ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το τελος της Γης σε 10.000.000.000 χρονια. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Το τελος της Γης σε 10.000.000.000 χρονια. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

VIKING61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
kynikosΜέλος
28/12/2004, 04:31:57
quote:
Πες μας την "αλήθεια" σου βρε Kynikos τελοσπάντων ,
Κάνε μας τη χάρη να μας την πείς με 5 γραμμές.
[...]
Προσπάθησε να το δείς σαν απλό γεγονός με χρονική διάρκεια .
Ωχ .. Ζητώ πολλά...

think4allu,

Και να στην πώ, δεν νομίζω οτι θα την καταλάβεις, μια και έχεις προσκολληθεί (πιθανώς ανεπανόρθωτα) σε αυτό που ονομάζω την Φαντασίωση του "Αίματος" που μιλάει μέσα σου.

Όσο κρατάς αυτήν την θέση που (χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω), θεωρώ λυπηρή, και απαυγασμα συμπλέγματος κατωτερότητας (σού είπα ήδη οτι σε φαντάζομαι πιο ευχαριστημένο αν θεωρούσες τον εαυτό σου απόγωνο του Ατίλλα) δεν νομίζω οτι έχει νόημα να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση - όποτε τα πράγματα δεν τους βγαίναν, οι Παπούα πάντα κατηγορούσαν τους λευκούς οτι τους κλέψαν τα Φορτία.

Θα συνεχίσεις να με κατηγορείς οτι δεν ακούω το "Αίμα", και εγώ θα συνεχίσω να σου λέω οτι δεν ακούς ούτε τον εαυτό σου.

Πάντως, παρ ελπίδαν οτι μπορεί να συνεχίσει η συζήτηση, σου ξαναθέτω μια ερώτηση που σε είχα ρωτήσει παλιότερα, και δεν είχες απαντήσει.
Να σου πώ, δεν περιμένω να απαντήσεις, αλλα αυτην την φορά ρωτάω και τον Kaiser...

k

===

ΥΓ

Και για να έχουμε καλό ερώτημα, τί συγκεκριμένα από το quote που παρέθεσες, σου φαίνεται οτι είναι "βλακεία";;

Που να χρήζει μάλιστα επέμβαση της Αμαλίας;

Ρωτάω να μάθω, δηλαδή, γαιτί μου φαίνεται οτι πιο λογικός δεν θα μπορούσα να ήμουνα.
Τί σε πείραξε;
Η επισήμανση της ανάγκης για κριτική σκέψη;
Η επισήμανση της ανάγκης αποφυγής της ευκολοπιστίας;
Η επισήμανση της ανάγκης να μην κάνουμε τα ίδια λάθη με τους Παπούα;
Τί, τελως πάντων;

quote:
θα έλεγα οτι μια καλή αφετηρία θα ήταν η πιο προσεκτική εφαρμογή της κριτικής σκέψης, να μην πιστεύουμε αυτόματα και απερίσκεπτα ο,τι θυμάτε και ο,τι χαίρεται ο καθένας.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια να προσδώσουμε στην Κλασσική Εποχή πράγματα που δεν της ανήκουν, ήταν ένα από τα κύρια προβλήματα που ήθελα να επισημάνω όταν άνοιξα αυτό το τόπικ, γιατί, κατα τη γνώμη μου αντιπροσωπεύουν ΑΚΡΙΒΩΣ την νοοτροπία των Κούλτων Φορτίων των Παπούα.

Φαίνεται οτι αυτή η ιδέα μου ενοχλεί πολύ κόσμο εδώ μέσα, και επειδή ο σκοπός μου, ειλικρινά, δεν είναι να πληγώσω κανέναν (ακόμα και όταν κάνω κανα αστειάκι, πάντα είναι καλοπροαίρετο), το εγκαταλείπω το θέμα, μια που οι περισσότεροι συνομηλιτές δεν δείχνουν ακόμα αρκετά όριμοι για να το συζητήσουν χωρίς να συγχιστουν.

Ευχόμαι να έρθει η μέρα πού ΟΛΟΙ μας θα βασιζόμαστε στην Αλήθεια και θα την αποδεχόμαστε χωρίς να αισθανόμαστε πάντα οτι πρέπει να μυνθούμε εναντίον της.

Και σε σχέση με τα CARGO CULT, το θέμα παραμένει ΓΙΑΤΙ πια έχουμε τόσο ανάγκη ακόμα και την Πτήση να την είχαν εφεύρει οι Έλληνες. Και την Σχετικότητα... φυσικά. Και τους πυραύλους. Και την ανακάλυψη του DNA.... Εννοείται!

Κάντε, σας παρακαλώ πολύ, λίγα βασικά μαθηματα λογικής - μην ιβανίζετε μόνο τον έρμο τον Αριστοτέλη, εφαρμόστε τον και λίγο...

Edited by - kynikos on 28/12/2004 04:50:26