ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Agnostic32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/12/2009, 20:33:00
Συμφωνούμε σε όλα αγαπητέ μου Εαρινέ,δεν το είπα σαν αντίδραση, αλλά γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως τιθεται θέμα, πατρότητας συναισθήματος....Όχι απο σένα,γενικά,δλδ, γιατι δεν πιάνουμε το συναίσθημα, για να φτάσουμε στον πατέρα Του,αλλά, προσθέτουμε ή
αφαιρούμε;....Κι επαναλαμβάνω,ολοι μας, όχι ένας ή δύο....
Είναι ελληνικό προνόμιο...
Και στο ξαναλέω, πιστεύω στα σύνολα, όχι στο άτομο,πόσο μάλλον σε μένα....
03/12/2009, 23:10:56
quote:

Συμφωνούμε σε όλα αγαπητέ μου Εαρινέ,δεν το είπα σαν αντίδραση, αλλά γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως τιθεται θέμα, πατρότητας συναισθήματος....Όχι απο σένα,γενικά,δλδ, γιατι δεν πιάνουμε το συναίσθημα, για να φτάσουμε στον πατέρα Του,αλλά, προσθέτουμε ή
αφαιρούμε;....Κι επαναλαμβάνω,ολοι μας, όχι ένας ή δύο....
Είναι ελληνικό προνόμιο...
Και στο ξαναλέω, πιστεύω στα σύνολα, όχι στο άτομο,πόσο μάλλον σε μένα....

Ως πατέρα του , μπορεί να ορισθεί η γνώση ...η γνώση του εαυτού και ο έλεγχός του ..το οποίο όλον μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους συνεύρεσης των ανθρώπων , με μια κοινή ομιλία και θεμελιώδη κατανόηση του ενός προς τον άλλο!

ΑΡΜΟΝΙΑ..μπορεί να ορισθεί ο νοητικός συγχρονισμός των ανθρώπων , ο οποίος έρχεται με την βαθειά γνώση του ενοικούντος αγνώστου εντός μας και την αφαίρεση του πηδαλίου της ζωής μας..που "λάθρα" έχει πάρει!

soul

03/12/2009, 23:48:28
Αυτό το πράγμα λέω, ρε φιλε Εαρινέ, πατέρας η γνώση, αλλά κι αυτος που την Κατέχει, ή αλλοιώς, ο κατέχων το κατέχων..Αλλά,άσε τις λέξεις τις δικές μου και τις δικές σου....Αυτά που λές, λέω....Δεν πρέπει να τα αναζητούμε;
Γιατι υπάρχουν οι λέξεις ταμπού;
04/12/2009, 00:14:58
quote:

Αυτό το πράγμα λέω, ρε φιλε Εαρινέ, πατέρας η γνώση, αλλά κι αυτος που την Κατέχει, ή αλλοιώς, ο κατέχων το κατέχων..Αλλά,άσε τις λέξεις τις δικές μου και τις δικές σου....Αυτά που λές, λέω....Δεν πρέπει να τα αναζητούμε;
Γιατι υπάρχουν οι λέξεις ταμπού;

Ασφαλώς και να τα αναζητούμε και ο καθένας δικαιώνεται ή όχι απο τις επιλογές του ..εν ζωή!

Διότι όταν εν ζωή δικαιώνεται σημαίνει ότι έχει βρεί και την σοφία και την αρμονία και αυτό διαχέεται γύρω του με ένα ιδιαίτερο τρόπο ...αυτόν της χαράς και της ευτυχίας...η οποία πρωτίστως προβάλλεται στα μάτια των γύρω του , επι τη εμφανίσει του!

Το δε κατ-έχον ...ποτέ και εκ προοιμίου δεν αποτελεί κτήμα του κατέχοντος...το κατ-έχον συγκροτείται απο πολλά "κατέχοντα" και τα οποία εμφνίζονται ως έχοντα...φθάνει το υποκείμενο να αναγνωρίζει τα/τους έχοντα/έχοντες...και αν τα επιλεχθέντα ως έχοντα πράγματι έχουν , έχουμε και μείς σήμερα...και αν δεν έχουμε σήμερα δεν θα έχουμε και αύριο και ούτε και στην άλλη ζωή -για όσους περιμένουν να την απολαύσουν-..!

soul

04/12/2009, 10:16:50
Αυτό που σου έλεγα πιο πριν, όμως, Εαρινέ, δεν το έδωσες καμία
σημασία....Λέξεις ταμπού, για τον καθένα και έλλειψη επικοινωνίας,
είναι δυνατον να είναι ποτέ ζητουμενο;
04/12/2009, 10:31:53
quote:

Αυτό που σου έλεγα πιο πριν, όμως, Εαρινέ, δεν το έδωσες καμία
σημασία....Λέξεις ταμπού, για τον καθένα και έλλειψη επικοινωνίας,
είναι δυνατον να είναι ποτέ ζητουμενο;

Καλημέρα Ευάγγελε!

Λέξεις ταμπού???

Όπως???

soul

04/12/2009, 17:38:45
Λέξεις ταμπού, λέμε φίλε μου Εαρινέ, ότι φοβόμαστε να ακουμπήσουμε.....Όπως εσύ με τις ενστάσεις σου....Δεν θέλεις να δεις αν στέκουν...Όπως είναι, δλδ, ένας που ακούει ότι κάτι απο την πίστη του δεν στέκει, καθεται και το ψάχνει και καταλήγει κάπου, δεν κάνει
την πίστη του...πο@@άνα να τα χωράει όλα...Σόρρυ, για το χύμα, αλλά ρε φίλε, απο όλες τις θρησκείες του κόσμου, ποσο τυχαίο είναι ότι βάλλεται η πατρώα σου πίστη;Η δική σου πατρώα πίστη, όχιτων αρχαιων προγόνων μας...Γιατι κι εμείς έχουμε ευθύνες απέναντι των προγόνων μας....Όχι όποιων προγόνων διαλέγουμε να υπηρετήσουμε, αλλά των άμεσων....Και κάποιοι τις αναλαμβάνουν αυτές τις ευθύνες...Δεν πρέπει να τους κατηγορείς κι όλας, γι αυτό.......
04/12/2009, 19:52:57
quote:

Λέξεις ταμπού, λέμε φίλε μου Εαρινέ, ότι φοβόμαστε να ακουμπήσουμε.....Όπως εσύ με τις ενστάσεις σου....Δεν θέλεις να δεις αν στέκουν...Όπως είναι, δλδ, ένας που ακούει ότι κάτι απο την πίστη του δεν στέκει, καθεται και το ψάχνει και καταλήγει κάπου, δεν κάνει
την πίστη του...πο@@άνα να τα χωράει όλα...Σόρρυ, για το χύμα, αλλά ρε φίλε, απο όλες τις θρησκείες του κόσμου, ποσο τυχαίο είναι ότι βάλλεται η πατρώα σου πίστη;Η δική σου πατρώα πίστη, όχιτων αρχαιων προγόνων μας...Γιατι κι εμείς έχουμε ευθύνες απέναντι των προγόνων μας....Όχι όποιων προγόνων διαλέγουμε να υπηρετήσουμε, αλλά των άμεσων....Και κάποιοι τις αναλαμβάνουν αυτές τις ευθύνες...Δεν πρέπει να τους κατηγορείς κι όλας, γι αυτό.......

Για μένα φίλε μου δεν αποτελεί ταμπού η συγκεκριμένη συζήτηση...τοποθετούμαι και μάλιστα κατα την γνώμη μου με ρεαλιστικά ερωτήματα , καταθέτοντας απο την άλλη μεριά την γνώμη μου.

Και δεν επιτίθεμαι στον χριστιανισμό...αντίθετα προσπαθώ να τον προφυλάξω απο εγγενείς αδυναμίες του!

Και θα σου υπενθυμίσω με ιδιαίτερο σεβασμό και φιλική διάθεση , ότι:

-Για θέματα που κάποτε οι άνθρωποι αναζητούσαν συμβουλές απο τον ιερέα τους στο εξομολογητήριο και βοήθεια απο τα σύμβολα του καλού και του κακού στις εκκλησίες τους ...σήμερα καταφεύγουν στην ψυχοθεραπεία.

Θα σου υπενθυμίσω επίσης ...ότι για θέματα του νευρικού συστήματος παλιότερα , η εκκλησία έβρισκε την ύπαρξη του διαβολικού στον άνθρωπο και έκανε εξορκισμούς ...ΣΗΜΕΡΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μια ιατρικά αποδεδειγμένη ασθένεια ...ΤΗΝ ΕΠΙΛΗΨΙΑ!

soul

04/12/2009, 21:07:30
Μα αυτό που λές είναι το θέμα φίλε μου Εαρινέ....Ότι ο χριστιανισμός,
μοναδική απο τις μεγάλες θρησκείες, βάλλεται απο παραπληροφόρηση
και αυτό αναπαράγεται, απο όποιον της ζωής....πικραμένο...Επ αυτού, τι λές, το διαπιστώνεις;
Δεν λέεθ κανείς για τον Μωάμεθ, ότι δεν είδε τον άγγελο, δεν λένε για τον Βουδα ότι δεν φωτίστηκε, αλλά έτυχε να κοροιδέψει τον κόσμο....Μόνο για τον χριστιανισμό,τον Χριστό, ρους δικούς μας λένε και τα λένε και δικοί μας..Πάντα απο δημοκρατικότητα...Οι άλ.οι, γιατί δεν έιναι τόο δημοκρατικοί, σαν εσάς με την ρησκεία τους; Γιατί είναι άτεγκοι και δεν δέχονται λέξη;...Όλα τους, γίνονται δεκτα...Και σου λέω, γιατί την δική μας θρησκεία, την αμφισβητείτε τόσο πολύ, με τόσες περισότερες απο άλλες αποδείξεις;
Συμφωνούμε για όλα τα διαπιστωμένα λάθη και κακά του κάθε ιερατίου...
Το όλο νόημα,όμως, δεν είναι οι ιερείς, αλλά η ίδια η θρησκεία,όπου πολλάκις λέγεται ότι είναι ψεύτικη,ότι κάνει κακό, αν είναι δυνατόν...Η μόνη με τόσα εκατομμύρτια αγίους και μαρτυρες, και αμφισβητείται....
Είπες επιληψία τον δαιμονισμό;Επειδή έτυχε αρκετές φορές να δώ δαιμονισμένο άτομο,ειλικρινά,δεν ξέρεις γι αυτό το λές.....
Εκεί συζητάμε για ταμπού: Δεν λέει αλήθειες ο χριστιανισμός...Αυτη είναι η έννοια-λέξη ταμπου...
Κανείς, ποτέ, δεν έβγαλε κάτι απο τον χριστιανισμό, ως ψέμα, ως αναληθή,ώς μη αποδεκτό σήμερα, απο την επιστήμη,....Αυτο που λές επιληψία,όταν συνοδεύεται απο γνώση γλωσσών που το άτομο, δημοτικού, δεν γνωρίζει,έ ρε φιλε, μην το λογοκρίνεις, σκέψου και λίγο...
Δεν μπορεί να λες έτσι άνετα ότι εμείς οι χριστιανοί, έιμαστε τυφλοό και δεισιδαίμονες, είμαστε χαζοί κι εσείς με τους ...εξωγήινους και την...Ανδρομέδα, είστε σοβαροί....
Με το συμπάθιο....Κατάλαβες πως το θέτω το ζήτημα;
04/12/2009, 21:17:31
quote:

Μα αυτό που λές είναι το θέμα φίλε μου Εαρινέ....Ότι ο χριστιανισμός,
μοναδική απο τις μεγάλες θρησκείες, βάλλεται απο παραπληροφόρηση
και αυτό αναπαράγεται, απο όποιον της ζωής....πικραμένο...Επ αυτού, τι λές, το διαπιστώνεις;
Δεν λέεθ κανείς για τον Μωάμεθ, ότι δεν είδε τον άγγελο, δεν λένε για τον Βουδα ότι δεν φωτίστηκε, αλλά έτυχε να κοροιδέψει τον κόσμο....Μόνο για τον χριστιανισμό,τον Χριστό, ρους δικούς μας λένε και τα λένε και δικοί μας..Πάντα απο δημοκρατικότητα...Οι άλ.οι, γιατί δεν έιναι τόο δημοκρατικοί, σαν εσάς με την ρησκεία τους; Γιατί είναι άτεγκοι και δεν δέχονται λέξη;...Όλα τους, γίνονται δεκτα...Και σου λέω, γιατί την δική μας θρησκεία, την αμφισβητείτε τόσο πολύ, με τόσες περισότερες απο άλλες αποδείξεις;
Συμφωνούμε για όλα τα διαπιστωμένα λάθη και κακά του κάθε ιερατίου...
Το όλο νόημα,όμως, δεν είναι οι ιερείς, αλλά η ίδια η θρησκεία,όπου πολλάκις λέγεται ότι είναι ψεύτικη,ότι κάνει κακό, αν είναι δυνατόν...Η μόνη με τόσα εκατομμύρτια αγίους και μαρτυρες, και αμφισβητείται....
Είπες επιληψία τον δαιμονισμό;Επειδή έτυχε αρκετές φορές να δώ δαιμονισμένο άτομο,ειλικρινά,δεν ξέρεις γι αυτό το λές.....
Εκεί συζητάμε για ταμπού: Δεν λέει αλήθειες ο χριστιανισμός...Αυτη είναι η έννοια-λέξη ταμπου...
Κανείς, ποτέ, δεν έβγαλε κάτι απο τον χριστιανισμό, ως ψέμα, ως αναληθή,ώς μη αποδεκτό σήμερα, απο την επιστήμη,....Αυτο που λές επιληψία,όταν συνοδεύεται απο γνώση γλωσσών που το άτομο, δημοτικού, δεν γνωρίζει,έ ρε φιλε, μην το λογοκρίνεις, σκέψου και λίγο...
Δεν μπορεί να λες έτσι άνετα ότι εμείς οι χριστιανοί, έιμαστε τυφλοό και δεισιδαίμονες, είμαστε χαζοί κι εσείς με τους ...εξωγήινους και την...Ανδρομέδα, είστε σοβαροί....
Με το συμπάθιο....Κατάλαβες πως το θέτω το ζήτημα;

Όπως και να το θέσεις , πάντα θα είμαι φίλος σου και πρωτίστως δεν θα κοιτάξω την όποια ιδιοτητά σου -ακόμα και την χριστιανική- αλλα τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ.

Μπορεί να πίστευες όπου ήθελες , τα ράσα δεν κάνουν τον παπά...και ούτε οι θρησκείες τον άνθρωπο.

Οι άνθρωποι βελτιώνονται και αυτό αποτελεί προσωπική τους επιδίωξη αλλα και εργασία...με πολύ κόπο πολλές φορές!

Προσωπικά αν θέλω κάποιον να βελτιώσω , αυτός είναι ο εαυτός μου και μετά -εφ'οσον μπορώ- οι δικοί μου άνθρωποι με τους οποίους επιδρώ καθημερινά και νοιάζομαι γι'αυτούς...δεν θα πάω σε ξένους...

Έτσι και με την θρησκεία που επικρατεί στην Χώρα μας...θα φροντίσω να δεί τα λάθη της και να βελτιωθεί...για την βελτίωση του χριστιανισμού ενδιαφέρομαι...δεν μ'ενδιαφέρει να βελτιώσω τον μωαμεθανισμό ή τον βουδισμό..!

soul

AlciniaΝέο Μέλος
17/02/2008, 19:10:30
xerei kaneis sas, pou boro na vrw ta epeisodia tis lalabel sta ellinika
17/02/2008, 20:55:44
Το παρόν θέμα απενεργοποιείται.
Περισσότερες πληροφορίες στο θέμα (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

lalabel

In anticipation of my resurrection...