- Αρχίζω να αμφιβάλω για τη πίστη μου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Υ.Γ Συγχωρέστε με, είμαι νέο μέλος στο forum και δεν ξέρω ακόμα να χειρίζομαι σωστά τα "quotes"
Edited by - Daisy23 on 19/07/2014 21:35:39
Edited by - Daisy23 on 19/07/2014 21:36:14
[/quote]
Φίλη Daisy23 δεν χρειαζόμαστε τις θρησκείες και τα ιερατεία τους, ούτε μεταθανάτιες ανταμοιβές ή άνωθεν τιμωρίες για να είμαστε σωστοί άνθρωποι. Όλα αυτά είναι εφευρέσεις των ιερατείων για να εκμεταλλεύονται τους πιστούς τους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σωστή παιδεία και καθαρή καρδιά και συνείδηση.
*
[/quote]
Φίλε Sesostris ευχαριστώ. Σίγουρα δεν χρειαζόμαστε μια ανώτερη δύναμη να μας υποδείξει το πως πρέπει να είμαστε, αυτό λέγεται συνείδηση και γεννιόμαστε με αυτή, όμως δεν έχουμε μέσα μας και την ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι ανώτερο; Και το λέω εγώ που δεν πίστευα σε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχω τραβήξει πολλά από "φερόμενους" Χριστιανούς. Ως παιδί έχω δεχτεί όλη τους τη τρέλα και τον φανατισμό απλά επειδή ήμουν διαφορετική και διάβαζα και για άλλες Θρησκείες πέρα του Χριστιανισμού. Έχω φάει ακόμα και ξύλο γιατί τους αμφισβητούσα.
quote:
Φίλη μου Σέραπις, συμφωνώ, όμως αν δεν υπάρχει κάποιου είδους "τιμωρία", κάποιο είδους μαθήματος για όσους βλάπτουν τη φυσική αρμονία του Σύμπαντος, τότε αυτό δεν σημαίνει αυτόματα και ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη; Δεν θα ήθελα να πιστεύω ότι σε αυτόν τον κόσμο όπου κυριαρχεί η αδικία, ότι όλα είναι μάταια τελικά.
Φυσικά και υπάρχει φιλη μου , αλλά όχι έτσι όπως την φαντάζεσαι.
Φυσικά και υπάρχει τιμωρία για όσους παραβαινουν το νομο , αλλά τωρα δεν μιλαμε γι αυτό
Δεν υπάρχει κανενας λόγος ούτε να παραβεις το νομο ούτε να τιμωρηθείς
Οταν μπορέσεις και συγχρονίσεις την ζωή σου με την αρμονία που κυριαρχεί στο σύμπαν , τότε δεν εχεις να φοβασαι τιποτα .
Ολοι μεσα μας εχουμε κρυμμενη τη σοφία που μας διδάσκει πως να εναρμονισουμε τη ζωή μας με την μεγιστη αρμονια γυρω μας
Μη ξεχνας οτι ειμαστε κι εμεις ενα μερος αυτης της αρμονιας , είμαστε όλοι ενα αναποσπαστο κομματι του σύμπαντος .
Το σύμπαν βρίσκεται μεσα μας , όλοι οι νομοι ειναι χαραγμενοι μεσα μας , τα παντα τα γνωριζουμε απλά διαλέγουμε να τα αγνοούμε και πολλές φορές να κανουμε αυτό που θελουμε εμεις κι οχι αυτό που μας υποδεικνύει αυτή η φωνή μεσα μας , το δαιμονιο μας όπως έλεγε ο Σωκράτης
Εχεις κι εσυ το δικό σου δαιμονιο στον εσωτερο εαυτό σου , ακου τη φωνή του και μη φοβασαι τιποτα
Ζησε αρμονικά με τη φυση , αγαπα όλα τα πραγματα γύρω σου , μη κανεις κακό σε κανενα ζωντανο πλασμα , βοηθα όπως μπορεις και οποτε μπορεις τους συνανθρωπους σου , μη χασεις ποτε το χαμογελο απο τα χείλη σου και ολα θα πανε καλά
Και ασε τα μαυρα κοράκια στη κόλαση τους να σαπίζουν μόνα τους.
ΑΑ και κατι αλλο
Δεν είμαι κοπέλα , ειμαι ενας μαθητευόμενος μαγος 45 χρονών .
.
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
quote:
[quote]Δεν είμαι κοπέλα , ειμαι ενας μαθητευόμενος μαγος 45 χρονών .
Ωχ, χίλια συγνώμη ΣΕΡΑΠΙΣ, φαίνεται ότι σε μπέρδεψα με τη Σεμίραμις!!!
Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα και πήρα τις απαντήσεις που έψαχνα γιατί είχα μπερδευτεί πολύ και πήγα να χάσω το δρόμο μου. Ευχαριστώ!
Δε μου αρέσει καθόλου να βλέπω ανθρωπους θλιμένους να πονανε
Θελω να εισαι χαρουμενη και αισιοδοξη κι ολα θα πανε καλά
.
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
.
quote:
Daisy23
όμως δεν έχουμε μέσα μας και την ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι ανώτερο;
Σίγουρα όχι φίλη Daisy23. Αρκεί να πιστέψης στον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου, και να απαλλαγής από τις δεισιδαιμονίες που σου έχουν φορτώσει με τα πρέπει και τα μη των δογμάτων. Είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά ύστερα θα αισθανθής ελεύθερη και θα αποκτήσης την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να βασιστής στις δυνάμεις σου και όχι σους αγίους και τους προφήτες της όποιας θρησκείας. Όπως έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα μου στον Χριστιανό Ορθόδοξο, όποιος επιδιώκει τον παράδεισο της μιας θρησκείας, πρέπει να σκεφθή και πόσες κολάσεις άλλων θρησκειών τον περιμένουν. Χρειάζεται βέβαια πολύ διάβασμα....Εγώ απαλλάχτηκα από τις εξ' αποκαλύψεως θρησκείες όταν διάβασα ολόκληρη την "Βίβλο" και είδα τις αντιφάσεις και τα εγκλήματα που έγιναν κατ' εντολή του Γιαχβέ, και ιστορία....πολύ ιστορία.
*
quote:
Χρειάζεται βέβαια πολύ διάβασμα....Εγώ απαλλάχτηκα από τις εξ' αποκαλύψεως θρησκείες όταν διάβασα ολόκληρη την "Βίβλο" και είδα τις αντιφάσεις και τα εγκλήματα που έγιναν κατ' εντολή του Γιαχβέ, και ιστορία....πολύ ιστορία.
Έχω διαβάσει πολύ φίλε Sesostris και έχω ασχοληθεί με αρκετές Θρησκείες για πολλά χρόνια, αν και ποτέ δεν βρήκα κάποια να με "καλύπτει". Ένας από τους λόγους που απομακρύνθηκα από τον Χριστιανισμό είναι αυτός που αναφέρεις, τα εγκλήματα και οι αντιφάσεις της Βίβλου. Δεν πίστεψα ποτέ στα γραπτά, απλά ακολουθούσα τη καρδιά μου και σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου στράφηκα και πάλι στο Θεό, δηλαδή την ανώτερη δύναμη που κυριαρχεί στο σύμπαν. Έπειτα άρχισα να διαβάζω ξανά τα Χριστιανικά βιβλία και άρχισα να μπερδεύομαι και να αποπροσανατολίζομαι...
Ο Θεός ΕΙΝΑΙ το σύμπαν.
Κι εσυ είσαι ένα κομμάτι του σύμπαντος , δηλαδή ένα κομμάτι του Θεού.
.