ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ας λογαριασουμε Τωρα για το Μετα... γιατι Μετα δεν θα λογαριαζουμε για το Τωρα... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ας λογαριασουμε Τωρα για το Μετα... γιατι Μετα δεν θα λογαριαζουμε για το Τωρα... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

noema30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/10/2008, 18:16:42
Συμφωνούμε σε όλα αγαπητέ μου helios2012, το θέμα είναι
αφού συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχει αυτή η βρωμα κι ο βούρκος
που λέμε, αν θα βιαστείς να κάνεις κάτι, έτσι ως αντίδραση, ή
αν θα κάτσεις να σκεφτείς και να λογαριάσεις ότι κάνεις, αν θα το μετανοιώσεις
ή θα το άλλαζες αύριο...
Φίλε μου, όλοι βλέπουμε αυτά που βλέπεις, χαίρομαι απο το χρώμα σου την
καθαρότητα σου, αλλά μην τη σπαταλήσεις πριν κάτσεις και σκεφτείς... Μην
κάνεις ότι το συναίσθημα απλά σου λέει... Βάλε και το νου να είναι εκεί,
να συμμετέχει, να συμφωνεί, γιατί μετά αυτός θα στο θυμήσει...
Όσο για αυταπάτες, αν σου έλεγα κι εγώ το ίδιο, πως θα αισθανόσουνα;
Ερχόμαστε απο αλλού κι αυτο είναι καλό, αλλά πρέπει να επικοινωνούμε
κι όχι να διηγούμαστε... Διάλογος μας λείπει και για να γίνει αυτό πρέπει
να συγχρονιστούμε... Δεν κουβαλάμε σημαίες και χρώματα... εδώ είμαστε, όπως
είπες όλοι το ίδιο, αλλα να καταλαβαίνουμε...
Και με τόσα μέσα επικοινωνίας σήμερα, ξέρω πόσο βαριά και άσχημη μοιάζει η κουβέντα
αυτή για διάλογο:
"Όλοι αυτό δεν ζητάμε;"
Που ρε φίλε... Επιδείξεις γνώσεων και αμφισβητήσεις αρχών από πότε
θεωρούνται διάλογος;Διάλογος λέγεται να με ακούσεις και να σε ακούσω.
Να καταλάβω και να καταλάβεις... Αυτό το θέλεις ειλικρινά, ή πιστεύεις ότι
ξέρεις τι γίνεται;
28/10/2008, 18:34:10
noema
quote:
'allzaro allzaro ...
'ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ...
'ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΟΠΩΣ ΛΕΣ , ΕΓΩ ΝΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ , Εκει Οπου ΟΠΩΣ ΛΕΣ , 'γινεται Χαμος στο Ισιωμα' ...
'ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο Θεος !!!!!!!!!! ;;;
'ΤΟΣΟ Φιλικα καλημερα ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ...

Αγαπητέ φίλε noema.

O allzzaro εχει μια ιδιαίτερη αντίληψη για το Θείον.

Μία αντίληψη που είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκφρασθεί με λόγια.
Πως είναι δυνατόν να πεθάνει Αυτός που ποίησε τα πάντα συμπεριλαμβανομένης της Υλης και του Νού.
Πώς είναι δυνατόν να πεθάνει Αυτός που ποίησε την αρχή και το τέλος.
Ταπεινή μου άποψη καλέ μου φίλε noema είναι ότι ο Θεός δεν είναι έτσι όπως τον φαντάζονται . Στο τόπικ αυτό απλά δεν μιλούν για τον Θεό αλλά για κάτι άλλο.
Ξέρεις φίλε μου noema πιστεύω, έτσι με το φτωχό μου μυαλό ότι ο Θεός είναι κάτι πολύ το κατανοητό, ακόμα και για τον πιο απλό άνθρωπο μιας και για να τον δεί δεν χρειάζεται παρά να σηκώσει λίγο το βλέμμα του για να αντικρίσει την Απεραντοσύνη του.
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για εμένα φίλε μου noema είναι το θέλημα του kαι πιστεύω ακράδαντα ότι το θέλημα του είναι κάτι το μεγαλοφυές. Κάτι που περιμένει από εμάς τους κοινούς θνητούς. Αυτό που ζητά, το θέλημα του είναι κάτι το απλό, πολύ απλό, κάτι σαν να βλέπεις μια έκκληση βοήθειας στην tv για τα παιδιά που πεινάνε και να νοιώθεις συνειδητά καλυμμένος επειδή δεν πρόλαβες να πάρεις το στυλό να γράψεις τον αριθμό λογαριασμού.
Σε ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες αυτή την ευκαιρία να πώ μερικά πράγματα που πιστεύω, ξέρω πολύ καλά ότι οι αντιλήψεις μου είναι πεζές σε σύγκριση με αυτές που μπορεί κάποιος να παρουσιάσει για αυτόν, αλλά ακολουθώ και εγώ το δικό μου μονοπάτι ετσι όπως ακριβώς νομίζω ότι πρέπει.

helios2012Μέλος
28/10/2008, 18:46:49
Ωραία λοιπόν φίλε μου, απ'τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε το βούρκο μέσα στον οποίο έχουμε ''κολλήσει'' δεν έχουμε παρά ν'αρχίσουμε και να κουνιόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.
Τότε ίσως οι διπλανοί μας, αρχίσουν ν'ανασαλεύουν και αυτοί απ'τα κύματα που δημιουργεί η δική μας κινητικότητα.
Ο διάλογος προϋποθέτει ελευθερία στόματος και μες στο βούρκο, το στόμα μας είναι βουλωμένο...
Άρα έτσι όπως είμαστε, ο διάλογος δεν αποτελεί λύση.
Τα στάσιμα νερά πρέπει να ταράξουμε...
Και αυτό είναι προσωπικό μέλημα του καθενός, μπάς και κάποτε μιλήσουμε, λόγια αληθινά και όχι κούφια...
28/10/2008, 18:47:46
Καλέ μου φίλε allzzaro αυτά που γράφεις είναι η αλήθεια,
έτσι το βλέπω κι εγώ, αλλα το θέμα που συχνοαναφέρετε, δεν είναι
περί Θεού, αλλά περί δήθεν θανάτου θεού....εκεί μπαίνω γιατί πιστεύω στο
διάλογο και στην συμπερασματικότητα συζητησεων, αλλά το πνεύμα
πρέπει να είναι κοινό κι όχι προσβλητικό περί της έννοιας του Θεού...
Δεν το παίζω ανώτερος απέχοντας, για να το σνομπάρω, αλλά προσπαθώ για διάλογο...
Ἄυτά με ενδιαφέρουν εμένα ώς προυποθέσεις αξιιστίας απο τη δική μου
πλευρά, στο λογάριασμα που κάνω για τους άλλους...
Αυτό το θέμα εδώ, τώρα, είναι πιο ανοιχτό, πιο έξω καρδιά κι ανοιχτες λέξεις
που περίμενα επικοινωνία κι όχι πάλι διαχωρισμούς...Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι,
μόνο ένας....
28/10/2008, 19:03:45
quote:
Καλέ μου φίλε allzzaro αυτά που γράφεις είναι η αλήθεια,
έτσι το βλέπω κι εγώ, αλλα το θέμα που συχνοαναφέρετε, δεν είναι
περί Θεού, αλλά περί δήθεν θανάτου θεού....

Φίλε μου trexagireve σχεδόν ολοι μας μελετούμε ενα βιβλίο που μιλά για το Θεό, το οποίο εχει γράψει ενας θνητός άνθρωπος οπου διατυπώνει τις αντιλήψεις του για το Θείον.
Ετσι λοιπόν εκεί κάποιοι έχοντας διυλίσει τις αντιλήψεις κάποιων πρίν απο 5.000 χρόνια ψάχνουν να βρούν αν υπάρχει, αν πέθανε, πως τον λένε, πόσο χρονών είναι, τι χρώματος είναι, τι εθνικότητας, αν είναι καλός ή κακός, και παραβλέπουν οτι ακόμα και μέσα σε αυτά τα βιβλία που περιγράφουν εστω με αυτή τη γλαφυρή παρουσίαση το Θεό αναγράφουν και το θέλημα Του και δεν εννοώ τα προσκυνήματα τις σταυροκοπιές και τα τάματα. Είναι πολύ φαιδρό να πιστεύει κάποιος οτι το ΟΛΟΝ εχει ανάγκη να τον προσκυνάνε ή να του φτιάχνουν μαιζονέτες.
Πολλές φορές με σταματούν κάποιοι χριστιανοί στους σταθμούς του μετρό, με γραβάτες και μία βίβλο στα χέρια τους να μου μιλήσουν για το Θεό. Ρε παιδιά έλεος σηκώστε τα μάτια σας και μιλήστε μαζί του ..

noemaΜέλος
28/10/2008, 19:26:34
.
'ΤΟ ΘΕΜΑ ''Ας λογαριασουμε Τωρα για το Μετα μας , γιατι Μετα μαλλον δεν θα λογαριαζουμε για το Τωρα μας'' ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΦΕΣ ...
'ΑΣ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ...

'ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ , ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΗΛΑΔΗ , ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ...
'Για τον Κοινο νου μεταξυ των ανθρωπων ομως και για το Κοινο πνευμα σε ανθρωπο και ανθρωπο και ανθρωπο , δεν ξερουμε ακομη πολλα και δεν πολυλογαριαζουμε ή αποφευγουμε να το κανουμε ...
'Με την σημασια και την σημειωση ,
να νοιαζομαστε και τους αλλους οσο και οπως νοιαζομαστε και για μας και αναστροφα και να πηγαινουμε ο ενας στην θεση του αλλουνου με τον νου και Οχι με τα ποδαρια μας και Οχι και με την λογικη μας ...'
'ΕΠΙΘΥΜΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΝΑ ΑΡΓΟΚΑΘΑΡΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ Τωρα ...
'ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ το δυνατον ...

'ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ...
'ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ...

'ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ Ο ΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ,
'Ή ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ;;; .

* ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ Ή ΔΥΣΚΟΛΟΛΕΩ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΣΜΟΥΣ ΜΟΥ , ΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ...
* ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΜΕ Τωρα ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΠΟΥ , ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ...
* ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ Τωρα ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΟΥΤΟ .
* ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΝΟΗΣΗ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΜΕ ...
- ωρα καλη .........
.

28/10/2008, 19:35:55
quote:
να νοιαζομαστε και τους αλλους οσο και οπως νοιαζομαστε και για μας και αναστροφα και να πηγαινουμε ο ενας στην θεση του αλλουνου με τον νου και Οχι με τα ποδαρια μας και Οχι και με την λογικη μας ...'

Oι νοισμοί αγαπητέ φίλε noema του αλλουνού και καθενός είναι πολύ διαφορετικοί απο τους νοιασμούς τους δικούς μας.
Το να νοιαστούμε τους νοιασμούς του καθενός το λοιπόν και να καθίσουμε να λογαριάσουμε τα αλογάριαστα οταν αυτοί είναι πεπεισμένοι οτι οι νοιασμοί οι δικοί τους και τα λογαριάσματα κλείνουν ερμητικά με κάποιες αλαζονικές αντιλήψεις είναι σαν να νοιαζόμαστε τις 10 μωρές παρθένες.
Είναι χάσιμο χρόνου πιστεύω και ανούσια η προσπάθεια.
Με κόλλησες

28/10/2008, 19:47:40
Δεν είναι το θέμα οτι είμαστε ανίκανοι να το κάνουμε ούτε λέω οτι δεν είναι σωστό αλλά πιστεύω οτι είναι πέραν των ευθυνών μας.
Ευθύνη μας πιστεύω είναι να κατανοήσουμε οσο το δυνατόν περισσότερο γιατί ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο.
Η ρήση ``οτι φάμε οτι πιούμε και οτι αρπάξει ο κ... μας`` είναι πέραν των αντιλήψεων μου σε οτι αφορά τον λόγο που υπάρχουμε.
Αν και οι σημαντικότεροι που υπήρξαν ως άνθρωποι αφησαν πίσω τους μεγαλειώδη μνημεία , φιλοσοφικά πνευματικά και επιστημονικά έργα πρόσφεραν αμέριστα στο ανθρώπινο γένος, ορισμένοι πρόσφεραν και στο θέλημα του ορισμένοι έκαναν το αντίθετο.
Αυτοί που το έκαναν 1ονγια να μείνει η οντότητα τους στον αιώνα τον άπαντα έσφαλαν,2ον αυτοί που το έκαναν γιατί πίστευαν οτι έκαναν το θέλημα Του , έκαναν το σωστό.
Ετσι ο καθένας μας πιστεύω οτι υπάρχει για να παράγει ενα Εργο που να συνάδει με το δεύτερο.
noemaΜέλος
28/10/2008, 20:06:56
quote:

quote:

Oι νοισμοί αγαπητέ φίλε noema του αλλουνού και καθενός είναι πολύ διαφορετικοί απο τους νοιασμούς τους δικούς μας.
Το να νοιαστούμε τους νοιασμούς του καθενός το λοιπόν και να καθίσουμε να λογαριάσουμε τα αλογάριαστα οταν αυτοί είναι πεπεισμένοι οτι οι νοιασμοί οι δικοί τους και τα λογαριάσματα κλείνουν ερμητικά με κάποιες αλαζονικές αντιλήψεις είναι σαν να νοιαζόμαστε τις 10 μωρές παρθένες.
Είναι χάσιμο χρόνου πιστεύω και ανούσια η προσπάθεια.
Με κόλλησες

'EIΠΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΡΕ ΧΑΖΟΥΤΣΙΚΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .
'ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΣ ΕΣΥ ...
'ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ 'Κοινο', ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ...
'ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ...

'ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ...
'ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ...
'ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ...

'ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ , ΠΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ...

- να σε παρει η ευχη ....
.

28/10/2008, 20:20:02
Αγαπητέ μου allzaro,χρειάζεται ένα πνεύμα ειρήνης στο
διάλογο και αυτό θέλουμε όλοι, ας μην παραδειγματίζουμε
καταστάσεις και μιλάμε για ιεχωβάδες και τέτοια, θα ήθελα να
δούμε μια άλλη διάσταση αυτού που λές.... Φίλε μου,υπάρχουν
πολλοί δρόμοι προς το Θεό, κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα,
αλλά μιλάμε για επικοινωνία, ποσο το πετυχαίνει κανείς, είναι άλλο θέμα...
Ο άνθρωπος μπορεί να δει, να λογαριάσει το αύριο, μέσα απο το σήμερα, να
βλετιώσει το όποιο αύριο, όσο μπορεί κι από κοντά πάλι το ίδιο..
Αυτό που σου λέει ο noema, είναι ότι υπάρχει επιπολαότητα σήμερα
και πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε και λογαριάζοντας, με συν και
πλήν,μπορείς να καταλάβεις καλύτερα και όσο κοιτάς το μπροστά, το μετά,
τόσο θα σε νοιάζει...
Αν δεν είμαστε δεμένοι στην άμαξα του κάθε μέρα τα ίδια, κι όμως αποτελούν
το σύνολο της ζωής μας...
Ο κοινός νους , είναι ο άνθρωπος, όταν ξυπνήσει, τότε ξέρεις ότι θα φτάσουμε σε
άλλα επίπεδα αντίληψης, ζωής και ουσίας....