ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ QUIZ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ!!!) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ QUIZ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ!!!) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

T_Chameleon of Rodos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VELISSARIOSΜέλος
28/06/2006, 09:30:04
quote:
Βρε VELISSARIE μην είσαι τόσο σφιγμένος.
Εδώ είναι χώρος διασκέδασης και κουτσομπολιού!
Δεν θα σου την πέσω...
Χαλάρωσε!
Δεν χρειάζεται να είσαι τόσο απόλυτος.
Το εύκαμπτο καλάμι επιβιώνει στον δυνατό αέρα...
Οχι το άκαμπτο δέντρο!

Χαμογέλασε! Κάνεις τους άλλους ν' ανησυχούν...

Ελεγα μηπως μου την πεις παλι για τα πιστευω μου.Ανοιγα το θεμα για να δω και ειδα εσενα πριν σε διαβασω λεω ωχ!!αλλα παλι καλα .

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.

28/06/2006, 22:48:16
Γίνομαι και καλό παιδί άμα θέλω VELISSARIΕ!
quote:
Σε ευχαριστώ καλέ μου Αίολε, εκείνο που φοβάμαι τώρα είναι ότι θα μου μείνει τσάμπα η λεκανίτσα, να το σκεφτόσουνα μήπως; Μήπως λέω μη βαράς… αν δεν πετύχει το πείραμα την κρατάς για ποδόλουτρο. εεεεε?
Παρακαλώ γλυκιά μου, αλλά...
GWGWΜέλος
29/06/2006, 17:24:35

quote:
1)Όταν ακούς τη λέξη "Θεός" ποια εικόνα σου έρχεται αμέσως στο μυαλο?

ενα παππου με ασπρα γενια που με κοιταει και χαμογελαει...

quote:
2)Θα εμπιστευόσουν μία ή περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες? Κι αν ναι ποια/ποιες??

ναι αρκει να ήξερα οτι αυτος που θα την εκανε ειναι εμπειρος πανω σε αυτο το θεμα και οχι κομπογιανιτης

quote:
3)Βουνό ή Θάλασσα? Ποιο από τα δύο σε γοητεύει/γαληνεύει περισσότερο?

η Θαλασσααα.. ολη μου τη ζωη εχω σχεση με αυτη.ειναι αναποσπαστο κομματι μου

quote:
4)Ποιοι είναι οι 2 μεγαλύτεροι φόβοι σου?

ενα φοβο εχω που τρεμω.επειδη ειμαι η μικροτερη της οικογενειας (εχω μεγαλη διαφορα απο τα αδερφια μου) οτι καποια στιγμη θα μεινω μονη

quote:
5)Σε περίπτωση που η ανθρωπότητα ερχόταν σε επαφή με εξωγήινους, ποια πιστεύεις πως θα ήταν η σχέση της μαζί τους? α)φιλική/ειρηνική, β)πολεμική/εχθρική, γ)άλλοτε ειρηνική και άλλοτε εχθρική

μαλλον οπως ειναι η σχεση μας με τα μυρμηγκια..

quote:
6)Αν τελικά ισχύει η μετενσάρκωση και στην επόμενη ζωή,ήξερες ότι θα είσαι κάποιο ζώο,ποιο θα ήθελες να είναι αυτό?

δε πιστευω στη μετενσαρκωση.. τωρα αν ο θεουλης ηθελα να με κανει ζωο..μμμ τοτε μαλλον θα μου ταιριαζε κατι σε σκύλο ή σε άλογο..

quote:
7)Βάλε τις παρακάτω τέχνες σε σειρά από την καλύτερη προς την χειρότερη(ή λιγότερο καλή), σύμφωνα πάντα με τα προσωπικά σου αισθητικά κριτήρια. α)Βυζαντινή/Χριστιανική, β)Αρχαια Ελληνική, γ)Δυτικοευρωπαϊκή(αναγέννηση/διαφωτισμός), δ) Ανατολικές (κινέζικη/ιαπωνική/βουδιστική/ινδουιστική κ.τ.λ.)

Αδυνατον!! γιατι αυτο προυποθέτει οτι τις ξέρω...!
η τεχνη όμως ειναι κατι πολυ σχετικο, δε νομιζω οτι μπορει να μπει σε καλουπι καλη,καλυτερη,χειροτερη κτλ

quote:
8)Ανάφερε τα αγαπημένα σου ιστορικά/μυθολογικά πρόσωπα(από 1 μέχρι και 4). Δηλαδή αυτούς που θαυμάζεις περισσότερο, ή που θεωρείς πρότυπο κτλ.

ενας ειναι το προτυπο Μ.Αλεξανδρος..
αλλα αφου θελετε και αλλους..μμμ Αχιλλεας, Μ.Ναπολεων, και Αριστοτέλης..

quote:
12)Ποιο είναι το τρομακτικότερο όνειρο που έχεις δει?

Εχω δει δυο πιο τρομακτικα όνειρα.
το ένα το είδα για μονο μια βραδια και ηταν πολυ ζωντανο, ηταν πολυ μικρης διαρκειας και αυτο γιατι πετάχτηκα απο την τρομαρα μου..ημουν δεμενη και μπροστα μου ηταν ο διαολος, μου μιλουσε (δε θυμαμαι τι μου ελεγε)ηταν ομως μια μαυρη μορφη,τρομακτικη(οχι τερατομορφη).
και ο δευτερος εφιαλτης,υποθετω ειναι απο αυτους που τον βλέπουν πολλοι, συνεχιζοταν μαλιστα και για πολλα βραδια, ειναι οτι εγω σηκωνομαι απο το κρεβατι, βγαινω στο μπαλκονι, κοιταω κατω και τοτε αποκοβεται το μπαλκονι και πεφτω....

[/quote]

GWGWΜέλος
29/06/2006, 17:37:05

quote:
9)Ομοίως, ανάφερε τα χειρότερα ιστορικά/μυθολογικά πρόσωπα(από 1 μέχρι και 4).Δηλαδή τα περισσότερο αντιπαθητικά,υπερεκτιμημένα ή παράδειγματα προς αποφυγήν.

Τζορτζ Μπους, Εφιαλτης, Λαζοπουλος (αν και οχι ιστορικο-μυθικο)

quote:
10)Στο άκουσμα της λέξεως "Ελλάδα", γράψε τις 3 λέξεις που σου έρχονται αμέσως στο μυαλό.

Ηλιος, Φως, Ελευθερια

quote:
11)Γράψε με μία πολύ σύντομη πρόταση τι σε έχει διδάξει η ζωή μέχρι τώρα?

"Πολυ καλο για να ειναι αληθινο"

Συγνωμη βρε παιδια...τα ξεχασα αυτα!!!

04/07/2006, 12:53:21
Πω πω τι έχανα τόσο καιρό !!!!!!

Για να δούμε.......

1)Οταν ακούς τη λέξη "Θεός" ποια εικόνα σου έρχεται αμέσως στο μυαλο?

Απολύτως τίποτα.
Χωρίς καμία μορφή, κάτι πέρα από την ανθρώπινη αντίληψη.

2)Θα εμπιστευόσουν μία ή περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες? Κι αν ναι ποια/ποιες??

Την έσχατη στιγμή όλες όσες θα μου πρότειναν αξιόπιστα άτομα.
Έτσι κι' αλλιώς τι θα είχα να χάσω.

Ο συνδιασμός και των δύο πιστεύω ότι είναι το ιδανικό.
Αν πρέπει να διαλέξω ένα, τότε θάλασσα.

1/Να μην πάθουν τίποτα οι δικοί μου άνθρωποι και
2/Ο άνθρωπος.

5)Σε περίπτωση που η ανθρωπότητα ερχόταν σε επαφή με εξωγήινους, ποια πιστεύεις πως θα ήταν η σχέση της μαζί τους? α)φιλική/ειρηνική, β)πολεμική/εχθρική, γ)άλλοτε ειρηνική και άλλοτε εχθρική

1/Αν ήμασταν εμείς κατακτητές θα τους σφάζαμε και θα τους κάναμε χριστιανούς για το καλό τους.
2/Αν ήταν αυτοί κατακτητές μπορεί και να τη γλιτώναμε.

6)Αν τελικά ισχύει η μετενσάρκωση και στην επόμενη ζωή,ήξερες ότι θα είσαι κάποιο ζώο,ποιο θα ήθελες να είναι αυτό?

Ότι να 'ναι έτσι κι' αλλιώς το κάθε ένα έχει τη χάρη του.
Αλλά αν με πιέσεις.....

αμμοφάγος αερομπανανοκορκόδειλος αποδημητικός

7)Βάλε τις παρακάτω τέχνες σε σειρά από την καλύτερη προς την χειρότερη(ή λιγότερο καλή), σύμφωνα πάντα με τα προσωπικά σου αισθητικά κριτήρια. α)Βυζαντινή/Χριστιανική, β)Αρχαια Ελληνική, γ)Δυτικοευρωπαϊκή(αναγέννηση/διαφωτισμός), δ) Ανατολικές (κινέζικη/ιαπωνική/βουδιστική/ινδουιστική κ.τ.λ.)

1/Αρχαία Ελληνική
2/Δυτικοευρωπαϊκή(αναγέννηση/διαφωτισμός)
3/Ανατολικές (κινέζικη/ιαπωνική/βουδιστική/ινδουιστική κ.τ.λ.
4/Βυζαντινή/Χριστιανική

8)Ανάφερε τα αγαπημένα σου ιστορικά/μυθολογικά πρόσωπα(από 1 μέχρι και 4). Δηλαδή αυτούς που θαυμάζεις περισσότερο, ή που θεωρείς πρότυπο κτλ.

1/Σωκράτης
2/Πλάτων
3/Μέγας Αλέξανδρος
4/Αχιλλέας

και πολύ άλλοι.....

9)Ομοίως, ανάφερε τα χειρότερα ιστορικά/μυθολογικά πρόσωπα(από 1 μέχρι και 4).Δηλαδή τα περισσότερο αντιπαθητικά,υπερεκτιμημένα ή παράδειγματα προς αποφυγήν.

Όλους όσους έδρασαν εις βάρος της ελευθερίας και της προόδου της ανθρωπότητας.

10)Στο άκουσμα της λέξεως "Ελλάδα", γράψε τις 3 λέξεις που σου έρχονται αμέσως στο μυαλό.

1/Αρχαία Ελλάδα
2/Θάλασσα
3/Ήλιος
και BONUS...
4/Το πιάσιμο κώλου, όταν πας να συνδιάσεις το 2 και το 3.

Ότι κανείς δε χάνεται και...... υπομονή.

Ότι ήμουν βάζελος.

Και τέλος φίλε Agnostic συγχαρητήρια για το πανέξυπνο θέμα που άνοιξες.
Είναι απ' τα λίγα που δεν μπορούμε να τσακωθούμαι.

Να 'στε όλοι καλά...

Στράτος

05/07/2006, 10:02:32
Για να δούμε...

1)Οταν ακούς τη λέξη "Θεός" ποια εικόνα σου έρχεται αμέσως στο μυαλο?

Να δούμε πως να το περιγράψω τώρα αυτό. Δεν είναι χειροπιαστή εικόνα, είναι περισσότερο σαν την εικόνα το φως να διαπερνάει τα σύννεφα.

Υποθέτω πως όχι, εκτός κι αν δεν είχε πλέον καμμία άλλη λύση να προτείνει η ιατρική, αλλά και πάλι με δυσπιστία.

Θάλασσα, ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα μου.

α) Να χάσω τα μαλλιά μου
β) Να ξυπνήσω και να μην έχω καφέ στο σπίτι

(χωρίς αστεία, δεν υπάρχει κάτι που να μου έχει γίνει φοβία)

α) φιλική/ειρηνική, προφανώς γιατί αν υπάρχει εξωγήινη ζωή δεν θα έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη φύση.

Βάτραχος. Λόγω lifestyle!

Μιας και μιλάμε για τέχνες:
α) Δυτικοευρωπαική(αναγέννηση/διαφωτισμός)
β) Αρχαία Ελληνική
γ) Βυζαντινή/Χριστιανική
δ) Ανατολικές

με τη σειρά που τους αναφέρω:
α) Μέγας Αλέξανδρος
β) Πάπας Ιννοκέντιος ο 3ος
γ) Καρλομάγνος
δ) Ιβάν ο Τρομερός

Τα παραπάνω πρόσωπα δεν τα θαυμάζω λόγω ηθικών αξιών, αλλά λόγω ικανοτήτων. Τα θεωρώ πρότυπα κοσμικών ισχυρών ηγετών σε κάθε περίπτωση, όχι ηθικά σωστούς ηγέτες.

α) Ιωσήφ Στάλιν
β) Ουάσινγκτον
γ) Μπους ο νεότερος
δ) Τόνι Μπλαιρ

(όλοι τους είναι υπερεκτιμημένοι, ειδικά ο γ) )

Άγαλμα
Πολιτισμός
Φραπές

"Ο νικηφόρος στρατός πρώτα νικάει και μετά πολεμάει
Ο ηττημένος στρατός πρώτα πολεμάει και μετά χάνει."
(Sun Tzu - the Art of War)

Το είδα όταν ήμουν 3-4 χρονών, και αν θυμάμαι καλά πρόκειται για μια σύναξη περίεργων σκοτεινών πλασμάτων που φορούσαν μαύρες κουκούλες (δεν φαινόταν τίποτα παρά οι κουκούλες) και είχαν μαζευτεί σε κύκλο γύρω από ένα μεγάλο βαθούλωμα στη Γη με αρκετά μεγάλο βάθος και χαρακτηριστικά κόκκινο χώμα. Στην όλη σκηνή επικρατούσε ένα απίστευτα διαβολικό πορτοκαλί χαμηλό φως. Η εικόνα ήταν στατική.

Τέλος!

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

05/07/2006, 10:04:18
Agnostic, να υποθέσω πως το test έχει σκοπό να επιβεβαιώσει κάποια πεποίθησή σου πως πάνω κάτω τα πρόσωπα με συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο θα δίνουν πάνω κάτω μεταξύ τους τις ίδιες απαντήσεις (πχ οι χριστιανοί θα δίνουν περισσότερο βυζαντινοκεντρικές απαντήσεις);

----------------------

05/07/2006, 13:45:57
Αγαπητέ WWalker ήταν και αυτό που λες μία σκέψη μου, όταν μου ήρθε η συγκεκριμένη ιδεά του ερωτηματολογίου.
Κάποιες ερωτήσεις του quiz αντανακλούν είτε άμεσα είτε έμμεσα και τις θρησκευτικές/θεολογικές πεποιθήσεις των μελών.

Ωστόσο, δεν πίστευα πως εσύ και ο Βελισσάριος π.χ. θα βάζατε απαραίτητα την βυζαντινή τέχνη πρώτη, πράγμα που φάνηκε από τις απαντήσεις σας.

Αν αρχίσουμε να πιάνουμε τους αποσυμβολισμούς θα βγουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Οσο για σένα, έβγαλα ένα βασικό συμπέρασμα από δύο απαντήσεις σου

quote:

α) Να χάσω τα μαλλιά μου
β) Να ξυπνήσω και να μην έχω καφέ στο σπίτι

quote:

Άγαλμα
Πολιτισμός
Φραπές

Είσαι και πολύ ΦΡΑΠΕΔΙΑΡΗΣ, ω ρε Συνέλληνα!!!
Ωραίος!!!

Lost in Necropolis

La ville de la mort

05/07/2006, 14:38:32

2 την μέρα πίνω, αλλιώς σέρνομαι!!!!

----------------------

iridavΜέλος
06/07/2006, 12:22:16
Λοιπόν Serenite, εννοούσα νεαρά άτομα. Νέος είσαι από τα 20 ως τα 30. Είδες που δεν έφυγαν όλοι; Τώρα γράφουν πολλοί. Φιλάκια!

Υ.Γ. Πώς θες τον φραπέ; Αν τον φτιάφω όπως θέλω μόνη μου, μπορεί να σου βάλω μέσα παγωτό και να μη σου αρέσει.

Υ.Γ.2 Δεν έχω κουδούνι. Χιχι

:*) Μου αρέσει να ζω!