- ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
quote:
Έχει γίνει συμπαγής μάζα. Άσε τον κόσμο που ενεργοποιείται στο forum να έχη βοήθεια.Μην προκαλείτε τις ενέργειες του Σύμπαντος.
Αγαπητή Ιωάννα,ευτυχώς που δε μας θεωρείς και κούφιους δηλαδή!!!Πάντως σατανοκρατούμενους μας έχεις πει.Βοήθεια έχουμε ο ένας του άλλου και έχουμε το θάρρος και να την εκτιμούμε και να τη ζητάμε.Εκτός αν κωδικοποιημένα εννοείς ιατρική βοήθεια.Τώρα το ποιος προκαλεί ποιον είναι θέμα που χωρά πολλή συζήτηση.Όπως έχω πει και σε άλλο μέλος του forum,η συμμετοχή είναι προαιρετική.Μην αναγκάζεσαι να συμμετέχεις προς διαφώτιση των υπολοίπων.Όποιος την αναζητά τη διαφώτιση θα τη βρει,πίστεψέ με.Τα είπαμε και άλλη φορά!!
Α! Αν μπεις στον κόπο να απαντήσεις στο μήνυμα αυτό,σου λέω εκ των προτέρων ότι δε πρόκειται να απαντήσω ξανά και μη το θεωρήσεις φυγομαχία.Απλά δε θέλω να γίνει το forum πεδίο λεξομαχιών (πάλι) ούτε να κλειδωθούν θέματα (πάλι)...
Ο Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"
Παρότι η απουσία μου ήταν μεγάλη,παρατηρώ ότι μερικοί ακόμα ζούν τον μύθο σου φίλε Σίσιφε!!Κρίμα....
DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"
HIGHLANDER
"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"
ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ
ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ.
.ΥΓ. ΠΑΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
Αγαπητέ WHITE_WOLF, μάλλον άδικα θα περιμένεις την συμπαθέστατη Ιωάννα να παραθέσει επιχειρήματα και όχι να κάνει μονόλογο. Όσες φορές κι αν της ζητήθηκε αυτό, το αποτέλεσμα ήταν 0
HIGHLANDER
"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"
ειναι δυνατον κατι υλικο να επιρεαζει κατι εθαιριο?
I Stand Alone

Άρα και τα ψυχοφάρμακα επηρεάζουν την ψυχή, αν υπάρχει.
Πολύ δύσκολο θέμα φίλε nitro912gr

τα ψυχοφαρμακα δεν επιδρουν στην ψυχη.Αυτο θα σημαινε πως με την χρηση φαρμακων θα μπορουσαμε να αλλαξουμε την ανθρωπινη υποσταση.Τα φαρμακα αυτα εχουν σκοπο να εξομαλυνουν την συμπεριφορα και τις συνεπειες καποιων χημικων διαταραχων στον εγκεφαλο,και να τις προσαρμοσουν στις κοινωνικες νορμες καθε εποχης.
Ονομαζονται μερικα απο αυτα ψυχοφαρμακα,π.χ αυτα της καταθλιψης,γιατι εχουν την δυνατοτητα να επιδρουν στην διαθεση και το θυμικο του ατομου,να προκαλλουν ευχαριστα συναισθηματα και να αλλαζουν την οπτικη γωνια που βλεπει καποιος τα πραγματα.

εξαρταται τι εννοουμε με τον ορο ''επηρρεαζω'' και πως αντιλαμβανεται κανεις την επιρροη.Θα ηθελα να μου κανεις λιγο πιο συγκεκριμενο το ερωτημα σου.
ΙL 410
Καταλαβαίνω την δυσκολία που συναντάς στο να απαντήσεις, διότι δεν γνωρίζεις τι ακριβώς είναι η ψυχή, όπως όλοι μας φυσικά.
Την ερώτηση, σου την έκανα διότι απάντησες με βεβαιότητα ότι η ψυχή δεν επηρεάζετε από ψυχοφάρμακα.
Και πάλι σε ξανά ρωτώ. Τι πιστεύεις ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τη ψυχή φίλε il410; Tίποτα;
Απάντησε μου έτσι όπως το αντιλαμβάνεσαι εσύ.

Edited by - notis_29 on 25/05/2003 18:42:06
Κατ'αρχην θα συμφωνησω με το οτι δεν γνωριζω τα ''περι ψυχης''(αριστοτελης),οσον αφορα την εδρα της και τη δομη της.
Αυτο που ηθελα να μου διευκρινησεις ηταν το πως αντιλαμβανεσαι τον επηρρεασμο της ψυχης.Επηρρεαζω μπορει να σημαινει αλλαζω την δομη χωρις σκοπο,ή προσπαθω να καλυτερεψω κατι ή προσπαθω να αλλαξω την εκφραση του διατηρωντας την αρχικη κατασταση.
Οσον αφορα το θεμα μας,απο τις γνωσεις που εχω παρει απο τις σπουδες μου πανω στα φαρμακα και συνδυαζοντας τις με ο,τι εχω διαβασει εκτος πανεπιστημιου ,θα σου απαντησω πως τα ψυχοφαρμακα δεν επηρρεαζουν ουτε την δομη της ψυχης ,ουτε την καλυτερευουν απλα προσπαθουν να εξομαλυνουν και σε μερικες περιπτωσεις να θεραπευσουν(μονο η νοσος της σχιζοφρενεις θεωρειται θεραπευσιμη) τα ''ψυχο-λογικα'' προβληματα.Τετοιου ειδους προβληματα μπορει να εχουν ως γεννεσιουργο αιτια τον συναισθηματικο κοσμο του ατομου(πραγοντας υποκειμενικος ο οποιος μπορει να δεχθει επιρροες απο εξωγενεις αιτιες),απο χημικες ανωμαλιες που πιθανον να συμβουν στον εγκεφαλο(παραγοντας επισης μεταβαλλομενος απο γενετικες αιτιες ή ακομα και απο την χρηση ουσιων π.χ φαρμακα,ναρκωτικα κ.τ.λ).
Νομιζω πως η ψυχη δεν εχει να κανει με ολα αυτα.Αποτελει την βαση της ανθρωπινης υποστασης και καθοριζει την ποιοτητα του καθενος,ανεξαρτητα απο την εποχη που ζουμε και απο τον τροπο που πραττουμε.Ας μην επεκταθω ομως καλυτερα αλλο...και ας ελπισουμε πως δεν θα βρεθει,απο την επιστημη ,τιποτα που να μπορει να επηρρεασει την ψυχη.
IL410