- "ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΚΕΨΕΩΝ" Νο 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Ο PIXELDREAM ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑΣ.
I'm the lizard king,I can do anything!
Τι εννοεις εδω ? Γιατι δεν θα μας ικανοποιουσε το τελειο? Λογω εγωισμου η γιατι δεν θα το αναγνωρισουμε οταν το δουμε?
Φιλικα
ακριβώς αυτό είναι το συναίσθημα!
quote:
Dagon τι γινεται στην περιπτωση που προσπαθεις να συνδιασεις δυο πραγματικοτητες? μια ρεαλιστικη που την βλεπουν ολοι και μια εντελως
υποκειμενικη που την βλεπεις μονο εσυ?
Μα αυτό κάνεις ούτως ή άλλως κάθε μέρα στην ζώη σου. Εξαρτάται πόσο υποκειμενική είναι η ατομική πραγματικότητα σου, αν είναι τόσο που υπερτερεί της συλλογικής, ρεαλιστικής πραγματικότητας τότε έχεις σίγουρα δει την ζωή με άλλο μάτι!
Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ/ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ/ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ/ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΕΙΣ.
ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΑ...ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΑΧΟΡΤΑΓΑ...Η ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ...ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ...Η ΣΚΕΨΗ ΣΤΑΜΑΤΑ...ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ...ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΙΩΝΕΣ...ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ...ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ...ΑΠΛΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ...ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ.

ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ...Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ.
*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*
Τελειοτητα....η στιγμη που ζουμε μια ζωη.Κριμα που δεν κραταει για παντα.Και ναι, αν ψαξουμε το εχουμε αναγνωρισει καποτε και αν ΘΕΛΟΥΜΕ μπορουμε να το επαναφερουμε.
Κρίμα;Εκεί δεν είναι και η μαγεία των στιγμών;Δεν επαναφέρεται,υπάρχει.Το νιώθεις δεν το νιώθεις.
Αποψή μου,απόλυτη;...Κάποιες στιγμές...
*Υπάρχουν στα δάση
ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΒΙΩΝΕΤΑΙ!!!
ΜΑΘΕ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΟ "ΟΛΟ"!!!
ΜΗΝ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ "ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ" ΜΗΝ ΑΡΚΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ!!!
ΣΠΑΣΕ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΥΠΑΡΞΗΣ!!!
ΞΕΚΩΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΕΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΙΔΩΛΑ - ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ!!!
ΔΕΣ ΤΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ!!!
ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΤΕΛΕΣ ΟΝ!!!
ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!!!
ΜΗ ΘΑΜΠΩΝΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ!!!
ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΚΑ!!!
ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Α Π Λ Ο !!!
ΤΟ ΨΕΥΤΟ - ΔΗΘΕΝ - ΤΕΛΕΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ "ΣΤΟΛΙΔΙΑ" !!!
Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα Fr. Nietzsche
ΜΗ ΘΑΜΠΩΝΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ!!!
ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΚΑ!!!
ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Α Π Λ Ο !!!
ΤΟ ΨΕΥΤΟ - ΔΗΘΕΝ - ΤΕΛΕΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ "ΣΤΟΛΙΔΙΑ" !!!
Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα με αντεληφθεις πληρως.Σ΄ευχαριστω.
Το τέλειο φαντάζει στο μυαλό μου "ουτοπικό",διότι όπως πολύ σοφά ειπώθηκε,το τέλειο είναι το "όλον"...Εγώ είμαι απλά μια ολότητα που είναι μέρος του "όλου"...Μπορεί να χαρακτηριστεί αντικειμενικό το τέλειο?Πόσο αντικειμενικό πιστεύετε πως είναι το τέλειο που έχετε ζήσει?Με τι κριτήρια?Υπάρχουν τέλεια κριτήρια?
Ίσως απλά δεν κατάφερα να βιώσω το υποκειμενικό μου τέλειο γιατί περιέχει περισσοτερη αντικειμενικότητα....
Δυστυχώς είναι αρκετά δύσκολο να αναπτυχθεί ένα τέτοιο θέμα σε αυτόν τον χώρο....Είναι πολύ ευάλωτο σε παρερμηνεύσεις...
Ευχαριστώ...
quote:
Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα με αντεληφθεις πληρως.Σ΄ευχαριστω.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο καλή μου, όλα είναι μέρος ενός Σχεδίου, του οποίου την Σκοπιμότητα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δεν ξέρουμε την Αιτία, και δεν την ξέρουμε γιατί δεν μπορούμε να δούμε όλο το Παζλ της Δημιουργίας. Είναι όπως έχει σοφά ειπωθεί "το κουκούτσι να προσπαθεί να περιγράψει το βερύκοκο".
Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα Fr. Nietzsche
Σιγουρα το θεμα ειναι παραπλανητικο και πολυ γενικο γιατι δεν εχουμε διευκρινησει πανω σε ποιον τομεα εννοει ο καθενας το τελειο.
Ισως θα επρεπε να υπαρχει μια ενοτητα που να αναλυουμε τι εννοει ο καθενας <<ΤΕΛΕΙΟ>>.ποια εμπειρια και σε ποιο χωρο.
Φιλικα
quote:
Το τέλειο φαντάζει στο μυαλό μου "ουτοπικό",διότι όπως πολύ σοφά ειπώθηκε,το τέλειο είναι το "όλον"...Εγώ είμαι απλά μια ολότητα που είναι μέρος του "όλου"...
"Κοίτα" και "νοιώσε" μέσα σου την "εικόνα" του ουρανού, όταν ο ήλιος ανατέλλει το πρωί, όταν δύει το δείλι, και το φεγγάρι προβάλλει ολόγιομο απ' τη θάλασσα χρωματίζοντας τον, τότε θα καταλάβεις ότι έχεις βιώσει, βιώνεις και θα εξακολουθείς να βιώνεις το Τέλειο που δεν είναι καθόλου ουτοπικό όπως λες. Πάρε στα χέρια σου ένα "μωρό" οποιοδήποτε "μωρό" υπάρχει και προσπάθησε να περιγράψεις τα αισθήματα σου. Τότε θα δεις ότι τα λόγια είναι φτωχά, οι λέξεις λίγες, όλες οι προσπάθειες σου να "μεταφράσεις" το ΒΙΩΜΑ πέφτουν στο κενό... Αυτό είναι αδύνατο κι ουτοπικό φίλε μου!!!
Το Τέλειο φίλε μου δεν αποκαλύπτεται στα εργαστήρια του νου, ΒΙΩΝΕΤΑΙ.

Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
"the high council of zakarum"
quote:
Lizzard king η γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει αντικειμενικο κριτιριο κατ'ουδενα τροπο.Απλως σε καποια στιγμη νιωθουμε αυτο που εμεις περιμεναμε και φανταζομασταν ασχετα απο την πηγη του ερεθισματος.
Σιγουρα το θεμα ειναι παραπλανητικο και πολυ γενικο γιατι δεν εχουμε διευκρινησει πανω σε ποιον τομεα εννοει ο καθενας το τελειο.
Ισως θα επρεπε να υπαρχει μια ενοτητα που να αναλυουμε τι εννοει ο καθενας <<ΤΕΛΕΙΟ>>.ποια εμπειρια και σε ποιο χωρο.
Φιλικα
Θα συμφωνίσω σε όλα φίλε μου...
quote:
"Κοίτα" και "νοιώσε" μέσα σου την "εικόνα" του ουρανού, όταν ο ήλιος ανατέλλει το πρωί, όταν δύει το δείλι, και το φεγγάρι προβάλλει ολόγιομο απ' τη θάλασσα χρωματίζοντας τον, τότε θα καταλάβεις ότι έχεις βιώσει, βιώνεις και θα εξακολουθείς να βιώνεις το Τέλειο που δεν είναι καθόλου ουτοπικό όπως λες. Πάρε στα χέρια σου ένα "μωρό" οποιοδήποτε "μωρό" υπάρχει και προσπάθησε να περιγράψεις τα αισθήματα σου. Τότε θα δεις ότι τα λόγια είναι φτωχά, οι λέξεις λίγες, όλες οι προσπάθειες σου να "μεταφράσεις" το ΒΙΩΜΑ πέφτουν στο κενό... Αυτό είναι αδύνατο κι ουτοπικό φίλε μου!!!Το Τέλειο φίλε μου δεν αποκαλύπτεται στα εργαστήρια του νου, ΒΙΩΝΕΤΑΙ.
Τι σ'έκανε να πιστεύεις,φίλε μου,πως είμαι κλεισμένος σε εργαστήρια και δεν έχω την ικανότητα να βιώσω...?Το πρωσοπικό βίωμα,όμως,όσο τέλειο κι αν φαντάζει,απλά δεν μου είναι αρκετό...Δεν μου αρέσει να βιώνω μόνος μου το τέλειο όταν ο συνάνθρωπός μου απέχει πολύ ακόμη από αυτό...Το δικό μου τέλειο είναι ένα κομμάτι του ΤΕΛΕΙΟΥ...Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι μέσα σε'σας...
Ευχαριστώ...
Αυτός που βάζει το τυρί στην φακά,έχει πολυ μεγάλη ποικιλία από πολύ πιο "καλά" φαγητά...Απλά γνωρίζει καλά πως θα τσιμπήσουμε με το απλό τυράκι του...
quote:
lorenzoquote:
--------------------------------------------------------------------------------
"το κουκούτσι να προσπαθεί να περιγράψει το βερύκοκο"
--------------------------------------------------------------------------------
ΚΙ ΟΜΩΣ...ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.
....
Να ένας λογος που μερικές φορές με βρίσκω πως να το πω ευγενικά...(δεν χρειάζεται)ηλίθια,να προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αγάπη,αλήθεια,ύπαρξη την στιγμή που είμαι μέσα σε όλα αυτά και αυτά μέσα σε 'μένα.Σε όλους.Δεν το έχουμε χάσει,μπροστά στα μάτια μας είναι,αλλά τι στο καλό σκεφτόμαστε συνέχεια..;;
*Υπάρχουν στα δάση