ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- THE ISLAND - - Κινηματογράφος -

- THE ISLAND - - Κινηματογράφος -

KERRY KING27 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
31/08/2005, 14:00:06
OK, θα πείτε "άλλη μια αμερικάνικη ταινία"....

Πέρα από τις υπερβολές (blockbuster γαρ), το θέμα της ταινίας δεν είναι πολύ ενδιαφέρον ? Δεν αναφέρομαι στον σκοπό των δύο ηρώων, αναφέρομαι στο τι γινόταν "εκεί μέσα" (δεν θέλω να πω λεπτομέρειες - για όσους δεν έχουν δει την ταινία ακόμα). Δεν είναι και πολύ απίθανο το σενάριο - δεν νομίζετε ???

Oxygen_girlΜέλος
31/08/2005, 14:16:18

Σίγουρα!
Μπορεί ήδη να συμβαίνει κάτι τέτοιο
κι εμείς να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι!!!

Είδα τα γυρίσματα της ταινίας στο Star εδώ και κάτι μέρες!
Φοβερή πλοκή, διαλεγμένο cast!
Θα πάω να το δω οπωσδήποτε...

:)))))))

-----------------------
"One can never rule out anything, but there are no facts to suggest it..."

Edited by - Oxygen_girl on 31/08/2005 14:17:25

31/08/2005, 14:56:41
Το πρώτο μέρος της ταινίας είναι όντως πολύ ενδιαφέρον, λέγοντας πράγματα που όμως έχουν "ξαναειπωθεί" σε πολλές άλλες ταινίες. Ο "υπόγειος" κόσμος θυμίζει σε πάρα πολλά σημεία τον "Θαυμαστό καινούργιο κόσμο" του Huxley και γεννά, όπως είναι φυσικό, γόνιμους προβληματισμούς.

Από εκεί και πέρα, είμαι της γνώμης ότι, δυστυχώς, η ταινία δεν έχει αυτό το "κάτι" για να ξεχωρίσει και είναι γεμάτη από χολλυγουντιανά κλισέ...Πάντως βλέπεται πολύ ευχάριστα...Μην διστάσετε!

revilΝέο Μέλος
02/09/2005, 02:50:59
Η ταινία είναι καλούτσικη...
Εγω όμως θα σταθώ κάπου αλλού..
Στην Scarlett Johansson ή αλλιώς Jordan Two Delta.
Παιδιά δεν πρέπει να είναι αληθινή..Η έστω δεν πρέπει να είναι γήινη..
Πως είναι έτσι????
Επίσης έπαθα πλάκα όταν έμαθα πώς είναι 20άρα..Τι σου κάνουν οι ορμόνες έ???

Μην πέρνεις τη ζωή και πολύ στα σοβαρά.Ετσι και αλλιώς δε πρόκειτε να βγείς απαυτή ζωντανός

Edited by - revil on 02/09/2005 02:51:58

02/09/2005, 07:57:37
Επειδή δεν έχω ακούσει τίποτα για αυτή την ταινία θα μπορούσε να μου πεί κάποιος πότε θα βγεί στους κινηματογράφους και τι υπόθεση θα έχει?
Η Scarlett Johansson είναι η κοπέλα που πρωταγωνιστούσε στην ταινία "Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι", αν την έχει δεί κάποιος?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

revilΝέο Μέλος
02/09/2005, 13:31:48
Φίλε Dying_Incubus η ταινία είναι ήδη στους κινηματογράφους από την παρασκευή.
Ο κόσμος έχει υποστεί μια μόλυνση και αυτή πού έχουν γλυτώσει ζούν μέσα σε ένα περίεργο χώρο με μοναδικό τους όνειρο,να νικήσουν στην κλήρωση που γίνετε και να πάνε στο νησί..
Κοίτα η ταινία εξελλίσετε πολύ μπορώ να σου πώ και άλλα πολλά αλλα θα στη χαλάσω
Οσο για τη Scarlett Johansson ναι έπαιζε και εκεί όπως και στο χαμένοι στη μετάφραση.(αυτά έχω δεί)

Μην πέρνεις τη ζωή και πολύ στα σοβαρά.Ετσι και αλλιώς δε πρόκειτε να βγείς απαυτή ζωντανός

Edited by - revil on 02/09/2005 13:32:59

02/09/2005, 19:43:11
Δηλαδή να πάω να την δώ...
Απ' ό,τι μου λές ακούγεται ενδιαφέρουσα και με δράση.
Δε νομίζω να χάσω την ώρα μου δηλαδή.
Θα την έχω στα υπόψιν μου λοιπόν...
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

revilΝέο Μέλος
02/09/2005, 20:08:35
Από δράση άλλο τίποτα...
Να πας να την δείς είναι 2 ευχάριστες ώρες.
Και αν δε σαρέσει η ταινία θα σαρέσει η scarlett στάνταρ πράγματα

02/09/2005, 20:13:27
quote:
Και αν δε σαρέσει η ταινία θα σαρέσει η scarlett στάνταρ πράγματα

Ναί, θυμάμαι οτι επρόκειτο για προικισμένη κοπέλα με αρκετά ταλέντα απ' ό,τι είχα παρατηρήσει....

BizarreΜέλος
05/09/2005, 08:58:13
Πάρα πολύ καλό το έργο!
Το είδα χθες!
06/09/2005, 14:10:54
Να σας θυμίσω για την (θεά κατ'εμέ) Scarlet, ότι έπαιζε το ανάπηρο κοριτσάκι στον Γητευτή Των Αλόγων.... Είπατε τίποτα ???

Πάντως θα ήθελα κάποια στιγμή να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις για το θέμα των κλώνων με αφορμή την ταινία.....

06/09/2005, 14:46:13
Μια που μιλάμε για την ομολογουμένως "προικισμένη" Scarlett Johansson ...συστήνω σε όλους ανεπιφύλακτα και την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί με τον John Travolta, "A Love Song for Bobby Long", που εκτυλίσσεται στην πολύπαθη Ν. Ορλεάνη.

Αγαπητέ KERRY KING λες :

quote:
Πάντως θα ήθελα κάποια στιγμή να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις για το θέμα των κλώνων με αφορμή την ταινία.....

Γιατί να μην είναι τώρα αυτή η στιγμή; Κάνε την αρχή...

stemixΜέλος
23/09/2005, 11:17:06
Θα είμαι λιγόλογος.
Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα, δεν μου άρεσε .
Το σεναρίο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει σηκωθεί από b-movie (νομίζω πως κάτι τέτοιο το είχα ξαναδεί κιόλας), απλά είχε cast και εφέ. Βέβαια παίζει να μην είχα και καλή διάθεση.

Edited by - me

04/10/2005, 14:39:31
OK, ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ "ΖΟΥΜΙ"....
ΠΡΙΝ ΔΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ, ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΨΥΧΗΣ", ΑΜΑ "ΦΙΛΟΞΕΝΗΤΑΙ" ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ Ή ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ. Η ΑΠΟΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝΕ ΑΜΑ ΕΝΑΣ ΚΛΩΝΟΣ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΛΠ....

TO ISLAND ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΞΙΣΤΟΡΙΣΕ ΟΤΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ McGREGOR ΉΤΑΝΕ "ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΉ" ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ-ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΩΝΟ.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ? ΕΝΑΣ ΚΛΩΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ?

stemixΜέλος
04/10/2005, 19:28:00
quote:
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ? ΕΝΑΣ ΚΛΩΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ?

Ώπα!!! Να μία ερώτηση που από μόνη της θα μπορούσε να γίνει ένα πάρα πολύ καλό θέμα.
Όλοι φαντάζομαι θα το έχουν αναρωτηθεί αυτό. Δεν το ανοίγεις κάπου να το συζητήσουμε;

Edited by - me

Edited by - stemix on 04/10/2005 19:28:55

05/10/2005, 11:43:20
Να σου πω την αλήθεια, αυτή η ερώτηση είναι και ο σκοπός που άνοιξα αυτό το topic. Γιατί απλά σκέψου τι προεκτάσεις μπορεί να έχει αυτή η συζήτηση....

Μόνο που δεν γνωρίζω πως να μεταφέρω την κουβέντα... Και κυρίως δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω που να την κατατάξουμε.

Οπότε πετάω το μπαλάκι στους συντονιστές... Εκτός και υπάρχει ήδη θέμα για τους κλώνους και το αγνοούμε...

Πάντως η ουσία του θέματος δεν είναι οι κλώνοι γενικά - αλλά κατά το πόσο ένας κλώνος κουβαλάει τον χαρακτήρα και τις αναμνήσεις του "πρωτότυπου". Αν ισχύει αυτό, δεν είναι σαν να κλωνοποιείται η ψυχή ? Μήπως τελικά μιλάμε για το μυστικό της αθανασίας ?

stemixΜέλος
05/10/2005, 18:49:37
quote:
Πάντως η ουσία του θέματος δεν είναι οι κλώνοι γενικά - αλλά κατά το πόσο ένας κλώνος κουβαλάει τον χαρακτήρα και τις αναμνήσεις του "πρωτότυπου". Αν ισχύει αυτό, δεν είναι σαν να κλωνοποιείται η ψυχή ? Μήπως τελικά μιλάμε για το μυστικό της αθανασίας ?

Ακριβώς έτσι όπως τα είπες. Στο "Ψυχή" ίσως ή στο "η Γνώση" θα μπορούσες να το ανοίξεις. Και αν δεν έπρεπε να το ανοίξεις εκεί, τότε σίγουρα κάποιος από τους διαχειριστές θα το μεταφέρει εκεί που πρέπει.
Εδώ συνήθως απαντάνε όσοι ασχολούνται με τον κινηματογράφο, οπότε μάλλον δεν είναι και το καλύτερο μέρος για ένα τέτοιο θέμα.
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσουμε μερικές απόψεις. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, τι να πει κανείς; Είναι και δύσκολο ένα τέτοιο θέμα...

Edited by - me

06/10/2005, 13:28:04
Αγαπητέ KERRY KING,

ρωτάς :

quote:
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ? ΕΝΑΣ ΚΛΩΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ?

Στο βαθμό που ο χαρακτήρας είναι συνάρτηση ΚΑΙ των γονιδιακών καταβολών του ατόμου--και φυσικά, δεν παίζουν ρόλο μόνον τα γονίδια στην ανάπτυξή του--ναι, ίσως υπάρχει συσχέτιση και κάποια στοιχεία του χαρακτήρα ίσως είναι ίδια. Για τις αναμνήσεις όμως δεν υπάρχει κανένας γνωστός μηχανισμός με τον οποίο αυτές να "καταγράφονται" στα γονίδια του ατόμου που τις ζει, οπότε και να μπορούν αυτές να περνούν σε έναν πιθανό του κλώνο. Η μνήμη είναι μια από τις ανώτερες λειτουργίες του νευρικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι στην αποθήκευση δεδομένων παίρνουν μέρος νευρικά κύτταρα με μηχανισμούς που ακόμη διερευνώνται.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένας κλώνος, παρά τις όποιες ομοιότητες στην εμφάνιση ή στο χαρακτήρα με το πρωτότυπο, είναι ένα ΕΝΤΕΛΩΣ ξεχωριστό άτομο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται!

stemixΜέλος
06/10/2005, 20:50:50
durden_alie, συμφωνώ. Μπορούμε να πούμε όμως ότι ένας κλώνος έχει ψυχή ή όχι; Αν υπάρχει αυτό που λέμε ψυχή βέβαια.
Αν όχι, τότε είναι κάτι σαν το τέρας του Φρανκεστάιν. Και αν έχει τότε σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση (και θεολογική).

Edited by - me

07/10/2005, 12:09:50
Αγαπητέ stemix,

Την έκφραση "ξεχωριστό άτομο" δεν τη χρησιμοποίησα για να δηλώσω ότι ο κλώνος είναι κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα, αλλά ίσα ίσα για να υπογραμμίσω ότι "δικαιούται" τη μοναδικότητά του ως πλήρως ανεπτυγμένος άνθρωπος και με όλες τις ιδιότητες αυτού. Το γεγονός ότι φέρει το ίδιο γονιδίωμα με κάποιον άλλο άνθρωπο σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά "υποδεέστερο ον", αφού ούτως ή άλλως, στη διαμόρφωση τόσο της τελικής μορφής, όσο και του χαρακτήρα του ώριμου ανθρώπου, τα γονίδια παίζουν βασικό μεν, αλλά όχι μοναδικό ρόλο. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αν σκεφτούμε για παράδειγμα τα μονοζυγωτικά δίδυμα, τα δίδυμα δηλαδή με ίδιο γονιδίωμα. Δύο παιδιά που γεννιούνται σχεδόν ταυτόχρονα, που φέρουν τα ίδια ακριβώς γονίδια και που μεγαλώνουν μέσα στο ίδιο πάνω κάτω περιβάλλον δεν παύουν να παρουσιάζουν διαφορές καθώς μεγαλώνουν. Πόσο μάλλον ένας κλώνος που θα μεγαλώσει πιθανώς σε τελείως διαφορετικές συνθήκες από το "πρωτότυπο". Γι' αυτό λοιπόν και όλα αυτά που ακούγονται κατά καιρούς περί "ανάστασης" διαφόρων ιστορικών προσωπικοτήτων από τα γονίδιά τους, ακόμη κι αν ήταν εφικτά τεχνικά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αστειότητες!