ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΡΗΣΚΕΙΑ : Αναγκαιότητα ή παγίδα ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΡΗΣΚΕΙΑ : Αναγκαιότητα ή παγίδα ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΤΜΑ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
19/02/2006, 20:41:53
WWalker:
«Μπουρδολογείς ασύστολα.»

Το ότι λαμβάνεις απάντηση που σου «κόβει τα φτερά», δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει και να χάσεις τον έλεγχο σου φίλτατε.

Εάν έχεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ για τα……«μετα-φυσικά σκαλάκια» που έχεις διδαχθεί, καθώς είναι ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ότι δεν αποτελούν τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ, τότε να τα δούμε. Έως τότε, ηρεμία. Με αλαλαγμούς δεν πείθεις κανέναν.

WWalker:
«Τουλάχιστον δεν χρειαζόταν να με κάνεις quote ώστε να υποχρεωθώ να διαβάσω αν αυτό που έγραψες έχει σχέση με αυτό που κάνεις quote»

Εάν δεν σε απασχολεί, μην το διαβάζεις καν. Εάν πάλι δεν σε αφορά, μην απαντάς. Αλλά….ολίγον έγκυος μάλλον σύγχυση φανερώνει!!

19/02/2006, 21:47:09
quote:

Το ότι λαμβάνεις απάντηση που σου «κόβει τα φτερά», δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει και να χάσεις τον έλεγχο σου φίλτατε.

Για να λάβω... <<απάντηση>> θα πρέπει να έχω θέσει ερώτηση, πράγμα το οποιο ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ.
Πόσον μάλλον όταν το ΑΝΟΥΣΙΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ που παρέθεσες ως <<σχόλιο>> ΤΟΛΜΑΣ και του προσάπτεις ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ που σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ.
Δυστυχώς αγαπητέ η περίπτωσή σου δεν επιδέχεται θεραπεία: αραδιάζεις ένα κάρο κουταμάρες όπου βρεθείς απλά και μόνο για να διακόψεις μια συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να... <<χωθείς>>, να προκαλέσεις και η συζήτηση ακολούθως να εκτροχιαστεί. Αυτό που κάνεις λέγεται hijacking, και σε άλλα forums τιμωρείται αυστηρά. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο forum το καθεστώς βρωμάει "schwabe" και έτσι όχι απλά την γλιτώνεις, αλλά μάλλον έχεις και υλικές απολαβές για τις υπηρεσίες που προσφέρεις στο Θεοσοφικό κίνημα χορηγών (ή τουλάχιστον έτσι προσδιόρισαν οι διαχειριστές τους κυρίους που διαφημίζουν).

quote:
Εάν έχεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ για τα……«μετα-φυσικά σκαλάκια» που έχεις διδαχθεί, καθώς είναι ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ότι δεν αποτελούν τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ, τότε να τα δούμε. Έως τότε, ηρεμία. Με αλαλαγμούς δεν πείθεις κανέναν.

Το ότι έχεις καταντήσει γάγγραινα για το forum δεν χρειάζεται να στο πω εγώ, το αντιλαμβάνεσαι κι από μόνος σου, κι ας μην θέλεις να το παραδεχθείς. Από εκεί και πέρα, το να σου δίνω λαβές για να μολύνεις ακόμη περισσότερο το forum με τα ασύστολα ΨΕΥΔΗ και τις ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ που διαρκώς επιδιώκεις, αυτό είναι ασύνετο.
Σε καλώ λοιπόν, ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ έχεις την παραμικρή ιδέα του τι πάει να πει λογική, να μας παραθέσεις τον παραπάνω συλλογισμό σου με την καθιερωμένη μορφή επιχειρημάτων: ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΕΣ => ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ πως η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΟΥ ΠΟΣΤ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ.

quote:

Εάν δεν σε απασχολεί, μην το διαβάζεις καν. Εάν πάλι δεν σε αφορά, μην απαντάς. Αλλά….ολίγον έγκυος μάλλον σύγχυση φανερώνει!!

Εκτός του ότι οι παραλληλισμοί που επιδιώκεις είναι εντελώς για γέλια (ή μάλλον για κλάμματα) θα έκανες πάρα πολύ καλά να περιοριστείς στην ασυδοσία που σε διακατέχει και να αφήσεις επιτέλους τον σοβαρό διάλογο να εξελιχθεί χωρίς να διακόπτεις για να πετάξεις την κοτσάνα σου.
Σου το έχω δηλώσει πως στόχος μου είναι να σταματήσουν πια οι άνευ προηγουμένου τακτικές εκφυλισμού και καταστροφής των θεμάτων του forum που υιοθετείς. Αποδέξου το μια ώρα αρχίτερα.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 19/02/2006 21:56:05

Edited by - WWalker on 19/02/2006 21:57:03

20/02/2006, 00:58:57
Αναγκαιότητα ή παγίδα;
Αναγκαιότητα, για τους περισσότερους τουλάχιστον. Οταν κάτι το χρειαζόμαστε, κάποιοι πρέπει να μας το προσφέρουν. Οποιος έχει το πιό ελκυστικό πακέτο, αυτός τραβάει πιό εύκολα την προσοχή μας ή την κρατάει πιό εύκολα. Οπότε είναι και παγίδα. Γιατί όπως λέγαν και οι παλιότεροι, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

20/02/2006, 14:13:06
quote:

Αναγκαιότητα ή παγίδα;
Αναγκαιότητα, για τους περισσότερους τουλάχιστον. Οταν κάτι το χρειαζόμαστε, κάποιοι πρέπει να μας το προσφέρουν. Οποιος έχει το πιό ελκυστικό πακέτο, αυτός τραβάει πιό εύκολα την προσοχή μας ή την κρατάει πιό εύκολα. Οπότε είναι και παγίδα. Γιατί όπως λέγαν και οι παλιότεροι, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Ισως η πιο ώριμη και ευστοχη προσέγγιση του θέματος....nice

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

21/02/2006, 02:25:24
μερσί

-Arthur C. Clarke-

KissTheFlameΝέο Μέλος
21/02/2006, 03:28:44

Ostria πιστεύω ότι η απλότητα της απάντησής σου δείχνει ακριβώς την ουσία του θέματος.Με λίγα λόγια,απλά και απόλυτα κατανοητά και που πηγάζουν από την ίδια τη φύση του ανθρώπου..Ο ανθρωπος "χρειάζεται" και απότι του προτείνεται "διαλέγει"..Όποια κ αν ειναι τα κριτήρια με τα οποία διαλέγει..αναγκαιότητα και παγίδα μαζί.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
lancelotΜέλος
21/02/2006, 08:08:58
WWalker υπαρχει και μια αλλη λυση.Στις χαζομαρες που λεει συνεχεια και παντου ο Schwabe να μην απαντας γιατι αποτι καταλαβα πρεπει να εχει καποιο συνδρομο που χαιρεται να κανει χαλια την οποιαδηποτε συζητηση.Φυσικα με τις πλατες των διαχειριστων.Το θεμα ειναι οτι το κανει επι πληρωμη?

21/02/2006, 17:28:19
quote:
WWalker υπαρχει και μια αλλη λυση.Στις χαζομαρες που λεει συνεχεια και παντου ο Schwabe να μην απαντας γιατι αποτι καταλαβα πρεπει να εχει καποιο συνδρομο που χαιρεται να κανει χαλια την οποιαδηποτε συζητηση.Φυσικα με τις πλατες των διαχειριστων.Το θεμα ειναι οτι το κανει επι πληρωμη?

Δεν ξέρω αν το κάνει επι πληρωμή, πάντως η ανοχή και η μεροληψία που δείχνουν οι διαχειριστές/συντονιστές σε κάθε φάση όπου η προσπάθεια πυρπόλησης κάθε θέματος εκ μέρους του ξεφεύγει, δημιουργεί ποικίλλες εντυπώσεις σε όσους έχουν την δυνατότητα να σκεφτούν τον αριθμό των <<συμπτώσεων>> στις οποίες ο Schwabe προκάλλεσε την διαγραφή άλλων μελών, την στιγμή που ο ίδιος είχε επιδείξει συμπεριφορά χειρότερη του γηπέδου, και του άξιζε η τιμωρία πολύ περισσότερο από κάθε άλλο υπαίτιο του εκτροχιασμού όλων των θεμάτων.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 21/02/2006 17:30:38

lancelotΜέλος
22/02/2006, 08:26:25
Γι αυτο σου λεω να μην του δινεις σημασια.Κανω εκκληση και σε ολους να τον δια-γραψουν..μακαρι να υπηρχε εδω εντολη ignore..

SagaviperΜέλος
22/02/2006, 09:09:32
Χαιρετώ

Νομίζω μια οποιαδήποτε θρησκεία σε ένα πρωτόγονο πολιτισμό είναι καλύτερα στην αρχή παρά χωρίς καμιά εντελώς θρησκεία.

Αργότερα όμως σε ένα πολιτισμό που αρχίζει να θέλει τη γνώση παραπάνω και παραπάνω μέσα σε ένα πόλεμο πληροφοριών η θρησκεία δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Σήμερα μεγαλώνουμε ένα παιδί απο τη μέρα που γεννιέται μέσα σε μια θρησκεία και δεν του δίνεται η ευκαιρία να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Το αναγκάζουμε στην αρχή με πλύση εγκεφάλου να γλυστρίσει σίγα σιγά στο δικό μας δρόμο και μετά έρχεται η παγίδα. Η παγίδα είναι ο σπόρος που μας φύτεψαν απο μωρά και που περιμένει μέσα μας να βλαστήσει. Και εκεί είναι το δύσκολο να κάνουμε αποπρογραμματισμό(όχι μόνο θρησκείας) μετά απο όλες εκείνες τις βαλτές, ξένες ιδέες.

Η άποψη μου είναι ότι κάθε ο άνθρωπος θα είναι πραγματικά ελεύθερος όταν μέσα στο νου του οι ιδέες που κουβαλά είναι καθαρά δικές του και όχι άλλων.

‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’
shankaraΜέλος
24/05/2003, 21:43:39
TΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΟΥ STANLEY KUBRICK.ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΥ.

KeisatsuΜέλος
25/05/2003, 01:56:52
Αυτή η νύχτα μένει
Πίσω πόρτα
Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται
Δαιμονισμένος Άγγελος
Τρέξε Λόλα τρέξε

και όσα έχω δει από Monty Pythons

catΜέλος
25/05/2003, 03:19:23
ΑΜΕΛΙ !!!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

shankaraΜέλος
25/05/2003, 03:25:23
ΨΑΧΝΩ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΤΟΥ DAVID LYNCH.
ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

25/05/2003, 14:51:59
Καμία ταινία του Lynch δεν είναι εύκολο να βρεις. Πρέπει να ψάξεις
λίγο.
Αναφέρω την ταινία "Altered States" (Ανεξέλεγκτες καταστάσεις, η άστοχη ελληνική μετάφραση) η οποία γυρίστηκε το 83 ή το 86.
Περίληψη : Ψυχεδέλεια, amanita muscaria, toltecs, isolation tanks, παιχνίδια με τη συνείδηση κ.α.
Αν την έχει δει κάποιος ας πει την άποψή του.

26/05/2003, 01:20:34
Το είχα δει παλιότερα. Είναι ενδιαφέρουσα ταινία (όπως και όλες οι ταινίες του David Lynch -προδωπική άποψη γιατί ξέρω οτι υπάρχουν πολλοί που δεν τον αρέσουν) και μου θύμισες εναν σημαντικό για μένα σκηνοθέτη, δημιουργό και καλλιτέχνη. Να προστεθεί στην προαναφερθείσα λίστα μου περικαλώ το lost highway...
Φχαριστώ
~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

shankaraΜέλος
26/05/2003, 13:03:40
Άλλος ένας τρομερός σκηνοθέτης είναι ο david cronenberg{αχ αυτοί οι david!}Δειτε ταινίες σαν το existenz ή το spider και θα με θυμηθείτε..
Α,ξέχασα να αναφέρω το dead ringers.

GhostΜέλος
26/05/2003, 14:15:39
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ... Η ΤΑΙΝΙΑ...

27/05/2003, 03:06:00
Α ΝΑΙ!... Ο Cronenburg είναι απόλυτα παρανοικός στα μηνύματά που θέλει να περάσει. Τον πάω πολύ! Είναι στον αρρωστημένο κόσμο του αλλά καταφέρνει να μας κάνει θεατές του με κάποιο μαγικό τρόπο.
~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

27/05/2003, 07:53:23
"Ο άνθρωπος ελέφαντας"! Τι υπέροχη ταινία!!!

Ας προσθέσω κι εγώ κάποιες από τις αγαπημένες μου:
- Μετρόπολις
- Το εργαστήρι του δόκτωρος Καλιγκάρι
- Μπραζίλ
- Δώδεκα πίθηκοι
- Ο καιρός των τσιγγάνων
- Underground
- Οικογενειακή γιορτή
- Σα νερό σε καυτή σοκολάτα
...

αυτή...που τα κατάφερε!