- ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ...Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Τα ερωτήματα που έθεσα ήταν απλά ένα παράδειγμα, στην προσπάθεια μου να τεκμηριώσω την άποψη μου για το θέμα.
Και ο σκοπός τους, έτσι όπως το εννοούσα, ήταν να τα κάνεις εσύ στον εαυτό σου σε έναν εσωτερικό διάλογο-διαλογισμό για να αποσαφηνίσεις την απορία σου.
Με την αρχική σου τοποθέτηση μου έδωσες την εντύπωση ότι δεν ήξερες και πολύ καλά τι είναι αυτό που ζητάς.
Τώρα, έπειτα από αυτό το μήνυμα καταλαβαίνω ότι μάλλον μιλάμε για την διαίσθηση.
Θα ήθελες να πεις κάποια ιδιαίτερη εμπειρία που είχες?

«Τα σκυλιά γαβγίζουν όσους δεν γνωρίζουν»
quote:
Φίλε Τέο.Τα ερωτήματα που έθεσα ήταν απλά ένα παράδειγμα, στην προσπάθεια μου να τεκμηριώσω την άποψη μου για το θέμα.
Και ο σκοπός τους, έτσι όπως το εννοούσα, ήταν να τα κάνεις εσύ στον εαυτό σου σε έναν εσωτερικό διάλογο-διαλογισμό για να αποσαφηνίσεις την απορία σου.Με την αρχική σου τοποθέτηση μου έδωσες την εντύπωση ότι δεν ήξερες και πολύ καλά τι είναι αυτό που ζητάς.
Τώρα, έπειτα από αυτό το μήνυμα καταλαβαίνω ότι μάλλον μιλάμε για την διαίσθηση.
Θα ήθελες να πεις κάποια ιδιαίτερη εμπειρία που είχες?
«Τα σκυλιά γαβγίζουν όσους δεν γνωρίζουν»
Φίλε χρυσέ τόμε, θα σου πω μια εμπειρία που μου έρχεται τώρα στο μυαλο.
Κάποτε είχα γνώρισει σε ένα φίλο μου μια κοπέλα γνωστή μου, με την οποία έκαναν πολύ γρήγορα σχέση. Από την αρχή ήξερα πως αυτή η σχέση θα καταλήξει σε γάμο,χωρίς να έχει γίνει κάποια κουβέντα.Με το φίλο αυτό χαθήκαμε κάποιο διαστημα-μια μέρα(περιπου κανα οχτάμηνο απο την αρχή της σχέσης τους) με πήρε τηλ. να μου πει πως θα περάσει από το σπίτι μου να πάμε για καφε με την κόπελα του.Αμέσως με το που κλείσαμε το τηλ. είχα μια βεβαιότητα οτι θα μου πει ότι θέλει εγώ να τον παντρέψω.Πραγματι στον καφε μου ειπε αυτο το πραγμα.
Τώρα 'νιώθω' ότι αυτό το ζευγάρι θα δυσκολευτεί πολύ να κάνει παιδί-θα το καταφέρει με πάρα πολλούς κόπους.Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο για το ζήτημα αλλά αυτό νιώθω-όπως επίσης ότι η σχέση τους θα περάσει κρίση-αλλά δε θα χωρίσουν τελικά.
Τι να πω-μερικά πράγματα φαίνονται τρελά και δε μπορείς να τα πεις και στον άλλο γιατι μπορεί να σε παρεξηγήσει.Ας κάνω λάθος και να τους έρθουν όλα ευκολα. Τι να πω-μπορεί για ολα αυτά να φταιει η φαντασία μου.
Αλλά τέτοιου είδους΄΄συναισθήματα΄΄ συμβαίνουν όχι συνέχεια,κατά περιόδους, χωρίς να το ελέγχω ή να το διαλέγω.
Κανείς δεν μοιάζει με τον άλλον.
Και σίγουρα μικρά ψυχικά χαρίσματα διαθέτουμε. Το θέμα είναι γιά ποιό σκοπό τα χρησιμοποιούμε;
Χαρίσματα θετικά που μπορεί ωστόσο να γίνουν και μεγάλα.
Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα.
΄Οσο ζω μαθαίνω.
annieta
Πράγματι φίλε, είναι εντυπωσιακή εμπειρία!
Φαντάζομαι πως θα πρέπει να είσαι αρκετά παρατηρητικός άνθρωπος (?).
Πιστεύω πως πολλές φορές η διαίσθηση είναι αποτέλεσμα τις καλής παρατηρητικότητας.

«Η φύση συνηθίζει να κρύβεται»
Διαίσθηση έχουμε όλοι ανεξεραίτως. Απλά κάποιοι ΅ακούν塨 ενώ κάποιοι όχι.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Aγαπητέ -teo- σημαντική εμπειρία, θα σου έλεγα να αφήνεις τα πράγματα και τα μηνύματα να έρχονται προς εσένα με φυσικό τρόπο.Διαίσθηση έχουμε όλοι ανεξεραίτως. Απλά κάποιοι ΅ακούν塨 ενώ κάποιοι όχι.
"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Γεια σου gretel.Τι εννοείς όταν λες ''με φυσικό τρόπο''?Υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις για αυτό(δηλ. εκπαιδευσή ή οτιδήποτε άλλο).
Μήπως εννοείς ότι δεν θα πρέπει να προκαταβάλλεσαι?
cu!
Κάπου διάβασα οτι εξαρτάται από το ποιος είναι ο πομπός και ποιός είναι ο δέκτης (ή κάπως έτσι τέλος πάντων). Εδώ θα έλθω να συμφωνήσω, από προσωπική μου εμπειρία. Υπάρχει ένας άνθρωπος στη ζωή μου με τον οποίο από τότε που γνωριστήκαμε είχαμε μια επικοινωνία το λιγότερο περίεργη (για μένα και τρομακτική γι' αυτόν). Αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της επικοινωνίας. Κάποιο βράδυ, θέλοντας να "δοκιμάσουμε" αν θέλετε τις "δυνάμεις" μας, αποφασίσαμε να παίξουμε ένα "παιχνιδάκι" με τραπουλόχαρτα. Δηλαδή, αυτός σήκωνε ένα χαρτί κι εγώ προσπαθούσα να μαντέψω ποιο ήταν αυτό το χαρτί. Οσες φορές το σήκωσε, ήξερα τι ήταν. Σε αντίθεση με αυτόν, που δεν μπόρεσε να "διαβάσει" κανένα από τα "δικά μου" χαρτιά. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο χωρίσαμε (και τα ξαναβρήκαμε μετά από έξι χρόνια, άσχετο). Εκανα αρκετές σχέσεις από τότε και ενώ με κάποιους ανθρώπους "δέθηκα" πάρα πολύ, ποτέ δεν μου έτυχε να μπορώ να τους "δω" και να τους "διαβάσω" όπως έκανα τότε με τον άνθρωπό μου. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι οτι από τότε που τα ξαναβρήκαμε, δεν βλέπω να έχω τις ίδιες "ικανότητες" με αυτές που είχα... μάλλον μεγάλωσα και αυτές "ξεθώριασαν"....
Νέο μέλος, αν και διαβάζω τις σελίδες του forum περίπου 2 χρόνια!!!
Αφορμή για την απόφαση εγγραφής μου, είναι το σχόλιο της DLM :
«... μάλλον μεγάλωσα και αυτές "ξεθώριασαν"....»
Αγαπητή DLM, παρόμοιες εμπειρίες σαν και αυτήν που περιγράφεις είχα και εγώ στο ενεργητικό μου πριν από μερικά χρόνια…
Αν τις αφήσεις… λένε κάποιοι ότι σε αφήνουν και αυτές…
Δεν θα συμφωνήσω με αυτό , αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο, το να σου αναφέρω δηλαδή ότι μπορείς να ξανά ενεργοποιήσεις τις ικανότητες σου με την ανάλογη τεχνική πάντα…
Ίσως σου φαίνεται παράξενο αυτό που σου γράφω αλλά μπορείς με λίγη μόνο προσπάθεια…
Προσωπικά τις είχα παραγκωνίσει για λίγα χρόνια …αλλά κατάφερα να τις ξανά ενεργοποιήσω παρά το σχετικό ξεθώριασμα του χρόνου πάνω μου…smile.gif
Ευχαριστώ.
Edited by - b_m_life on 29/03/2006 22:54:27
Οχι b_m_life, δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο αυτό που λες. Αν θα ήθελες να με φωτίσεις όμως όσον αφορά αυτές τις μεθόδους που αναφέρεις, θα το εκτιμούσα.
Ευχαριστώ.