- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Originally posted by Dying_Incubus:quote:
Και τι είναι ο Βραχνάς; Μήπως αρσενική έκδοση της Μόρας; Κάτι άλλο;Απ' όσο ξέρω, αγαπητέ Rankett, ο Βραχνάς είναι κάτι διαφορετικό από τη Μόρα.
Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση είναι μια οντότητα με ανδρική μορφή και χαμηλού αναστήματος που προσπαθεί κι αυτός να πνίξει το θύμα του κατά την διάρκεια του ύπνου.
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.
Στο θέμα της ονείρωξης που αναφέρεις, νομίζω ότι υπεισέρχεται σε μεγάλο ποσοστό η προσωπική ερμηνεία και αντίληψη. Κάτι φυσικό αφού μιλάμε για πολυσύνθετο ψυχο-βιολογικό φαινόμενο. Κάποιος μπορεί να φαντάζεται ή και να βιώνει κατά τη δική του αντίληψη την επίσκεψη ενός "πνευματικού πλάσματος", που καταλήγει σε σεξουαλική ικανοποίηση. Πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις η ικανοποίηση να συγχέεται/συνδέεται με εκμετάλλευση και κατά προέκταση με κακοποίηση. Φρονώ ότι πολλά εξαρτώνται από τα πιστεύω και τις προσδοκίες το καθενός.
Προσωπικά, αν και δεν μου έχει συμβεί πάνω από μια-δυο φορές στη ζωή μου, δεν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια εκμετάλλευσης ή κακοποίησης, παρά μόνο η αυτονόητη απόλαυση και η μετέπειτα έγνοια του... καμουφλάζ. ![]()
Κάποιοι πιστεύουν οτι οι μόρα είναι σκεπτομωρφές οι οποίες ξέφιγαν απο τον έλεχγο του δημηουργόυ τους και απλα συνεχίζουν να υπάρχουν στο Αστρικο. Για να μην "πεθάνουν" απο την πέινα όμως βγένουν στην αναζήτηση τροφής, και τι τρωνε αυτες οι ονοτότιτες? Ενέργια θα απαντίσει καποιος ο οποιος εχει βασικές γνωσης στο θέμα.
Μια απο τις δυνατότερες μωρφές μαγείας είναι η σεξουαλική μαγεία, αυτος και μόνο ο συσχετισμος με την αναφορά του φίλου Rankett στην ονήροξη θα μας εδινε την απαντηση στην ερωτιση γιατι η μόρα μπορει να θέλει να μας φτασει σε οργασμό. Εγω προσοπικα δεν πιστευω οτι η μόρα κανει κατι τετιο νομιζω οτι δεν έχει την δύναμη να το κανει...
Η μορα μας παραλύει και αποροφα απο εμάς την ενέργεια που αποβάλουμε οταν φοβόμαστε... Αν καποιος απο εσας είχε επισκεψης απο συγκεκριμενη ονοτιτα στιν υπνο του και τον εφτανε σε οργασμο κατ εξακολουθηση δε θα ηταν κακο να ανυσηχισει λιγο χωρισ αυτο να συμενει απαρετιτα οτι δεν είναι φυσιολογικο.
Θα ήθελα κλήνοντας να επισιμάνω οτι δεν είναι σωστό να συσχετίχουμε ολες τησ παραλυσης του ύπνου με τη μόρα. Πρην μερικά βράδια και ενω περιπλανιόμουν στο αστρικο με αρκετή συνιδιση εγινε κάτι και τρόμαξα παρα πολυ τότε ενίοσα το αστρικο μου σωμα να γιρίζει πισω στο φυσικο με αστραπιέα ταχυτιτα... Ισωσ η βίεει επιστροφη δημηουργισε καποια ανομαλια η οποια είχε σαν αποτελεσμα να μην μπορω να κουνιθω για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστιμα... η προσπαθια μου να κουνιθω ηταν ματεα αυτο είχε σαν αποτελεσμα να νωμισω οτι πεθανα απο καρδια... μιασ και ειχα τρομαξει τοσο πολυ... Η εξικιοση που εχω με το θανατο μου επετρεπσε να χαλαρωσω... δε σασ κριβω οτι μου ζημηουργισε και ενα συναισθιμα προσμονης... ηθλεα να δω τι θα γινει μετα... Αφου λοιπον χαραρωσα το αστρικο μου σωμα ηρθε στην θεση του σιγα σιγα... και ετσι καταφερα να κουνιθω και παλι... Σας αναφέρω την ιστορια σαν πραραδηγμα για να μην κανουμε το λαθος να νομίζουμε πως οτι λαμπει ειναι χρυσος.
Σκεφτομου να γραψω κατι πολύ αναλυτυκο για την ΜΟΡΑ αλλα δεν εχω χρονο.Ομως αν καποιος θελει μπορει να δει μια αναφορα που εχω κανει εδώ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=26&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=4045
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Ανέφερα στο μυνημα μου οτι ειναι λαθος να βαπτυζουμε ολεσ τις παραλυσεισ ΜΟΡΑ, η μορα ομως δεν ειναι "χωρισμα" του αστικου απο το φυσικο σωμα ειναι μορα...
Που εισαι καλη μου Oniric να μας δωσεισ τα φωτα σου...
Φίλε Crystal_tear φοβάμαι πως δεν κατάλαβες .
Ας δούμε τι ειπα. Όχι όλα καποια από αυτά.
Αποσπασμα
---------------------------------------------------------------------
Η Αστρική προβολή ανήκει στην 5η διάσταση αλλά αυτό που μπερδεύει πολύ τους ταξιδευτές της 5η διάστασης είναι ότι στην ιδία διάσταση ανήκει και το Νοητικό σώμα αλλά και Νοητικό επίπεδο.
Επίσης στην 5η διάσταση ανήκουν και οι Υποδιαστασεις. Αυτές είναι οι 9 Δαντικές κολάσεις του πλανήτη και μπορούμε να πούμε πως είναι οι κατώτερες περιοχές του Αστρικού επιπέδου.
Τα όνειρα ανήκουν και αυτά στην 5η διάσταση και κάθε βράδι ταξιδεύουμε σε αυτή είτε το θυμόμαστε είτε όχι.
Οι εφιάλτες αλλά και οι δυσάρεστες Αστρικές εμπειρίες έχουν άμεση σχέση με τις κατώτερες περιοχές του Αστρικού.
Σε αυτές τις διαστάσεις υπάρχουν όντα νοήμων που άλλα υπηρετούν το καλό και αλλά το κακό.
Επίσης υπάρχει σύγχυση λόγω το ότι η κατανόηση μας και η επίγνωση μας δεν είναι ανεπτυγμένες με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μπλεγμένοι σε διάφορες καταστάσεις που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.
Αυτοί που περνούν από το επίπεδο τον κραδασμών και την σωματική παράλυση ας δοκιμάσουν την στιγμή των κραδασμών να επεκτείνουν το χέρι τους σαν να ήταν από λάστιχο.
Επίσης μπορούν να παίξουν λίγο με τους κραδασμούς π.χ Μεταφέρετε τους κραδασμούς όλους στα πόδια ή στο κεφάλι.
Κάποια άτομα μπαίνοντας στην σωματική ακινησία και στους κραδασμούς βρίσκονται μπλεγμένα με Τις Υποδιαστασεις και το Νοητικό επίπεδο που έχει την δυνατότητα να προβάλει <<νοητικές αντιπροσοπιες>> αλλά και με όντα αυτών των διαστάσεων με αποτέλεσμα να έχουμε μια δυσάρεστη εμπειρία .
Αυτή η εμπειρία λέγετε ΜΟΡΑ ή Ο ΙΣΚΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ με μια έντονη αίσθηση βάρους στο στήθος.
Οι ανώτεροι κόσμοι χρειάζονται αυξημένη συνείδηση.
Ήθελα να αποφύγω την αναλύσει αλλά τι να κάνω.
Ξέρω όχι γιατί έχω διαβάσει σχετικά
Ότι ένα άτομο που μπορεί να κάνει συνειδητά αστρική προβολή περνάει από την ακινησία και το επίπεδο των κραδασμών.
Μπορεί να αποκτήσει συνείδηση μετά τους κραδασμούς ή τις δονήσεις και τότε βιώνει την παράλυση χωρίς να ξερή γιατί.
Μίλησα συγκεκριμένα για αυτό και όχι για όλες τις παραλυσίες. Οι άλλες παραλυσίες ή ακινησίες που λες ποιες είναι;
Για αυτό αναφέρθηκα συγκεκριμένα στους ανθρώπους που βιώνουν αυτούς τους κραδασμούς ή έντονο μούδιασμα ή δονήσεις ή ενεργειακή κράμπα όπως θες ονομάσετε το .
Αποσπασμα
Αυτοί που περνούν από το επίπεδο τον κραδασμών και την σωματική παράλυση ας δοκιμάσουν την στιγμή των κραδασμών να επεκτείνουν το χέρι τους σαν να ήταν από λάστιχο.
Επίσης μπορούν να παίξουν λίγο με τους κραδασμούς π.χ Μεταφέρετε τους κραδασμούς όλους στα πόδια ή στο κεφάλι.
Αυτοί που μπορούν και ξέρω ότι υπάρχουν θα με καταλάβουν.
Αλλιώς αν δεν έχουμε την απαιτούμενη αφυπνισμένη συνείδηση τότε μπλεκόμαστε ως εξής
Αποσπασμα
Κάποια άτομα μπαίνοντας στην σωματική ακινησία και στους κραδασμούς βρίσκονται μπλεγμένα με Τις Υποδιαστασεις και το Νοητικό επίπεδο που έχει την δυνατότητα να προβάλει <<νοητικές αντιπροσοπιες>> αλλά και με όντα αυτών των διαστάσεων με αποτέλεσμα να έχουμε μια δυσάρεστη εμπειρία . Αυτή η εμπειρία λέγετε ΜΟΡΑ ή Ο ΙΣΚΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ με μια έντονη αίσθηση βάρους στο στήθος.
Ίσως να μην ξέρεις τι είναι οι νοητικές αντιπροσοπιες και η υποδιαστασεις.
Κάποιος που ονειρεύεται αλλά δεν έχει καμιά επίγνωση του εαυτού του και του ότι ονειρεύεται, μπορεί να ζήση έναν εφιάλτη .Αυτός ο εφιάλτης είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις υποδιαστασεις.
Όσο για της νοητικές αντιπρωσοπειες φαντασου τα ελαττώματα σου όπως λαγνεία απληστία ,θυμός, περηφάνια ,υπεροψία κ.α. να μπορούσαν να πάρουν μια παρουσία στο νοητικό σου. Άραγε τι τέρας θα εμφανιζόταν τι σκηνές φρίκης θα παιζόντουσαν.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα υπάρχουν και αλλά που είναι διαφορετικά.
Σε άλλες περιπτώσεις των υποδιαστασεων μπορούμε να δεχτούμε επίθεση.
Επίσης αυτοί οι κόσμοι είναι εύπλαστοι και μπορούμε με την θέληση μας να προβάλουμε πράγματα.
Φαντασου μια συνείδηση που από φόβο προβάλει πράγματα στο αστρικό τα οποία είναι εναντίων της είναι μπερδεμένη με της υποδιαστασεις προβαλοντε νοητικές αντιπροσοπιες ,δέχεται επίθεση από άλλες οντότητες. Με μια λέξη <<μανούλα μου>>
Για αυτό υπάρχουν πολλές διαφορετικές εμπειρίες Η συνείδηση και η κατανόηση του καθενός είναι διαφορετική .
Επίσης υπάρχουν πολύ συνδυασμοί γεγονότων και εμείς καλούμαστε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας. Εάν ζούμε μηχανικά στο φυσικό επίπεδο μηχανικά θα ζούμε και στο αστρικό. Αν αφυπνίζουμε συνείδηση εδώ και τώρα τότε τα πράγματα θα ξεκαθαρίζουν.
Και το Αστρικό σώμα το οποίο έχουμε δεν είναι το αυθεντικό .Για να αποκτήσουμε πραγματικά Αστρικό σώμα πρέπει να έχουμε την 3η μυηση των μεγάλων μυστηρίων.
Φιλικά
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
θα ήθελα να διευκρινίσω μόνο οτι αυτές οι οντότητες που λέγονται
μόρα ή ίσκιος που σε πλακώνει ή ινκουμπους, έχουν το περιθώριο
να έρθουν και στην δική μας χρονική διάσταση...
Το ξέρω πέρα από την προσωπική εμπειρία, επειδή κι άλλοι
γνωστοί μου βιώσανε, παλιότερα, καταστάσεις που ήταν στο συνειδητό και χωρίς την κατάσταση ύπνου...
Γεγονός που δημιουργεί ένα ερώτημα όσον αφορά το τι είναι αυτο που δημιουργεί τις εισόδους τους... Πνευματικές είσοδοι φυσικά, αλλά και με δική μας συμμετοχή πάντα...
Συμπληρωματικά :
Πράγματι υπάρχουν πολλά μυστήρια φαινόμενα όπως τα φαντάσματα, υλοποιήσεις ,εξαφανίσεις μυστηριώδης κινήσεις αντικειμένων κ.α. Πέρα από το ότι μπορούν κάποιοι να τα προκαλέσουν τυχαίνει να συμβαίνουν και από άγνωστες αιτίες.
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Συμπληρωματικά :
Πράγματι υπάρχουν πολλά μυστήρια φαινόμενα όπως τα φαντάσματα, υλοποιήσεις ,εξαφανίσεις μυστηριώδης κινήσεις αντικειμένων κ.α. Πέρα από το ότι μπορούν κάποιοι να τα προκαλέσουν τυχαίνει να συμβαίνουν και από άγνωστες αιτίες.
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
άγνωστες αιτίες...
Υπάρχουν λόγοι που έρχονται κι οι λόγοι είναι ότι έχουμε
κοινά με αυτούς πάθη και εστίες έκφρασης...
Αποτελούμε κοινο είδος,κάπου...
Την επόμενη μέρα πάω κανονικά στη δουλειά και κατά τις 8 το απόγευμα μου τηλεφωνεί ο φίλος μου λέγοντας μου. πώς κάτι συνέβει και να είμαι ήρεμη. Ετοιμαζόταν για να βγει και άκουσε πάλι το σφύριγμα αλλά επαναληπτικά αυτή τη φορά. Το άκουσε από το σαλόνι. Πάει βλέπει αλλα τίποτα. Μετά από το πατάρι και πάλι τίποτα δεν είδε. Φοβισμένος πάει να φύγει και στην πόρτα ακούει ''εεεεεεπ''. Με έπιασαν τα δάκρυα όταν το διηγήθηκε απο συγκινηση και ελάχιστο φόβο.
Εχθές το βράδυ τα συζητήσαμε. Και οι 2 πιστεύουμε σε τέτοιες παρουσίες και δεν μας φάνηκε απίθανο αλλά μας τρόμαξε. Κάπως ανάμικτα συναισθήματα. Γυρίσαμε από έξοδο 4 η ώρα στο σπίτι. Παρκάρουμε και με το που μπαίνουμε στην πολυκατοικία ακούγεται με αντίλαλο αυτό το σφυριγμα παλι. Φύγαμε κατευθείαν και πήγαμε κοιμηθήκαμε σε ένα φιλικό σπίτι.
Δεν θέλα να μάθω αν υπάρχει κάποια εξήγηση γιατί απλά το δέχομαι σαν γεγονός με το οποίο συμβιβάζομαι. Το μόνο που με απασχολεί είναι η πιθανότητα να συμβεί κάτι άσχημο στο φίλο μου, στα κοντινά μου πρόσωπα η σε μένα. Είναι εύκολο καποιος-κάποια να με διαφωτίσει λιγάκι;
Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο και αν σας κούρασα.