ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Dreamworld - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Dreamworld - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

pentheas31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
katzeΜέλος
29/08/2003, 10:28:16
Να μια φιλοσοφική ανησυχία :
Μερικά όνειρα (όπως και μερικά συμβάντα στον ξύπνιο μας) δεν είναι από εκείνα που το υποσυνείδητό μας προσπαθεί κάτι να μας πει. Επίσης προσωπικά δεν πιστεύω στους "φύλακες" , τουλάχιστον όχι με τη μορφή αυτή. Μήπως τελικά κατά τη διάρκεια των ονείρων , όπου είμαστε τελείως χαλαροί αλλά ο εγκέφαλός μας βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση (νομίζω αυτό λένε οι επιστήμονες), αυτός μπορεί να μας πληροφορήσει για πράγματα που αντιλαμβάνεται μέσω των τεραστίων δυνατοτήτων του ? (για πράγματα που δεν προλαβαίνουμε να "φιλτράρουμε" ?)Η μαμά μου πχ έχει προβλέψει όλους τους θανάτους που έχουν συμβεί, επειδή βλέπει πάντα το ίδιο όνειρο (όπου την επισκέπτεται η από χρόνια πεθαμένη γιαγιά της), και μάλιστα μπορεί να προσδιορίσει και το βαθμό συγγένειας !!!
Δεν ξέρω φίλοι μου, περίεργα πράγματα συμβαίνουν... Μήπως καμιά φορά "φυτρώνουμε εκεί που δε μας σπέρνουν"? Μήπως η ψυχή μας βρίσκεται ενίοτε στο δρόμο κάποιας άλλης ψυχής (ζωντανής ή μη) και τότε γίνεται κάποιο "βραχυκύκλωμα" με μη ελεγχόμενα αποτελέσματα??

29/08/2003, 12:14:02
Γειά σας φίλοι μου...
Πρέπει να πω ότι έχω μείνει άναυδη
Σπάνια θυμάμαι τα όνειρα που βλέπω και σπάνια μπορώ να πω ότι τα ελέγχω αλλά όταν αυτό συμβαίνει είναι λυτρωτικό...αν μη τι άλλο σε αυτή την κατάσταση οδηγώ τα πράγματα εκεί που θέλω.
Οσο για τους οδηγούς πρώτη φορά ακούω και δε μου έχει συμβεί ποτέ.

"Τάδε έφη Avallon"
oneiric1Μέλος
29/08/2003, 14:56:23
Φίλοι μου καλησπέρα σας

Φίλε penthea, εφ' όσον έχεις ήδη βιώσει αστρική προβολή όπως μας είπες τότε πιστεύω ακόμα πιο πολύ ότι η φίλη που μας περιέγραψες είναι η οδηγός σου ή όπως αλλιώς μπορούμε να την ονομάσουμε!

Όπως ο/η φίλος/η drafter έτσι και 'γω έχω αυτό το δώρο με τα όνειρα. Να μπορώ να επεμβαίνω στα όνειρά μου, να τα ζω. Όταν κάποιες φορές έχω αισθανθεί παρουσία "κακού" (περισσότερο ότι κινδυνεύω ένιωσα παρά ότι υπήρχε κάτι κακό) με κάποιο τρόπο "επέβαλλα" να φύγω από το συγκεκριμένο όνειρο. Είναι μάλλον μία μορφή "αυτο-προστασίας" μου...

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

pentheasΜέλος
29/08/2003, 15:39:11
Γειά σε όοοοοοολους!

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε 'εναν έναν .....

Αγαπητή μου Avallon, μερικοί άνθρωποι στη ζωή , όπως σίγουρα θα ξέρεις, είναι καλύτεροι δέκτες απο κάποιους άλλους. Πιθανότατα το υποσυνείδητο σου να σε θωρακίζει απο κάτι τέτοιο και να έχει μπλοκάρει το "σύστημα" σου για να βιώσείς κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάμε ότι μεγαλώνοντας κάποιες "ειδικές" αισθήσεις χάνουν την οξύτητα που είχαν όταν είμασταν σε μικρότερη ηλικία. Γι' αυτό και τα παιδιά βιώνουν πιο εύκολα αυτές τις εμπειρίες.

Φίλε/η katze (πες μας το φύλο σου)
Οι επιστήμονες πως θα εξηγούσαν την πνευματική/ονειρική οδηγό της μαμάς σου;
θα σας καταθέσω σύντομα τα στοιχεία που βρήκα μέσω του flawless, που ομολογώ με βοήθησαν να βρώ μια μικρή άκρη.
Σίγουρα όμως , σε όλους πέρα απο τα απλά όνειρα , θα έχετε όλοι βιώσει το γεγονός στο ξύπνιος να πείτε¨:
"Α! αυτό το έχω ξαναπεί στον ύπνο μου", "Αυτόν/η , κάπου τον έχω ξανασυναντήσει" ή το καλύτερο μου : "Αυτό που μου συμβαίνει το έχω ξαναζήσει!" ...... Deja vu ..... ίσως .... ή πέρα απο ονειρικές συναντήσεις ατόμων ή τοποθεσίας , ταξίδι σε άλλο χρόνο ......

Taf

pentheas
29/08/2003, 16:00:56
Για τα λεγόμενα προφητικά όνειρα, ρίξτε μια ματιά
στο βιβλίο του Freud "Όνειρο και τηλεπάθεια". Διαβάζεται
εύκολα και είναι μικρό. Όποιος
έχει μια (έστω και μικρή) εξοικείωση με την ψυχανάλυση
δεν θα έχει πρόβλημα. Μπορεί να δώσει κάποια, έστω μερική,
ερμηνεία.

pentheasΜέλος
29/08/2003, 16:30:17
Φίλε/η calea_zacatechichi,
Αν διάβασες καλά δεν ψάχνουμε τέτοιες απαντήσεις.
Αν ήταν να αποτανθούμε στο Κο Freud, θα έχανε και το όνειρο την σημασιά του ισοπεδώνοντας το, αλλά και θα παύαμε να ονειρεύομαστε όπως κανουμε τώρα.
Πάνω απ΄΄ολα πρέπει να είμαστε "open"!

So Dream On!

Taf

pentheas
katzeΜέλος
29/08/2003, 16:55:27
Φίλε Penthea,

Καταρχήν είμαι φίλη, όχι φίλος.
Κατά δεύτερον αυτό για τους επιστήμονες αφορούσε τη φράση ότι ο εγκέφαλος παρουσιάζει μεγάλη δραστηριότητα (σε ανίθεση με το σώμα που είναι χαλαρό).
Κατά τρίτον ΔΕΝ προσπαθώ να εξηγήσω τέτοιου είδους πράγματα μέσω της επιστήμης (αλλιώς δε θα ήμουν εδω τώρα).
Και κατά τέταρτον συμφωνώ μαζί σου για τους "δέκτες" .
Αναρωτιόμουν απλά...εγώ δεν έχω βιώσει αστρική προβολή. Δεν έχω επιδιώξει ποτέ να ασχοληθώ με τέτοιου είδους πράγματα .. κι όμως μου έχουν συμβεί διάφορα από τα περίεργα που περιγράφονται εδώ μέσα..Αρα δεν έχει να κάνει με την "εξάσκηση" της ψυχης ? Αν είσαι "δέκτης" απλά έτσι γεννήθηκες ???

Απορίες, απορίες.....

pentheasΜέλος
29/08/2003, 17:21:20
Φίλη μου katze ,
Γι'αυτό είμαστε εδώ και πιστέυω, ότι κάποια στιγμή θα βρούμε κάποιες απαντήσεις που θα μας ικανοποιήσουν .....

Πρώτα όμως θέλω να μοιραστώ μαζί με όλους σας αυτά που βρήκα :

• We all have spirit guides. The average number of guides is five, usually both male and female - though many have no sexual polarity. Each guide generally comes in for a specific purpose in your life.
  • Often times they speak to you in dream state, meditation, altered states of consciousness, through the synchronistic things that occur in your life, through, art, music, dance, or acting.
  • Spirit guides travel interdimensionally. They meet with us at night when we sleep and remove our consciousness from 3D placing it in faster moving frequency - faster than the speed of light - whihc we call higher frequency.
  • Restore you to balance
  • To help you with the spiritual mission we all feel
  • Healers
  • Help with your creative work
  • Show you past/parallel lives
  • Are deceased relatives or close friends who come to guide or for closure
  • Extraterrestrials who link you with another aspect of your soul experiencing in another reality
  • Many guides are our soul mates which is why we can not find our true love in the physical

Προς το παρόν κάποια απ' αυτά με καλύπτουν .....

Taf

pentheas
29/08/2003, 21:11:44
FΦίλε pentheas τέλεια η εικόνα σου!

quote:

Many guides are our soul mates which is why we can not find our true love in the physical

Ομολογώ πως αυτό το τελευταίο κάπως μου κάθησε...γιατί ναι το πιστεύω!

"Τάδε έφη Avallon"
drafterΝέο Μέλος
29/08/2003, 23:23:28
Καταρχήν είμαι ο drafter

Σχετικά συμφωνώ με την katze. Μερικές φορές είσαι απλά καλός δέκτης. Αν και η εξάσκηση του μυαλού μπορεί να επιφέρει κάποιες αλλαγές. Φανταστείτε όλα αυτά τα «κλειδωμένα» μέρη του εγκέφαλου που δεν έχουμε πρόσβαση στην καθημερινή μας ζωή. Με εξάσκηση όμως, διαλογισμό για παράδειγμα. Έχω κάνει επιτυχημένα διαλογισμό και θυμάμαι ότι ένιωθα κάπως διαφορετικά για αρκετό καιρό μετά. Όπως και η αστρική προβολή ( που δεν μου πέτυχε…νομίζω, γιατί είχα περίεργο συμβάν). Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να ανοίγεις πόρτες που δεν κανείς συνήθως. Μπορεί να αυξάνεις την δεκτικότητα. Αν και πιστεύω πως και τα όνειρα κάνουν λίγο το ίδιο πράγμα.

there is some truth in your fiction and some fiction in your truth

30/08/2003, 01:32:25
λοιπόν, καταρχήν να χαιρετίσω τον καινούργιο εσωτερικόφιλο Penthea, που είχα την τύχη, γιά ελάχιστο να γνωρίσω...

πολύ ενδιαφέρον θέμα...
θα μοιραστώ μαζί σας δικές μου εμπειρίες, αλλά όχι γιά οδηγούς, αλλά γιά ονειρικές τοποθεσίες. όνειρα δηλαδή επαναλαμβανόμενα, ταξίδια σε έναν ή περισσότερους τόπους, τα οποία επαναλαμβάνονται στην διάρκεια της ζωής. το χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων ονείρων είναι το τρομερά έντονο αίσθημα που έχεις, κατά τη διάρκεια του ονείρου, ότι έχεις ξαναπάει εκεί...
γιά μένα, όχι μόνο αίσθημα σιγουρίας, αλλά και κάτι παραπάνω. ένας θυμός γιά το ότι άλλα πρόσωπα, που πιθανότατα με ακολουθούν στο ονειρικό μου ταξίδι, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι εκεί έχουμε ξαναπάει. καθώς και το αγωνιώδες αίσθημα, ότι το ονειρικό μέρος όντως υπάρχει και λύπη, που δε μπορώ να το βρω στην πραγματικότητα.

θυμάμαι να έχω βρεθεί σε κυρίως τρία τέτοια μέρη αρκετές φορές, ενώ κάποιες φορές τα μέρη αυτά κάπως συνδέονται μεταξύ τους...

το πρώτο είναι ένα πέρασμα, που το τοποθετώ κάπου στο νομό Κορινθίας -η τοποθέτηση έχει ίσως κάποια σχέση με ένα προσωπικό μου βίωμα από σχολική εκδρομή. είμαι σε ένα μέρος με πεύκα και γενικότερα έντονη βλάστηση, και ψάχνω να βρώ το μονοπάτι, που είμαι απόλυτα σίγουρη ότι είναι κάπου εκεί, και οδηγεί σε ένα καταπληκτικό μέρος, συχνά παραλία. το επαναλαμβανόμενο στοιχείο είναι το μονοπάτι, που είναι χαμμένο, αλλά όταν το βρίσκουμε χαιρόμαστε γιατί είναι υπέροχο. τόσο υπέροχο, που σιγά-σιγά μετασχηματίζεται σε ένα υπέροχο, μαγευτικό -δεν υπερβάλλω- ρυάκι, κατάφυτο με λουλούδια, που τελικά οδηγεί στην παραλία.
όπως είπα και πριν, η αίσθηση ότι το μονοπάτι υπάρχει είναι σε κάθε επαναλαμβανόμενο όνειρο πάρα πολύ έντονη.

το δεύτερο όνειρο σχετίζεται με κάποιο παρόμοιο πέρασμα, μεταξύ ξηράς και θάλλασας στην Έυβοια. το τρίτο όνειρο δεν είναι κάπου συγκεκριμένα, κάποιες φορές νομίζω σε νησί, κάποιες άλλες σε άλλη χώρα. το μέρος που πηγαίνω είναι ένα μοναστήρι, νομίζω της Παναγίας, σκαρφαλωμένο στα βράχια, ακριβώς πάνω από τη θάλασσα και είναι επίσης πανέμορφο.

τα παραπάνω όνειρα τα βλέπω αρκετά συχνά, και με έχει προβληματίσει αρκετά το γεγονός της επανάληψής τους. δεν έχω καταφέρει να βρώ ακόμη ικανοποιητική ερμηνεία. θα χαιρόμουν αν μπορούσατε να με βοηθήσετε...

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

Edited by - λίλιθ on 30/08/2003 01:33:13