ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ntavelis66630 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Ntavelis666Μέλος
08/03/2005, 13:47:01
Wolfowitz και ΓΑΡ. Δύο..."νέα" μέλη, που απο τα πρώτα τους κιόλας μυνήματα επιτίθονται σε εμένα προσωπικά. Επειδή το'χω ξαναδεί το έργο, αν έχετε να μου πείτε κάτι παλληκάρια μου, πείτε το τώρα ανοιχτά.

"ενώ εσείς οι ξερόλες ρε παιδιά "τούβλα είστε και τούβλα θα παραμείνετε στον αιώνα τον άπαντα".

Σε ευχαριστώ καλέ μου φίλε που επιβεβαιώνεις για δεύτερη φορά τα λόγια μου.

"ώστε ήτο παρθένος η Αθηνά?"

Και εγώ σε ρωτώ φίλτατε: Ήτο παρθένος η Παναγία;

Αγαπητέ Ramoglou, όπως σου ξαναείπα, ούτε εγώ έχω όρεξη για κανενός είδους τσακωμούς. Μπούχτησα απο δαύτους στο τόπικ της Πεντέλης. Γράφεις: "από τι στιγμή που δέχομαι κάτι, ως το απόλυτο μου πιστεύω, τότε φτιάχνω δόγμα".
Το οτι υποστηρίζω κάποια πράγματα, δεν σημαίνει οτι αυτό με κάνει δογματικό. Και προτού προλάβεις να με χαρακτηρίσεις δωδεκαθεϊστή, σου λέω οτι δεν είμαι. Ο όρος "δωδεκαθεϊσμός" είναι επινόημα των χριστιανών. Για αυτό επέτρεψέ μου να διορθώσω αυτό που λές περί πολυθεϊας, διότι οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για μονοθεϊσμό. Ένας ήταν ο Θεός των Ελλήνων, και δώδεκα οι μορφές του.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

Ntavelis666Μέλος
08/03/2005, 13:49:14
Σε ευχαριστώ Zadok.

wolfowitzΜέλος
08/03/2005, 13:55:15
Ntavelis666
quote:
Και εγώ σε ρωτώ φίλτατε: Ήτο παρθένος η Παναγία;

αυτό σε μάρανε ρε φίλε?

2000 χρόνια χριστιανισμός που πάνω στηρίχτηκε ο ευρωπαικός πολιτισμός και το δικό σου το μυαλό κολλάει στο κοκο?

ελεος πια

και δεν θα σου δωσω πλεον άλλη σημασία

echosanΜέλος
08/03/2005, 13:59:55
Καταρχήν να πω, πως τουλαχιστον από την μεριά μου δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με κανέναν στο Forum που με ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ.
Δεν μου αρέσει βέβαια να με λένε "τούβλο", αλλά σέβομαι το τόπο αυτό και δεν συνεχίζω.
Δεν βρίσκω κανένα λόγο για αντιπαλότητα.Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει ή να μην πιστεύει τίποτα και να είναι γαλήνιος με την αποφασή του.
Από εκεί και πέρα μου αρέσει να συνδιαλέγομαι με ανθρώπους που έχουν όρεξη να με "ακούσουν" και να μου "μιλήσουν".Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα και είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε νέο ,μπορεί να με κάνει να σκεφτώ "πλατύτερα".
Δυσκολεύομαι να βάλω ταμπέλα στον εαυτό μου και να τον χαρακτηρίσω Χριστιανό ή δωδεκαθεϊστή ή βουδιστή ,ή οτιδήποτε άλλο.Προτιμώ να απορρίψω ότι δεν μου κάνει και να ασπαστώ ότι με κάνει να νιώθω καλλίτερα - μερικές φορές χωρίς να είναι το σωστότερο ,εν γνώση μου - από όλες τις φιλοσοφίες - θρησκείες κλπ.Τα πραγματικά μαθήματα πάντως φίλοι μου τα έχω πάρει από την ζωή μου και από τα λάθη μου και όχι από την εκκλησία ή τα βιβλία.
Αυτά γενικά για εμένα μια και είμαι νέος στο forum αυτό. Από εκεί και πέρα.
Φίλε Areios. Ναι πιστεύω πως αν κάποιος -όσο περίεργο και αν ακούγετε αυτό - αφαιρέσει μία ζωή χωρίς να έχει ,πραγματικά όμως, επίγνωση του τι κάνει ,τότε ναι πιθανόν και να είναι μακάριος. Σίγουρα όμως και κάποιοι μας θέλουν όσο πιο μακάριους είναι δυνατόν για να μπορούν να ελέγχουν.
Φίλε Davellis666 μπορεί να πιστεύω ότι οι δύο θρησκείες έχουν πάρα μα πάρα πολλά κοινά, έχουν όμως και μια βασική διαφορά. Ο Θεός του Χριστιανισμού είναι ο μόνος θεός που γνωρίζω να παραβίασε ο ίδιος τις εντολές του προς τους ανθρώπους.
Φίλε hrismig υπάρχει αλήθεια η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων?
echosanΜέλος
08/03/2005, 14:07:53
Συγνώμη για τη δευτερολογία
Φίλε hrismig πραγματικά πιστεύεις ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει στηριξει την αναπτυξη του πάνω στο Χριστιανισμό?
.
Δηλαδή Λογοτεχνία, Ζωγραφική ,Επιστήμες και οτιδήποτε άλλο βάλει ο νους σου έχουν σαν βάση το Χριστιανισμό?
Δεν το καταλαβαίνω. Θα ήταν προτιμότερο βέβαια να μείνεις μαζί μας και να μας αναλύσεις τι εννοείς από το να μη ξανασχοληθείς μαζί μας.
08/03/2005, 14:21:33
Αγαπητέ (και το εννοώ) Ntavelis666 χαίρομε που έχουμε τη διάθεση να κάνουμε μια όμορφη κουβέντα. Δε σου κρύβω πως έχω κουραστεί αφάνταστα από τις διάφορες «κόντρες» εδώ μέσα.

Στο συμπέρασμα που μας παραθέτεις ότι δεν ήταν πολυθεϊστές αλλά μονοθεϊστές οι Έλληνες θα συμφωνήσω απόλυτα. Αλλά υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα διαφωνήσουν με αυτή την άποψη. Όμως αυτό έχει να κάνει με την ανάλυση που προείπαμε.

Δε σε χαρακτηρίζω ούτε Δωδεκαθεϊστή ούτε κάτι άλλο, δόξα το θεό εγώ έχω τις περισσότερες ταμπέλες εδώ μέσα και δε μου αρέσει να τις δίνω στους άλλους.
Μη περιμένεις λοιπόν από μένα ταμπέλες φίλε μου. Μόνο διάλογο και χρήσιμο αντίλογο για να εξετάσουμε τα νοητικά μας οικοδομήματα. Ελεύθερα και με χαμόγελο.

TERRIBILIS EST LOCUS ISTE

08/03/2005, 14:25:15

echosan πέραν τις συμφωνίας μου και τις συνταύτισης μου με τον τρόπο σκέψης σου, θα ήθελα να σε καλωσορίζω στον εδώ διαδυκτιακό χώρο και να σου ευχηθώ όσο το δυνατόν καλύτερη παραμονή.

TERRIBILIS EST LOCUS ISTE

wolfowitzΜέλος
08/03/2005, 14:31:57
quote:
Συγνώμη για τη δευτερολογία
Φίλε hrismig πραγματικά πιστεύεις ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει στηριξει την αναπτυξη του πάνω στο Χριστιανισμό?

Εγώ το είπα αυτό!

Ναι, και η επανανακάλυψη τής αρχαίας ελλάδας έγινε μέσω τού χριστιανικού φίλτρου.

Καi η ενάντιoι στον χριστιανισμό έχουν αυτό το χαρακτηριστικό: εναντιώνονται στον χριστιανισμό

Και το αστείο τής ιστορίας: δες τον χριστιανικό φανατισμό που δείχνουν διάφοροι σύγχρονοι οπαδοι λέει τής αρχαίας θρησκείας

υγ. οι αρχαίοι έλληνες δεν είχανε θρησκεία αλλά λατρεία. δεν υπάρχει αρχαια ελληνική θρησκεία

echosanΜέλος
08/03/2005, 14:49:51
"Ναι, και η επανανακάλυψη τής αρχαίας ελλάδας έγινε μέσω τού Χριστιανικού φίλτρου. "
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω.Ποιού φίλτρου. Της βεβήλωσης των ιερών και του χτισίματων Χριστιανικών ναών πάνω σε αυτά, για παραδειγμα?

"Καi η ενάντιoι στον Χριστιανισμό έχουν αυτό το χαρακτηριστικό: εναντιώνονται στον Χριστιανισμό"
Προσωπικά δεν είμαι ενάντια στο Χριστιανισμό.Ποτέ όμως δεν θα βεβηλώσω Χριστιανικό ναό απλά για ρίξω στη λήθη τους Χριστιανούς.Ούτε θα σφάξω στο όνομα του Χριστού μερικές χιλιάδες αλλόθρησκων ,απλά για να μάθουν.

"Και το αστείο τής ιστορίας: δες τον χριστιανικό φανατισμό που δείχνουν διάφοροι σύγχρονοι οπαδοι λέει τής αρχαίας θρησκείας"
Αν θες την άποψη μου ,το αστείο ξεκινάει με τον όρο "ΟΠΑΔΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ" αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Τι εννοείς ότι δείχνουν Χριστιανικό φανατισμό.????Εναντίον του????
Θα σου πω κάτι. Όσο πιέζεις κάποιον να απαρνηθεί αυτό που αισθάνεται, τόσο αυτός θα επαναστατεί.Τόσο πιο φανατικά θα υποστηρίζει τα πιστεύω του. Προσωπικά και πάλι το να "πιστεύω" στο δωδεκάθεο μου ακούγετε κάπως αστείο, αλλά το να απαγορεύσω σε κάποιον να το πιστεύει νομίζω πως είναι εγκληματικό και χυδαίο. Εχείς σκεφτεί ποτέ πως υπάρχει μία μικρή απιροελάχιστη πιθανότητα κάποιοι άνθρωποι να έχουν βρει κάτι που έμεις δεν καταλαβαίνουμε?. Για να μην παρεξηγούμε το ίδιο αστείο μου φαίνετε και το να πιστεύω σε ένα θεό που διέταξε το ποιμνιο του σε μοιχίες - αιμομιξίες και φονικά. Θα φυλάξω την αγάπη και όλων των θρησκειών βαθειά στην καρδιά και αυτή θα προσπαθήσω να μεταδώσω στο γιο μου.
Για να επανέλθω όμως φίλε μου ,μήπως και η αρχαία μας παράδοση - με ότι αυτή μπορεί να περιλαμβάνει - έβαλε ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη του πολιτισμού στο χώρο που σήμερα λέμε Ευρώπη.?????

wolfowitzΜέλος
08/03/2005, 15:11:12
quote:
μήπως και η αρχαία μας παράδοση - με ότι αυτή μπορεί να περιλαμβάνει - έβαλε ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη του πολιτισμού στο χώρο που σήμερα λέμε Ευρώπη.?????

όχι μόνο ένα αλλά ολόκληρα αγκωνάρια. Το ίδιο όμως και ο χριστιανισμός που με τη σειρα του πήρε και έδωσε
quote:
Ούτε θα σφάξω στο όνομα του Χριστού μερικές χιλιάδες αλλόθρησκων ,απλά για να μάθουν.

μπραβο, εισαι καλός χριστιανός!
quote:
Για να μην παρεξηγούμε το ίδιο αστείο μου φαίνετε και το να πιστεύω σε ένα θεό που διέταξε το ποιμνιο του σε μοιχίες - αιμομιξίες και φονικά.

εννοεις τον Δια μήπως που ειχε παντρευτει την αδελφη του Ηρα?
KrisnnaΜέλος
08/03/2005, 15:12:26
quote:
Προσωπικά δεν είμαι ενάντια στο Χριστιανισμό.Ποτέ όμως δεν θα βεβηλώσω Χριστιανικό ναό απλά για ρίξω στη λήθη τους Χριστιανούς.Ούτε θα σφάξω στο όνομα του Χριστού μερικές χιλιάδες αλλόθρησκων ,απλά για να μάθουν.

Δυστυχώς το κακό συνεχίζεται ακόμα και στις μέρες μας μοιώνοντας, υποτιμώντας και εξωστρακίζοντας στο πύρ όλες τις υπόλοιπες θρησκείες.
Μπορεί σήμερα να σεβόμαστε τα αρχαία γιατί υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που τα προστατεύει αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δέν θα δίσταζαν να ασελγήσουν πάνω τους επαναλαμβάνοντας τις Μεσαιωνικές αθλιότητες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

echosanΜέλος
08/03/2005, 15:27:20
Ωραία. Είμαι πολύ χαρούμενος φίλε wolfowitz που συμφωνούμε λοιπόν ότι ο Ευρωπαϊκος πολιτισμός δεν στηριχθηκε στον Χριστιανισμό για να αναπτυχθεί.
Σευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. ΄
Ναι αυτόν το Δία εννοώ. Ήμουν όμως σαφέστατος σε αυτό που είπα. Το επαναλαμβάνω γιατί " η επανάληψη είναι .....μπλα μπλα μπλα".
Ο μόνος Θεός που αθέτησε και παραβίασε τις δικές του εντολές προς το ποιμνιο του ,είναι ο Χριστιανικός Θεός.
Δεν θυμάμαι τις 10 εντολές του Δία.
Αντίθετα θυμάμαι τις 10 εντολές του Χριστιανισμού.
Κάποιες απο αυτές λένε : Όχι στο φόνο - όχι στην μοιχεία κλπ κλπ.
Φίλε/η Krisnna,τι μας μένει λοιπόν? Να διδάξουμε τα παιδιά μας να αγαπάνε και να σέβονται την παραδοση μας. Άσχετα από το νομικό πλαίσιο που κατά περιόδους μπορεί να ισχύει.
ΑreiosΜέλος
08/03/2005, 15:53:12
παρατηρω μια συγχυση ως προς τα πιστευω των προγονων μας πραγματικων ελληνων. Εγω σας προκαλω! Απο που διεξαγετε οτι ηταν "μονοθειστες";
Στην ελληνικη παραδοση, στις διαφορες φιλοσοφικες σχολες και δρομους σκεψης συνυπηρχε αυτο που ΣΗΜΕΡΑ λεμε πολυθεισμο, αγνωστικισμο, πανθεισμο, ακομα και ενοθεισμο (μεριδα στωικων και ακαδημεικων).
αλλα ο μονοθεισμος ειναι ενα καθαρα ιουδαικο κατασκευασμα που ιχνη του δεν υπαρχουν στην ελληνικη κοσμοθεαση.
Προκαλω οποιονδηποτε να προσκομισει στοιχεια υπερ ενος υποτιθεμενου ..μονοθεισμου των ελληνων! Μονο-θεισμος ειναι η θρησκεια η οποια δεν δεχεται αλλους θεους εκτος απο τον δικο της, εναν εξωκοσμικο θεο. Η πιστη σε ενα θειο το οποιο αναλυεται ή εχει διαφορα ονοματα και δυναμεις καλειται "Ενοθεισμος" και φυσικα ειναι διαφορετικο απο τον ιουδαιογενη (μεσα σε ενα ιστορικο πλαισιο εθνικων συμφορων, κερδοσκοπικων ιερατειων και συμπλεγματων κατωτερωτητας και μισους για οτιδηποτε ξενο) μονοθεισμο, ο οποιος φυσικα και οπως αποδειχθηκε ηταν το μεσο επιβιωσης ενος περιθωριακου λαου με μηδενικη πολιτιστικη ιστορια.
Οι εννοιες Θεου-προσωπου του Μονοθεισμου
και Θεων-δυναμεων της ελληνικης κοσμοθεασης εχουν περιγραφει και φανερωνουν το φιλοσοφικο χασμα αναμεσα στις δυο θεασεις.

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

on-offΝέο Μέλος
08/03/2005, 16:01:29
Τι γίνεται τελικά σε αυτό το φόρουμ; Μήπως να το ονομάζαμε αντιΧριστιανικό Φόρουμ ή ακόμα καλύτερα Ίδρυμα Ψυχωτικών ΑντιΧριστιανών και Τσάμπα Φωνακλάδων;

Που βρεθήκαν όλοι αυτοί οι εσωτεριστές της πλάκας, που από τη μια μεριά εξυβρίζουν τον Χριστιανισμό χρησιμοποιώντας χίλια δυο επιχειρήματα άλλοτε ανυπόστατα, άλλοτε παραμυθένια και άλλοτε αστεία και από την άλλη το παίζουν φιλελεύθεροι ιδεαλιστές, που σέβονται όλες τις Θρησκείες;

Να συζητήσει κανείς στα σοβαρά με τον echosan π.χ που διατυπώνει ερωτήματα φαιδρά;

Ή με τον Νταβέλη666, που η ανάλυτικές του ικανότητες είναι για μαθητές δημοτικού σχολείου και μάλιστα με υστέρηση στη νόηση (βλ. "Που είναι ο Χριστός ΤΩΡΑ; ΤΩΡΑ που ο πλανήτης βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού;")

Αν είναι δυνατόν "σοβαρά" άτομα να διατυπώνουν τόσο ηλίθια ερωτήματα και πάνω σε αυτά να στηρίζουν τη θλιβερή τους τακτική κατασυκοφάντησης του Χριστιανισμού. Και αν είναι βέβαια δυνατόν να υπάρχουν και άλλα 'λαμπρά' μέλη, που να ακολουθούν την ίδια κατάπτυστη συλλογιστική.

Τελικά, γίνεται φανερό ότι υπάρχει μία μειοψηφία, ευτυχώς, πνευματικά προβληματικών ατόμων με εμπάθεια απέναντι στον Χριατιανισμό και τους Χριστιανούς.

ΑreiosΜέλος
08/03/2005, 16:04:43
quote:
on-off
Νέο Μέλος
1 Μηνύματα

κι αλλος !!!! που αντι για "χαιρετε" αρχιζει τα "οι κακοι αντιχριστοι" ...

μου φαινεται οτι ο νταβ.χξς εχει δικιο.
συμπτωση που επαναλαμβανεται; ...

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Ntavelis666Μέλος
08/03/2005, 16:10:59
Wolfowitz: "αυτό σε μάρανε ρε φίλε?

2000 χρόνια χριστιανισμός που πάνω στηρίχτηκε ο ευρωπαικός πολιτισμός και το δικό σου το μυαλό κολλάει στο κοκο?

ελεος πια

και δεν θα σου δωσω πλεον άλλη σημασία"

ΕΣΥ ήσουν αυτός που πολύ ειρωνικά ρώτησε: "ώστε ήτο παρθένος η Αθηνά;" Κάλλιστα λοιπόν θα μπορούσα και'γώ να σου απαντήσω "αυτό σε μάρανε ρε φίλε;" Άντε βρε, απάντα: Ήτο παρθένος η Παναγία; Τι να απαντήσεις...
Όσο για την ταύτιση που έκανες μεταξύ χριστιανισμού και πολιτισμού, να γελάσω ή να κλάψω; Η μέρα με τη νύχτα φίλτατε. Σκοταδισμός, μισανθρωπία ναί, πολιτισμός όμως, όχι όσον αφορά τον χριστιανισμό. Σχετικά μ'αυτό όμως, έχουμε να πούμε ακόμα πολλά.
Και βέβαια, που να ξανασχοληθείς μαζί μου, αφού δεν έχεις τίποτα ουσιαστικό να πείς.

Echosan: "Προσωπικά και πάλι το να "πιστεύω" στο δωδεκάθεο μου ακούγετε κάπως αστείο".

Αστείο αγαπητέ Echosan, για να μην πώ θλιβερό, είναι να πιστεύουμε σε ένα Θεό που οι ιερείς του αναθεματίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες στις λειτουργίες τους.

"Για να μην παρεξηγούμε το ίδιο αστείο μου φαίνετε και το να πιστεύω σε ένα θεό που διέταξε το ποιμνιο του σε μοιχίες - αιμομιξίες και φονικά"

Toν Γιαχβέ εννοείς...

Αγαπητέ Echosan θέλω να σου πώ το εξής: Τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη των Ελλήνων Θεών, τις είχε αποδώσει ο Όμηρος σ'αυτούς, ο οποίος μάλιστα, είχε κατηγορηθεί για ασέβεια.

AΓΑΠΗΤΕ Ramoglou, σε ευχαριστώ και ελπίζω σε γόνιμο διάλογο.

Ntavelis666Μέλος
08/03/2005, 16:19:23
Όπα, κι'άλλο ένα..."νέο" μέλος. Ο ΟΝ-ΟFF.
Eίδες φίλε Άρειε πως επιβεβαιώνονται κάποια πράγματα;

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ! Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ; Η ΥΒΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ, ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΕΕ;;;

wolfowitzΜέλος
08/03/2005, 16:21:32
quote:
Ο μόνος Θεός που αθέτησε και παραβίασε τις δικές του εντολές προς το ποιμνιο του ,είναι ο Χριστιανικός Θεός.
Δεν θυμάμαι τις 10 εντολές του Δία.
Αντίθετα θυμάμαι τις 10 εντολές του Χριστιανισμού.
Κάποιες απο αυτές λένε : Όχι στο φόνο - όχι στην μοιχεία κλπ κλπ.

Φίλε μου echosan, οι χριστιανοί πιστεύουν στον Χριστό: Καινή Διαθήκη, θυμάσαι...;

Η παλαιά διαθήκη είναι άλλου παπα ευαγγέλιο

υγ. Ιησούς-Ιασώ, σού λέει τίποτα echosan? (όχι δεν αναφερομαι στο μαιευτηριο )

echosanΜέλος
08/03/2005, 16:31:07
On-Off ,πραγματικά λυπάμαι.Πιθανόν αν ανοίξεις τα μάτια σου να δεις. Αν και δεν το πιστεύω. Φαιδρός δεν ήμουν ποτέ στη ζωή μου και δεν σκοπεύω να γίνω ούτε τώρε που σε γνώρισα και τελικά δεν σου επιτρέπω να αντιπαρατήθεσαι με αυτό τον τρόπο.Μακριά από εμένα ο τίτλος του εσωτεριστή.Αλήθεια όμως τι κάνεις εδώ γιατί διαβάζεις αυτές τις σελίδες? Τι ψάχνεις ? Σίγουρα όχι απαντήσεις.Και σίγουρα χωρίς κάτι να προσφέρεις.
Φαιδρότητα είναι αυτό που κάνεις εσύ.Είμαι σίγουρος πως αν είχες τη δυνατότητα θα μας έκαιγες στην πυρά.Αν πιστεύεις ότι εκφράστηκα αντι-Χριστιανικά μάλλον δεν έχεις IQ πάνω από 50 και δεν μπορείς να καταλάβεις. Πιο φιαδρό ερώτημα έχω κάνει?Σε ένα πράγμα έχεις 100% δικαιο.
"γίνεται φανερό ότι υπάρχει μία μειοψηφία, ευτυχώς, πνευματικά προβληματικών ατόμων με εμπάθεια απέναντι στον Χριατιανισμό και τους Χριστιανούς."
Ανήκεις σίγουρα σε αυτή την κατηγορία απλά δεν το έχεις καταλάβει.Όποιος προσπαθεί να υπερασπιστεί τα πιστεύω του με αυτό τον τρόπο ,μόνο κακό τους κάνει. Άνθρωποι σαν εσένα θα αναγκάσουν τον Χριστιανισμό σε εξαφάνιση.
Τίποτα παραπάνω φίλε μου on-off.Σου επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς σου και να είσαι σίγουρος πως έγινες ένα λαμπρό παράδειγμα Χριστιανικού φανατισμου.
Ναι αυτόν εννοώ Ntavelis666.
Αδυναμίες και πάθη έχουν οι Έλληνες Θεοί από καταβολής τους.
Ntavelis666Μέλος
08/03/2005, 16:58:31
Echosan, βάστα την ψυχραιμία σου φίλε μου γιατί απο τέτοια άτομα θα έχεις πολλά να ακούσεις ακόμα.

Wolfowitz : "Φίλε μου echosan, οι χριστιανοί πιστεύουν στον Χριστό: Καινή Διαθήκη, θυμάσαι...;

"Η παλαιά διαθήκη είναι άλλου παπα ευαγγέλιο
Ιησούς-Ιασώ, σού λέει τίποτα echosan?"

Μα καλά, θες και τα λες; Αν ο Χριστιανισμός φίλτατε Wolfowitz, απορρίψει τον Γιαχβέ, τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Ιακώβ, τον Μωυσή, τον Ααρών, τον Δαυϊδ, τον Ιησού του Ναυή, τους Κριτές του Προφήτες, παύει να υφίσταται.
Ο Χριστιανισμός είναι πιστό αντίγραφο του Ιουδαϊσμού. Ακόμα και στη λατρεία του χρησιμοποιεί τη διαίρεση του λειτουργικού χρόνου κατά ιουδαϊκό τρόπο: «Πρώτη ώρα», «Τρίτη ώρα», «Έκτη ώρα», «Ένατη ώρα», «Δωδεκάτη ώρα». Κράτησε την όγδοη μέρα ώς μέρα ονοματοθεσίας στα βρέφη («Ευχολόγιο») κράτησε τον «σαραντισμό της λεχώνας» κ.λ.π.. Πολλά στοιχεία δανείστηκε επίσης απο το Ζωροαστρισμό όπως οι Άγγελοι, ο Διάβολος, η Κόλαση και ο Παράδεισος, το Βάπτισμα και η Θεία Ευχαριστία. Όλα τούτα, τα δίδασκε ο Ζωροαστρισμός 500 χρόνια ΠΡΙΝ απο τον Χριστιανισμό.
Αν η Καινή Διαθήκη δεν έχει σχέση με την Παλαιά Wolfowitz, τότε ο Χριστός δεν έχει Πατέρα. Ο Γιαχβέ δεν υφίσταται πλέον. Αν αποβληθεί η Παλαιά Διαθήκη, τότε πολλές σελίδες της Καινής Διαθήκης θα πρέπει να αφαιρεθούν και κυρίως οι προφητείες, που την υποστηλώνουν. Τότε θα πρέπει να αφαιρεθούν απο τη Χριστιανική λατρεία ο Εσπερινός, ο Όρθρος, αι Ώραι Χριστουγέννων, Φώτων, Μεγάλης Παρασκευής όλα τα Παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα. Θα πρέπει να απαλειφθούν όλα τα τροπάρια και οι ύμνοι που αναφέρονται στους εβραϊκούς «άθλους».
Ακόμα και το χριστιανικό «ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ» είναι φράση εβραϊκή η οποία σχηματίζεται απο το δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο προστακτικής της λέξεως «χαλλέλ» = αινώ (υμνώ), και τη λέξη Γιάχ, που είναι συντόμευση του ονόματος Γιαχβέ. Έτσι παράγεται η λέξη Χαλλελούγιαχ - Αλληλούια = Αινώ τον Γιαχβέ.
Σχετικά με αυτό το ανυπόστατο που λες Wolfowitz σχετικά με το Ιησούς-Ιασώ, θα έπρεπε ίσως να μάθεις, πως το όνομα Ιησούς (Γιεσούαχ) σημαίνει «Ο ΓΙΑΧΒΕ ΣΩΖΕΙ». Τώρα από τι σας σώζει δεν ξέρω. Από εμάς τους ηλίθιους μάλλον. Χα!
Στην Καινή Διαθήκη περιέχονται ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΕΔΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ καθώς και εδάφια που αναφέρονται σε γεγονότα που περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη. Ο Απόστολος Παύλος ονομάζει τα παλαιοδιαθηκικά κείμενα «ΓΡΑΦΑΣ ΑΓΙΑΙΣ» (Ρωμ. Α,1-4)
Αλλά ας δούμε τι λέει και ο «θεάνθρωπος»:

"ώ ανόητοι και βραδείς τη καρδία του πιστεύειν επί πάσιν οίς ελάλησαν οι προφήται, ουχί ταύτα έδει παθείν τον Χριστόν και εισηλθείν είς την δόξαν αυτού; και αρξάμενος απο Μωυσέως και απο πάντων των προφητών διηρμήνευεν αυτοίς εν πάσαις ταίς γραφές τα περί εαυτού". (Λουκ.ΚΔ,25-27)

Επίσης :

"μη δοκείτε οτι εγώ κατηγορήσω υμών πρός τον Πατέρα έστιν ο κατηγορών υμών Μωυσής, είς όν υμείς ηλπίκατε, εί γάρ επιστεύετε Μωυσή, επιστεύετε αν εμοί περί γάρ εμού εκείνος έγραψεν. εί δε τοίς εκείνου γράμμασιν ού πιστεύετε, πως τοίς εμοίς ρήμασι πιστεύσετε;" (Ιωάνν.Ε,45-47)

Καμιά απορία Wolfowitz ;