για να τα αντιληφθείτε, **** **** **** **** **** ****;
Από εκεί προέρχεται όλο αυτό το Ελληνικό DNA πόυ έχετε μέσα σας;

ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ

και

Στην περίπτωση σου θα κάνω εξαίρεση, και μόνο θα σε βαράω, χαζοβιόλι.

Βρήκες ακόμα της "ανυπόστατες θεωρίες", ή ξεχάστηκες πάλι κάνοντας γαργάρα, Μόνικα;

Αντε από κει ρε ξεφτύλα.
Ορίστε μας, ο "Καραγκιώζης Λακεδαίμων"!!

Έλεγα λοιπόν, πως όσο ο θηλυκός Ταρτούφος, που παριστάνει τη διαχειρίστρια, χρησιμοποιεί 2 μέτρα και 2 σταθμά για τα μέλη, τόσο πιο άξια θα είναι η μισθοδοσία της και η προαγωγή της!

Εύγε amalitsa!

Edited by - pankyfish on 04/01/2005 17:06:54

KaiserΜέλος
04/01/2005, 18:15:45
Καλή χρονιά σε όλους!
Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι τι ακριβώς εξυπηρετεί η ύπαρξη αυτού του τόπικ. Όλα τα θέματα που συζητιούνται εδώ έχουν συζητηθεί( και ξανασυζητηθεί...και ξανασυζητηθεί...). Έχουμε μιλήσει για τους Ινδοευρωπαίους,έχουμε συζητήσει για την φυλετική καθαρότητα των Ελλήνων, έχουμε συζητήσει για το κατα πόσο ο Ελληνισμός είναι η οχι ο σπουδαιότερος πολτισμός που υπήρξε ποτέ.
Γνωρίζουμε όλοι πάνω κάτω ποιές είναι οι απόψεις των διαφόρων μελών πάνω σε αυτά τα θέματα. Τι εξυπηρετεί λοιπόν η συνέχιση της συζήτησης?
Το τόπικ ανοίχτηκε με σαφή προκλητική διάθεση απο το δημιουργό του με στόχο να προσβάλει όλα τα άτομα με τα οποία έχει κατα καιρούς διαφωνήσει και να τα παρομοιάσει με τους... Παπούα.
Τι κάθεστε λοιπόν και ασχολείστε?
Ρε αμαλία... Ρε κοπέλα μου... Τι να σου πω τώρα? Να σου πατήσω το βρισίδι που σου αξίζει και να βγεί ο admin να με απενεργοποιήσει?( ούτε το θάρος της γνώμης της δεν έχει η ''κυρία'', διότι οταν της κάνει κάποιος κριτική, βγαίνει ο admin και τον απενεργοποιεί, λες και δεν ξέρουμε ποιός του είπε να το κάνει...). Όχι, όχι ακόμα.
Ένα μόνο σου λέω, κάθεσαι και ασχολείσαι μαζί μου και τον Αίολο και δεν οήρες καν χαμπάρι(?) απο ου ξεκίνησε αυτή η κατρακύλα που οδήγησε στη διαγργαφή του athakandr.
Μήπως άρχισε απο εδώ?
quote:
αφού ο Kaiser και ο athakandr πάρουν από 3-4g καθαρής THC και κάνουν επιτέλους σεξ (με όποια σειρά θέλουν).

Πρόσεχε μην τυχόν πληγώσεις τα εαίσθητα αισθήματα του Σκουπίδη( τώρα θα απενεργοποιηθώ πάλι για-ήμαρτον Θεέ μου- ''παραποίηση ονομάτων άλλων μελών του forum'' όπως την άλλη φορά?).

quote:
Γιατί δεν άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου γι' ΑΥΤΟ Αμαλίτσα;
Δεν θέλω να πιστεύω ότι μεροληπτείς ε;

Η αμαλία? ΠΟΤΕ! Αφού ρε Αίολε όλα τα μέλη του forum είναι ίσα, απλώς μερικά μέλη είναι πιό ίσα.... Τι το περίεργο βλέπεις?

ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ

KaiserΜέλος
04/01/2005, 18:43:16
Πάντως, ένα απο τα καλά αυτού του διαδυκτιακού τόπου είναι το χιούμορ! Θαυμάστε τα παρακάτω( μιλάει ο admin)

''Ακόμη, από σήμερα τα Forums διαθέτουν και έναν καινούργιο "Διαχειριστή Συζητήσεων", θέση που παρέμενε "ορφανή" εδώ και καιρό! H amalia(Συντονιστής έως τώρα) αναλαμβάνει τον ρόλο αυτό. Δεν μπορώ πραγματικά να πω κάτι άλλο παρά ένα μεγάλο "Ευχαριστώ" για την προσφορά αυτού του ανθρώπου τόσον καιρό τώρα στα Forums και στο ESOTERICA συνολικά και να δώσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την Ευγένεια, το Ήθος και την Ανθρωπιά που τη διακρίνουν(παρότι είμαι σίγουρος πως δεν τα έχει ανάγκη)!''

Τελικά την πήρε την προαγωγή της! Άντε και εις ανώτερα, πάντα Δίκαια και, πάνω απο όλα,αμερόληπτα!

ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ

lamogioΜέλος
04/01/2005, 19:18:05
quote:
και θα δείς οτι όταν τιμάς τον εαυτό σου, δεν έχει την παραμικρή σημασία ποιοί ήταν οι πρόγονοί σου, όποιοι και να΄ταν καλά να΄ναι, φιός χωρέστους όπου και να βρίσκονται...

quote:
δηλαδή στους "προγόνους" σου από τους οποίους προσπαθείς επί ματαίω να αντλήσεις κάποια αίσθηση ασφάλειας, αγνοόντας οτι αυτή η ασφάλεια, αυτή η δύναμη υπάρχη ήδη μέσα σου, αγαπητέ.

quote:
Το ΛΑΘΟΣ, πιστεύω, είναι να προσπαθούμε να βρούμε λύση μέσα από τους προγονους μας, αντί μέσα από τους εαυτούς μας!

Νομίζω οτι κάνεις ένα κρίσιμο λάθος Κυνικέ, ελπίζω παρασυρμένος από την τροπή που πήρε το θέμα (σου) και από βιασύνη κι έφτασες στο άλλο άκρο.

Ο άνθρωπος έφτασε εδώ που έφτασε γιατί από τις πρώτες κοινωνίες μετέδωσε, μεταβίβασε από γενιά σε γενιά τη λιγοστή στην αρχή γνώση.
Κάτι που δε μπορούν να κάνουν τα άλλα ζώα.
Μπορείς να μάθεις ένα χιμπατζή να γράφει μετά από πολύ κόπο αλλά δεν υπάρχει περίπτωση εκείνος να το μάθει στο χιμπατζάκι του κι έτσι το χιμπατζάκι θα μείνει πάντα χιμπατζής.
Εστω και με βάση τη θεωρία του μπαρμπαΚάρολου, κάποιος έφτιαξε ένα μαχαίρι από πέτρα και έκοβε το κρέας αλλά το σημαντικό είναι οτι έμαθε και τους άλλους (ή οι άλλοι έμαθαν βλέποντάς τον να το φτιάχνει) πώς γίνεται.
Οι πρόγονοι λοιπόν, ανεξάρτητα πόσο πίσω πάμε, έπαιξαν σπουδαίο ρόλο για να μιλάμε εμείς εδώ σήμερα.
Μερικοί από αυτούς το πήγαν πιό πέρα το πράμα, τάιζαν και το καύκαλο (αφού είχαν χορτάσει το στομάχι) και μας έκαναν πιό διακριτά τα όρια από τους χιμπατζήδες.
Εκτός λοιπόν από το οτι ακούγεται carga εγωιστικό αυτό που λες, φαντάζει και άτοπο.
Προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε λύση χωρίς τους προγόνους μας (άλλο μόνοι μας κι άλλο χωρίς αυτούς) αλλά και μέσω αυτών.
Παρ’το κι αλλιώς: Κρίμα δεν είναι να πάει ο κόπος τους χαμένος;

dimsotΜέλος
04/01/2005, 21:02:03
quote:
Γειά σας και χρόνια πολλά και καλά σε όλους!

dimsot, φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω να βοηθήσω στην ερώτησή σου σχετικά με το μέλος που ανέφερες σε προηγούμενο μήνυμά σου.

Δεν είναι νοοτροπία του ESOTERICA αλλά ούτε και δική μου, το να ψάχνουμε για κάθε μέλος των forums ποιος ή τι είναι και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει η παραμικρή αφορμή γιαυτό. Στην περίπτωση δε του μέλους athakandr, στον οποίο αναφέρθηκα στο μήνυμά μου, η ταυτότητά του φαίνεται στα περισσότερα από τα username που ανέφερα, αφού υπογράφει τα μηνύματά του με τη συντομογραφία "ath". Και εφόσον μετά την αρχική απενεργοποίηση του λογαριασμού του, δεν τον εμπόδισε κανείς να μπει με ένα νέο username, δεν βλέπω το λόγο, γιατί να ανοίξει 7 αντί του ενός λογαριασμού!

Αυτά τα λίγα φίλε dimsot, και καλύτερα θα ήταν να μην επεκταθούμε άλλο στο συγκεκριμένο ζήτημα στο παρόν θέμα, ώστε να μην συμβάλλουμε στον θεματικό εκτροχιασμό του.

Γεια σου φιλη amalia
Θα μπορουσες να πεις απλα δεν γουσταρω ρε αδελφε
παρα να γραψεις ολα αυτα τα ασχετα.

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT

dimsotΜέλος
04/01/2005, 21:06:57
Φιλε kynike δεν μου απαντησες γιαυτο θα σε ξαναρωτησω

quote:

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τώρα οτι σε καμμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Προσωπικά, στο παρελθόν είχα αφιερώση πολύ χρόνο και χρήμα ερευνόντας τους ίδιους τους δικούς μου προγόνους. Κατάφερα μάλιστα να πάω μέχρι 6 γενιές πίσω!

Θα με ενδιεφερε πολυ να μαθω τι βρηκες απο την ερευνα σου?

quote:

Σε πληροφορώ, οτι ανάμεσα στους αγαπητούς συνομιλητές μέχρι τώρα υπάρχουν άτομα με ΔΗΛΩΜΕΝΕΣ θέσεις όπως:

- Οι Έλληνες είναι άλλο είδος, ξέχωρο από την υπόλοιπη Ανθρωπότητα.
- Οι Έλληνες είναι Ανάδελφος Φυλή, που κατέβηκε με διαστημόπλοιο από την Ανδρομέδα.
- Πιλότος του εν λόγω διαστημόπλοιου ήταν ο Όμηρος, και οι Θεοί του Ολύμπου οι πρώτοι επικοιαστές.
- Οι Αρχαίοι Ἐλληνες ΔΕΝ ήταν δεισιδαίμονες, και ΔΕΝ φοβούντουσαν τις Ερινύες όπως οι Εβραίοι τον Γιαχωβά, απλά τις βλέπαν σαν μηχανισμό κοινωνικής τάξης!!! , κάτι σαν μια ΚΥΠ της εποχής...
- H τελευταλια λέξη της φιλοσοφίας ήταν ο Θαλής, και από εκεί και πέρα τα πράγματα πήγαν κατα διαβόλου, εκτός από τους ... σοφιστές, που προσπάθησαν να σώσουν την κατάσταση.
- Ο Πλάτων και ο Σωκράτης... Εβράϊζαν, και ο Πυθαγόρας επρέσβευε το Φρικτόν εξ Ανατολών Δόγμα (όπως και ο Ορφέας).
- Οι Έλληνες φέρουν ειδικό DNA, με Τρείς, όχι Δύο ίνες, όπως οι υπόλοιποι.

Όλες αυτές οι γνώμες ΕΧΟΥΝ εκφραστεί κατα καιρούς εςδώ μέσα, από τα ίδια τα άτομα που τώρα βλέπεις να μας κάνουν τους σοβαρούς, και τους ομοιδεάτες τους.

Ονόματα δεν λέμε, υποστάσεις δεν θίγουμε, αλλά τα κείμενά τους υπάρχουν ακόμα στο esoterica.

Σε προκαλω να μας δειξεις τα ποστ που καποιος απο εμας εδω υποστηριζει αυτα που λες παραπανω

και ακομα αν εχεις την ευγενη καλοσυνη να μας δωσεις τα links για τα post που υπεραμυνθηκες αυτα που μας λες παρακατω.

ειναι η τεταρτη φορα που στο ζηταω.

αν δεν παραθετης τα link απο αυτα που λες καλυτερα να μην τα λες καθολου.

quote:

Είσαι πολυ ευγενης.
Αλλά όσο και να σου αρέσουν τα πονηρά μου, δεν απάντησες στις δύο κυρίως ερωτήσεις:

Πού ήσουνα όταν υπεραμυνόμουνα την άποψη οτι ο Σωκράτης και ο Πλάτων ΔΕΝ ήταν Εβραιο-κουρκούτηδες;

Πού ήσουν όταν υπεραμυνόμουνα την άποψη οτι Ελληνισμός σημαίνει Ελευθερη Σκέψη και Κοσμοπολιτεία;

Φιλικα

DIMSOT

dimsotΜέλος
04/01/2005, 21:13:45
Φιλη amalia
Οι κατηγοριες που σου προσαπτουν οι φιλοι παραπανω ειναι νομιζω υπαρκτες

οφειλης να δωσεις μια απαντηση μιας και ο ρολος σου στο forum ειναι κατι παραπανω απο του απλου χρηστη.

DIMSOT

kynikosΜέλος
04/01/2005, 23:48:25
Φίλε λαμόγιο,
quote:
Νομίζω οτι κάνεις ένα κρίσιμο λάθος Κυνικέ, ελπίζω παρασυρμένος από την τροπή που πήρε το θέμα (σου) και από βιασύνη κι έφτασες στο άλλο άκρο.

Ο άνθρωπος έφτασε εδώ που έφτασε γιατί από τις πρώτες κοινωνίες μετέδωσε, μεταβίβασε από γενιά σε γενιά τη λιγοστή στην αρχή γνώση.
Κάτι που δε μπορούν να κάνουν τα άλλα ζώα.

Δεν θα διαφωνίσω καθόλου μαζί σου ως προς την ιδιαιτερότητα της ικανότητας της μετάδωσης της γνώσης.

Δεν βλέπω όμως γιατί νομίζεις οτι τοποθετούμαι στο "άλλο άκρο".
Μαζί με την ικανότητά μας να μεταδίδουμε τις γνόσεις μας στους απογόνους μας, συμβαδίζει και η ικανότητα να τις μεταδίδουμε σε ανθρώπους που δεν είναι άμεσοι απόγονοι μας.

Αυτό επιτρέπει σε ανθρώπους που δεν είναι άμεσοι απόγονοι να εκμεταλευτουν γνώσεις που μάθαν από τρίτους, και μάλιστα, αρκετές φορές, πολύ καλύτερα από ο,τι θα τα κατάφερναν οι ίδιοι οι απόγονοι.

Το Θέμα με τα Κάργκο Καλτ είναι οτι οι Παπούα ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ένα νοητικό άλμα που χρειαζόταν (γαιτί τους ήταν ασύληπτο) αποδίδοντας τα Φορτία στους "Προγόνους".

Το λάθος τους ηταν οτι θεωρούσαν τον εαυτό τους τόσο κατώτερο από αυτα που βλέπαν (κονσέρβες, όπλα, αεροπλάνα) ωστέ μόνο με την επεμβαση των Θεών και των Προγόνων να εξηγιούνται. Όταν τα πράγματα δεν τους βγαίναν, δεν θεωρούσαν οτι μπορεί να κάναν λάθος, απλά έπρεπε οι κακοί λευκοί να τους είχαν κλέψει το "Φορτίο" που προοριζόταν για αυτούς.

Δεν χρειάζονται πολλά, έναν προγονολάτρη να ακούσεις να σου λέει πώς οι Εβραίοι("κακοί λευκοι") κλέψαν την Θεωρία της Σχετικότητας("cargo") από τον Καραθεοδωρή("προγόνους"), φτάνει για να δεις την αναλογία.

Αυτό που αδυνατεί να καταλάβει στην προκειμένη περίπτωση ο προγονολάτρης (γιατι αυτό θα διέλυε το σύμπαν του), είναι οτι υπάρχει ένας τεράστιος όγκος μαθηματικών που ΔΕΝ εφεύραν οι "προγονοι". Αυτό δεν σημαίνει δα οτι δεν είναι διαθέσιμο στους Έλληνες!!

Αυτοί που τα βρήκαν τα βρήκαν για όλους, ακριβώς όπως και τα μαθηματικά του Ευκλείδη είναι για όλους, όχι μόνο τους "απογονους" του. Οι Παπούα, αν είχαν την προδιάθεση, μπορούσαν κάλιστα να μάθουν πως κατασκευάζονται οι κονσέρβες, τα όπλα και τα αεροπλάνα!!
Ουκ ολίγοι προσπάθησαν να τους δείξουν και να τους διδάξουν.

Κάτι όμως στην ψυχοσύνθεσή τους απέκλειε την πιθανότητα αυτά που βλέπαν να ΜΗΝ ήταν κατευθείαν από τους προγόνους.

Εν ολίγοις, το πρόβλημα δεν είναι η απόδοση κάποιοας ευθύνης ή αξίας στους προγόνους.
Το πρόβλημα είναι η αποκλειστική απόδωση των ΠΑΝΤΩΝ στους (δικούς μας) προγόνους, χωρίς περιθώριο για κάτι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ή για την πιθανότητα να κατάφεραν και κάτι οι πρόγονοι του γείτωνα...

Πχ, να κατάφεραν να φτιάξουν κάργκο, χωρίς την βοήθεια των "θεών" μας.

k

kynikosΜέλος
05/01/2005, 00:01:41
Ρε παιδιά,

Αφού τόσο πολύ σας κόπτει, γιατί δεν ανοίγετε ένα νέο θέμα, "Λεσχη θαυμαστών της Αμαλίας", να τα πείτε εκεί.

Αν δεν σας ήξερα καλύτερα, θα έλεγα οτι επίτηδες το κάνετε εδώ, για να χαλάσετε το τοπικ, αλλά σας ξέρω, και ξέρω οτι ποτέ, ποτέ δεν θα κάνατε κάτι τέτοιο εσκεμένα.

=====

Dimsot,

Οι μισοί μου πρόγονοι ήταν Αχαιοί και Μυρμηδόνες, οι άλλοι μισοί Δαναοί, δηλ. Βρετανοί Βίκιγκς, και έτσι έχω πρόσβαση σε ΔΥΟ Κουλτες, ζήλια εσύ τώρα, ε;;....

Αν μάλιστα ξαναφέρουν την μοναρχία στην Ελλάδα, λέω να διεκδικήσω τον θρόνο, αφού έχω ΚΑΙ Ελληνικό ΚΑΙ Δανεζικο βασηλικό αίμα... όχι μισές δουλείες σαν τον τέως σας.

Μου υπόσχεσαι τώρα οτι θα είσαι πιστός υπήκοος;;

Κ.

ΥΓ.
Τί;;;; ΔΕΝ το ξέρατε οτι οι Δαναοί είναι οι Βίκιγκς!;!;
Ντροπή σας, τι σόι προγονολάτρες είσαστε;

06/02/2010, 07:20:38
Ε ψιτ! φιλαράκο ; Θέλεις ακόμη να μάθεις αυτό που λες ;

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
10/02/2010, 10:06:23
Φίλε nikos_a1989 τα μεγαλύτερα εγκλήματα έχουν γίνει από αυτούς που για κάποιους άγνωστους λόγους μπόρεσαν να διαβάσουν την σκέψη κάποιου.

Όλοι μας μπορούμε να σκεφτούμε πράγματα ή να φανταστούμε διάφορες σκηνές που ποτέ δεν λέμε στους άλλους ..για ένα άτομο που μπορεί να δει ,αυτές μας τις σκέψης δεν μπορεί να διακρίνει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.. για αυτόν όλα είναι υπαρκτά γεγονότα..

Πχ. Αν η κοπέλα κάποιου φανταστεί ότι είναι αγκαλιά με κάποιον άλλον ..τότε όλες οι σκέψεις που μπορεί να κάνει γύρω από αυτό.. είναι μια πραγματικότητα για αυτόν που βλέπει τις σκέψεις ..Είναι ένα υπαρκτό γεγονός.. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο...

Η δυνάμεις αναπτύσσονται παράλληλα με τις αρετές και με την αγνότητα του ατόμου που τις αναπτύζει. .Αλλιώς κινδυνεύει στο να μην μπορεί να διακρίνει πότε έχει γίνει κάτι στο φυσικό κόσμο και πότε στο νοητικό.

Αυτό μπορεί να οδήγηση στο έγκλημα…

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ