- ΠΟΥ 'ΝΑΙ Η ΖΟΥΡΑΦΑ...ΟΕΟ; - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Για το πετρέλαιο ψάξτε εδώ:
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=6006&type=4
Για περισσότερο πετρέλαιο στο Αιγαίο, εδώ:
http://www.aegeantimes.gr/oil.htm
Και για την ιστορία εδώ:
http://alex.eled.duth.gr/Eldoseis/leukoma/htm/9.htm
Οσοι έχουν το earthgoogle, μπορούν αν τη δουν (μια άσπρη κουκίδα δλδ) δίνοντας τις συντεταγμένες.
quote:
Πώς μπορεί να χαθεί ένα νησάκι (μια ύφαλος ουσιαστικά) και μαζί της ένα κομμάτι ιστορίας αλλά και κάμποσο πετρέλαιο;
Μπορεί μπορεί, το εξαφανίζουμε όποτε θέλουμε (τύφλα να έχει ο Ντέϊβιντ Κόπερφιλντ
)
Πάντως σύμφωνα με μια μελέτη που βρήκα πριν λίγο καιρό, τα γνωστά αποθέματα πετρελαίου θα εξαντληθούν μέσα στα επόμενα 50 χρόνια. Οπότε θα υπάρξει ανάγκη για αναζήτηση νέων περιοχών. Τότε βέβαια, δεν ξέρω τι θα γίνει. Ελπίζω να μην έρθουμε στα χέρια με τους απέναντι και να μην χάσουμε βέβαια αυτή την πιθανή ευκαιρία...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Τότε βέβαια, δεν ξέρω τι θα γίνει. Ελπίζω να μην έρθουμε στα χέρια με τους απέναντι και να μην χάσουμε βέβαια αυτή την πιθανή ευκαιρία
Με τους "απέναντι" μάλλον θα έρθουμε στα "χερια" πολύ πιο νωρίς.
Αλλά και έτσι να το πάρεις, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, κάποτε πρέπει να ξεμπερδεύουμε και με αυτά τα θέματα (ναυτικά μίλια, υφαλοκρηπίδα, πετρέλαια, κλπ)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Πάντως σύμφωνα με μια μελέτη που βρήκα πριν λίγο καιρό, τα γνωστά αποθέματα πετρελαίου θα εξαντληθούν μέσα στα επόμενα 50 χρόνια. Οπότε θα υπάρξει ανάγκη για αναζήτηση νέων περιοχών.
Ίσως τότε να έχουν κάνει την "καβάτζα" τους οι διάφοροι που εκμεταλεύονται όλη την ιστορία με το πετρέλαιο, βρίσκοντας τρόπο να ελέγξουν με παρόμοιο τρόπο άλλες πιο οικονομικές ενεργειακές πηγές, τις οποίες δεν εμφανίζουν ακόμα στην αγορά, για να εξακολουθούν να είναι κυριάρχοι του παιχνιδιού μέσω της αγοράς πετρελαίου.
Κάτι που άκουσα το καλοκαίρι από αυτόν που ήρθε να μου κάνει σέρβις στα Εϊρκοδίσια: (Aircondition)
Είπε πως σε 10 χρόνια το πολύ, δε θα υπάρχει πια φρέον στην αγορά - ξέρετε, αυτό που καταστρέφει το περιβάλλον - και πως οι συσκευές που έχουμε τώρα θα είναι άχρηστες. Όσο κρατήσει το φρέον τους δηλαδή.
Ήδη έχει βγει ένας άλλος τύπος μηχανήματος χωρίς φρέον, πιο οικονομικός και φιλικός για το περιβάλλον. Ο λόγος που δεν τον βγάζουν στην αγορά είναι, πως πρέπει πρώτα να πουλήσουν τα χιλιάδες χιλιάδων aircondition που υπάρχουν σε αποθήκες, εργοστάσια και καταστήματα.
Εδώ που τα λέμε, τώρα τελευταία έχουν "ανάψει" οι φτηνές οικονομικές προσφορές - τα αγοράζεις στο 1/3 απ'ότι παλιότερα.
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Ίσως τότε να έχουν κάνει την "καβάτζα" τους οι διάφοροι που εκμεταλεύονται όλη την ιστορία με το πετρέλαιο, βρίσκοντας τρόπο να ελέγξουν με παρόμοιο τρόπο άλλες πιο οικονομικές ενεργειακές πηγές, τις οποίες δεν εμφανίζουν ακόμα στην αγορά, για να εξακολουθούν να είναι κυριάρχοι του παιχνιδιού μέσω της αγοράς πετρελαίου.
I monimi stasi twn kefalaiouxwn apenanti stin agora. Edw kai xronia exoun akoustei diafores istories gia oikonomikes kai oikologikes lyseis apo diaforetikes piges energeias alla i kataxrisi kai i ekmetaleysi einai o kyriarxos toy paixnidoy. Kai an dextoume pws prokeitai gia ena politiko paixnidi pou afora tis tsepes olwn aytwn, ayti tin ermi tin fysi giati tin grafoun toso sta .. tous, anarwtiemai an telika tous afora ka8olou to zitima)!
Den yparxei metro, den yparxei aristo.
(sorry gia ta greekglish)
filika!!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......