- Μαρτυρία από ιπτάμενο γάιδαρο - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
ΧΜ!
ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΤΑΝΗ...ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑ...ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ;
ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.
quote:
ιδου
ΕΓΡΑΨΕΣ! ![]()
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΒΛΕΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΠΕΤΑΝΕ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΒΡΙΛ!
![]()
ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ... ![]()
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ...
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

http://www.downtownshop.gr/dt/proionta/shop/condoms/conddonkey.jpg

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι
quote:
Ναι, κάτι σαν σκατίλα.Βρέ, πάλι πήγατε και σηκώσατε τα καπάκια, να δείτε μπάς και κρύβεται κανα Δέρος από κάτω ???
Κακά παιδιά ... !
ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ....ΕΝΤΑΞΕΙ...ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ....ΣΟΛΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ...ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.
Εχει κληρονομηκό χάρισμα και δεν το ξέραμε, το βράδυ κυκλοφορεί και κλέβει τ'αυγά από τα κοτέτσια.
Την πιάσανε και την καταδικάσανε σε θάνατο στην πυρά και κατάφερε να διαφύγει πετώντας.
Τώρα πλέον ειδική μονάδα του στρατού έχει μετατρέψει το χωριό σε στρατόπεδο, μερικοί στρατιώτες λένε ότι βλέπους παράξενες σκιές κατά την διάρκεια νυχτερινής σκοπιάς, ένας μάλιστα αυτοκτόνησε και τώρα πλέον βλέπουν το φάντασμα ενός άντρα καβάλα σε ένα γαιδούρι τα βράδια να περιφέρετε πετώντας στον έναστρο ουρανό.
never say never **
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ
ΔΕΝ ΔΙΧΝΟΥΝ ΕΛΕΟΣ
*εκ του"μυστικός"
ΠΑΛΕΥΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΨΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.... ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ......
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ..... ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ......(ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ) ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟ (ΑΧ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΞΑΝΘΙΑ ΔΥΜΕΤΡΗ ΘΕΑ ΑΛΛΑ ΤΕΣΠΑ ΔΝ ΚΟΛΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟ) Η ΠΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΑΕΡΩΣ ΕΓΩ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΧΝΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΑΙΞΕΙ..... ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΜΕ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΘΕΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΚΟΚΚΑΛΩΣΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΑΡΝΙΟΤΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ..... ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ..... ΞΕΝΕΡΩΣΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΕΦΤΑΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΠΗΛΙΑ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΕΙΧΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΛΙΣ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΞΑ ΣΑΣΤΙΣΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΙΠΤΑΜΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΠΛΑ ΕΝΩ Η ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ....
ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΓΝΩΣΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΩ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ.....
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΠΗΓΑ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΣΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΡΥΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ.....
ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ... ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ... ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ...
ΓΥΡΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ......
30-40 ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΓΑΪΔΑΡΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΡΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ.....
-ΑΝΟΗΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΕΣ ΜΑΣ Ο,ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΕΙΤΩΣΕΙΣ....
+ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΩ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΟΥ!!!
-ΔΛΔ ΠΡΟΤΥΜΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ????
+ΝΑΙ!!!!
-ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΤΣΙ..... ΦΕΡΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΜΑΣ......
+ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ????
-ΤΠΤ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΣΕ ΡΩΤΑΜΕ......
+ΟΧΙ!!!!!!
-ΝΑΙ..... ΩΡΑΙΑ ΤΟΝ ΦΕΡΑΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ.....
ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛΟ....
+ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ.....
-ΠΟΙΟ ΜΑΝΤΕΙΟ????
+ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ......
-ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ..????
+ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ???? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ......
-ΧΜ ΩΡΑΙΑ.....
ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΩ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ......
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.....
ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΤΟΥ ΔΙΗΓΗΘΗΚΑ Ο,ΤΙ ΕΙΧΑ ΒΙΩΣΕΙ...
ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ "ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....."
ΣΥΓΨΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ (ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ) ΝΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.....
ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΟΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ.......
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------Ναι έχουμε.
Τις προκαταλήψεις μας
Τις δεισιδαιμονίες μας
Τα κόμπλεξ μας
Τα σαθρά νοητικά μας οικοδομήματα
Τις παρωπίδες μας
Την ανελευθερία μας ( σκέψη και πράξη )
Τον υλικό μας εγκλωβισμόΔηλαδή τον ίδιο μας τον εαυτό.
--------------------------------------------------------------------------------
Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ......
Aυτοί είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας και με διαφορά κι'όλας![]()
Αλλά πιστέψτε με είναι υπερβολικά δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
quote:quote:quote:Ναι έχουμε.
Τις προκαταλήψεις μας
Τις δεισιδαιμονίες μας
Τα κόμπλεξ μας
Τις παρωπίδες μας
Aυτοί είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας και με διαφορά κι'όλας
Αν το παραδεχτείς… έχεις κάνει το πρώτο βήμα…![]()
![]()
![]()
Φωτεινά... The She Mantis
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
quote:
--------------------------------------------------------------------------------Ναι έχουμε.
Τις προκαταλήψεις μας
Τις δεισιδαιμονίες μας
Τα κόμπλεξ μας
Τις παρωπίδες μας
Μαγκιά είναι να ξεπεράσεις την έννοια της μαγκιάς...![]()
κι όχι με "πόλεμο" αλλά με πλήρη αποδοχή και επίγνωση...
Galadriel of Galadhrim
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
quote:
Μαγκιά είναι να ξεπεράσεις την έννοια της μαγκιάς...
κι όχι με "πόλεμο" αλλά με πλήρη αποδοχή και επίγνωση...
ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ....
quote:
ΓΙΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.....
quote:
ν το παραδεχτείς… έχεις κάνει το πρώτο βήμα…
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΡΧΗ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.....
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
Κατά την ταπεινή μου γνώμη:
α) Οι προκαταλήψεις, οι δεισιδαιμονίες, τα δόγματα, οι ιδεολογίες κ.λ.π. αντιμετωπίζονται με τον καιρό, όσο έχουμε τη διάθεση να ακούμε νέες απόψεις, να ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο μου σκέφτεται, νιώθει και δρα διαφορετικά από εμάς και όταν κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι οι γνώσεις είναι σφαιρικές και χάνουν την ουσία τους εάν θεωρούνταο αποκλειστικά μέσω ενός συγκεκριμένου πρίσματος.
Κάποιοι δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τα παραπάνω, λόγω κάποιων ταμπού που έχουν και αφορά κάποια πολύ ισχυρή τραυματική εμπειρία. Υπάρχει ένα καστράκι μές το μικρό νησάκι του συνειδητού μας νού, το οποίο (νησάκι) περικλείεται από την απέραντη θάλασσα του ασυνειδήτου. Μες το καστράκι φυλάμε αυτού του είδους τα ταμπού και θέλει μεγάλη προσοχή όταν τα 'πειράζουμε'. Όσον αφορά εμάς τους ίδιους, δε θα πρέπει ούτε να τα κρατάμε εκεί αιώνια, αλλά σιγά, σιγά να τα φέρνουμε στο 'Φως', ούτε να τα πνίξουμε στη θάλασσα του ασυνειδήτου, γιατί θα επιστρέψουν πιό ισχυρά. Όσον αφορά τα καστράκια των άλλων, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα αγγίξουμε και σε καμία περίπτωση να μην προσπαθήσουμε να εισβάλουμε μέσα τους. Ο καθένας θα βρεί τους τρόπους μόνος του, την κατάλληλη στιγμή, διότι μία βίαια πρόκληση της εκδήλωσης ενός τέτοιου ταμπού, σίγουρα θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.
Υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι εισκεμένα μένουν φανατικοί με κάποιο δόγμα ή ιδεολογία, διότι ασκούν την προπαγάνδα τους, μέσω τις οποίας έχουν να κερδίσουν κάτι. Κοινωνικό status, οπαδούς, συνδρομητές, αυτοεπιβεβαίωση,ερωτικούς συντρόφους, ένα βασίλειο στους ουρανούς...ή στην κόλαση, μια θέση δίπλα στους θεούς....δεν έχει σημασία, νομίζω ότι ακόμη και για έναν απλό νου, αυτού του είδους οι άνθρωποι είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι.
β)Όσον αφορά την ανελευθερία και τον υλικό εγκλωβισμό: Πάντα πίστευα ότι ελευθερία δεν υπάρχει στο άτομο. Έβλεπα αυτή τη λέξη μόνο σε σχέση με τις ρίζες που την απαρτίζουν, ελ-ευ-αιθήρ, να έχεις καλόν αιθέρα γύρω σου ή καλό αιθερικό. Από την σκοπιά της ανελευθερίας ως δέσμευσης, έχω κάνει την εξής σκέψη: Μιλόντας για τον Κόσμο, για την Δημιουργία, πολύ χοντρικά, υπάρχει το Όλον και τα όλα που το απαρτίζουν, σαν σύνολο και υποσύνολα. Από τη στιγμή που υπάρχουν πολλά σωματίδια μέσα σε ένα σώμα, είναι αναγκαστικά περιορισμένα, καταλαμβάνουν συγκεκριμένο χώρο και έχουν περιορισμένες λειτουργίες και ικανότητες.
Ή έχουμε 1 Όλον, πλήρες, τέλειο, αιώνιο, άπειρο ή άπειρα, ελλειπή, πεπερασμενα, ατελή Όλα. Για να υπάρχουν ζωές με την έννοια των άπειρων και διαφορετικών μορφών, οι μορφές πρέπει να συμβιβαστούν με τους περιορισμούς που θα έχουν, εάν θέλουν να κρατήσουν τη διαφορετικότητα, την ανεξαρτησία, την αυτονομία και την ατομικότητά τους. Αλλίώς, μπορούν να ενωθούν με το Όλον, το οποίο ως Μονάς δεν κάνει διαχωρισμούς και δεν γνωρίζει τίποτε άλλο πέραν τις Μονάδος. Θέλουμε να είμαστε προσωπικότητες ανάμεσα σε άλλες προσωπικότητες ή να χαθούμε στο Άπειρο και το Αιώνιο αφήνοντας πίσω την ατομικότητα;
Όσον αφορά τη χρήση της λέξης εαυτού, όπως την τοποθέτησε ο αγαπητός Ramoglou, θα διαφωνήσω. Δεν πιστεύω ότι τα ελλατώματα που προανέφερε αποτελούν μέρος του Εαυτού. Ο Εαυτός είμαστε εμείς όταν ξεπεράσουμε τα ελλατώματά μας, αυτό το Επίπλαστο Εγώ, όπως θα έλεγα. Ξεπερνόντας αυτά τα 'βάρη', είτε είναι Σωματικά, είτε Ψυχικά, είτε Πνευματικά, γνωρίζουμε τον Αληθινό μας Εαυτό, γνωρίζουμε τον Άνθρωπο...γι αυτό, όπως είχα πεί προηγουμένος, τελικά μήπως το θέμα δεν είναι η Μάχη των Καλών ενάντια στους Κακούς, αλλά η Μάχη του Ανθρώπου ενάντια στο Κακό; (Η Μάχη που μας αφορά όλους και κάθε μία μικρή νίκη του καθενός από εμάς, είναι και μια μεγάλη νίκη για όλους μας).
Υ.Γ. Αγαπητή Galadriel, σ'ευχαριστώ που είχες τη σύναιση (την οποία εγώ δεν είχα) και έριξες λίγο τους τόνους. Μερικές φορές γίνομαι κατακεραυνωτικός εκεί που δεν πρέπει...χμ, εντώπισα κι άλλο κακό που πρέπει να χτυπήσω.
"Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo...Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ..."
Edited by - prince_of_pentacles on 07/01/2005 14:08:32
quote:
..τελικά μήπως το θέμα δεν είναι η Μάχη των Καλών ενάντια στους Κακούς, αλλά η Μάχη του Ανθρώπου ενάντια στο Κακό
Ή,η Μάχη του Ανθρώπου ενάντια στον άνθρωπο.
Το Όλον πάντοτε κυριαρχεί επί των μερών του και η συνειδητοποίηση αυτού,έρχεται ως επινίκιον.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

«Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας. Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο, η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα».
quote:
Αγαπητή Galadriel, σ'ευχαριστώ που είχες τη σύναιση (την οποία εγώ δεν είχα) και έριξες λίγο τους τόνους
Galadriel of Galadhrim
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!