ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; No2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; No2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

hurricane2130 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
hurricane21Μέλος
30/03/2009, 12:06:51
eχω μια απορια αγαπητε φιλε τρεχα...

ολη μερα μεσα στο φορουμ εισαι??

30/03/2009, 13:30:24
Όχι αγαπητέ hurricane, απλά λόγω εργασίας, είμαι
συνέχεια υπολογιστή και ιντερνέτ...
Πάντως το 2012, το βλέπουν πολλοί ως χρονιά αλλαγής..Και
πέρα απο τις όποιες προφητείες επ αυτού, όλα δείχνουν, ότι
αν όχι το 2012, κάπου κοντά περιμένουμε πολλές αλλαγές,που
θα ανοίξουν άλλο δρόμο για τον άνθρωπο...Δρόμο προς κάτι
σαφώς ανώτερο, αλλά αφού μέσα μας σκοτώσομυε τα πάθη, είτε
πνευματικά είτε με πολέμους και καταστροφές...
Αυτό λένε και για το 2012, έτος αλλαγών για τον άνθρωπο...
01/04/2009, 20:03:11
Είμαι νέο μέλος του φόρουμ.Σε πρώτη φάση σας χαιρετώ.Γράφτηκα λόγω του ντόρου που γίνεται τον τελευταίο καιρό για αυτό το έτος.Δεν αντέχω να κυκλοφορούν φήμες και να παρατηρώ έλλειψη ορθολογικής σκέψης από τους ανθρώπους.Ξέρετε πόσες φορές έχει προφητευθεί το τέλος του κόσμου από διάφορους; Για πάραδειγμα διάφορες αιρέσεις όπως των Ιαχωβάδων κάθε περίπου 20 χρόνια προβλέπουν το τέλος του κόσμου.Έχετε ξεχάσει τι έλεγαν όλοι για το 2000 και τον ιό Y2K(που δεν ήταν καν ιός ήταν bug αλλά σιγά μην κολλάμε σε τεχνικές λεπτομέρειες);Επίσης, θα ήθελα να μάθω ειλικρινά πως το μετρήσαν το 2012,από πιο έτος αναφοράς;Εδώ ακόμα και ο δικός μας πολιτισμός έχει τοποθετήσει σε λάθος έτος τη γέννηση του Χριστού που έχουμε και αστρονομία και υπολογιστές.Και δε χρειάζεται να αναφερθώ στά δύο ημερολόγια...
Δε θέλω να εμφανιστώ ότι εξαπολύω κατηγορίες απλώς με πιάνει φόβος ότι μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί την αβεβαιότητα για το αύριο για να πουλήσει ελπίδα στους τρομαγμένους από τις προφητείες.Και μάλιστα να την πουλήσει σε χρήμα πολύ ακριβά. Ή να βρεθούν άνθρωποι που να αυτοκτονήσουν για να αποφύγουν την καταστροφή του 2012 όπως συνέβη και παλαιότερα σε αντίστοιχες σημειακές ημερομηνίες(θυμίζω πχ την περίπτωση "Heaven's gate" ).Αυτός είναι ο φόβος μου και για αυτό θέλω να φωνάξω στους συνανθρώπους να μη φοβούνται για το αύριο, να προσπαθούν,να ελπίζουν,να βοηθάνε ο ένας τον άλλο και πάνω από όλα να χαίρονται τη ζωή
01/04/2009, 20:40:27
Μα δεν ξεκίνησε κανείς να κυκλοφορεί στους
δρόμους, λέγοντας την κλασσική ατάκα:"΄Ηλθε το
τέλος, ήλθε το τέλος.."φίλε Industrial Angel..
Απλά συζητάμε κάποιες προφητείες, το συμπλήρωμα ενός
συμπαντικού κύκλου και την έναρξη μιας νέας πραγματικότητας
που προβάλλει δίπλα μας,με δεδομένο την εξέλιξη του
ανθρώπου σε ένα ανώτερο πλάσμα..
Τώρα το πως θα γίνει αυτό, αν γίνει ήσυχα ή όχι, αυτό το
συζητάμε..Επ αυτού εσύ τι λές;Υπάρχει μια αλλαγή που περιμένει
κάπου κοντά τον άνθρωπο;Το 2012, έχει να κάνει με κύκλους
χρόνους, όχι τυχαίο έτος καταστροφής...Και κάθε τέλος,
σηματοδοτεί μια νέα αρχή...Ελπίζουμε για την τελική υπόσταση του ανθρώπου...
01/04/2009, 23:27:59
Αυτό έλειπε να γίνει και αυτό...Εδώ εγώ δηλώνω την αντιθέση μου στην καλλιέργεια ακόμα αυτού του κλίματος των υπερβατικών αλλαγών. Εσύ μου μιλάς για κύκλους άλλοι μιλάνε για ενέργειες. Τι είναι αυτά; Πώς μετριούνται; Με τι όργανα; Με τι μέθοδο;
Εγώ θέλω να γίνουν αλλαγές θέλω να πάει μπροστά οι ανθρωπότητα.Όμως αυτό να γίνει μέσα από την ελεύθερη επιλογή, τη γνώση, τη σκληρή δουλειά, τη μόρφωση και την ανθρωπιά όχι από τη δύναμη των πνευμάτων.
Προκαλώ τον αναγνώστη να κάνει το εξής "νοητικό πείραμα": να σκεφτεί τι νόημα έχει η γνώση του μέλλοντος. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα να μπορεί να αλλαχθεί ή όχι(γιατί "φυγείν αδύνατο").Στην δεύτερη περίπτωση δεν έχει νοήμα γιατί είτε το ξέρουμε είτε όχι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Στην πρώτη αν αλλάξουμε το μέλλον τότε το μέλλον που προφητέψαμε δεν υφίσταται τότε τι προφητεύτηκε;;;;
Άρα μάλλον είναι λάθος να μιλάμε για γνώση του μέλλοντος
01/04/2009, 23:36:08
Για γνώση του πως θα πάμε στο μέλλον μιλάω, φίλε Industrial Angel,
κάτι που ζουμε,δλδ, να το παρατηρήσουμε, ώστε να
μάθουμε...Να δούμε τι γίνεται, που πάει και αν μπορούμε όχι να
προφητεύσουμε, όπως το λές, αλλά να προ-δούμε, καθώς, παλιά ο
προφήτης, λέγονταν ο Βλέπων....Δεν είναι κακό να βλέπεις που
πηγαίνεις..Ή να καταλάβεις τι γίνεται γύρω σου...
01/04/2009, 23:46:48
Δεν είναι κακό να προετοιμάζεσαι για το μέλλον.Να κάνεις έργα αντιπλημμυρικά ή αντιπυρικά για παράδειγμα ή να παίρνεις ομπρέλα τις βροχερές μέρες. Και όσον αφορά την τυχαιότητα η μή του έτους σε παραπέμπω στο πρώτο ποστ μου. Πώς το μετράνε; που είναι το έτος 1;Γιατί οι Μάγιας ήξεραν πότε θα τελειώσει ο κόσμος αλλά όχι πότε θα έρθουν οι Κονκισταδόρες;
Πάντως πάνω στο τι νιώθει ο καθένας εγώ δεν μπορώ να έχω γνώμη.
06/04/2009, 16:43:42
Για να μην ανοίξω νέο θέμα συζήτησης θα κάνω εδώ την ερώτηση .

Έχει δει κάνεις τώρα τελευταία καμιά κινητικότητα στο θέμα του πλανήτη Nibiru ?
Πριν λίγα χρόνια μας είχαν ταράξει στα video και τα άρθρα
σε παγκόσμια κλίμακα
(και δεν αναφέρομαι στα fake video του youtube)

Τελευταία παρατηρώ μια ησυχία .....

Μόδα ήταν και πέρασε ?

hurricane21Μέλος
06/04/2009, 21:14:09
ola οπως τα ξερεις ο παλνητης συνεχιζει κανονικα την τροχια του προς την γη και θα ειναι εδω το 2012...
ilias1972Νέο Μέλος
07/04/2009, 00:01:32
Κάποιες πηγές φιλε hurricane21?
11/04/2009, 14:03:40
Μπορείτε να μου πείτε πώς μάθατε ότι πλησιάζει ο "πλανήτης" αυτός; Ελπίζω όχι διαβάζοντας κάποιο σάιτ ή κάποιο φόρουμ αντίστοιχης θεματολογίας με το "Εσωτερικά".Μιλάω για επιστημονικό paper ή έστω κάποια ανακοίνωση από κάποιο οργανισμό που ασχολείται με την αστρονομία.Και μόνο το γεγονός ότι τον ονομάζουν πλανήτη δείχνει άγνοια. Ο πλανήτης πρέπει να περιφέρεται γύρω από κάποι άστρο για να λέγεται πλανήτης. Ένα ουράνιο σώμα που απλώς κινείται στο σύμπαν μπορεί να είναι κομήτης, αστεροειδής και πολλά άλλα, αλλά αποκλείεται να το ονομάζουν πλανήτη. Αν ένα σώμα περιστρέφεται γύρω από ένα πλανήτη λέγεται δορυφόρος. Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και έχει ένα διαφορετικό όνομα για κάθε περίπτωση

Η θεωρία περί του πλανήτη αυτού και ενός άλλου του "Tiamat" ξεκίνησε από έναν κύριο ονόματι Zecharia Sitchin ο οποίος δεν είναι κάν αστρονόμος. Χρησιμοποιεί παρόλα αυτά ένα ψευδοεπιστημονικό περίγραμμα στη θεωρία του.

Μπράβο από μένα στον ilias1972 που ζητάει πηγές

Edited by - IndustrialAngel on 11/04/2009 14:04:44

11/04/2009, 21:06:16
Φίλε IndustrialAngel την υπάρξει του πλανήτη την έχει δημοσιοποιήσει ίδια η ΝΑSΑ με αναφορά της στο site της το 2005 (αν δεν κάνω λάθος)
Απλα μετά απο λίγο καιρό αυτή η ανάρτηση "αποσύρθηκε"
Αν παρακολουθούσες ειδήσεις εκείνο το καιρό θα το είχες δει κι εσύ , γιατί είχε γίνει θέμα .
Απο την άλλη ο ilias απλά ρωτάει (αν κατάλαβα καλά) αν υπάρχουν "νέα" link όσων αφορά τον πλανήτη Χ ή Nibiru , γιατί τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια "ηρεμία" στο θέμα

(Το θέμα Nibiru (ή Planet X) μπορεί να αναλυθεί ως προς το πως μπορεί ή θα επηρεάσει το ηλιακό μας σύστημα κατά την εισαγωγή του σε αυτό , όχι για το αν υπάρχει ή όχι)

MarteΜέλος
11/04/2009, 23:51:58
AitheroVamon εννοείς αυτό:
http://www.nasa.gov/vision/universe/solarsystem/newplanet-072905.html
?

12/04/2009, 12:57:47
Ναι Marte , αν και σε αυτή την ανάρτηση έχει "διορθωθεί" το τμήμα που έλεγε οτι "είναι στην τροχιά του δικού μας ήλιου" άρα πλανήτης του δικού μας ηλιακού συστήματος , και οχι εξωηλιακος πλανήτης (κάπως το μπερδεύουν)

Edited by - AitheroVamon on 12/04/2009 13:05:40

12/04/2009, 20:07:14
Στην ανάρτηση της οποίας το link παρατίθεται μιλάει για ένα σώμα που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη απόσταση (97 αστρονομικές μονάδες)και με μία εκτίμηση του μεγέθους του. Δηλαδή μάλλον ένας πλανήτης του ηλιακού συστήματος (ή όπως λένε άλλοι μια ζώνη αστεροειδών). Το πώς ο πλανήτης μετασχηματίζεται σε βολίδα που κυνηγάει τη γη αυτό δεν το κατάλαβα. Δε στέκει βαρυτικά.

Αν υπήρχε κίνδυνος για κάποια σύγκρουση αυτή θα ήταν από κάποιον αστεροειδή. Έχει φτιαχτεί και μία κλίμακα που εκφράζει την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Παραθέτω μία διαδικτυακή πηγή:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/927991.stm

όποιος το ψάξει περισσότερο θα βρει αρκετές πληροφορίες.

Συγκρούσεις με σώματα από το διάστημα είναι δυνατό να συμβούν και έχουν συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν σύμφωνα με διάφορα ευρήματα επιστημόνων. Οι πλανήτες βαρυτικά είναι σαν να κάνουν μια διελκυνστίδα και επομένως δεν είναι τόσο γίνεται να πλησιάσουν με τον τρόπο που περιγράφεται. Τώρα τα άλλα που λένε περί μαγνητικών πεδίων μου φαίνονται πολύ περίεργα. Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος από όσοι διαδίδουν τη θεωρία αυτή μπορεί να γράψει τις εξισώσεις του Maxwell. Δηλαδή αν έχει μια στοιχειώδη γνώση ηλεκτρομαγνητισμού.

Συνοψίζοντας, δηλώνω ότι αποδέχομαι τον κίνδυνο από το διάστημα και πρέπει τα τηλεσκόπια να ερευνούν τον ουρανό για ουράνια σώματα που πλησιάζουν. Αλλά η ιστορία με τον πλανήτη μπάζει από παντού

13/04/2009, 12:00:15
IndustrialAngel πότε δεν είπαμε (εγώ τουλάχιστον)οτι ο πλανήτης X ή Nibiru θα συγκρουστεί με τη γη ...
Κι ενώ απ'οτι βλέπω είσαι ενήμερος για τέτοια θέματα , απορώ πως δεν κατανοείς αυτή τη "θεωρία" περί πλανήτη Χ ....
Αυτό που υποστήριζαν οι Σουμέριοι πριν χιλιάδες χρόνια , ακόμα και δικοί μας σοφοί αστρονόμοι της αρχαιότητας (που μιλούσαν γι σύστημα με 10 πλανήτες) τώρα έρχεται η σύγχρονη αστρονομία να το παραδεχτεί , και βέβαια δεν ήταν "λάθος" των αρχαίων ....
Τώρα αν αυτός ο πλανήτης είναι του δικού μας ηλιακού συστήματος , αν θα κάνει την εμφάνιση του στη "γειτονιά" μας , αν μπορεί να μας "επηρεάσει" ... αν .. αν .. αν .... αυτά θα τα μάθουμε σύντομα ...

Τέλος πάντων , κανείς απο εμάς δεν είναι "ειδικός" στην αστρονομία (πιστεύω) αυτό που κάνουμε χρόνια στο esoterica είναι απλοί άνθρωποι με "ανήσυχο" πνεύμα να ψάχνουν για απαντήσεις , μέσα απο την κουβέντα , τις απόψεις και τις ενδεχόμενες γνώσεις άλλων μελών του φόρουμ ...

Καλή σας ήμερα
Καλή μεγάλη εβδομάδα να έχουμε (έστω και τυπικά)

13/04/2009, 19:49:56
Κανένας μας δεν είναι ειδικός στην αστρονομία.Ούτε καν οι αστρονόμοι δεν τα ξέρουν όλα. Οι επιστήμες είναι τεράστια πεδία γνώσεων και κανένας δεν μπορεί να πει κατέχει πλήρως ένα αντικείμενο. Απλώς οφείλουμε να έχουμε μια στοιχειωδώς ορθολογική επιστημονική σκέψη.

Τα μαγνητικά πεδία εξασθενούν τετραγωνικά με την απόσταση .(άρκει πχ διπλάσια απόσταση για υποτετραπλάσια τιμή πεδίου). Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει και ένα παιδί που παίζει με μαγνήτες.Για αυτό υποστηρίζω ότι είναι αδύνατο να υπάρξει στο έσχατο άκρο του ηλιακού συστήματος πεδίο τόσο ισχυρό ώστε να προκαλέσει οποιαδήποτε αισθητή μεταβολή. Δεν είμαι ειδικός απλώς ξέρω τα βασικά περί ηλεκτρομαγνητισμού. Όποιος θέλει ψάχνεται, υπάρχει ίντερνετ, κυκλοφορούν επιστημονικά βιβλία για κατέβασμα στα γνωστά "πειρατικά" site. Υπάρχει πλούτος επιστημονικών γνώσεων δωρεάν. Μη φτάσουμε στο σημείο να λέμε ανόητα πράγματα μόνο και μόνο από την άγνοια μας(δε λέω για σενα aitherovamon αλλά για αυτούς που ξεκίνησαν τη θεωρία που κυκλοφορεί). Κάποια πράγματα απλώς δε γίνονται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Επομένως η "εμφάνιση" πολύ δύσκολα μπορεί να έχει οποιoδήποτε βαρυτικό η ηλεκτρομαγνητικό αποτέλεσμα στη γη.

Η όλη ιστορία με τον πλανήτη-"καταστροφέα κόσμων" μου θυμίζει flash gordon ή Galactus από τα κόμικς.

Edited by - IndustrialAngel on 13/04/2009 22:19:25

mimosaΜέλος
13/04/2009, 20:25:44
Exω ακούσει ότι γύρω στις 15 Μαϊου 2009 θα είναι ορατός σαν ένας κόκκινος σταυρός. Υπομονη, θα δούμε. Πω, πω, λέτε να το δούμε;
Κατ'αρχήν θα πάθουμε κρίση πανικού!
14/04/2009, 17:47:39
IndustrialAngel περί "θεωρίας" πρόκειται και ψάχνουμε να δούμε αν στέκει...
Τώρα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που αναφέρεις , δεν έχουν να κάνουν με το αν ο πλανήτης αυτός (και το τονίζω ΑΝ !!!)
είναι σε τροχιά του δικού μας ηλίου ...

mimoza δε νομίζω οτι αν και εφόσον υπάρχει αυτός ο πλανήτης όλα θα γίνουν "ξαφνικά" , δηλαδή ξαφνικά θα τον δούμε την τάδε ημερομηνία ή την τάδε ημερομηνία θα μας επηρεάσει η δεν ξέρω κι εγώ τι ...
Αυτά δεν γίνονται μέσα σε μια μέρα ...

mimosaΜέλος
14/04/2009, 18:35:27
Θα έπρεπε να τον βλέπαμε ήδη ε;