ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απλοί περίπατοι στην πόλη..... (Απλοί;;;;;) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Απλοί περίπατοι στην πόλη..... (Απλοί;;;;;) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

satyros30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/09/2006, 02:57:05
Και πάλι. Θα έλεγα ότι όσο πιο φανερά τόσο πιο καλά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια και το να γνωστοποιήσει κανείς την παρουσία του με τυμπανοκρουσίες και ντουντούκα.

Απλά, εάν η όποια προσέγγιση γίνει διακριτικά δίχως πολλά πέρα δώθε από τη μια αλλά χαλαρά με φυσικότητα και άνεση από την άλλη, αυτομάτως οι εντυπώσεις που δημιουργείς στον τυχόν παρατηρητή αφήνουν ελάχιστο χώρο για συνειρμούς που σχετίζονται με κάτι ύποπτο με προεκτάσεις παρανομίας κλπ.

Έτσι, συνήθως, το πολύ πολύ να επισύρεις κάποια περίεργα βλέμματα (και αυτό δεν είναι πρόβλημα) η άντε και καμιά ερώτηση από κάνα περαστικό με διάθεση πραγματικής περιέργειας και τίποτε παραπάνω. -Αυτό, βέβαια, είναι ένας γενικός κανόνας και τροποποιείται ανά περίσταση. Πάντως, δίχως να έχω ακόμα επισκεφθεί την περιοχή (θα το κάνω σύντομα για να ρίξω μια ματιά), νομίζω πως κάποια ιδιαίτερη προφύλαξη θα είναι μάλλον άσκοπη…

Παρεμπιπτόντως νομίζω ότι μάλλον θα πρέπει να τοποθετηθεί στα πλαίσια της απλής σύμπτωσης -δίχως ιδιαίτερη παρέκταση δηλ.- καθότι πρόκειται για σχετικά κοινό επίθετο… (Αυτό πέρα από την όντως ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της περιοχής.)

Τι εννοώ; -Πάρε λινκιά:
http://www.lib.uoa.gr/hellinomnimon/authors//Balanos%20K.htm

02/09/2006, 18:54:46

quote:

XD

• ΒΡΥΟΥΛΩΝ - Ν. ΙΩΝΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

• οπως παντα αποτελεσματικος, φιλε XD!!!

αυτην την Βρυουλων θυμαμαι

το ωραιο ειναι οτι σε παραλληλο της δρομο υπηρχε σπηλαιο (αναμεσα στα σπιτια) με καταπληκτικο διακοσμο

φυσικα σημερα υπαρχει μια πολυκατοικια πανω του...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

XDΜέλος
    04/09/2006, 13:19:16
    quote:

quote:

XD

• ΒΡΥΟΥΛΩΝ - Ν. ΙΩΝΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

• οπως παντα αποτελεσματικος, φιλε XD!!!

satyrosΜέλος
    04/09/2006, 18:21:43
    Μετς. Σε έναν τοίχο είναι ζωγραφισμένη μια σαλαμάνδρα, της οποίας η τεχνοτροπία δείχνει οτι είναι φτιαγμένη απο τα ίδια άτομα που ζωγραφίζουν ψαροκόκκαλα.

Aπό την αρχαιότητα πολλοί μύθοι πλέχθηκαν γύρω απ` αυτό το άκακο αμφίβιο. Aιτία φυσικά όλων αυτών των φαντασιώσεων είναι το υγρό δηλητήριο που εκκρίνει το σώμα της και που προκαλεί εγκαύματα στους βλεννογόνους. Στην Iστορία των Zώων, ο Aριστοτέλης γράφει ότι αυτό το αμφίβιο, αν έρθει σ` επαφή με τη φωτιά, δεν καίγεται και κατορθώνει να τη σβήνει εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας του. Aκριβώς γι` αυτή την ικανότητά της την ταυτίζουν με τη φωτιά, ένα απ` τα τέσσερα φυσικά στοιχεία.
    O Διοσκουρίδης, φαρμακολόγος και βοτανικός, αποδίδει στη Σαλαμάνδρα την ικανότητα να δηλητηριάζει και να πληγώνει όποιο ζώο έρθει σ` επαφή μαζί της. Tο δάγμωμά της και το δηλητήριό της είναι θανατηφόρα. Σύμφωνα πάντοτε με τον Διοσκουρίδη, αν το σώμα της έρθει σ` επαφή με φρούτα ή φυτά προκαλεί το θάνατο σ` όποιον τα φάει. Eπίσης, αν ο άνθρωπος έρθει σ` επαφή με οιοδήποτε μέρος του σώματός της, τότε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα χάνει τα μαλλιά του.
    O ζωολόγος Aιλιανός στο σύγγραμμά του De Animalibus (3ος μ.X. αιώνας) δίνει μια διαφορετική και πιο γραφική εικόνα για τη Σαλαμάνδρα. πιστεύει ότι αυτό το ζώο δεν έχει γεννηθεί από τη φωτιά, αλλά είναι πολύ τολμηρό γι` αυτό παλεύει με τις φλόγες και τις σβήνει.
    O Πλίνιος στο Naturalis Historia (1ος μ.X. αιώνας) πιστεύει ότι αυτή γεννιέται από τη σάπια ύλη και είναι ψυχρή όπως οι σαύρες. Σύμφωνα πάντοτε με τον πλίνιο, είναι το πιο φοβερό από τα δηλητηριώδη, γιατί σκοτώνει πάνω από ένα άτομο κάθε φορά, μα μετά απ` αυτό μετανοεί και πεθαίνει.
    Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, η Σαλαμάνδρα αναγεννιέται από τη φωτιά που δημιουργούν οι θάμνοι της Mυρτιάς (Myrtus communis). Eπίσης, όποιος αλείφει το σώμα του με το αίμα της γίνεται άτρωτος και δεν τον πιάνει η φωτιά.
    Στο Φυσιολόγο (Physiologus), πραγματεία μυστικιστικής ζωολογίας, η Σαλαμάνδρα για πρώτη φορά παρομοιάζεται με την χριστιανική δύναμη, που επιβεβαιώνεται με τον ακόλουθο βιβλικό στίχο: "Eπίσης, αν περπατάς στη μέση της φωτιάς οι φλόγες δεν θα σε κάψουν" (Hσαΐας 43.2).
    O Tomasso di Cantimpre, Δομινικανός Eγκυκλοπαιδιστής το 1200, αφηγείται ότι ο πάπας Aλέξανδρος ο Γ` έφτιαχνε τα ρούχα του από το δέρμα της Σαλαμάνδρας, γιατί όταν τα πέταγαν μέσα στις φλόγες αυτά γίνονταν κατάλευκα, δίνοντας την εντύπωση του αμόλυντου.
    O Mάρκο Πόλο, ο μεγάλος εξερευνητής και ταξιδευτής, πίστευε ότι η Σαλαμάνδρα δεν είναι ζώο αλλά ένα είδος ορυκτού, όπως ο αμίαντος.

Παράθεση από http://www.greenapple.gr/articlesdesc.php?id=114

Χρησιμοποιήθηκε το άκακο αυτό ζωάκι πολύ στο μεσαίωνα ως.. συστατικό της σούπας των απανταχού μάγων και αλχημιστών, αποκτώντας τον ιδιαίτερο στοιχειακό συμβολισμό. Μήπως αυτόν τον συμβολισμό ήθελε να περάσει και σαν μύνημα ο καλλιτέχνης;

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

satyrosΜέλος
    05/09/2006, 04:25:33
    Στο περίεργο σπιτάκι στην γωνία Ηλιουπόλεως και Υμηττού, ότι ώρα και να έχω περάσει τη νύχτα βλέπω το γαλάζιο φως της αναμμένης προφανώς τηλεόρασης να φαίνεται πίσω από τα πατζούρια. Πολλές φορές έχω έρθει στο δίλλημα να χτυπήσω η όχι. Να ρωτήσω τον κάτοικό του την ιστορία του, να ρωτήσω πως νιώθει που ζει σε ένα ιδιαίτερο σπίτι σε ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο σημείο. Να ρωτήσω πως τα καταφέρνει να ζει σε ένα σπίτι που για να μπω εγώ πρέπει να σκύψω, και πως και διάλεξε να περάσει την ζωή του σε ένα σπίτι ξέροντας οτι από την πίσω μεριά του τοίχου είναι το νεκροταφείο, και οτι έξω από την πόρτα περνάει η πολύβουη λεωφόρος Ηλιουπόλεως. Οχι, δεν είναι κατι πέρα από την λογική το να ζει κάποιος δίπλα σε ένα νεκροταφείο. Και ούτε εγώ θα φοβόμουν. Αλλά σίγουρα θα σημαίνει κάτι δυνατό για τον άνθρωπο αυτόν το σπίτι αυτό για να μένει ακόμα εκεί, μονάχος, κρατώντας στιβαρά το λάβαρο της διαφορετικότητας απέναντι σε όλους εμάς (η εμένα σκέτο αν προτιμάτε) που ζούμε ευτυχισμένοι στις τσιμεντένιες φωλιές μας, κρύβοντας τους θησαυρούς μας για να μην μας τους κλέψουν, κλειδώνοντας τους εαυτούς μας μέσα στα σπίτια μας και μέσα στους εαυτούς μας. Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν άνθρωποι που του έχουν χτυπήσει. Δεν ξέρω αν θα του χτυπήσω. Μες στο μυαλό μου έχω σχηματίσει την εικόνα οτι μέσα ζει ένας καλοσυνάτος "ερημίτης", συνειδητοποιημένος, που ζει την ζωή του σε άλλους ρυθμούς, πιο αργούς, πιο όμορφους. Φαντάζομαι να μου ανοίγει και να με προσκαλεί να περάσω, να μου προσφέρει λίγο νερό και ένα γλυκό, φτωχικό, από το υστέρημά του, αλλά μέσα σ αυτήν την κίνηση να κρύβεται όλη η ανθρωπιά, όλη η φιλοξενία που δυδτυχώς έχει χαθεί στις μέρες μας. Φοβάμαι να του χτυπήσω. Φοβάμαι οτι μπορεί να βρω μέσα κάτι διαφορετικό από αυτό που φαντάζομαι, φοβάμαι οτι μέσα μπορώ να βρω έναν γεράκο ο οποίος μετα βίας μπορεί να κινηθεί,που θα χρειάζεται βοήθεια από την κοινωνία. Πληγωμένο από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, ένα σκαθάρι που ένας ανεμοστρόβιλος έχει ζαλίσει και πετάξει στο διάβα του ανάσκελα, ανήμπορο να ξεζαλιστεί και να γυρίσει από την καλή πλευρά. Φοβάμαι οτι όλα τα παλιά και όμορφα χάνονται, και δίνουν τόπο σε μοντέρνα, αλλά ψυχρά πράγματα. Η πόλη χάνει το πρόσωπο, φοράει πλέον μάσκες. Όπως και οι άνθρωποι. Δεν είναι η αλλαγή που με φοβίζει, η αλλαγή από μόνη της είναι ουδέτερη. Είναι η φυσική συνέχεια. Είναι οι συνέπειές της που με φοβίζουν. Είναι ότι μπορεί κι εμένα να με παρασύρει στο διάβα της. Κάτι τέτοιες στιγμές, όταν βλέπεις ένα παλιό σπίτι, κάθεσαι και σκέφτεσαι την έννοια "χρόνος". Υπάρχει άραγε ένας άνθρωπος που μπορεί να τον μετρήσει σωστά; Η μήπως στην προσπάθειά του να τον μετρήσει, αντιλαμβάνεται ότι τελικά, έχει σπαταλήσει όλο του τον χρόνο στο να μετρήσει το χρόνο; Μερικά πράγματα είναι καλύτερο να μην τα ψάχνουμε. Για τον εαυτό μας. Για να μπορούμε να συνεχίσουμε, χωρίς να μας επηρεάσουν. Δεν θα χτυπήσω την πόρτα του σπιτιού. Αλλά θα σκέφτομαι μια ζωή, πως όταν ήμουν ακόμα μικρός, υπήρχε ένα σπίτι που αν χτυπούσα ίσως να μου άνοιγαν, και να μπορούσα να κάνω με τον άνθρωπο αυτόν ατέρμονες συζητήσεις για την ζωή, τον χρόνο... Και μόνο στην ιδέα αυτή, κρατιέται η μαγεία του χώρου αυτού στον χρόνο.
    Σας κούρασα μ αυτά, αλλά κάπου θέλω να τα πω. Σας ευχαριστώ

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

rtzr_flwΝέο Μέλος
    07/09/2006, 02:01:59
    παιδια εγω παντως οτι βλεπω ειναι απλα γκραφιτι και τιποτα παραπανω...
    rtzr_flwΝέο Μέλος
    07/09/2006, 02:06:25
    αν υπηρχαν τιποτα πιο μυστηριες φωτο , θα ηθελα να τις δω παντως
    satyrosΜέλος
    11/09/2006, 04:30:09
    Η στοά της Αλεπότρυπας εξερευνήθηκε τελικά από δυο επίδοξους κασκαντέρ (πλάκα κάνω) εμένα και τον ξαδερφό μου λογω έλλειψης ανταπόκρισης από άτομα του φόρουμ. Δεν ήταν πολύ μεγάλη (γύρω στα 15 μέτρα μήκος), και έβγαινε σε κοντινό σημείο στον λόφο. Όπως είναι φτιαγμένη, θα τολμούσα να πω ότι είναι τεχνητή και αρκετά παλιά, χωρίς βέβαια να μπορώ να το τεκμηριώσω αφού δεν είμαι ειδικός ούτε στην γεωλωγία ούτε εχω σπουδάσει δομικά έργα η αρχιτέκτονας ωστε να ξέρω να ερμηνεύσω την τεχνοτροπία της και να την χρονολογήσω. Η εντύπωση που μου δίνεται είναι ότι η στοά συνεχιζόταν παλιότερα απο το σημείο που είναι η μια εξοδός της, γιατί όλο το βουνό μπροστά της το έχουν "φάει", με πρώτο λογο πολυ πολύ παλαιότερα μάλλον την λατόμευση, και μετά στο επίπεδο που δημιουργήθηκε από το λατομείο χτίστηκε το γήπεδο της Αθηναίδας. Η είσοδός του, όπως φαίνεται από τον δρόμο και όπως φαίνεται μόλις περάσεις την τρύπα του μπετόν, είναι αυτή:

Η στοά είναι αυτή εδώ πέρα, γεμάτη με σκουπίδια και παλιοσίδερα όπως συνηθίζεται στις περισσότερες...

Η οποία συνεχίζει και μετά γίνεται ανηφορική στρίβοντας πρώτα δεξιά και μετά αριστερά, και ταυτόχρονα ανηφορίζει

Ωσπου καταλήγει στο άλλο άνοιγμα, 15 μέτρα περίπου από το αρχικό σημείο.

Λύθηκε λοιπόν το ερώτημα γιατί λεγεται έτσι ο λόφος. Αυτό που παραμένει για μένα ως ερώτημα είναι για το πότε έγινε η στοά αυτή. Και για το ποια ηταν η διαδρομη της πριν την χαλάσουν. (Όχι, σίγουρα δεν οδηγούσε στην κούφια γη ούτε στο "τεράστιο" δίκτυο στοών που αρχίζουν απο την Ακτή Ελεφαντοστού και φτάνουν στη Λαική Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας). Αλλά όλο και κάπου κοντα θα έπρεπε να οδηγούσε βρε αδερφέ... (Και εννοείται οχι στην Πεντέλη, κοντά εννοώ κοντα - ειτε γύρω από τον λόφο είτε αλλού στην Κυψέλη)..

ΥΓ. Τρούπες υπαρχουν, επίδοξοι καταδρομείς υπαρχουν;;;

ΥΓ2. Απο Τετάρτη θα πάω στα σεμινάρια Σπηλαιολογίας που προσφέρει ο σύλλογος ΦΟΣ www.foscaving.gr - δεν είναι ασφαλές να κατεβαίνουμε οπου νάναι χωρις κάποιες γνώσεις. Αυτό για όσους μικρούς μας διαβάζουν. Γιατί κ εγώ μικρός από καθαρή τύχη τη γλύτωσα κ δεν έσπασα κανένα κεφάλι όταν έπεσα από ύψος δυο μέτρων σε ένα κατέβασμα σε μια σπηλιά στα Τουρκοβούνια χωρίς εξοπλισμό με απλά ένα σκοινί.

Αυτά προς το παρόν, επανέρχομαι...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

satyrosΜέλος
    16/12/2006, 08:41:51
    Ποσο όμορφη και μηστυριώδης μπορεί να είναι μια πόλη όταν σουρουπώνει; Υπάρχουν μερικές μέρες - ιδιαίτερες μέρες - που υπάρχει διάχυτη η προσμονή οτι κατι μεγάλο και παράξενο θα σου συμβεί.. Και συμβαίνει..΄Ενα μικρό κλικ στην αντίληψή σου - ένα τεράστιο κλικ για την πορεία σου.. Υπάρχουν μέρες που μπαίνεις άθελά σου σε άλλα μονοπάτια όπου όλα είναι πιο ρευστά, και πιο φιλικά ουδέτερα. Η πόλη μιλάει με μυνήματα ακόμα και από τις διαφημιστικές πινακίδες, και μιλάει σε σένα. Και΄μένει να χάσκεις σα μαλάκας γιατί μιλάει σε ΣΕΝΑ το ξέρεις αυτό. Σε ξέρει και ξέρει τα πάντα για σένα η πόλη, και απλά σου εμφανίζει μερικά μικρά πραγματάκια που δένουν ένα μεγάλο πάζλ- για να στο εξαφανίσουν από μπροστά σου πάλι σε λιγο, αλλά εσύ εχεις ήδη προλάβει να πιάσεις μια ματιά από αυτό. Τα γεγονότα; Ίσψς δεν εχουν σημασία. Ισως δεν είχε καμία σημασία εκείνο το βράδυ η κουκουβάγια ούτε εκείνη η μοναδικά περίεργη στροφή του δρόμου ψηλά στα Τουρκοβούνια, ίσως δεν είχε σημασία καν ο Μπαλάνος με την "καταλυτική" του ίσως δράση εκείνο το βράδυ.. Αν τον ρώταγα μετά από αυτά που συνέβησαν, θα μου έλεγε οτι εγώ ο ίδιος τα επηρέασα. Και τελικά αυτό ειναι το σωστό..

Ο καθένας μας είναι μια μικρή ατομική βόμβα.. Γεμάτη από ψυχή, που σε ιδιαίτερες στιγμές σκάει και κάνει τον αέρα γύρω μας να μοιάζει γεμάτος χρυσόσκονη...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

UndergroundΜέλος
    17/12/2006, 15:37:29
    quote:
    οτι κατι μεγάλο και παράξενο θα σου συμβεί.. Και συμβαίνει..

Τι εννοεις κατι παραξενο ; Τι παραξενο δηλαδη σου συνεβη ;

quote:
    μοναδικά περίεργη στροφή του δρόμου

Μοναδικη μπορει... δεν ξερω, αλλα περιεργη γιατι ; μπορεις να μου εξηγησεις ;

quote:
    Στο περίεργο σπιτάκι στην γωνία Ηλιουπόλεως και Υμηττού

Παλι το ιδιο θα σε ρωτησω... γιατι περιεργο ; τι εχει ;

Prison Break !
    The new internet world !

www.ggbet.gr !!!