- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αμ το είπα ότι θα αρχίσουν τα ταμπουρώματα και οι φωνές και διάλογος τελικά δε θα γίνει.
Ας είναι, εγώ θα κάνω τον επιλεκτικά τυφλό και θα απαντώ κατά το δοκούν για να μην έχουμε εντάσεις όσο αυτό είναι εφικτό.
Πάμε λοιπόν.
quote:
Προκαλω οποιονδηποτε να προσκομισει στοιχεια υπερ ενος υποτιθεμενου ..μονοθεισμου των ελληνων!
Πρώτα απ’ όλα ΟΡΦΕΑΣ !
Δεύτερον άλλο Δίας (δηλαδή Δυαδικότης του υλικού κόσμου) άλλο Ζεύς (δηλαδή Ζεύξη του όλου), όπως και κατά Ερμή Τρισμέγιστο Εν το ΠΑΝ, εξ'αυτού το ΠΑΝ, είς σ'αυτόν το ΠΑΝ
quote:
Ήτο παρθένος η Παναγία;
Κατά τη στιγμή της σύλληψης του Ιησού ήταν όπως λέει ο μύθος, μετά απέκτησε και άλλα τέκνα. Μήπως όμως να βλέπαμε την αλληγορία πίσω από το μύθο ;;;;;;
Όσο για την παρθενία της Αθηνάς, της θεάς της σοφίας και της μάθησης, πώς θα μπορούσε η σοφία και η μάθηση να εμπλακούν σε «ερωτικά» τερτίπια ;
Η θεά Αθηνά γεννήθηκε πάνοπλη, κρατώντας ασπίδα και δόρυ και φορώντας περικεφαλαία.
Ας κάνουμε και εδώ τον αποσυμβολισμό περί της πνευματικής καταστάσεως την οποία εκπροσωπεί η Αθηνά που γεννήθηκε ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΔΙΑ !!!
Από εκεί και πέρα.
Σας παραθέτω ένα κομμάτι από ανάλογο θέμα του esoterica.gr/forums του αγαπημένου μου φίλου Kelsos.
quote:
Γιατί θα πρέπει να ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΟΥΜΕ μία μυθολογία ΚΑΙ ΑΝ ΜΗΝ πρέπει να ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΟΥΜΕ την μυθολογία του Αιγύπτιου πρίγκιπα ΟΣΑΡΣΙΦ, γνωστού μας ως ΜΩΥΣΗ;;;
Γιατί θα πρέπει να θεωρώ ΚΑΚΟ τον θεό της ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ που έκλεισε σε ένα κλουβί το δημιούργημά του ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ θεωρώ το ΙΔΙΟ ΚΑΚΟ τον Δία που κράτησε το ΦΩΣ μακρυά απο τους ανθρώπους;;;Γιατί να κοροϊδεύω την δημιουργία του ανθρώπου απο χώμα και νερό μέσα στη ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟ ενώ να αποδέχομαι ότι ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ κατεντολή του Δία έφτιαξε απο χώμα και νερό και καθομοίωση των θεών την ΠΑΝΔΩΡΑ και πιό πρίν ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ είχε φτιάξει ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ τον άνθρωπο;;;
Λέει ο Κέλσος περι εκδηκητικού θεού κλπ, λίγο ήταν το ΚΑΡΦΩΜΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ (ο νοών νοήτω) του Προμηθέα;;;
Αυτό δεν είναι ΤΙΜΩΡΙΑ & ΕΚΔΗΚΗΣΗ;;;Θα μπορούσα να απεραντολογώ με παραδείγματα, δε το κάνω όμως γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ.
Αξία έχει (κατ'εμέ ΠΑΝΤΑ) το να μπορέσει επιτέλους ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΡΙΖΑ ΟΛΩΝ...
Είτε ΜΥΘΟΛΟΓΙΩΝ, είτε ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, είτε ΦΙΛΟΣΟΦΙΩΝ, είτε ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ!!!
TERRIBILIS EST LOCUS ISTE
Edited by - Ramoglou on 08/03/2005 17:00:49
Οπότε φαντάζομαι ότι απορρίπτεις και εσύ την Π.Δ.?
Δεν νομίζω πάντως πως το Χριστό τον προσφώνιζαν με το "Ιησούς". Κάπως αλλιώς πρέπει να είναι στα Εβραϊκά.Νομίζω. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις αυτή τηνσημασία και όχι του Ελληνικά μεταφρασμένου ονόματος θα με βοήθαγες.
Και μία ακόμα ερώτηση.Ο ίδιος Θεός δεν ήταν και στην Κ.Δ. και στην Π.Δ.?
quote:
Καμιά απορία Wolfowitz ;
ναι, από ποιο βιβλίο αντιγράφεις πάλι, ρε δαβελη χ'ψ'ω'
quote:
Ο ίδιος Θεός δεν ήταν και στην Κ.Δ. και στην Π.Δ.?
ήταν άραγε ο ίδιος; εσύ που το ξέρεις, echosan?
εγώ δεν τον έχω δει να τον ρωτήσω!![]()
Λέω μήπως !
TERRIBILIS EST LOCUS ISTE
quote:
Αμέ, πως δεν θυμάμαι.......
Οπότε φαντάζομαι ότι απορρίπτεις και εσύ την Π.Δ.?
Δεν νομίζω πάντως πως το Χριστό τον προσφώνιζαν με το "Ιησούς". Κάπως αλλιώς πρέπει να είναι στα Εβραϊκά.Νομίζω. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις αυτή τηνσημασία και όχι του Ελληνικά μεταφρασμένου ονόματος θα με βοήθαγες.
Και μία ακόμα ερώτηση.Ο ίδιος Θεός δεν ήταν και στην Κ.Δ. και στην Π.Δ.?
Όταν λέω εγώ ότι αρχίσανε πάλι τα φαιδρά σβαμπίστικα τροπάρια σε νέα version, δεν έχω δίκαιο;
Όσο για το μυξόκλαμα της απάντησής σου, κινείται και αυτό κάπου ανάμεσα στη φαιδρότητα και την συνειδητή προσπάθεια αλλοίωσης της Ελληνικής και Χριστιανικής παράδοσης.
Αν εσύ αγαπητέ, δεν πιστεύεις τίποτα απ'όλα αυτά, αυτό είναι πρόβλημά σου. Και δεν χρειάζεται, νομίζω, να μεταφέρεις τα δικά σου προβλήματα και θρησκευτικά κόμπλεξ, στο παρόν φόρουμ.
Όταν έχεις κατι να πεις...Δεν θα σε ζορίσω.
θΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ; ΑΝ ΟΧΙ "ΑΔΕΙΑΣΤΕ".
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
όχι δεν μου διαφευγει και έχεις δίκαιο.
Έκανα το λάθος της ισοπέδωσης ίσως αλλα.............
Όμως ακόμα και έτσι σαν Χριστιανοί δεν έχουμε σταματήσει να γιορτάζουμε τους προφήτες , το πέρασμα της Ερυθράς θάλασσας κ.λ.π.
Θα συμφωνήσω αν πούμε ότι οι θρησκείες εξελλίσονται και μεταβάλλονται.
Ο Γιαχβέ είναι τρισυπόστατος τόσο στην Παλαιά, όσο και στην Καινή Διαθήκη, πράγμα που βεβαιώνουν οι Γραφές :
"Διό, καθώς λέγει το Πνεύμα το Άγιον σήμερον, εάν της φωνής αυτού ακούσητε, μη σκληρύνητε τας καρδίας υμών ώς εν τω παραπικρασμώ κατά την ημέραν του πειρασμού εν τη ερήμω ού επείρασαν με οι πατέρες υμών, εδοκίμασάν με, και είδον τα έργα μου τεσσεράκοντα έτη διό προσώχθισα τη γεννεά εκείνη και είπον αεί πλανώνται τη καρδία, αυτοί δε ούκ έγνωσαν τας οδούς μου ώς ώμοσα εν τη οργή μου, εί εισελεύσονται είς την κατάπαυσιν μου". (Εβρ. Γ, 7-11)
Εδώ αναφέρεται οτι οι Εβραίοι στην έρημο επείρασαν το Άγιο Πνεύμα. Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται οτι οι Εβραίοι στην έρημο «επείρασαν» τον Γιαχβέ και τιμωρήθηκαν απο αυτόν. Άρα στο εδάφιο αυτό της Καινής Διαθήκης το Άγιο Πνεύμα ταυτίζεται με τον Γιαχβέ.
Ομοίως στην Α' Πρός Κορινθίους Επιστολή αναφέρεται :
"μηδέ ειδωλολάτραι γίνεσθε, καθώς τινές αυτών, ώς γέγραπται εκάθισεν ο λαός φαγείν και πιείν, και ανέστησαν παίζειν, μηδέ πορνεύωμεν, καθώς τινές αυτών επόρνευσαν και έπεσον εν μιά ημέρα εικοσιτρείς χιλιάδες μηδέ εκπειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς και τινές αυτών επείρασαν και υπό των όφεων απώλοντο. Μηδέ γογγύζετε καθώς και τινές αυτών εγόγγυσαν και απώλοντο υπό του ολοθρευτού τάυτα δε πάντα τύποις συνέβαινον εκείνοις. Εγράφη δε πρός νουθεσίαν ημών, είς ούς τα τέλη των αιώνων κατήντησεν".
(Α'Κορ. Ι,7-11)
Εδώ αναφέρεται οτι οι Εβραίοι στην έρημο «επείρασαν» τον Χριστό και «απώλοντο υπό των όφεων». Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται οτι οι Εβραίοι «επείρασαν» τον Γιαχβέ, ο οποίος έστειλε δηλητηριώδη φίδια να δαγκώνουν τους απειθείς Εβραίους. Άρα, βλέπουμε ταύτιση του Χριστού με τον Γιαχβέ.
Οι Εβραίοι στην έρημο «επείρασαν» και τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Επείρασαν την Αγία Τριάδα, δηλαδή τον ίδιο τον Γιαχβέ.
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ