- Το μυστικό πείραμα με τους δύο αντικρυστούς καθρέπτες - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Εμένα δεν με πειράζει αυτό,έστω και ένας να μάθει θα μου είναι αρκετό.
"Δεν είναι η απάντηση γι' αυτό που θέλεις να μάθεις, αλλά το γιατί δεν μπορείς να το βρεις μόνος σου,
αυτό, για το οποίο θα έπρεπε να αναρρωτιέσαι..."
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Και σε ρωτάω ξανά, όπως σε ρώτησα και προσωπικά στο e-mail, είσαι σίγουρη οτι μέσα απο κωδικούς και αινίγματα (βλέπω τώρα) μπορείς να ξεχωρίσεις ποιός είναι έτοιμος για μία τέτοια γνώση? Νόμιζα οτι για την γνώση πρέπει να είσαι εφοδιασμένος κατάλληλα απο συναισθηματικής και ηθικής άποψης, κι όχι σε σχέση με ικανότητες να παίζεις παιχνίδια του μυαλού. το μυαλό δεν έχει καμμία σχέση με την ουσιαστική 'γνώση', γιατί γνώση σημαίνει εμπειρία, κι όχι ανάλυση...
Μήπως να το ξανασκεφτείς, ή να βρείς άλλον τρόπο να 'επιλέξεις' τους 'διαλεκτούς' (κάτι που δεν με συμφέρει, αφού ήδη ξεκλείδωσα τον κωδικό σου, και πέρασα κι ευχάριστα κάνοντάς το, όπως είμαι σίγουρη οτι πέρασαν όσοι ασχολήθηκαν...).
Είσαι σίγουρη για την καρμική πληρωμή αυτού που θα κάνεις; Το έχεις 'δεί' ή πάς στα κουτουρού; Και σου ξαναλέω οτι σου μιλάω θεωρώντας ειλικρινή και καλοπροαίρετη την όλη σου προσέγγιση...
Φιλικά
Πέγκυ
Ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε μένα γιατί δεν έκανα αυτό που λες.
Και ελπίζω να μην είναι κάποιο καινούργιο παιχνίδι αυτό για να παρατείνεις αυτό που είπες ότι θα κάνεις.
quote:
Ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε μένα γιατί δεν έκανα αυτό που λες.
Οχι φίλε μου εσύ έχεις τον σεβασμό μου.

Είναι δύσκολο το μονοπάτι
Σε ποιο αίνιγμα αναφέρεσαι?
Ποιό είναι το 2ο στάδιο?
Αυτό που έχεις ήδη δώσει ή κάτι καινούργιο?
Οχι Dagon μου, το 2ο στάδιο είναι το αίνιγμα που ΘΑ μας δώσει. Το θέμα είναι (ερώτηση κρίσεως): Εάν τα στάδια είναι κάτι σαν ξεδιάλεγμα, ποιός ο λόγος να συνεχίζεται όλο αυτό μέσα σε ένα ανοικτό φόρουμ, κι όχι σε προσωπικό επίπεδο; Αλλιώς δεν έχει νόημα η ύπαρξη του 1ου σταδίου, δηλαδή του ίδιου του κωδικού...
Τέλος πάντων περιμένουμε τα υπόλοιπα, κι ο Θεός να σου δίνει φώτιση Livia μου, για δύο σημαντικούς λόγους, τους οποίους σίγουρα γνωρίζεις, αφού γνωρίζεις τον τρόπο να ταξιδεύεις στον χρόνο...
Κι ας ελπίζουμε οτι ο καθένας ξεχωριστά έχει απο την πλευρά σου τον σεβασμό που σου έχουν.
....Την αγάπη μου
Πέγκυ
Β) Γιατί δεν θεωρώ δεδομένο τίποτα και μόνο μέσα από μία δημοκρατική διαδικασία όπως αυτή του φόρουμ μπορεί κάποιος να κριθεί. Άλλωστε εδώ ξεκίνησε αυτή η ιστορία, γιατί να εξελιχθεί σε ελιτίστικο επίπεδο?
Γ) Γιατί μπορεί να δεχόμαστε(είναι επιλογή μας βέβαια) την ιδιαιτερότητα του συγγραφέα(γρίφοι, κώδικες κλπ) αλλά και την ιδιαιτερότητα της κατάστασης, και δεχόμαστε να συμβαδίσουμε με αυτά, αλλά αυτό γίνεται μόνο στα πλαίσια του φόρουμ. Στην ζωη δεν νομίζω να δεχόσουν να μπεις σε αυτή τη διαδικασία
Δ) Γιατί δεν πιστεύω στα ξεδιαλέγματα, παρά μόνο στην κρίση και στις δυνατότητες του καθενός. Αν ήταν έτσι η δημιουργός του τόπικ θα έδινε την γνώση της σε 2-3 άτομα που γνωρίζει προσωπικά και θα τελείωνε. Μπορεί να γίνει αντικειμενικό "ξεδιάλεγμα" έστω και μεσω email?
ΦΙΛΙΚΑ
Παραμένουμε εδώ λοιπόν και αναμένουμε και τα υπόλοιπα.
Αφού ο κωδικός χρησιμεύει στην ανάγνωση αυτών που έπονται, το αίνιγμα πού χρησιμεύει?
Ακριβώς γι'αυτό είπα οτι δεν έχει άλλως νόημα η ύπαρξη σταδίων και δή κωδικού... άσε που δεν πιστεύω οτι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος να μεταδωθεί μία γνώση σαν αυτή (το λέω στο παραπάνω μήνυμά μου),
Δεν έχει σημασία όμως, σημασία έχει να δούμε τί ακολουθεί, σωστά; Φαντάζομαι τότε, και μόνο τότε, θα καταλάβουμε τους λόγους ύπαρξης του ίδιου του τόπικ...
καλημέρα σε όλους