- ΘΡΗΣΚΕΙΑ : Αναγκαιότητα ή παγίδα ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Βέβαια οι κωμωδίες που μου αρέσουν για πολλούς μπορεί να είναι κρύες.
π.χ. λατρεύω τον Πήτερ Σέλλερς και μου αρέσουν πολύ τα έργα του ειδικά του Blake EdwardsΤώρα από Θρίλλερ μου άρεσε η "Ενατη Πύλη",¨"Η Μετεμψύχωση" το πα΄λιό με τον Τζώρτζ Σκοτ.
Προτείνω σε όποιον δεν έχει δει το "Κόκκινο Βιολί" και "Το πείραμα" να το δει. Το Δεύτερο είναι για πολύ γερά νεύρα και είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία -εκτός αν σας ενοχλεί ο γερμανικός κινηματογράφος.
Επίσης καλή ταινία είναι και το "Q PAX" με τον Κέβιν Σπέισι.
Συγνώμη αν σας κούρασα και θα ήθελα την γνώμη σας για το "Κόκκινο Βιολί" ή για το "Πέιραμα" αν κάποιος το έχει δει
Ναταλι
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Μετά το τέλος της ταινίας προσπαθούσα να σκεφτώ πως θα συμπεριφερόμουν εγώ προσωπικά σε ένα τέτοιο πείραμα.Έβγαλα τελικά το συμπέρασμα ότι δεν θα διέφερα και πολύ από τον τρόπο αντίδρασης των πρωταγωνιστών της ταινίας..Επίσης και η ένατη πύλη είναι αρκετά καλό αν και από τον polansky προτιμώ το ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΡΟΖΜΑΡΥ και ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ.
Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι ότι σου πέρναγε μέχρι και τις μυρωδιές αυτή η ταινία...
Δεν ξέρω αν σου άφησε και σένα αυτή την εντύπωση αλλά εγώ όταν έβλεπα κάτι που υποτίθεται στην συγκεκριμένη σκηνή "μύριζε" κατσούφιαζα και εγώ λες και με ενοχλούσε και μένα. Λες και ήταν κάτω από τη μύτη μου ¨) Πάντως αν βρεις το "Κόκκινο Βιολί" πάρτο και τα ξαναλέμε
Χαιρετώ
Ναταλι
Ναταλι
quote:
ΑΜΑΛΙΑ βλεπω σου αρεσει ο Κουστουριτσα.Εχεις δει την ταινία του ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ,ΑΣΠΡΟΣ ΓΑΤΟΣ?Είναι κομωδία και μάλιστα απο τις καλύτερες που έχω δει!Bέβαια ο cronenberg έχει μια ταινία που δεν βλέπετε με τίποτα.Λέγεται CRUSH και είναι πολύ αρρωστημένη......
Καλησπέρα.
Και αυτήν την ταινία του Κοστουρίτσα έχω δει, αν και δεν ήταν από τις αγαπημένες μου. Προτιμώ το Αριζόνα dream.
Οσο για το crush... Τι να πω. Πολλοί λένε ότι είναι αριστούργημα, ότι είναι φοβερή ταινία, εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Ισως δεν είμαι αρκούντως διεστραμένη - αν και βασικά είμαι, αλλά δεν μου άρεσε...
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:
Όχι καλά το είπες.Φίλος.το κόκκινο βιολί τι είδους ταινία είναι?
Πρώτα απ' όλα εάν σου αρέσει το βιολί θα τρελλαθείς από την μουσική που ακούγεται σε όλο το έργο.
Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά από τον κατασκευαστή του βιολιού αι την οικογένειά του (δεν θέλω να σου πω περισσότερα θα δεις)
αφού λοιπόν δεις για ποιο λόγο φτιάχτηκε αυτό το βιολί...θα σε πάει σε μια δημοπρασία που εκτίθεται το κόκκινο βιολί.Σε αυτή την δημπρασία βρίσκονται κάποιοι που για κάποιο περίεργο λόγο θα πρέπει να αποκτήσουν το βιολί. Δείχνει του καθενός την ιστορία (όταν δεις θα καταλάβεις) και στο τέλος σου αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία του βιολιού και τι ρόλο έχει παίξει στου καθενός την ιστορία.
Μυστήριο εργο, δεν θα το έλεγα θρίλλερ αλλά σίγουρα πολύ περίεργο.
Για πολύ λεπτά γούστα πιστεύω, πρωτοτυπο σενάριο και δεν σου αφήνει απορίες.
Σου προτείνω να το δεις και να μου πεις την γνώμη σου
Φιλικά
Ναταλι
Αυτό το site που μου προτείνεις είναι πολύ...μοντέρνο και "γηίνο" για επίπεδο Ταρκόφσκυ :), σε ευχαριστώ πάντως.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 29/05/2003 18:34:05
Θα την έχετε δει οι περισσότεροι.
Εγώ την είδα περίπου δέκα φορές, γιατί κόλλησα άγρια!
Ποιο ήταν τελικά το στόρυ;
Υπήρξε πραγματικά ο Κομπαγιάτσι, σαν άτομο, έστω και με διαφορετικό όνομα;
Ολη η ιστορία υπήρξε, ή γεννήθηκε εκείνη τη στιγμή στο γραφείο του ανακριτή;
My name is: Keiser Schose
Μιλάω βέβαια, για τους..."Συνήθεις ύποπτους".
αυτή...που τα κατάφερε!
Απο τις καλύτερες έχω δεί Forrest Gump(ή όπως αλλιώς γράφεται), Matrix,Συνήθεις ύποπτοi
εν οίδα οτι ουδέν οίδα
ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ. ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΚΑΝΕ <<ΚΛΙΚ>> ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΩ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ.
There is no knowlege that is not power.
Μου αρέσει πολύ το cinema και ιδιαίτερα το θερινό .Μια ταινία (και θεατρικό) ,από αυτές που ανεξίτηλα έχουν χαραχθεί στο μυαλό μου, (πολύ παλιά ) είναι το " Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα" .
Ερωτεύτηκα και τους δύο βασικούς ρόλους.
Ταυτίστηκα στην κυριολεξία τόσο με την ανάγκη της Ρίτας να διαφοροποιηθεί από το περιβάλλον της και να γνωρίσει τον ευατό της, όσο και με τον καθηγητή που γίνεται το μέσον αυτής προσπάθειας .
Αλήθεια πόσοι από εμάς έχουμε καταφέρει να συναναστραφούμε ένα περιβάλλον όπου μας επιτρέπει να αναδείξουμε έναν εαυτό διαφορετικό από τον καθημερινό ;
Νομίζω ότι αυτή η σελίδα το επιτρέπει ,αν και στρερείται της άμμεσης επαφής ( αυτής που πραγματικά μας λείπει).
Καλλιόπη
" εις το επανιδείν "
-Apt Pupil
-Trance
-Star Wars
-Conan
-Forsaken
Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΟΝΤΙ ΦΟΣΤΕΡ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ)
Ο ΚΡΕΜΑΣΤΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ
Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Κοιτάζω τ'αστέρια και τότε γίνονται όλα απλά...
προτεινόμενη ταινία θα έλεγα.
πολύ καλή κωμωδία, ποιοτική και...με "εσωτερικό" περιεχόμενο ![]()
![]()
την είδα χθες βράδυ και θα την ξαναδώ σήμερα,
τη συστύνω ανεπιφύλακτα!
"Tangy"
προφέρεται Τανγκί, και είναι Γαλλική, σχετικά πρόσφατη, κυκλοφορεί σε βιντεοκασέτα.
είναι ανατρεπτική κωμωδία και το θέμα της, οι σχέσεις των γονιών με το μοναχογιό τους, ο οποίος είναι το υπόδειγμα του τέλειου γιού, αλλά αυτό τους σπάει τα νεύρα. δεν αντέχουν την αγάπη του, το πόσο τέλεια τους φέρεται, το ότι τους θέλει κοντά του...
παρεπιπτόντως, η ασχολεία του γιού, είναι ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ!!!
Ωραία ακούγεται η πρότασή σου φίλτατη Λίλιθ.
Με την πρώτη ευκαιρία θα τη δω και θα επιστρέψω για σχόλια...