- Αλβανοί στην Ελλάδα - Ρατσισμός ή θέμα επιβίωσης; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Θεωρώ ότι παρέκλινε από τους κανονισμούς λειτουργίας των Ομάδων Συζήτησης και, δυστυχώς, εξακολουθεί να το κάνει!
Προσωπικά συμφωνώ με κάποιες απόψεις, διαφωνώ με κάποιες άλλες. Και, αυτό θα ήθελα να το προσέξετε, γιατί πιστεύω ότι χαρακτηρίζει και άλλους αναγνώστες και Συζητητές του Θέματος, υπάρχουν μηνύματα που με κάνουν να διαφωνώ με κάποιες σκέψεις που περιέχουν ενώ με άλλες συμφωνώ!
Ο λόγος που το τονίζω; Αυτός που ανέφερα και παραπάνω: θέματα σαν αυτό είναι άκρως επικίνδυνα και παραπλανητικά και απαιτούν την ύψιστη προσοχή μας!
Προπάντων δεν πρέπει να παρασυρόμαστε και να ταυτίζουμε την Νοοτροπία και την ιδέα με το πρόσωπο. Γενικά μιλώντας, για τη Δυτική Κοινωνία (στην οποία ανήκουμε...), το συντριπτικό ποσοστό των Σκέψεών μας δεν είναι πραγματικά δικές μας!! Είναι μία καλή Εσωτερική άσκηση να δοκιμάσουμε να μην ταυτιζόμαστε τόσο με τις δικές μας σκέψεις(και να πάρουμε για λίγο τον ρόλο του Παρατηρητή τους), όσο και να μην ταυτίζουμε τις σκέψεις των άλλων με τα πρόσωπα που τις εκφέρουν ως φράσεις!
Θα προτείνω και κάτι τελευταίο:
Ας ασκήσουμε και λίγο την Διαλεκτική! Τον ορθό Διάλογο με σκοπιμότητα(έχει και άλλες συνιστώσες βέβαια...). Και γι'αυτόν τον χώρο μία μόνον είναι η Σκοπιμότητα, "η Αναζήτηση της Αλήθειας".
Αυτή την τέχνη εξάλλου μας τη διδάσκουν από το βάθος χιλιάδων χρόνων αυτές οι πολύ εξελιγμένες Ψυχές που έζησαν στα χώματα που πατάμε τώρα!
Δεν νομίζω να έχουμε κάτι να χάσουμε! Αντιθέτως θα κερδίσουμε πιθανώς μία καθαρότερη, δική μας, ματιά απέναντι στα προβλήματα του κόσμου, την κατάρριψη των ψευδαισθήσεων, των δικών μας ή των άλλων...
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Για άλλη μία φορά το πακέτο από την Ευρωπαική Ένωση έρχεται να βρεί την χρυσή τομή! Ναι, ανάμεσα στο Υπουργείο Δημ.Τάξης και στους πολίτες αυτής της χώρας.
-Μα γιατί πάλι???
-Μα γιατι έρχονται εκλογές. . .Δεν ξέρω γύρω στον Οκτωβρη τις υπολογίζω!
-Και πως θα αξιοποιήσει ο κ.Χρυσοχοίδης το πακέτο?
-Ωχ..τον ξέρεις και τον λές κύριο?
-Πώς να τον πώ?
-Σ'αυτήν τη χώρα, πρεπει να είσαι σίγουρος από πρίν ποιον λες κύριο!
-Καλά για πές μου για το πακέτο τώρα!Πριν μας διώξουν από το esoterica . .
-1,5 δις σου λέει κάτι?
-Καλε.. αυτα είναι πολλά λεφτά. Σίγουρα θα βρεθεί μια χρυσή τομή!
-Εννοείς .. καλύτερη ΕΛ.ΑΣ, οτι η θα γεφυρωθεί η σχέση αστυνομίας-πολίτη, κ οτι όλα θα είναι ρόδινα? Μήπως με αυτα τα λεφτά θα ολοκληρώσει και το έργο του ο πρωτο-μάστορας Νικήτας?
-Ναι κατι τέτοιο . .για τον Νικήτα δεν ξέρω, με τα άλλα κάτι γίνεται!
-Όχι αγάααπη μου, δεν είναι έτσι.Το πακέτο έρχεται απλά να μας δέιξει έναν καλύτερο Χρυσοχοίδη.. 1.5 δις για την διαχείρηση της εικόνας του!Είπαμε εκλογές έρχονται. Εχ, εντάξει κάτι θα κάνουμε για να δείξουμε και ότι τα πράγματα είναι καλύτερα!Εμ τι? Θα διαφημίσουμε ψεύτικα πράγματα? Και τώρα μπορείς να γλυστρίσεις στον καναπέ σου και να φανταστείς την διαφήμιση! Κατι σε Παπουτσή μας κάνει?
-Κατσε βυθίζομαι τωρα... μμμμ .. Εδώ λέει κάτι για ολυμπιακούς και..
-Ναι κ για ΔΑΟΑ πρεπει να λέει.
-Ναι ναι που το ξέρεις? Κατσε βλέπω τώρα ..
-Εχ καλά!Εγώ δεν ξέρω?
-ΑΑ να σου πω?
-Για πε...για πε!
-Με τους μετανάστες τι θα κανει ο κ.Χρυσοχοιδης? Πολίτες αυτης της χώρας δεν είναι? Δεν πρεπει να αισθάνονται και αυτοι ασφαλεια?
-ΑΑΑΑΑμμμμ εδώ έχουμε το πρόβλημα!
-Φαντάζεσαι τον Χρυσ..ιδη να απευθύνεται στους μετανάστες? Όλοι οι Ελληνες πολίτες θα ξεσηκωθούν!
-Μα γιατί να ξεσηκωθούν?? Σε λίγο θα καμαρώνουν που η Ελλάδα δεν θα ανήκει στις χώρες με υπογεννητικότητα!
-Μα καλά που ζείς? Εσύ με ποιον είσαι?
-Με το αύριο . . !θα πρεπε να είμαι με κάποιον δηλαδή?
-Τελικά βρήκα πως θα επικοινωνήσω τους μεταναστες!
-Για να αλλάζεις θέμα είσαι φοβερός ρε παιδί μου!
-Θα βαλουμε στις αφίσες έναν Αλβανό με έναν πύραυλο από πίσω . .και από κάτω θα γράφει:
.. .. .. .. ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΣΤΥΛ .. .. .. ..
-Ταλέντο μου εσύ!! Πάντως είναι ένα θέμα που δεν θα λυθεί ποτέ !Εσύ τι λές?
-Εγώ είμαι με τους Έλληνες . . ,
. . σκέψου εσύ που είσαι με το αυριο!!!
Καποιες φορές, . . ίσως να χρειάζεται να αφήνουμε την ταυτότητα μας.
Καποιες φορές, . . ίσως θα πρέπει να λέμε καλή όρεξη σε όλο τον κόσμο!
Ας μην κοιτάμε μονο το δικό μας συμφέρον..
Όπως είπε και κάποιος (indigo boy) ,είμαστε όλοι όντα του θεού και έχουμε κοινή καταγωγή...
Ό,τι δε γράφει η μοίρα δεν μπορεί να το φτάσει το χέρι σου
και ό,τι είναι γραμμένο θα σ'εύρει όπου κι αν είσαι..
Ramoglou ουδεποτε στηριξα η θα στηριξω τις ιδεες μου βασιζομενος σε Αρχαιοελληνικες ιδεες.
«Ορθό το Λάβαρο, η νίκη μας προσμένει
Ψηλά το μέτωπο και η καρδιά σκληρή.
Στον κόσμο αυτό θα δείξουμε πως μένει
Το θάρρος άπαρτο και φρούριο η Τιμή!»
OI ARRWSTIES POY EXOYN AY3H8EI LOGW METANASTWN EINAI EIDIKA AYTES GIA TIS OPOIES SAN PIO EYPOROI WS XWRA KAI KOINWNIA EMEIS EIMASTE EMBOLIASMENOI, P.X. FYMATIWSH, H ARRWSTIES POY EIXAN SXEDON E3ALEIG8EI STHN XWRA MAS, OPWS P.X. ELLONOSIA.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
Δεν φτανουν τα εγκληματα που διεπραξαν οι τσαμηδες εναντιον μας στον Β΄Παγκοσμιο Πολεμο κατα την περιοδο της κατοχης που εσφαζαν,ληστευαν και βιαζαν τωρα θελουν να παρουσιαστουν σαν θυματα.
Ένα πράγμα θα ήθελα απλώς να προσθέσω, λακωνικά και ουσιαστικά.
Πίσω από κάθε στερεότυπο που δημιουργείται υπάρχει μια ( έστω και μικρή ) δόση αλήθειας...
Και ο νοων νοήτω
**Take It or Leave It**
Ευχαριστω
Edited by - ΚΕΡΒΕΡΟΣ on 18/03/2003 19:50:14
Φίλε μου αυτό που ήθελα να πω, εξευγενισμένα ότι η άποψη που έχουμε για τους Αλβανούς, το στερεότυπο που έχει δημιουργηθεί κατά πολλούς, έχει μία μεγάλη δόση αλήθειας την οποία δεν πρέπει να λησμονούμε. Διότι όπως ανέφερα και πάλι πίσω από κάθε στερεότυπο κρύβεται μία δόση αλήθειας και στη προκειμένη περίπτωση αρκετά μεγάλη κατά την άποψή μου...
Δεν ήθελα να εκφράσω αυτή μου την άποψη ωμά και σταράτα αλλά ο φίλος με ώθησε σε τούτο δυστυχώς ή ευτυχώς...
**Take It or Leave It**
quote:Eξευγενισμένα ότι η άποψη που έχουμε για τους Αλβανούς, το στερεότυπο που έχει δημιουργηθεί κατά πολλούς, έχει μία μεγάλη δόση αλήθειας την οποία δεν πρέπει να λησμονούμε. Διότι όπως ανέφερα και πάλι πίσω από κάθε στερεότυπο κρύβεται μία δόση αλήθειας και στη προκειμένη περίπτωση αρκετά μεγάλη κατά την άποψή μου...
Δεν ήθελα να εκφράσω αυτή μου την άποψη ωμά και σταράτα αλλά ο φίλος με ώθησε σε τούτο δυστυχώς ή ευτυχώς...
**Take It or Leave It**
OΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΠΟΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΙΝ 25 ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΛΕΓΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ "ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΝΤΗΔΕΣ..."
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΛΙΓΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ;
ΦΤΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 50 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ.
"ΚΑΛΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ" ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΣΟΦΙΑ.
ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ...

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"