ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Chronicles of Narnia - - Κινηματογράφος -

- Chronicles of Narnia - - Κινηματογράφος -

crucifire31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/01/2006, 14:18:17
Αγαπητέ homo, έχει μια λογική η σκέψη σου.
Ομολογώ πως δεν το είχα εκλάβει έτσι.

Υ.Γ. Φίλε μου, γιατί γράφεις πάλι με λατινικούς χαρακτήρες?
Ήταν πολύ ευχάριστο που έγραφες με ελληνικούς....

In anticipation of my resurrection...

25/10/2010, 20:32:56
Χτες το είδα κι αυτό (την πρώτη ταινία). Εντάξει συμπαθητική ταινιούλα, με όμορφο στόρυ, εντυπωσιακά εφέ, ωραία φωτογραφία,ωραία κουστούμια, ατμόσφαιρα παραμυθιού, και μερικούς αξιομνημόνευτους εντυπωσιακούς χαρακτήρες όπως το αρχηγός Λέοντας των δυνάμεων του καλού από τη μία και η μοχθηρή παγωμένη βασίλισσα-μάγισσα από την άλλη.

Ομως δεν τη θεωρώ από αυτές που σου μένουν χαραγμένες στη μνήμη ούτε την κόβω να μένει διαχρονική όπως ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών που είναι οπωσδήποτε πολύ ανώτερη ταινία από τα Χρονικά της Νάρνια σε αυτό το στιλ.

Θα είχε ενδιαφέρον να ενημέρωνε κάποιος και για τα άλλα δύο νομίζω μέρη που έχουν κυκλοφορήσει και κατά πόσο είναι καλύτερα ή χειρότερα από τουτο εδώ. Να ξέρουμε και τι να νοικιάσουμε προσεχώς από το βίντεο κλαμπ δηλαδή.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

26/10/2010, 21:48:32
Το 2ο μερος υπαρχει ηδη εδω και 2 χρονια στα βιντεο κλαμπ. Το 3ο μερος αναμενεται στους κινηματογραφους!

αμα θες λεπτομερειες θα σου παραθεσω αυριο!
Παντως δεν μπορουν να συγκριθουν με την τριλογια του Αρχοντα, αλλα καλλιστα μπορουν με την τριλογια του Golden Compass (Αστερι του Βορρα), αν και το 2ο μερος αργησε παααρα πολυ!

MasvidalΜέλος
27/10/2010, 00:08:51
quote:

Χτες το είδα κι αυτό (την πρώτη ταινία). Εντάξει συμπαθητική ταινιούλα, με όμορφο στόρυ, εντυπωσιακά εφέ, ωραία φωτογραφία,ωραία κουστούμια, ατμόσφαιρα παραμυθιού, και μερικούς αξιομνημόνευτους εντυπωσιακούς χαρακτήρες όπως το αρχηγός Λέοντας των δυνάμεων του καλού από τη μία και η μοχθηρή παγωμένη βασίλισσα-μάγισσα από την άλλη.

Ομως δεν τη θεωρώ από αυτές που σου μένουν χαραγμένες στη μνήμη ούτε την κόβω να μένει διαχρονική όπως ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών που είναι οπωσδήποτε πολύ ανώτερη ταινία από τα Χρονικά της Νάρνια σε αυτό το στιλ.

Θα είχε ενδιαφέρον να ενημέρωνε κάποιος και για τα άλλα δύο νομίζω μέρη που έχουν κυκλοφορήσει και κατά πόσο είναι καλύτερα ή χειρότερα από τουτο εδώ. Να ξέρουμε και τι να νοικιάσουμε προσεχώς από το βίντεο κλαμπ δηλαδή.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

...με κάλυψες πλήρως !!! Κρατάμε κυρίως τους συμβολισμούς και το ρόλο που έχουν.

27/10/2010, 03:09:10
quote:
PREDATOR

Το 2ο μερος υπαρχει ηδη εδω και 2 χρονια στα βιντεο κλαμπ. Το 3ο μερος αναμενεται στους κινηματογραφους!

αμα θες λεπτομερειες θα σου παραθεσω αυριο!
Παντως δεν μπορουν να συγκριθουν με την τριλογια του Αρχοντα, αλλα καλλιστα μπορουν με την τριλογια του Golden Compass (Αστερι του Βορρα), αν και το 2ο μερος αργησε παααρα πολυ!

Thanks για τις πληροφορίες PREDATOR

Αν δεν σου είναι κόπος γράψε όποτε μπορέσεις δυο-τρία βασικά χαρακτηριστικά του 2ου μέρους.

Συνέκρινα τη Ναρνια με τον Αρχοντα λόγω του fantasy-epic στοιχείου που τις διακρίνει αν και έχεις δίκιο ότι το "Αστέρι του Βορρά" είναι πιο κατάλληλο για σύγκριση λόγω της παραμυθικής ατμόσφαιράς τους. Ο Αρχοντας είναι κιόλας περισσότερο σκληρή ταινία από άποψη βίας με αποτέλεσμα να λοξοκοιτάζει προς άλλα επίπεδα επικών ταινιών.

Εχει βγει ή θα βγει δεύτερο μέρος για το "Αστέρι του Βορρά"?

Πάντως το πρώτο μέρος μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και σίγουρα το προτιμώ περισσότερο από τα Χρονικά της Νάρνια.

quote:
Masvidal

Κρατάμε κυρίως τους συμβολισμούς και το ρόλο που έχουν.

Θες να το αναπτύξεις λίγο το θέμα των συμβολισμών και του ρόλου τους?
Ακούγεται ενδιαφέρον...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

29/10/2010, 12:32:27
Πρωτα απο ολα, το Cronicles of Narnia, αποτελειται απο 7 βιβλια... αναμενεται δηλαδη να γινει "επος", αντιστοιχο του Χαρυ Ποτερ...

για το δευτερο, το The Chronicles of Narnia: Prince Caspian,

στην οποια τα 4 παιδια (που ηταν πρωταγωνιστες στη πρωτη ταινια) επιστρεφουν στο βασιλειο της Ναρνια για να βοηθησουν τον πριγκιπα Κασπιαν να παρει πισω το θρονο απο τον "διεφθαρμενο" θειο του, Miraz...

η τριτη ταινια

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

αναμενεται πολυ συντομα στους κινηματογραφους... παρεθεσα απλως το λινκ, γιατι δεν ηθελα να κανω spoil

δυστυχως για το Golden Compass εχω σχεδον ασχημα νεα... αρχικα, ειχε ειπωθει οτι ΑΝ οι πωλησεις της πρωτης ταινιας ηταν ικανοποιητικες, θα συνεχιζαν για την τριλογια (αφου ειναι 3 τα βιβλια)... αναμενονταν μεσα στο 2010 με 2011 να ηταν ετοιμη η 2η ταινια

Δυστυχως ομως, δεν εγινε αυτο... το 2008 η New Line Cinema απεσυρε το ενδιαφερον της, ποσο μαλλον τωρα, που ειναι ακομα πιο δυσκολο λογω της οικονομικης κρισης που χτυπησε και την παραγωγη ταινιων

30/10/2010, 04:10:56
Αρα για τα "Χρονικά της Νάρνια" έχουμε ψωμί, χωρίς βέβαια να είναι και θετικό απαραίτητα αυτό αφού τα πολλά sequel μπορεί να κουράσουν κινούμενα σε παρόμοια μοτίβα.

Εσένα PREDATOR σου άρεσε περισσότερο το 2ο μέρος της Νάρνια από το πρώτο?

Οσο για το "Αστέρι του Βορρά" είναι πραγματικά κρίμα αν μείνει χωρίς ένα έστω 2ο μέρος διότι η πρώτη ταινία ήταν θαυμάσια και υποσχόμενη.
Μου κάνει εντύπωση το ότι δεν πούλησε η πρώτη ταινία. Κρίμα να βγαίνουν ένα σωρό χειρότερες ταινίες, αλλά για κάτι πραγματικά αξιόλογο να μην υπάρχει συνέχεια λόγω οικονομικών δυσχερειών

Lost in Necropolis

La ville de la mort

02/11/2010, 12:31:22
quote:

Αρα για τα "Χρονικά της Νάρνια" έχουμε ψωμί, χωρίς βέβαια να είναι και θετικό απαραίτητα αυτό αφού τα πολλά sequel μπορεί να κουράσουν κινούμενα σε παρόμοια μοτίβα.

Εσένα PREDATOR σου άρεσε περισσότερο το 2ο μέρος της Νάρνια από το πρώτο?

Lost in Necropolis

La ville de la mort

μονο το πρωτο μερος της Ναρνια ειδα, το δευτερο δεν μου εκανε "κλικ" να το δω (οχι ακομα τουλαχιστο)...

το πρωτο δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε τρομερα, αλλα μου αρεσε σε καποια σημεια

Edited by - PREDATOR on 02/11/2010 12:31:38

02/11/2010, 12:34:46
quote:
Οσο για το "Αστέρι του Βορρά" είναι πραγματικά κρίμα αν μείνει χωρίς ένα έστω 2ο μέρος διότι η πρώτη ταινία ήταν θαυμάσια και υποσχόμενη.
Μου κάνει εντύπωση το ότι δεν πούλησε η πρώτη ταινία. Κρίμα να βγαίνουν ένα σωρό χειρότερες ταινίες, αλλά για κάτι πραγματικά αξιόλογο να μην υπάρχει συνέχεια λόγω οικονομικών δυσχερειών

δυστυχως, αυτην την αποφαση (του αν πουλαει ή οχι) την εχει ο κοσμος που παρακολουθει τις ταινιες... αν οι παραγωγοι και διανομεις αισθανθουν οτι πηραν πισω τα λεφτα τους, προχωρανε στα σικουελς...

αλλιως, πανε στα αζητητα, εκτος και αν βρεθει καποιος πιο "φθηνος" τροπος και περασουν απευθειας στην παραγωγη DVD, με αγνωστους ηθοποιους ως επι το πλειστον... (παρε ενα παραδειγμα ο Πολεμος των Κοσμων, που 2 δευτερη ταινια βγηκε απευθειας σε DVD, και ηταν ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΗ σε σχεση με την "μετρια" πρωτη ταινια, που πρωταγωνιστησε ο Tom..., χαντακονωντας πληρως την εικονα γενικοτερα της ταινιας)

03/11/2010, 04:33:14
quote:
PREDATOR

δυστυχως, αυτην την αποφαση (του αν πουλαει ή οχι) την εχει ο κοσμος που παρακολουθει τις ταινιες... αν οι παραγωγοι και διανομεις αισθανθουν οτι πηραν πισω τα λεφτα τους, προχωρανε στα σικουελς...

Μου κάνει εντύπωση πάντως που το ισχυρό χαρτί που ακούει στο όνομα Νικόλ Κίντμαν δεν προσέλκυσε ικανοποιητικά νούμερα θεατών στο "Αστέρι του Βορρά".

Anyway...thanx για τις υπόλοιπες πληροφορίες PREDATOR.

Lost in Necropolis

La ville de la mort